Κυριακή 2 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ εισιτήρια, εσωτερικού - εξωτερικού, ακτοπλοϊκά, ξενοδοχεία, εκδρομές, κρουαζιέρες. Τιμές ασυναγώνιστες, ενοικιάσεις πούλμαν - αυτοκινήτων. «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ TOURS» (κάθοδος Κηφισού έξοδος Ρέντη) πλατ. Αγ. Ιωάννου Ρέντη 11, 210.4817.985, 210.4815.346, FAX 210.4810.523.

ΑΓΟΡΑ εισιτηρίων, εσωτερικού - εξωτερικού, αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, τρένου, ξενοδοχεία, ταξίδια, κρουαζιέρες. Φθηνότεροι με όλες τις εταιρείες. Ευρώπη από 20 ευρώ, Αμερική από 249 ευρώ, Αφρική από 293 ευρώ, Αυστραλία από 620 ευρώ. Γαμήλια ταξίδια - λίστα γάμου. Εξωτικοί προορισμοί από 650 ευρώ. FOTINOPOULOS TRAVEL Ε. Βενιζέλου 53, Ν. Σμύρνη. Τηλ. 210.9312.963, 210.9318.612.

ΓΙΑΤΡΟΙ

ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

ΙΑΤΡΟΣ Χειρουργός - Μαιευτήρ - Γυναικολόγος. Δέχεται: Δευτέρα, Τέταρτη, Πέμπτη 5-8 μ.μ. Διεύθυνση ιατρείου: Τσιμισκή 16, Αγ. Παρασκευή. Τηλ. ιατρείου: 210.6007.643, οικίας 210.6035.022.

ΟΙΚΟΙ ΕΥΓΗΡΙΑΣ

ΑΔΩΝΙΣ, Λογικές τιμές. Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Σύγχρονα δωμάτια, ειδικά διαιτολόγια, ανθρώπινες συνθήκες, σεβασμός στους γονείς σας, έμπειρο προσωπικό, μόνιμοι ιατροί. Εμπιστευτείτε την 20ετή πείρα μας. Τηλ. 210.9600.680, 210.9600.681, Νικηφόρου 20, Γλυφάδα.

ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

ΒΑΡΗΚΟΟΙ προσοχή! Νέο ψηφιακό ακουστικό μέσα και έξω στο αυτί χωρίς σφύριγμα, με σωστή ποιότητα ακοής. Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ και ΣΙΑ Ε.Ε. ΑΘΗΝΑ: Ακαδημίας 87, τηλ. 210.3831.705, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 34, τηλ. 2310.237.755. ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Δραγάτση 2, τηλ. 210.4126.845.

ΤΕΝΤΕΣ

ΤΕΝΤ CENTER Τεντοτεχνική. Μεγάλη ποικιλία υφασμάτων, ευκολίες πληρωμής. Αμεση εξυπηρέτηση, δωρεάν εγκατάσταση. Αφήνουμε την τέντα να μιλήσει από μόνη της! Σωκράτους 52 - Δραπετσώνα, 210.4080.119, 210.4080.199, κιν. 6942.554.060. Δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες.

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΧΡΩΜΑΤΑ, πατώματα, μονώσεις, επισκευές κτιρίων, σοβάδες κ.λπ. φρεσκαρίσματα πολυκατοικιών με δικές μας σκαλωσιές και υλικά κ.λπ., τηλ. 210.2467.426, 6932.991.255, ΑΜΔΑΡΗΣ.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Πωλείται διαμέρισμα 87 τ.μ., ρετιρέ, με 60 τ.μ. βεράντα, διαμπερές, περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος - Αθήνα, έτος κατασκευής 1978. Τιμή: 80.000 ευρώ. Πληρ.: Γ. Καραπάνος, τηλ. 6977.507.160.

ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ «ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» Καθαρισμός - Φύλαξη - Επισκευές χαλιών και μοκετών. Επιτόπου καθαρισμός σαλονιών - μοκετών, τηλ. 210.2286.389.

{ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ συμπλήρωματικό 2/6}

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη των συντρόφων ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΡΟΥΛΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΘΑ, ΝΟΤΑΣ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΡΚΑΚΟΥ και όσους έδωσαν τη ζωή τους για την κοινωνική αλλαγή, για τον κομμουνισμό, ο Λευτέρης Αναστασάκος προσφέρει στο ΚΚΕ 300 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γυθείου.

Κι αν φεύγουν οι ζευγάδες, έλεγε ο Χαρίλαος, η σπορά μένει.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας στον Καναδά, προσφέρουμε στο Κόμμα της, το ΚΚΕ, 20 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Προσφυγικών Πάτρας.

Οικογένεια Κωνσταντίνου Αραβαντινού


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Εκδήλωση για τον Αρη Βελουχιώτη

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) θα τιμήσει τον Αρη Βελουχιώτη με εκδήλωση που διοργανώνει, το πρωί της Κυριακής 16 Ιούνη, στη Μεσούντα Αρτας, τον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ.

Για τη συμμετοχή των αγωνιστών/τριών, φίλων και απογόνων της Εθνικής Αντίστασης από την Αθήνα, τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνουν διήμερη εκδρομή, το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιούνη. Καλούνται οι αγωνιστές, φίλοι και απόγονοι να δηλώσουν, έγκαιρα, συμμετοχή στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυροματαίων 12 - Πεδίο του Αρεως) και στα τηλέφωνα: 210.8831.368 και 210.8222.952. Παράλληλα, καλούνται όλα τα παραρτήματα της χώρας να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση βιβλίου

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή στον εκθεσιακό χώρο του νέου Δημαρχείου, η έκθεση βιβλίου που διοργανώνει η ΤΟ Περιστερίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (ώρες λειτουργίας 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 9 μ.μ.). Στον ίδιο χώρο, σήμερα, στις 7 μ.μ., θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Οκτώβρης 1917 - η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη». Την παρουσίαση θα κάνει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ
Φέρνει νέα χαράτσια για τους ιδιοκτήτες

Ενα νέο χαράτσι περιμένει όλους τους ιδιοκτήτες κτιρίων, αφού σύμφωνα με ΠΔ που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα πρέπει, σε συνεργασία με ιδιώτη μηχανικό - και με το αζημίωτο, φυσικά - να καταχωρίσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν στο κτίριο και να αποκτήσουν υποχρεωτικά, εντός 10 ετών, ηλεκτρονική ταυτότητα, που αποτελεί μία αναλυτική καταγραφή της κατάστασης του κτιρίου. Στη ρύθμιση υπάγονται και τα δημόσια κτίρια.

Στην περίπτωση που κάποιοι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν στην υποχρέωση για συμπλήρωση της ταυτότητας κτιρίου τότε τα κτίρια θα θεωρούνται και θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και θα επιβάλλονται σχετικές κυρώσεις περί αυθαιρέτων.

Στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου υποχρεωτικά θα πρέπει να καταχωρούνται επίσης οι επισκευές, ανακαινίσεις που απαιτούν οικοδομική άδεια ακόμη και οι ημιυπαίθριοι και αυθαίρετοι χώροι, όπως και οι ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Σε περίπτωση μεταβίβασης και σε περίπτωση έκδοσης έγκρισης δόμησης ή εργασιών μικρής κλίμακας για οποιοδήποτε ακίνητο, θα απαιτείται υποχρεωτικά η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία θα εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα και μετά από κάθε περιοδικό έλεγχο, ο οποίος θεσπίζεται πλέον για όλα τα κτίρια. Για κατοικίες, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, σχολεία εμπορικά κτίρια, ο περιοδικός έλεγχος θα γίνεται κάθε 10 χρόνια, κάθε 8 χρόνια θα ελέγχονται θέατρα, κινηματογράφοι βιομηχανικά κτίρια, πρατήρια υγρών καυσίμων και εμπορικά κέντρα, κάθε 15 χρόνια αποθήκες και σταθμοί αυτοκινήτων.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα Κυριακή

Σε εκδήλωση της ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ στο Θεοφάνειο στις 7.30 μ.μ. με θέμα «Οι εξελίξεις στην Υγεία - Πρόνοια και οι θέσεις του ΚΚΕ», θα μιλήσει η Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Αύριο, Δευτέρα
 • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στην ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ (οδός Πειραιώς), με τον Γ. Δαφνή, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.
 • Εκδήλωση της TO Καλλιτεχνών της ΚΟΑ, με αφορμή το βιβλίο της «Σύγχρονης Εποχής» «Οκτώβρης 1917 - Η πορεία των Μπολσεβίκων προς τη Νίκη», στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, 3ης Σεπτεμβρίου 11.
 • Εκδήλωση των ΚΟ Αγίου Σπυρίδωνα - Νταμαράκια και Αγίας Βαρβάρας, για την παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ελληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ», στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία 19ης Μάη (οδός Σίφνου). Θα μιλήσει ο Αν. Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και συγγραφέας του βιβλίου.
 • Εκδήλωση της ΚΟ Νέας Αλικαρνασσού και Ανατολικών Προαστίων Ηρακλείου του ΚΚΕ, με θέμα: «Δυόμισι χρόνια Καλλικράτης και ο αντιλαϊκός χαρακτήρας των Δήμων. Ανάπτυξη από ποιον και σε όφελος ποιανού; Η Αλικαρνασσός στο στόχαστρο μονοπωλιακών ομίλων. Οι θέσεις του ΚΚΕ», στις 7 μ.μ., στο ΚΑΠΗ Νέας Αλικαρνασσού, με ομιλητή τον Γ. Σκεπάρνη, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο.
 • Σύσκεψη της ΚΟΒ Βιομηχανίας Ανατολικού Τομέα, στις 8.30 μ.μ., στην οδό Σωκράτους 6, με ομιλητή τον Θ. Κυριακίδη, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
 • Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Οκτώβρης 1917 - Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη» διοργανώνει η ΚΟΒ Φαρμάκου Μεσογείων του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του παραρτήματος Οικοδόμων, Στ. Σαράφη 40, Ηλιούπολη.
 • Στις 10 π.μ. περιοδεία στις υπηρεσίες της τράπεζας CPB με την Εφη Χαλιού, μέλος της ΕΠ.
 • Σε εκδήλωση της ΚΟ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ στο Λουτρό στις 9 μ.μ. με θέμα «Πολιτικές Εξελίξεις - Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» θα μιλήσει ο Ν. Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ.
Την Τρίτη 4/6
 • Συγκέντρωση, στις 7.30 μ.μ., στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον Ν. Καπούλα, μέλος του Τομεακού Γραφείου Βορειοδυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.
 • Στις 12 μ. περιοδεία στην αλλαντοβιομηχανία ΝΙΚΑΣ με τον Π. Ηλιόπουλο, μέλος της ΚΕ.
Την Τετάρτη 5/6
 • Συγκέντρωση της ΚΟ Χαλκίδας - Θήβας στην κεντρική πλατεία των Ταξιαρχών στο Σχηματάρι, στις 7.30 μ.μ. Ομιλητής ο Αντ. Τουλουμάκος, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
 • Στις 10 π.μ. περιοδεία στο Εθνικό ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων με τον Γ. Κρητικό, γραμματέα της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας.
 • Στις 12 μ. περιοδεία στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ ΑΕ στην Ψυττάλεια με τον Γ. Δαφνή, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
 • Στη 1.30 μ.μ. συγκέντρωση στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο με ομιλητή τον Γ. Γκιόκα, μέλος της ΚΕ.
 • Σε εκδήλωση των ΚΟ Μεσολογγίου του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο Τ. Παπανικολάου, μέλος της ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ληφθούν μέτρα για την αντιπυρική προστασία της Θάσου

Μέτρα για τη νέα αντιπυρική περίοδο στη Θάσο της ΠΕ Καβάλας, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Το κείμενο της Ερώτησης, που απευθύνεται στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ως εξής:

«Παρά το γεγονός ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θάσου αντιμετωπίζει και φέτος σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες εργασίες του καθαρισμού των αντιπυρικών ζωνών και της συντήρησης των δασικών δρόμων.

Τα οχήματα που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θάσου είναι υπέργηρα (με έτος πρώτης κυκλοφορίας μέσα στη δεκαετία του '70) έχοντας εξαντλήσει εδώ και χρόνια το ευδόκιμο ζωής, ενώ βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα στον Λιμένα, δηλαδή στη βόρεια πλευρά του νησιού. Τα πολλά χρόνια κυκλοφορίας και ελλιπούς συντήρησής τους, σε συνδυασμό με το δύσβατο του νησιού, τα καθιστά ανίκανα να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά μια ενδεχόμενη πυρκαγιά. Μάλιστα, φέτος εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου, οι περιπολίες των οχημάτων θα ξεκινήσουν από την 1η Ιούνη.

Σημαντικό, επίσης, πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι στο νότιο τμήμα του νησιού, δεν υπάρχει πυροσβεστικό κλιμάκιο. Η ίδρυσή του αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αν λάβουμε υπόψη τη σπουδαιότητα της άμεσης επέμβασης σε μια πυρκαγιά.

Να τονιστεί ότι οι αποστάσεις και το ανάγλυφο του νησιού απαιτούν τη μόνιμη παρουσία πυροσβεστικών οχημάτων στη νότια πλευρά, απ' όπου είναι δυνατή η πρόσβαση στη μεγαλύτερη επιφάνεια του ορεινού όγκου του νησιού.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη, καθώς στα προβλήματα προστίθεται και αυτό της έλλειψης προσωπικού. Οι υπηρετούντες πυροσβέστες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις 24ωρες περιπολίες στο νησί, ενώ από τα τρία Πυροφυλάκια που υπήρχαν στη Θάσο, φέτος θα λειτουργήσει μόνο το ένα και μάλιστα για δέκα ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας.

Τα παραπάνω στοιχεία αναδεικνύουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τις παραπλανητικές μεθόδους και τα ασύστολα ψεύδη της κυβέρνησης που κατά καιρούς εξαγγέλλει, για το δήθεν ενδιαφέρον της για την οργάνωση της πυρασφάλειας ενόψει της θερινής περιόδου.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

 • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης για τη στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θάσου.
 • Να δοθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες για την αντιπυρική προστασία της Θάσου καθώς και για την ενίσχυση της Υπηρεσίας με όλα τα αναγκαία σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό.
 • Να δημιουργηθεί το πυροσβεστικό κλιμάκιο στη νότια πλευρά της Θάσου».
Προσφορά

-- Φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ από το Τορόντο του Καναδά, μπροστά στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στον Καναδά, συγκέντρωσαν για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος το ποσό των 1.100 δολαρίων Καναδά.

Συγκεκριμένα προσέφεραν οι: Αντώνης και Lois Φούντος 600 δολάρια, Χαρίτος Παναγιωτίδης 100, Αννα Παναγιωτίδη 50, Α. Μ. 100, Σταύρος και Βασιλική Παχή 150, Γιάννης και Βούλα Κωνσταντινίδη 100 δολάρια.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org