Σάββατο 21 Γενάρη 2023 - Κυριακή 22 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ούτε άχνα!

Πριν από λίγες μέρες αποκαλύπταμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στην Καστοριά με τον Ηλία Τζωρτζόπουλο, πρόεδρο της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Πρόκειται για τους σεσημασμένους αντικομμουνιστές που οργανώνουν τις «γιορτές μίσους» στο Βίτσι και στον Γράμμο μαζί με φασιστοειδή από όλη τη χώρα. Μετά το δημοσίευμα, «πηγές του ΣΥΡΙΖΑ» διακινούσαν πως η επαφή έγινε «στο πόδι», αλλά τους διέψευσε ο ίδιος ο Τζωρτζόπουλος, που σε τοπικό ραδιόφωνο μίλησε με θέρμη για τη συνάντησή του με τον Τσίπρα. Ο κόσμος (στην Καστοριά) το είχε τούμπανο και ο ΣΥΡΙΖΑ (και τα ΜΜΕ του) κρυφό καμάρι! Αμέσως μετά αποκαλύψαμε ότι πριν τη συνάντηση του Τσίπρα με τον αντικομμουνιστή Τζωρτζόπουλο, είχε γίνει συνάντηση (προετοιμασίας;) κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της ΕΑΑΣ! Αχνα και πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ! «Τρίτη και φαρμακερή» αποκαλύψαμε ότι «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», αφού ήδη από το 2014 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε επίσημα με αντιπροσωπεία της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Μάλιστα, την ίδια μέρα, η Ενωση συνάντησε και τη Χρυσή Αυγή, όπου επιβεβαιώθηκαν οι ...κοινοί τους στόχοι. Μέχρι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα Μέσα του δεν έχουν ενημερώσει γι' αυτά τα τουλάχιστον «περίεργα» που συμβαίνουν πριν από κάθε εκλογική μάχη. Οπως μαθαίνουμε μάλιστα, ο Τζωρτζόπουλος δεν ήταν ο μόνος σεσημασμένος ακροδεξιός με τον οποίο συναντήθηκε και χαριεντίστηκε στην Καστοριά ο Τσίπρας. Ποιος ξέρει; Μπορεί να είναι τόσο μεγάλη η αγκαλιά της ...«προοδευτικής» διακυβέρνησης, που να χωράει ακόμα και αντικομμουνιστές του κονσερβοκουτιού!

Δεν θέλει...

«Προσωρινό Πλαίσιο Κρίσης και Μετάβασης». Ετσι θα ονομάζεται το νέο πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων που ετοιμάζει η ΕΕ, «πλειοδοτώντας» στο αντίστοιχο που έχουν ανακοινώσει οι ΗΠΑ για τους επιχειρηματικούς τους ομίλους. Χαρακτηριστικά είναι τα ερωτήματα που απηύθυνε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν προ ημερών: «Επαρκούν τα μέτρα που αφορούν την απλοποίηση διαδικασιών για όσο το δυνατό πιο γρήγορες κρατικές ενισχύσεις; (...) Λείπει κάτι και χρειάζεται να συμπληρωθεί στις διαδικασίες fast-track στην πράσινη μετάβαση;». Ολα αυτά, λίγες μόνο μέρες αφότου στο Ευρωκοινοβούλιο πέρασε με τις ψήφους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μια νέα Οδηγία που χωροθετεί «ειδικές οικονομικές ζώνες» για την ταχύτερη απορρόφηση επενδύσεων στις ΑΠΕ. Εβαλε όμως και άλλα ερωτήματα, όπως το «πώς θα εξισορροπηθεί η ανάγκη για επιπλέον ευελιξία στις επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς», ώστε από τις κρατικές ενισχύσεις να μην προκαλούνται «αρνητικές επιπτώσεις στη συνοχή μέσα στην ΕΕ», επιβεβαιώνοντας την ανησυχία για τους ανταγωνισμούς που φουντώνουν στο εσωτερικό της ιμπεριαλιστικής ένωσης.

... ερώτημα

Τα ερωτήματα αυτά μπορεί να αποτελούν «σπαζοκεφαλιά» για τα αστικά επιτελεία, αλλά εκείνο που «δεν θέλει ερώτημα» είναι το ποιος θα πληρώσει τα νέα πακέτα στήριξης του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα που λέγονταν αυτά, η Επιτροπή έστελνε ξανά «συστάσεις» σε όλα τα κράτη - μέλη για πιο «στοχευμένη» επιδότηση της τιμής του ρεύματος, θεωρώντας ...χουβαρνταλίκια και κίνδυνο για τα δημοσιονομικά τις πενταροδεκάρες που δόθηκαν τους προηγούμενους μήνες στα νοικοκυριά και που τελικά κατέληξαν ξανά στα ταμεία των παρόχων Ενέργειας. Αβέρτα χρήμα και προνόμια στο κεφάλαιο, από τη μια, «στοχευμένη» διαχείριση της φτώχειας, για να συντηρείται η κοινωνική συνοχή από την άλλη. Αυτό είναι το «δίπολο» της «πράσινης» ανάπτυξης, που βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματος οποιασδήποτε κυβέρνησης σχηματιστεί την επόμενη μέρα, με κορμό είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντά ποδάρια

Η «Αυγή» της Παρασκευής μάς πληροφορεί ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΚΕ αρνήθηκε να δεχτεί να προσκληθεί ο Χρ. Ράμμος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Χωρίς καμία δίκη προθέσεων και με δεδομένο ότι κάθε κόμμα χαράσσει όπως νομίζει την πολιτική τακτική του, δεν μπορεί να μη σημειωθεί ότι η εξέλιξη ήταν ανακουφιστική (σ.σ. για την κυβέρνηση) και της εξασφάλισε πολύτιμο χρόνο για τους χειρισμούς της». Το ψέμα της «Αυγής» έχει τόσο κοντά ποδάρια, ώστε σε άλλη σελίδα το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει ότι «ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 ζήτησαν την κλήση Ράμμου». Διαβάζοντας πάντως ολόκληρο το θέμα στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, καταλάβαμε γιατί προσπαθεί με τέτοιον εξόφθαλμο τρόπο να φέρει την πραγματικότητα στα μέτρα του σκυλοκαβγά τους με τη ΝΔ, αποσιωπώντας ή διαστρεβλώνοντας ουσιαστικά σημεία της πρώτης συνεδρίασης με αποκλειστικό θέμα τις υποκλοπές στο ΚΚΕ, ύστερα από εφτά χρόνια! Για παράδειγμα, η «Αυγή» δεν λέει κουβέντα για το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ - επί ΣΥΡΙΖΑ - δεν προσήλθε στην Επιτροπή αν και προσκλήθηκε. Οπως δεν αναφέρει ότι εισαγγελείς κατέθεσαν στην Επιτροπή πως στην περίπτωση του ΚΚΕ «συζητάμε για παγίδευση» ή ότι «λόγω της από 1/07/2019 τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα το αδίκημα πλέον έχει καταστεί πλημμέλημα και έχει παραγραφεί». Αυτά τα σημαντικά, που αφορούν και την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ακούστηκαν στη συνεδρίαση. Εκεί δηλαδή που για άλλη μια φορά, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, σε συμπαιγνία με τη ΝΔ, προσπάθησαν να θάψουν την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ