Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Περιοδείες και συγκεντρώσεις

Σήμερα, Παρασκευή 21 Ιούλη

- Ο Γιάννης Κομνηνός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη», θα περιοδεύσει στη συνοικία Προμπονά (Πατήσια), στις 7 το βράδυ.

- Περιοδεία σε Αντιγονεία - Μονολίθι του Κιλκίς, στις 8.30 μ.μ., με τον Κώστα Χαλίτσιο, υποψήφιο νομάρχη της ΝΑΣ για το νομό Κιλκίς.

- Περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά Μακροχωρίου, με τον Χρήστο Τρεμπελή, υποψήφιο νομάρχη της ΝΑΣ για το νομό Ημαθίας στις 5 μ.μ. και στις 7 μ.μ., περιοδεία στα χωριά Δήμου Απόστολου Παύλου.

- Κλιμάκια της ΝΑΣ Λέσβου θα περιοδεύσουν στα χωριά Κεραμειά, Ιπειος, Συκούντα και Ασώματος.

- Περιοδεία σε Αντιγονεία - Μονολίθι του Κιλκίς, στις 8.30 μ.μ., με τον Κώστα Χαλίτσιο, υποψήφιο νομάρχη της ΝΑΣ για το νομό Κιλκίς.

- Περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά Μακροχωρίου, στις 5 μ.μ., με τον Χρήστο Τρεμπελή, υποψήφιο νομάρχη της ΝΑΣ για το νομό Ημαθίας.

- Περιοδεία στα χωριά Δήμου Απόστολου Παύλου, στις 7 μ.μ., με τον Χρήστο Τρεμπελή, υποψήφιο νομάρχη με τη ΝΑΣ για το νομό Ημαθίας.

Αύριο, Σάββατο 22 Ιούλη

- Περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά Νάουσας, στις 9 π.μ., με τον Χρ. Τρεμπελή, υποψήφιο νομάρχη της ΝΑΣ για το νομό Ημαθίας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Κάλεσμα νεανικής συσπείρωσης

Σε εκδήλωση της ΚΝΕ μίλησαν ο Β. Μπούτας και ο Χρ. Τέγος, υποψήφιος νομάρχης και δήμαρχος Καρδίτσας, αντίστοιχα

Ο Χρ. Τέγος
Ο Χρ. Τέγος
Νεανικό μήνυμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση των αγωνιστικών συνδυασμών στη νομαρχία και στους δήμους του Νομού Καρδίτσας, έστειλε η σύσκεψη που διοργάνωσε η ΝΟ Καρδίτσας της ΚΝΕ για τις ερχόμενες τοπικές εκλογές. Στη σύσκεψη, που έγινε στη «Ραστώνη», μίλησαν ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος νομάρχης με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και ο Χρήστος Τέγος, υποψήφιος και νυν δήμαρχος Καρδίτσας, καλώντας τους νέους να συσπειρωθούν στους αγωνιστικούς συνδυασμούς, που δίνουν την πολιτική μάχη με επίκεντρο τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα.

Τόνισαν, δε, ότι κριτήρια ψήφου των νέων πρέπει να αποτελέσουν τα πολλά και οξυμένα προβλήματά τους, με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι του ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ εφαρμόζουν ή στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που τα δημιουργεί.

Αναφερόμενος στη Νομαρχία Καρδίτσας, ο Βαγγέλης Μπούτας σημείωσε ότι ο ρόλος των Νομαρχιακών Αρχών, τα προηγούμενα χρόνια, ήταν αυτός του ιμάντα των αντιλαϊκών αποφάσεων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, με την πλήρη στήριξη των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Χαρακτήρισε, επίσης, κοροϊδία την προσπάθειά τους να παρουσιάζουν τα προγράμματα της ΕΕ ως προοπτική και όραμα. Σχετικά με το συνδυασμό του υποψήφιου νομάρχη Δ. Αρχοντή, που στηρίζεται από το ΣΥΝ, επισήμανε ότι, βάζοντας ένα «αριστερό προσωπείο», προσπαθεί να δημιουργήσει αυταπάτες ότι δήθεν δεν είναι το ίδιο με τους άλλους, ενώ δε διαφέρει σε τίποτα από τις θέσεις των συνδυασμών που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες κινούνται στην κατεύθυνση διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στο διεκδικητικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να μην αποτελεί το «μακρύ χέρι» της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Χρήστος Τέγος. Και μίλησε για το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας, που με συνέπεια και συνέχεια διεκδικεί λύσεις για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, αντιστέκεται στα φορομπηχτικά μέτρα, απειθαρχεί στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και συμμετέχει ενεργά και στηρίζει τους λαϊκούς αγώνες.


Ο Β. Μπούτας

Eurokinissi

Ο Β. Μπούτας
ΚΕΡΚΥΡΑ
Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι

Οι πρώτοι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι του αγωνιστικού ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συμπαράταξης» (ΝΑΣΥ) Κέρκυρας παρουσιάστηκαν προχτές το βράδυ σε εκδήλωση του συνδυασμού. Οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι με τη ΝΑΣΥ παρουσιάστηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο νομάρχη Μπάμπη Χαραλάμπους, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε εκ μέρους της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ ο Γραμματέας Δ. Πιτσιάβας και εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ το μέλος της ΚΕ του Στρατής Ψαράς.

Οι πρώτοι υποψήφιοι είναι: ΑΓΑΘΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, αρχιτέκτονας μηχανικός, ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ΑΝΤΙΟΧΟΥ ΛΑΪΖΑ, συνδικαλίστρια, στέλεχος ΕΕΔΥΕ, ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, έμπορας, ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΔΑΝΟΣ, λογιστής, ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, αντιπρόεδρος Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Κέρκυρας, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ιδιοκτήτης τουριστικών καταλυμάτων και πρώην αντιδήμαρχος δήμου Μελιτιαίων, ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΡΟΥΜΠΙΝΗ, ΕΒΕ, μέλος σωματείου Κομμωτών Κέρκυρας, ΔΗΜΟΥΛΗ ΒΑΣΙΟΥ - ΦΩΤΕΙΝΗ, καθηγήτρια φιλόλογος, συνδικαλίστρια, ΔΟΛΙΑΝΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ υπάλληλος Γ. Νοσοκομείου Κέρκυρας, συνδικαλίστρια, πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Γ. Νοσοκομείου Κέρκυρας, ΚΑΝΤΑ ΕΦΗ, γιατρός Γ. Νοσοκομείου Κέρκυρας, ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ελεύθερη επαγγελματίας, ΚΟΥΡΣΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, εκπαιδευτικός διευθυντής ΣΕΚ και συνδικαλιστής ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΑΣ, πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων Κέρκυρας, ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ ΤΖΙΝΑ, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, πρώην γραμματέας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΝΙΚΟΣ, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Κέρκυρας και πρώην πρόεδρος, ΜΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΒΕ, μέλος ΝΕ ΔΗΚΚΙ Κέρκυρας, ΜΠΑΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού, συνδικαλιστής, ΝΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ξενοδοχοϋπάλληλος, συνδικαλίστρια, ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΠΟΠΗ, εκπαιδευτικός, διευθύντρια γυμνασίου Θιναλίων, συνδικαλίστρια, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, πρόεδρος του τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων «ΒΡΑΪΛΑΣ ΑΡΜΕΝΗΣ», ΠΕΛΑΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ νομαρχιακός σύμβουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, μέλος του ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ΤΣΙΡΙΜΙΑΓΚΟΥ ΕΛΕΝΗ, οδοντίατρος.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Επένδυση» στους αγώνες η ψήφος στη «Συμπαράταξη»

Στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ περιόδευσε, χτες, ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

Ο Σπύρος Χαλβατζής με τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ
Ο Σπύρος Χαλβατζής με τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ
Την ανάγκη ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την παράλληλη μείωση των ΙΧ, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», στη χτεσινή περιοδεία του στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην οδό Πέτρου Ράλλη. Εκτός αυτού του θέματος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δολοφονική επίθεση των ιμπεριαλιστών στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, ενώ υπογράμμισε το ζήτημα του Ασφαλιστικού και της αντιδραστικής τροπολογίας που προωθεί η κυβέρνηση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Θέτοντας, μεταξύ άλλων, τα παραπάνω ζητήματα, «έδειξε» πως η μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών είναι πολιτική μάχη.

Σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε για τις εκλογές και να μη μιλήσουμε για την επίθεση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, σχολιάζοντας τα περί ίσων αποστάσεων, της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Για το θέμα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς υπογράμμισε την υποκρισία των πολιτικών εκφραστών του κεφαλαίου, που από τη μία δηλώνουν ότι θέλουν δήθεν να ενισχύσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και από την άλλη διαφημίζουν το αυτοκίνητο και πριμοδοτούν την κατασκευή πάρκινγκ προσελκύοντας τη χρήση του ΙΧ στο κέντρο της πόλης για το κέρδος. Ο Σπύρος Χαλβατζής μίλησε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα και εκτός από την τροπολογία της ΝΔ για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέσω του επαναχαρακτηρισμού των ΒΑΕ, μίλησε και για το ρόλο της ηγεσίας ΚΕΔΚΕ και των δήμων που στηρίζουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, που υλοποιούν την αντεργατική πολιτική των εργασιακών σχέσεων.

Με αυτά τα κριτήρια, δηλαδή την πείρα των εργαζομένων απ' την ίδια τους τη ζωή, η ψήφος στη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και στους αγωνιστικούς συνδυασμούς «είναι η καλύτερη επένδυση για τους εργαζόμενους. Είναι επένδυση ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας, η αντίσταση, ότι θα είναι περισσότερες οι φωνές διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Οι πρώτοι υποψήφιοι

Οι πρώτοι 32 υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, που ανακοινώθηκαν χτες είναι:

Νίκος ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ.

Αννα ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ, νοσηλεύτρια, πρόεδρος Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών.

Δημήτρης ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος.

Παναγιώτης ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ, νευρολόγος ψυχίατρος, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ».

Δημήτρης ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, πρώην δήμαρχος Τριανδρίας.

Σοφία ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ, εμποροϋπάλληλος, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων.

Ουρανία ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ, ΓΓ του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων.

Γίτσα ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Καπνεργατών.

Αννα ΚΑΣΑΠΗ, γιατρός, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του ΔΣ της ΟΝΓΕ.

Κώστας ΚΑΤΣΙΑΒΑΛΟΣ, Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων, πρόεδρος Συνδέσμου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Γιάννης ΚΙΟΥΛΠΕΚΙΔΗΣ, αγρότης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Λουδία.

Θόδωρος ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ.

Μιχάλης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, δικηγόρος, μέλος Επιτροπής για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες.

Ηλίας ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης.

Νίκος ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Παραπληγικών Βόρειας Ελλάδας.

Νένα ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΟΥ, φοιτήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων ΑΠΘ.

Γιάννης ΝΟΤΑΚΗΣ, εκπαιδευτικός, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Νίκος ΞΟΝΟΓΛΟΥ, Δρ. Χημικός, εργαζόμενος στο Χημείο του Κράτους.

Μιχάλης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Επαγγελματιών Οδηγών Μεταφοράς.

Γιάννης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος Σωματείου Βιοτεχνών Δέρματος.

Σωτήρης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, πρόεδρος Εργαζομένων Περιφερειακών Δήμων.

Σεραφείμ ΠΕΪΤΣΙΔΗΣ, επιπλοποιός.

Δέσποινα ΠΛΙΑΚΑ - ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ, εκπαιδευτικός.

Αγγέλα ΠΟΥΡΝΑΤΖΗ - ΓΡΑΙΚΟΥ, λογίστρια.

Ηλέκτρα ΡΑΪΖΗ, αυτοαπασχολούμενη.

Βασίλης ΡΕΒΑΣ, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων.

Παύλος ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, νευροχειρουργός, μέλος ΔΣ Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Κώστας ΣΑΠΡΑΝΙΔΗΣ, πρώην δήμαρχος Αμπελοκήπων.

Μιχάλης ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, γιατρός, νομαρχιακός σύμβουλος.

Ανθή ΤΑΤΣΙΟΥΛΗ, καλλιτέχνης - εκπαιδευτικός.

Γιώργος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ηλεκτρολόγος - ελεύθερος επαγγελματίας.

Ναπολέων ΧΑΤΖΗΛΙΑΣ, έμπορος.

ΝΑΣ ΕΒΡΟΥ - ΔΗΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ψηφοδέλτια μάχης

Οι διακηρύξεις και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ για το νομό Εβρου και της ΔΗΔΑΣ για το Δήμο Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκαν προχτές το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του «Μοτέλ Αστήρ» στην Αλεξανδρούπολη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων: Χρήστος Τρέλης, υποψήφιος νομάρχης Εβρου με τη ΝΑΣ, κι ο Σάββας Δευτερέος, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τη ΔΗΔΑΣ (Δημοτική Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία). Παρουσιάστηκε, επίσης, μέρος των αγωνιστικών ψηφοδελτίων. Παραβρέθηκαν ο υποψήφιος υπερνομάρχης Εβρου - Ροδόπης της ΝΑΣ Μποτρότσος Γιώργος, κι ο υποψήφιος νομάρχης Ροδόπης Νίκος Φακιρίδης.

Την εισήγηση της ΝΑΣ παρουσίασε ο Χρήστος Τρέλης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει ελπίδα όσο ένα μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων βρίσκεται κάτω από την επιρροή ή διατηρεί ελπίδες ότι μπορεί να προκύψει κάτι καλό από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από τις "λύσεις" της κεντροαριστεράς που οι λαοί της Ευρώπης έχουν δοκιμάσει στην πλάτη τους». Αντίστοιχα, την εισήγηση για τη ΔΗΔΑΣ έκανε ο Σάββας Δευτερέος τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη του 2006 μπορούν να δώσουν ώθηση στην αγωνιστική συμπαράταξη όσων αντιστέκονται σ' αυτή την πολιτική. Μπορούν να αναδείξουν Δημοτική Αρχή που θα συγκρούεται με αυτή την πολιτική, θα διεκδικεί, θα αγωνίζεται, δε θα είναι "δεκανίκι" του συστήματος».

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να γίνουν δράση οι ανεξάντλητες δυνάμεις του λαού

Το βασικό κορμό του ψηφοδελτίου παρουσίασε χτες ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ

Ο Γιάννης Ζιώγας στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Motion Team

Ο Γιάννης Ζιώγας στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Τον κορμό του ψηφοδελτίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, παρουσίασε χτες ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε, κατέθεσε τις θέσεις της παράταξης για επίκαιρα ζητήματα όπως τα μεγάλα έργα, η διαχείριση των απορριμμάτων και η σχολική στέγη. Και κάλεσε τον εργαζόμενο λαό του νομού να συστρατευθεί με τις αγωνιστικές δυνάμεις, ώστε να δημιουργηθεί κυματοθραύστης που θα αντικρούσει και θα αντισταθεί στις αντιλαϊκές πολιτικές που γεννούν και οξύνουν τα λαϊκά προβλήματα.

«Η ΝΑΣ πιστεύει στις ανεξάντλητες δυνάμεις του λαού και γι' αυτό "δε δίνει λέξεις παρηγόρια, δίνει μαχαίρι σ' ολουνούς"», είπε ο Γιάννης Ζιώγας και εξήγησε πως ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει την κατάσταση, αρκεί να πάρει την απόφαση να αναλάβει δράση. «Οχι άλλη εμπιστοσύνη, άλλη ανοχή, άλλη πίστωση χρόνου στους εκλεκτούς της πλουτοκρατίας. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να μην επηρεαστούν από την τεχνητή δικομματική πόλωση. Να στηρίξουν το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο συνεργασίας της ΝΑΣ, γιατί στην πολιτική μάχη δεν είμαστε με όλους και με όλα. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργατών και των άλλων εργαζομένων, των ανέργων και των μεταναστών, της εργαζόμενης διανόησης, των συνταξιούχων. Δουλεύουμε σταθερά, αταλάντευτα με προοπτική, για το σήμερα, για το αύριο, για το μέλλον», σημείωσε. Και κατέληξε καλώντας το λαό, στις εκλογές, να κρίνει τις παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο του με βάση το ποια είναι η στάση και η θέση τους απέναντι στην καθημερινή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ εργαζομένων και θεματοφυλάκων της πλουτοκρατίας.

Περιβαλλοντικό έγκλημα

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη χωματερή των Ταγαράδων και τη διαρροή των διασταλαζόντων υδάτων, ο Γιάννης Ζιώγας μίλησε για περιβαλλοντικό έγκλημα και απέδωσε τις ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στους εκπροσώπους τους στα αρμόδια όργανα και την Αυτοδιοίκηση, που δεκαετίες τώρα κρατούν τη Θεσσαλονίκη ανοχύρωτη περιβαλλοντικά. Παρουσιάζοντας την πρόταση της ΝΑΣ, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας τουλάχιστον τριών ΧΥΤΑ και δύο ακόμη επιπλέον μετά από κοινή συμφωνία με τους όμορους νομούς, των αναγκαίων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και τη δημιουργία ΧΥΤΑ για μολυσματικά και τοξικά απόβλητα.

Κριτήριο ποιος ωφελείται

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών για το μετρό, αλλά και τις εξελίξεις για τα υπόλοιπα έργα όπως η υποθαλάσσια οδική αρτηρία κλπ., ο Γ. Ζιώγας σημείωσε πως πρόκειται για έργα που δε γίνονται με κριτήριο τις ανάγκες του λαού της πόλης, αλλά με γνώμονα τα συμφέροντα των ιδιωτών, οι οποίοι θα έχουν κέρδη τόσο από την κατασκευή τους όσο και από τη χρήση τους.

Ακόμη και το πρόβλημα της Σχολικής Στέγης αντιμετωπίζεται με τα ίδια κριτήρια. Αφού όπως είπε ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η ανέγερση 20 σχολικών μονάδων μέσα από τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Και κατέληξε, κάνοντας κριτική στον νομάρχη Π. Ψωμιάδη, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον συνεπέστερο εκφραστή του δικομματισμού που ικανοποιεί συμφέροντα και προβάλλει πρότυπα που έχει ανάγκη αυτό το κοινωνικοπολιτικό σύστημα. «Σ' αυτό είναι πετυχημένος, όχι στην επίλυση των λαϊκών προβλημάτων και των αναγκών του εργαζόμενου λαού», είπε.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη μέλος του ΠΓ, της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της και μέλος της ΚΕ Κ. Αβραμόπουλο, του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τον Γ. Χατζηαθανασίου, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών με επικεφαλής τον Σ. Βαλανά, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης με επικεφαλής τον Ν. Χατζηλία και ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org