Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Τετάρτη η μεγάλη εκδήλωση για τα 96 χρόνια του Κόμματος

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία και η προπαγάνδιση της μεγάλης πολιτικής και πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα 96 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη, στις 8.30 το βράδυ, στο Παλαί ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πριν από την ομιλία, θα προηγηθεί η προβολή οπτικοακουστικού υλικού για την Ιστορία του ΚΚΕ, ενώ η μεγάλη βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία με τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο και ερμηνευτές τους: Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Γιώργο Μεράντζα, Δημήτρη Μπάση και Μίλτο Πασχαλίδη. Με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θ. Μικρούτσικου, θα παρουσιαστεί ένα όμορφο αφιέρωμα στο κοινωνικό και πολιτικό τραγούδι, με τραγούδια εμπνευσμένα από την Ιστορία του κινήματος, που είναι αδιαχώριστα δεμένη με την Ιστορία του Κόμματος. Τραγούδια αγαπημένα που συνόδευσαν γενιές και γενιές και μας συντροφεύουν μέχρι και σήμερα στους σύγχρονους αγώνες.

Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνεται με προσκλήσεις, οι οποίες διατίθενται από τις Κομματικές Οργανώσεις.

Να γνωρίσει από πρώτο χέρι ο λαός την Ιστορία και τις σύγχρονες επεξεργασίες μας


Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κεντρική Μακεδονία έχουν πραγματοποιήσει έως τώρα και σχεδιάζουν και για τις επόμενες μέρες ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτικής παρέμβασης σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και σχολές, με στόχο την προπαγάνδιση της εκδήλωσης. Μέσα από τις περιοδείες, τις εξορμήσεις και τις συσκέψεις, που ήδη πραγματοποιήθηκαν, αναδεικνύεται η απήχηση που βρίσκει στο λαό της περιοχής το κάλεσμα του ΚΚΕ και η πολιτική του πρόταση και αυτό επιδιώκεται να αποτυπωθεί και με τη μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση.

Μιλώντας στο «Ριζοσπάστη» για την εκδήλωση, η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε: «Το 2018 το Κόμμα μας θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης. Οι στίχοι του κομμουνιστή ποιητή Γ. Ρίτσου "τρία κόκκινα γράμματα, σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος" δίνουν πολύ εύστοχα το περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε σε αυτήν την σημαντική επέτειο για το Κόμμα μας, την εργατική τάξη, συνολικά το λαό. Η πρωτοβουλία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με τη διοργάνωση πολιτικής εκδήλωσης - συναυλίας εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουμε, ώστε ο λαός να γνωρίσει από πρώτο χέρι την Ιστορία του Κόμματος, να έρθει σε επαφή με τις σύγχρονες επεξεργασίες μας, που απαντάνε και δίνουν διέξοδο στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει, ώστε ο λαός να αλλάξει ριζικά τη ζωή του, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί γίνεται λίγο πριν το τέλος της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Με βάση όλα αυτά, καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετάσχει στην εκδήλωση, για να ακούσει από πρώτο χέρι τι λέει το ΚΚΕ».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λαϊκή παρέμβαση τώρα - ΚΚΕ δυνατό στο λαό και στη Βουλή

Συγκεντρώσεις, πολύμορφες δραστηριότητες και πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

Με το σύνθημα «Λαϊκή παρέμβαση τώρα - ΚΚΕ δυνατό στο λαό και στη Βουλή» η ΚΟ Αττικής οργανώνει πολιτική δράση - παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με συγκεντρώσεις σε δήμους και χώρους δουλειάς, πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» που κυκλοφορεί, αύριο, 14 Δεκέμβρη, καθώς και με άλλες πολύμορφες δραστηριότητες.

Πολύμορφη δραστηριότητα

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 8 μ.μ. οι ΚΟΒ Χαϊδαρίου καλούν σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (πρώην ΝΕΛΕ, Κολοκοτρώνη 36). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 9 μ.μ., οι ΚΟΒ Λούτσας - Σπάτων καλούν σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στην ταβέρνα ΜΙΤΕΡΑΝ (Αγ. Ιωάννου και Θήρας). Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ. η ΚΟΒ Κορωπίου καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στην αίθουσα του συλλόγου «Προσήλιο». Θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 9 μ.μ. η ΤΕ Τηλεπικοινωνιών καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο κέντρο «ΑΣΤΡΑ» στο Βύρωνα. Θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. η ΚΟΒ Μπραχαμίου καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο νέο κλειστό γυμναστήριο (Ελευθερωτών 25). Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 13.00 η ΤΕ ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 13.00 η ΚΟΒ Ελευσίνας καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στην αίθουσα του 2ου - 4ουΓυμνασίου Ελευσίνας. Θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 13.00 η ΤΕ Επισιτισμού - Τουρισμού καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στις 13.00 η ΤΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο κέντρο «ΑΣΤΡΑ» στο Βύρωνα. Θα μιλήσει η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 13.00 η ΚΟΒ Ελληνικού καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο Α' ΚΑΠΗ Ελληνικού (Χρ. Σμύρνης 6). Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 13.00 η ΚΟΒ Αμφιάλης καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στην αίθουσα του Γ' ΚΑΠΗ Κερατσινίου (Διον. Αρεοπαγίτου 16 & Τσαλδάρη). Θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ.

Τη Δευτέρα, 15/12

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟΒ Καισαριανής καλούν σε εκδήλωση με θέμα «Δεκέμβρης 1944» στο δημαρχείο Καισαριανής. Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στα βαπόρια της ακτοπλοΐας στον Πειραιά ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ.

Την Τρίτη, 16/12

-- Στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στα βαπόρια της ακτοπλοΐας στον Πειραιά ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ.

Την Τετάρτη, 17/12

-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στην Ηλιούπολη στο αναψυκτήριο του Αλσους «Δ. Κιντής» με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Σε άμεση λαϊκή παρέμβαση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ καλούν οι Κομματικές και οι ΚΝίτικες Οργανώσεις με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολύμορφων δραστηριοτήτων σε όλη τη χώρα, στο φόντο των πολιτικών εξελίξεων με την προεδρολογία, την εκλογολογία και το αποπροσανατολιστικό για το λαό σκηνικό που στήνουν οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης και τα επιτελεία του συστήματος.

Μέσα σε αυτό το πλατύ πολιτικό άνοιγμα, ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν οι δραστηριότητες για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ, οι συγκεντρώσεις, περιοδείες, συσκέψεις των Κομματικών Οργανώσεων, η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης και οι πρωτοβουλίες που τη στηρίζουν.

Σε αυτά τα πλαίσια, στο σημερινό 4σέλιδο «Κομματική Ζωή και Δράση» μπορείτε να διαβάσετε:

-- 96 χρόνια ΚΚΕ: Οι προετοιμασίες για τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

-- Οργάνωση Δυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ: Πλήθος κόσμου στην Πετρούπολη, σε μια εκδήλωση προετοιμασμένη με μεράκι, αντάξια των σχεδόν 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ.

-- Λαϊκή παρέμβαση τώρα - ΚΚΕ δυνατό στο λαό και στη Βουλή: Πολύμορφη δραστηριότητα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ - παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις.

-- Οργανωμένη διακίνηση εκδόσεων «Σύγχρονης Εποχής»: Πείρα από τις πρωτοβουλίες των ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας και Αττικής του ΚΚΕ.

-- Οικονομική Εξόρμηση ΚΚΕ: Συνέχεια στην παρουσίαση καλαίσθητων εκδόσεων από Οργανώσεις του Κόμματος στο πλαίσιο της Εξόρμησης.

96 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η Ιστορία του Κόμματος πηγή έμπνευσης και διδαχής

Από την έκθεση που λειτούργησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης
Από την έκθεση που λειτούργησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης
Πλήθος κόσμου από όλη τη δυτική Αθήνα παραβρέθηκε την Κυριακή 7/12 στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς» της Πετρούπολης, για να παρακολουθήσει την πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή τα 96 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος. Μια εκδήλωση δουλεμένη με μεράκι, αντάξια της Ιστορίας του Κόμματος που πλησιάζει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τίτλο «Από το Θούριο στη Διεθνή», που επιμελήθηκε το μουσικό συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών.

Από νωρίς το απόγευμα, εξάλλου, οι συγκεντρωμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση που είχε ετοιμάσει η Οργάνωση: Φωτογραφικό υλικό από τη διαδρομή του ΚΚΕ όλο τον προηγούμενο αιώνα, από στιγμές της πορείας του εργατικού - λαϊκού κινήματος, όπως ο Δεκέμβρης του '44, αλλά και προθήκες με αρχειακό υλικό από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ, περίμεναν τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Ιστορικά φύλλα του «Ριζοσπάστη», άλλες σημαντικές εκδόσεις και ντοκουμέντα ζωντάνευαν την Ιστορία του Κόμματος της εργατικής τάξης και έδιναν τροφή για συζήτηση πριν ξεκινήσει η εκδήλωση.

Είμαστε η δύναμη αντοχής, για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση


Ο Ν. Σοφιανός, ξεκινώντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στην Ιστορία του Κόμματος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Με το σύνθημα "ΚΚΕ, 100 χρόνια με το Λαό για το Σοσιαλισμό", η ΚΕ όπως έχει ήδη ανακοινώσει έχει αφιερώσει αυτήν την πενταετία, από το 2013 έως το 2018, στη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυση του ΚΚΕ. Η Ιστορία μας, χωρίς καμιά λευκή σελίδα, αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαχής. Σ' αυτά τα 96 χρόνια, το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, ποτέ τους δε λογάριασαν κόπους, θυσίες, στερήσεις, την ίδια τους τη ζωή για να προχωρήσει με την προσφορά τους στο λαό η υπόθεση του Σοσιαλισμού. Ποτέ του το Κόμμα δε συμβιβάστηκε με το άδικο, με την καπιταλιστική βαρβαρότητα, με την εκμετάλλευση, για να γίνει αρεστό στο σύστημα. Δε μετατράπηκε σε κόμμα προσκυνημένο, κόμμα διαχείρισης, κόμμα που διεκδικεί μερίδιο από την πίτα, υποσχόμενο τον εξανθρωπισμό ενός σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος».

«Το Κόμμα μας», τόνισε, «χωρίς διγλωσσίες μιλά τη γλώσσα της ειλικρίνιας ανοιχτά, ούτε μηδενίζει, ούτε ακυρώνει την Ιστορία του. Τη μελετά για να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα, να διορθώσει λαθεμένες παλιότερες εκτιμήσεις, να εμπλουτίσει τη συλλογική του σκέψη, για να μπορέσει συνολικά να δυναμώσει, να κατακτήσει ολοένα και μεγαλύτερη ικανότητα στην πάλη για την εκπλήρωση του βασικού σκοπού της ύπαρξής του: Να οδηγήσει σ' αυτήν τη ζωή και όχι στη δευτέρα παρουσία την εργατική τάξη στην εξουσία...».

Αναφερόμενος στην καπιταλιστική κρίση, τις επιπτώσεις στη ζωή του λαού και στα μείγματα διαχείρισης που προβάλλει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε: «Η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ πρέπει να ηττηθεί. Να ηττηθεί στο δρόμο των αγώνων. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει με ήττα της πολιτικής της! Τώρα, όχι περιμένοντας τους σωτήρες και τις εκλογές. Το θέμα είναι μετά τι θα γίνει. Δεν είμαστε στο 2012. Η αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα έχει μεταλλαχτεί στον άλλο πόλο διαχείρισης του συστήματος. Προπαγανδίζει την κυρίαρχη πολιτική, ορκίζεται στα στηρίγματά της: Τέξας, Ουάσιγκτον, Κόμο, Λονδίνο και πολλοί άλλοι σταθμοί σε ένα μεγάλο ταξίδι εξετάσεων στην ΕΕ, στο κεφάλαιο, στο ΔΝΤ. ΣΕΒ, επιμελητήρια, σύνδεσμοι, επαφές, παρεμβάσεις στη Βουλή για "συννενόηση" και στήριξη της "υγιούς" ολιγαρχίας...».


Τέλος, σημείωσε ότι «σε ένα σάπιο σύστημα που μπάζει από παντού, το ΚΚΕ είναι το λαϊκό αντίβαρο, το στήριγμα, η δύναμη αντοχής που μπορεί να οργανωθεί η αντεπίθεση. Γι' αυτό το ερώτημα δεν είναι αν θα βγει πρόεδρος και ποιο μήνα θα γίνουν εκλογές. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί με τη δράση μας είναι το πόσο ισχυρά θα ακουστεί η φωνή του λαού μας τώρα στους δρόμους του αγώνα, ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση, αλλά και ενάντια στις συμφωνίες που ετοιμάζει το αστικό πολιτικό σύστημα. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε, για να ετοιμαστεί η εργατική τάξη και ο λαός μας να πάρουν την εξουσία. Μ' αυτόν τον τρόπο θα υπογράψουν και οι σημερινές γενιές τη "σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος"».

«Από το Θούριο στη Διεθνή»

Με το χαρακτηριστικό αυτό τίτλο ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τραγούδια που συμπυκνώνουν την πορεία της ταξικής αφύπνισης, συνειδητοποίησης της εργατικής τάξης, τη συγκρότηση του Κόμματός της, τις ηρωικές σελίδες που έγραψε στην πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση.

Τα τραγούδια που ακούστηκαν ξεκινούν πριν από την ίδρυση του Κόμματος, αποτυπώνοντας τις ρίζες του ΚΚΕ στην ελληνική κοινωνία και καλύπτοντας όλη την ιστορική διαδρομή των 96 χρόνων. Εργα μοναδικά που άντλησαν την έμπνευση από το μόχθο του λαού, από τη δύναμή του όταν παράγει τον πλούτο και όταν αγωνίζεται να τον διεκδικήσει.

Στιγμιότυπο από το δρώμενο «Από τον Θούριο στη Διεθνή»
Στιγμιότυπο από το δρώμενο «Από τον Θούριο στη Διεθνή»
Δημοτικά, αντάρτικα, εργατικά και λαϊκά κομμάτια, με επιστέγασμα τη Διεθνή, σφράγισαν την εκδήλωση στην Πετρούπολη, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους παρευρισκόμενους, ότι το μέλλον ανήκει στην εργατική τάξη και το Κόμμα της.

ΚΟ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το «Go back»

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 70 χρόνια από τα Χριστούγεννα του 1944, όταν σύσσωμος ο λεσβιακός λαός, κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ και με πρωτοβουλία του ΕΑΜ, κατέβηκε στα «Μπλόκια» της Μυτιλήνης, για να αποτρέψει την απόβαση των «μαύρων» του Τόρνμπουλ (Turnbull), βροντοφωνάζοντας στους Εγγλέζους αποικιοκράτες το θρυλικό «Go Back» και ματαιώνοντας έτσι την επιχειρούμενη νέα κατοχή του νησιού.

Η ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ διοργανώνει σχετική εκδήλωση σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43 - Μυτιλήνη) στην οποία θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συναυλία με εργατικά τραγούδια που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης

Συναυλία με εργατικά τραγούδια μισού αιώνα που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης διοργανώνει η Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο, στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ (σταθμός ΗΣΑΠ - Αγιος Ελευθέριος).

Θα μιλήσει ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΟ Βιομηχανίας και θα παρέμβει για το περιεχόμενο της εκδήλωσης ο Γιώργος Μηλιώνης, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει εργατικό ερασιτεχνικό συγκρότημα.

Για τον Δεκέμβρη του '44

-- Οι Οργανώσεις Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα «70 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44», σήμερα Σάββατο, στις 7μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ. Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ διοργανώνει αύριο, Κυριακή, εκδήλωση με θέμα «Δεκέμβρης '44: Κρίσιμη ταξική σύγκρουση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας. Θα μιλήσει η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του ΚΚΕ.

Θετικά βήματα στην οργανωμένη διακίνηση εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής»

Πρωτοβουλίες διάδοσης του πολιτικού βιβλίου σε συνδυασμό με τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης από την ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας και την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της μόνιμης προσπάθειας για διάδοση του μαρξιστικού - λενινιστικού βιβλίου, των πολιτικών και λογοτεχνικών εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», μια σειρά Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν κατά περιόδους εκθέσεις βιβλίου, οι οποίες πλαισιώνονται από εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους, βιβλιοπαρουσιάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Για τους στόχους και την πείρα αυτής της δραστηριότητας, ο «Ρ» μίλησε με συντρόφους από τις Οργανώσεις Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας και Αττικής του ΚΚΕ, οι οποίες διοργανώνουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες αυτές τις μέρες, συνδυάζοντας την προσπάθεια διάδοσης του πολιτικού βιβλίου με τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Αλλες βιβλιοπαρουσιάσεις

-- Παρουσίαση του βιβλίου του Ρ. Π. Ντατ «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση» διοργανώνουν οι ΚΟ Αγρινίου του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 15/12, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος της ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Βιβλιοπαρουσίαση στην Πρέβεζα της έκδοσης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ «Δεκέμβρης του '44 - Κρίσιμη ταξική σύγκρουση», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/12, στις 7 μ.μ., στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης. Την παρουσίαση θα κάνει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

-- Παρουσίαση της έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ «Κόμμα "παντός καιρού". Ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ», διοργανώνει η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 17/12, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Την παρουσίαση θα κάνει η Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του ΓΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Πρωτοβουλίες ενίσχυσης του μορφωτικού ρεύματος από την ΚΟ Αττικής

Από την έκθεση βιβλίου στα γραφεία της ΚΟ Αττικής
Από την έκθεση βιβλίου στα γραφεία της ΚΟ Αττικής
Εκθεση βιβλίου πραγματοποιεί αυτές τις μέρες και η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, έως τις 21 Δεκέμβρη, στον 1ο όροφο των γραφείων της (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια), με ειδικές τιμές σε όλα τα βιβλία. Οι ώρες λειτουργίας έκθεσης είναι: 17.30 - 20.30 τις καθημερινές, 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30 τα Σαββατοκύριακα.

Μιλώντας στον «Ρ», η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής δηλώνει σχετικά: «Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε ως Κόμμα, που περιλαμβάνει εκθέσεις βιβλίων, όχι μόνο στα κεντρικά γραφεία της ΚΟ Αττικής, αλλά και σε γειτονιές, περιλαμβάνει βιβλιοπαρουσιάσεις, είτε μεμονωμένων βιβλίων είτε ομάδας με παρεμφερή θεματολογία. Για μας έχει πολύ μεγάλη σημασία να βοηθάμε να ανεβαίνει το μορφωτικό ρεύμα όχι μόνο στις γραμμές του Κόμματος αλλά και γενικότερα στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα, να σταθεροποιείται η επαφή με το καλό βιβλίο, πολιτικό και λογοτεχνικό, που εκτός από πηγή γνώσης των αγώνων της εργατικής τάξης και του Κόμματός μας, μπορεί να είναι και πηγή έμπνευσης για τους αγώνες του μέλλοντος.

Εχουμε πλούσια πείρα κι από τη γενικότερη δουλειά και από τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία έχει αγκαλιαστεί απ' τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος, από ανθρώπους με τους οποίους έχουμε συναντηθεί κι έχουμε δώσει μαζί αγώνες στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Κυρίως από νέους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί θέλουμε η νεολαία να αποκτήσει σταθερή σχέση με το βιβλίο και το διάβασμα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα βρουν όλες τις τελευταίες αλλά και παλιότερες εκδόσεις ιδεολογικού και πολιτικού βιβλίου, πρώτα και βασικά την κλασική βιβλιογραφία των Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, αλλά και πιο σύγχρονες επεξεργασίες, όπως είναι αυτές του Κόμματός μας για την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Ακόμα, εκδόσεις ιστορικού περιεχομένου, αναγκαία εργαλεία για τη γνώση της Ιστορίας του εργατικού κινήματος, ελληνικού και παγκόσμιου και της Ιστορίας του Κόμματός μας. Ακόμα, εκδόσεις λογοτεχνικές και ποιητικές, μελέτες, ντοκουμέντα, όπως αυτά των συνεδρίων που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και βιβλία που απευθύνονται σε νέους και παιδιά.

Γίνεται προσπάθεια οι τιμές να είναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλές, για να υπάρχει δυνατότητα οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, παίρνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να αγοράσουν βιβλία που είναι πάντα ένα εξαιρετικό δώρο για όλες τις ηλικίες».

Πολύμορφες δραστηριότητες στην Ανατολική Στερεά - Εύβοια

Στην Ανατολική Στερεά - Εύβοια, η ώθηση που έχει δώσει στη διακίνηση του βιβλίου η λειτουργία της βιβλιοθήκης της Επιτροπής Περιοχής, στην έδρα της Κομματικής Οργάνωσης στη Χαλκίδα, επιδιώκεται να δυναμώσει με μια σειρά από εκθέσεις βιβλίου σε μεγάλες πόλεις της περιοχής μέσα στο Δεκέμβρη.

Η δραστηριότητα αυτή συνδυάζεται με εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ για το 11οΣυνέδριο, προβάλλοντας την ανάγκη που αναδεικνύουν και οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για τη δημιουργία μορφωτικού ρεύματος τόσο μέσα στις γραμμές της ΚΝΕ όσο και ευρύτερα στη νεολαία.

Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν πολύμορφες πρωτοβουλίες, όπως προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, γλέντια, γιορτές για παιδιά:

-- Στη Χαλκίδα, ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο η έκθεση βιβλίου της Οργάνωσης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί γιορτή για τα παιδιά και στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση για το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Θα μιλήσει ο Αρης Βενιζέλος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκαν, επίσης, εκδηλώσεις για τη διάσωση του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ και για τα 65 χρόνια από τη λήξη του ένοπλου ταξικού αγώνα του ΔΣΕ, συγκεκριμένα για τη δράση του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ.

-- Στη Λαμία, σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας (Πλ. Διάκου) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Θα μιλήσει η Γεωργία Πύθουλα, Γραμματέας του ΣΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

-- Στο ΤΕΙ Χαλκίδας από τη Δευτέρα 15/12 έως την Παρασκευή 19/12 θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου στο φουαγιέ του ΤΕΙ (ώρες λειτουργίας: 9.00 π.μ. - 2.00 μ.μ.). Τη Δευτέρα 15/12, στις 9 μ.μ., θα προβληθεί DVD για τη διάσωση του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ. Την Τετάρτη 17/12, στις 12 μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το 11οΣυνέδριο της ΚΝΕ. Θα μιλήσει ο Θέμος Βασιλείου, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ. Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί γλέντι στις 9 μ.μ..

Σημαντική ώθηση από τη δημιουργία βιβλιοθήκης στην έδρα της ΚΟ

Από το Μάη του 2013 ξεκίνησε μια πιο οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια για τη διάδοση των βιβλίων του εκδοτικού του ΚΚΕ, από την Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας. Επίκεντρο αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε η δημιουργία βιβλιοθήκης στην έδρα της. Εξασφαλίστηκε χώρος, ο οποίος διαμορφώθηκε κατάλληλα, ολοκληρώθηκε η καταγραφή τίτλων ώστε η βιβλιοθήκη να λειτουργεί και ως δανειστική, συμπληρώθηκαν τίτλοι με σημαντική βοήθεια και προσφορά συντρόφων και φίλων του Κόμματος, ώστε να υπάρχει ένα βασικό υλικό που να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας της.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε ενημέρωση και συζήτηση στα όργανα και τις ΚΟΒ για τις δυνατότητες αξιοποίησής της. Διαμορφώθηκε προπαγανδιστικό υλικό με περιλήψεις τίτλων, με προβολή των νέων εκδόσεων. Εξασφαλίστηκε η δυνατότητα οργανωμένων παραγγελιών από τις Οργανώσεις των εκδόσεων που διαθέτει η «Σύγχρονη Εποχή», υλοποιήθηκε ένας προγραμματισμός για την προβολή εκδόσεων που συμβάλλουν στην ανάδειξη επίκαιρων ιδεολογικοπολιτικών ζητημάτων και στον εξοπλισμό τόσο του δυναμικού του Κόμματος όσο και ενός ευρύτερου περίγυρου που «στήνει αυτί» και συμμετέχει στις πρωτοβουλίες του Κόμματος.

Με πιο συστηματικό τρόπο εξασφαλίστηκε η εμφάνιση βιβλίων σε διάφορες δραστηριότητες της ΚΟ.

Ολη αυτή η δραστηριότητα συνέβαλε σε μια ορισμένη κάλυψη του κενού που αντικειμενικά υπάρχει στην περιοχή από την έλλειψη βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής». Ο απολογισμός της διακίνησης του βιβλίου μέχρι τώρα δείχνει με σαφήνεια ότι αυτή δε θα βρισκόταν σε αυτά τα επίπεδα, αν έλειπε η προσπάθεια που εν συντομία αναφέρεται παραπάνω.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2015 - ΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των ημερολογίων για το 2015 που ετοίμασαν με μεράκι μια σειρά Κομματικές Οργανώσεις, ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα δύο εξαιρετικά καλαίσθητες εκδόσεις, προσεγμένες από κάθε άποψη, από τις ΚΟ Πελοποννήσου και Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, που εμπλουτίζουν το «οπλοστάσιο» με το οποίο δίνουν τις πολιτικές μάχες της περιόδου, ανάμεσά τους τη μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που προκήρυξε για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη η ΚΕ του ΚΚΕ. Τα ημερολόγια για το 2015 που διακινούν οι δύο Οργανώσεις δεν εξαντλούν την χρηστικότητά τους σ' αυτό που το όνομά τους μαρτυρά, αλλά διεκδικούν μια μόνιμη θέση στις βιβλιοθήκες όσων τα αποκτήσουν λόγω του εξαιρετικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το περιεχόμενό τους, με ενδιαφέρουσες πληροφορίες στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα ανατρέξει ο κάτοχός τους.

Εκδοση αφιερωμένη στον κομματικό επαναστατικό Τύπο

Το ημερολόγιο της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας επιδιώκει να συμβάλει στην ανάδειξη της σημασίας που έχει για το Κομμουνιστικό Κόμμα η εφημερίδα του

Στον κομματικό επαναστατικό Τύπο, με στοιχεία παρμένα από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη» και του Τύπου της περιοχής τη δεκαετία του '40, είναι αφιερωμένο το ημερολόγιο που διακινεί η Επιτροπή Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι ενταγμένη στην πολύμορφη δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης, μπροστά και στην επέτειο των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος, το 2018.

Επιχειρεί να αναδείξει τη σημασία που έχει για ένα Κομμουνιστικό Κόμμα η εφημερίδα του σε πανεθνικό επίπεδο, όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του. Σημασία που συνίσταται στο ρόλο της εφημερίδας ως συλλογικού διαφωτιστή, προπαγανδιστή και οργανωτή. «Η συμπλήρωση 40 χρόνων νόμιμης επανέκδοσης του "Ριζοσπάστη" (25/9/1974) μας γεμίζει αυξημένα καθήκοντα για την αποφασιστική άνοδο της κυκλοφορίας της εφημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ και την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή της. Σε αυτό το στόχο επιδιώκει να συμβάλει και το ημερολόγιο της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας», σημειώνεται στο εισαγωγικό σημείωμα.

Στις σελίδες της έκδοσης, με την πολύτιμη βοήθεια που δόθηκε από το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης», εμπεριέχεται πλούσιο υλικό απ' τα φύλλα του «Ριζοσπάστη» της δεκαετίας του 1940, με συγκεκριμένες αναφορές στην περιοχή της Ρούμελης και της Εύβοιας. Από τους ηρωικούς αγώνες του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, ενάντια στην ξένη κατοχή της χώρας, με κύριο αιμοδότη και καθοδηγητή το ΚΚΕ. Από τη δράση του ΚΚΕ ενάντια στο καθεστώς βίας και τρομοκρατίας του αστικού κράτους και των διεθνών συμμάχων του, έπειτα από τη συμφωνία της Βάρκιζας. Από την κορυφαία περίοδο της ταξικής πάλης στη χώρα μας κατά τον 20ό αιώνα, την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ.

Επίσης, περιλαμβάνεται και η αποτύπωση της πολύμορφης δράσης του εργαζόμενου λαού στην περιοχή σε εκδόσεις τοπικών εφημερίδων, Κομματικών Οργάνων και Οργανώσεων του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ. Εκδόσεις που συνέβαλλαν κι αυτές με τη σειρά τους στη διαφώτιση και οργάνωση της πάλης του λαού.

Ο στόχος της Κομματικής Οργάνωσης είναι να προχωρήσει και σε άλλες εκδόσεις έως το 2018, οπότε και θα γιορταστούν τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Η πείρα από τη διακίνηση της συγκεκριμένης έκδοσης είναι θετική, όπως θετικά είναι και τα σχόλια τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη μορφή του. Μία σημαντική πλευρά της χρησιμότητάς του είναι η βοήθεια που προσφέρει ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες να έρθουν σε επαφή με την Ιστορία του Κόμματος, στην περιοχή τους.

Το πρώτο τιράζ εξαντλήθηκε και επανατυπώθηκε με προοπτική να εξαντληθεί μέχρι το τέλος της Οικονομικής Εξόρμησης.

Μεταξύ των εντύπων που μπορεί κανείς να «δει» ξεφυλλίζοντας την έκδοση, ανάμεσα σε πολλές φωτογραφίες και δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη», είναι ο «Μπολσεβίκος», όργανο της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας - Φθιωτιδοφωκίδας του ΚΚΕ, του Ιούλη του 1932. Στο συγκεκριμένο φύλλο τονίζεται η ανάγκη να γίνουν βήματα στη μελέτη και διάδοση του «Ριζοσπάστη». Ακόμα: «Ελεύθερη Ρούμελη», «Αγώνας», «Ο αντάρτης», «Οδηγητής», «Φωνή του Φεραίου», «Λαϊκός Στρατός», «Λυτρωτής», «Εξόρμηση», «Ραδιοφωνικά Νέα», «Εκδικητής», «Φωνή των Νέων», «Λαοκράτης», «Φλάμπουρο», «Επίθεση» κ.ά.

Φόρος τιμής στους καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν από το λαό και τους αγώνες του

Επιτυχημένη συνέχεια στην έκδοση της προηγούμενης χρονιάς δίνει το ημερολόγιο της ΕΠ Πελοποννήσου για το 2015

Το εξώφυλλο και σελίδες από το ημερολόγιο της ΕΠ Πελοποννήσου
Το εξώφυλλο και σελίδες από το ημερολόγιο της ΕΠ Πελοποννήσου
Η αποδοχή της έκδοσής της για το 2014, που ήταν αφιερωμένη στους αγώνες του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος της περιοχής στις δεκαετίες του '30 και του '40, ενθάρρυνε την Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλλονιάς του ΚΚΕ να συνεχίσει, εντάσσοντας και νέες εκδόσεις στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων προς τιμήν των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Το ημερολόγιο για το 2015 είναι αφιερωμένο στις τέχνες και το πνεύμα. Εμπνευσμένο απ' τη Διακήρυξη που είχε εκδώσει η ΚΕ του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια του Κόμματος και ιδιαίτερα από το σημείο όπου θέτει ως επιδίωξη την εμφανή πρόοδο στον εξής στόχο: «Κόμμα ικανό, με τη δύναμη των κομμουνιστικών ιδεών και τη δυναμική της ταξικής πάλης για το σοσιαλισμό, να εμπνεύσει τους νέους επιστήμονες και καλλιτέχνες, ιδιαίτερα τους μισθωτούς, αυτούς που νοιάζονται για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, όσων αντιστέκονται στον ατομισμό και τη σήψη του καπιταλισμού, έχουν ανοιχτό το βλέμμα, τη σκέψη και τη θέλησή τους στη δυνατότητα ενός πιο ανθρώπινου, ανώτερου τρόπου οργάνωσης της κοινωνικής παραγωγής, όλων των πτυχών της κοινωνίας».

Η Κομματική Οργάνωση επέλεξε να παρουσιάσει, μέσα από τις σελίδες της συγκεκριμένης έκδοσης, ό,τι καλύτερο από το χώρο των καλών τεχνών και του πνεύματος έλκει την καταγωγή του απ' το χώρο ευθύνης της αλλά και όσους εμπνεύστηκαν ή δημιούργησαν στην περιοχή. Προσπάθεια έγινε να καλυφθούν όλες (ή σχεδόν όλες) οι μορφές της τέχνης, ενώ αποφεύχθηκε να ενταχθούν όσοι είναι εν ζωή. Το ημερολόγιο φιλοδοξεί να αποτελέσει το έναυσμα για παραπέρα ψάξιμο και όχι να παρουσιάσει ολοκληρωμένα τη ζωή και το έργο τους.

Κυριαρχούν διανοούμενοι και καλλιτέχνες των οποίων το έργο εμπνεύστηκε (συνολικά ή κατά καιρούς) από τη δράση του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, από τη ζωή, τα προβλήματα και τις αγωνίες της φτωχολογιάς ή που, έστω, συμμερίστηκαν αυτήν την υπόθεση και έβαλαν «το δικό τους πετραδάκι», χωρίς να ταυτίζονται με το ΚΚΕ. Συμπεριλαμβάνονται ακόμα ορισμένοι αστοί ριζοσπάστες άλλης ιστορικής εποχής ή μεταγενέστεροί τους με σημαντική συμβολή στο είδος τους.

Επανέκδοση μετά την εξάντληση του αρχικού τιράζ


Η επιλογή αυτής της έκδοσης ήδη δικαιώθηκε, καθώς το αρχικό τιράζ εξαντλήθηκε και η ΚΟ προχώρησε σε επανέκδοση του ημερολογίου. Το ειδικό του θέμα ακουμπά και σε ένα ευρύτερο ακροατήριο που καταπιάνεται με τα ζητήματα του πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων στο ημερολόγιο «συναντάμε» ποιητές, όπως οι Ν. Γκάτσος, Γ. Ρίτσος, Κ. Βάρναλης, Μαρία Πολυδούρη, Δ. Σολωμός, Α. Κάλβος, Κ. Παλαμάς, δημιουργούς, όπως οι Τάσσος, Μ. Μακρής, ηθοποιούς, όπως οι Μ. Φωτόπουλος, Δ. Παπαγιαννόπουλος, Τ. Περλέγκας, Αλέκα Παΐζη, Μαρία Φωκά, συγγραφείς, όπως οι Ν. Καζαντζάκης, Β. Ρώτας, Α. Καρκαβίτσας, Α. Γιαλαμάς, Ν. Καρυωτάκης, Ναταλία Αποστολοπούλου, Γρ. Ξενόπουλος, μουσικούς, όπως οι Δ. Μητρόπουλος, Ν. Περγιάλης, Α. Ξένος και πολλούς ακόμα.
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ