Σάββατο 19 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κοροϊδεύουν το λαό

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκε σκούρα χτες στον «ΣΚΑΪ» απέναντι στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, που ανάμεσα σε άλλα υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ το πρώτο πράγμα που θα κάνει στην επόμενη Βουλή είναι να φέρει νόμο για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει λοιπόν: «Αν εμείς μαζί με το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση, θα βάλουμε στο τραπέζι με θετικό πνεύμα και την πρόταση του ΚΚΕ»...

Στις επίμονες ερωτήσεις του εκπροσώπου του Κόμματος αν θα καταργηθεί το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, ο Δ. Παπαδημούλης σφύριζε κλέφτικα... Και τι να πει άλλωστε; Το έχουν κάνει καθαρό οι άνθρωποι πως ούτε το μνημόνιο θα καταργήσουν, ούτε τίποτα απ' όσα υποσχέθηκαν στο λαό θα υλοποιήσουν. Αυτό σημαίνει το «δεν πρόκειται να κάνουμε μονομερείς ενέργειες», το «θα διαβουλευτούμε και θα διαπραγματευτούμε στην ΕΕ» ακόμα και το «θα δούμε με θετικό πνεύμα την πρόταση του ΚΚΕ»...

Κορόιδεψαν το λαό για να υφαρπάξουν ψήφους και προβάρουν ήδη υπουργικά κοστούμια βγάζοντας κοροϊδευτικά τη γλώσσα στο λαό.

Λυπούνται που οι εργοδότες δεν πήραν το μήνυμα...

«Με τις εκλογές της 6ης του Μάη ο ελληνικός λαός έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή. Να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων, η στυγνή επίθεση των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών που σπέρνουν την ανείπωτη φτώχεια, την τεράστια ανεργία και τη μετανάστευση των παιδιών μας, την κατάργηση των δημόσιων αγαθών, το μαζικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη διεθνή επιτροπεία και τον εξευτελισμό για τη χώρα μας. Εστειλε τα κόμματα που υποστήριξαν τις διαδοχικές κυβερνήσεις της τρόικας και εκτέλεσαν αυτό το έγκλημα στο περιθώριο της Ιστορίας». Αυτά σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε χτεσινό του κάλεσμα για κινητοποίηση, την επόμενη Τρίτη, ο «Συντονισμός Πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», ο οποίος, στη συνέχεια, σημειώνει: «Οσο και αν το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφέστατο από τον ελληνικό λαό, όσο κι αν το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση, στους χώρους εργασίας το μήνυμα αυτό φαίνεται να μην έχει φτάσει. Η εργοδοσία επιτίθεται τώρα, με βιαιότητα για να πάρει ό,τι μπορεί...».

Τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει δηλαδή ο «Συντονισμός» (στον οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων και δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ);... Μήπως να... μαλώσει τους βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεργοδότες επειδή δε λένε να παρατήσουν τις αντεργατικές τους επιδιώξεις; Γίνεται ποτέ να παραιτηθεί το κεφάλαιο από την απαίτηση και την ανάγκη του να συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων;

Δράση της ΕΕ ενάντια στους νέους

Η ΕΕ συνεχίζει να ασκεί την πολιτική της, εμφανίζοντας «παλιές» λύσεις για να «χτυπήσει» την ανεργία, που αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς. Την περασμένη βδομάδα συνεδρίασε στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο υπουργών Νεολαίας της ΕΕ και συμμετείχε σε αυτό ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς της χώρας μας. Θέμα ήταν τα «εργαλεία» πολιτικής στους τομείς μη τυπικής και άτυπης μάθησης, για να μειωθεί η ανεργία, να ενταχθούν στην εκπαίδευση και την κατάρτιση νέοι κ.ά.

Θυμίζουμε ότι η εκπαίδευση, σύμφωνα με ευρωενωσιακά πρότυπα, χωρίζει τη μόρφωση σε τυπική (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Σχολεία), μη τυπική (όλα τα ιδιωτικά και «δημόσια» μαγαζιά εκπαίδευσης και κατάρτισης, η εργασιακή εμπειρία κ.ά.) και την άτυπη (οποιεσδήποτε δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο, που μπορούν να αποδειχτούν μ' ένα χαρτί, από ΜΚΟ κ.α.).

Τα γράφουμε όλα αυτά για να θυμίσουμε πως η πολιτική της ΕΕ, αφού έχει διαμορφώσει στρατιές ανέργων και απασχολήσιμων, τώρα συνεχίζει το έργο της, με βάση τις απαιτήσεις των μονοπωλίων. Επιδιώκει να φτιάξει νέες στρατιές ευέλικτων εργαζομένων που θα ψάχνουν δουλειά, μετά από συλλογές πτυχίων, βεβαιώσεων κ.ά., για λίγους μήνες και λίγα ευρώ. Αυτό είναι το «μέλλον» που υπερασπίζονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου: Φτώχεια, αμάθεια και εκμετάλλευση για μια ζωή.

Ο άλλος δρόμος

Είναι γεγονός ότι οι αστοί είναι στριμωγμένοι λόγω κρίσης. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μιλούν για αναδιαπραγμάτευση στην ΕΕ ώστε να χαλαρώσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και να δρομολογηθεί η ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για συνολική αναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών και ανάπτυξη. Ετσι εντείνεται η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων, αυταπατών, ότι μπορεί να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων με μια κυβέρνηση που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή, αποπροσανατολίζοντας τα λαϊκά στρώματα. Επιδιώκουν να μπολιάσουν τους εργαζόμενους με τον εφησυχασμό, να σπείρουν την ιδέα ότι ...εδώ που φτάσαμε, αρκούν κάποιες επιμέρους προσαρμογές. Τέτοιες πρακτικές ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να εγκλωβίσει κάθε τάση ριζοσπαστικοποίησης των λαϊκών στρωμάτων στις επιλογές που εξακολουθούν να θεωρούν την ΕΕ μονόδρομο και το ευρώ σύμβολο σωτηρίας για τους λαούς. Αλλά η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ανάπτυξη των καπιταλιστών. Η κρίση που φέρνει φτώχεια, ανεργία καταστρέφει την παραγωγή, είναι αποτέλεσμα αυτής της ανάπτυξης.

Η πρόταση που διατυπώνει το ΚΚΕ για την ουσιαστική αντιμετώπιση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, δεν είναι μια πρόταση δίπλα σε άλλες, που προτείνονται από πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν την αλίευση ψήφων για ένα καλύτερο ποσοστό. Είναι πρόταση σύγκρουσης με τις δυνάμεις που προκαλούν τις κρίσεις. Πρόταση αναμέτρησης με την πλουτοκρατία, που θρέφεται από το καθημερινό λιντσάρισμα των εργαζομένων. Πρόταση για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, οι εκπρόσωποι του οποίου υποτάσσουν τα πάντα -και μαζί τη ζωή τη δική μας και το μέλλον των παιδιών μας- στο επιχειρηματικό κέρδος. Πρόταση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας προς όφελος ολόκληρου του λαού, που μπορεί να εξασφαλιστεί από την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Σ' αυτό το δρόμο θα μπαίνουν εμπόδια, θα υπάρχουν και επιμέρους κατακτήσεις.

Οι κομμουνιστές αναγνωρίζουν ότι το επίπεδο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, οι ανθρώπινες παραγωγικές δυνάμεις και μαζί τα μέσα παραγωγής και οι υποδομές που έχει στη διάθεσή της, είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής για όλους τους εργαζόμενους. Αν μάλιστα πάρουμε υπόψη μας τις υπάρχουσες πλουτοπαραγωγικές πηγές, τις άλλες εφεδρείες ή τη σωρεία των γεωφυσικών πλεονεκτημάτων που μπορούν να στηρίξουν ακόμα υψηλότερους ρυθμούς παραγωγής - ανάπτυξης, είναι φανερό ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες, για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών όλων των εργαζομένων. Γιατί δε γίνεται αυτό; Μα επειδή τόσο ο υπάρχων όσο και ο παραγόμενος πλούτος δεν ανήκει στους εργαζόμενους και το λαό. Ναι, οι εργαζόμενοι παράγουν το σύνολο του κοινωνικού πλούτου, ωστόσο στο σύστημα που ζούμε ο πλούτος αυτός περιέρχεται στους κατόχους των μέσων παραγωγής. Αυτό λένε, αναλύουν και εξηγούν οι κομμουνιστές. Σ' αυτό πρέπει να στραφεί και η προσοχή των εργαζομένων: Πλούτος υπάρχει και ανήκει στο λαό, μόνο που μας τον έχουν αρπάξει άλλοι. Αρα στόχος μας είναι να γυρίσει ο πλούτος αυτός σε εκείνους που τους ανήκει πραγματικά.

Η πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, της ανάπτυξης σε όφελος του λαού, είναι η μόνη ρεαλιστική και ελπιδοφόρα για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό ακριβώς το Κόμμα πρέπει να βγει ενισχυμένο και δυνατό από την κάλπη. Αυξημένη δύναμη του ΚΚΕ, σημαίνει ενίσχυση της δύναμης των εργαζομένων, σημαίνει αποτελεσματικότεροι αγώνες, σημαίνει νίκες σε βάρος της άρχουσας τάξης, μέχρι την οριστική απαλλαγή μας από αυτή.


Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Με «κεντροδεξιά» και «κεντροαριστερά» στρίβεις δεξιά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ έχει γεμίσει από... σεναριογράφους! Αν κοιτάξεις τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες θα δεις κάθε μέρα τουλάχιστον 3 με 4 σενάρια «εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Επίτροποι, διεθνείς οίκοι, πανεπιστημιακοί αναλυτές, εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, τράπεζες, οργανισμοί οι πάντες σεναριολογούν επ' αυτού και μας προσφέρουν ένα δείγμα της ...φαντασίας τους.

Φυσικά, δεν το κάνουν γιατί έχουν κάποια εμμονή να προβλέπουν το μέλλον. Τα κέρδη τους θέλουν να διασφαλίσουν και εξαντλούν όλη τη δημιουργικότητά τους σε αυτό.

Ταυτόχρονα, όμως, έχουν πολύ περισσότερα σενάρια με την Ελλάδα ...εντός του ευρώ. Και όλα - τόσο τα μεν όσο και τα δε - έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Τη φτώχεια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Από σενάρια λοιπόν είμαστε πλήρεις. Αυτό που μένει είναι να βρεθούν οι «πρωταγωνιστές» από το πολιτικό προσωπικό για να ...παιχτεί η παράσταση. Κι όπως έχετε διαπιστώσει, σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν κόμματα για κάθε ρόλο.

Υπάρχουν «καλοί» και «κακοί», «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί», «φιλελεύθεροι» και «αριστεροί»! Ομως, το θέμα τους είναι να έχει το «έργο» ...ευτυχισμένο τέλος για την πλουτοκρατία.

ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ οι κρατικές εισπράξεις σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα έσοδα - λένε - παρουσιάζουν μείωση κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οταν όμως μιλάνε για «κρατικά έσοδα» ξέρουμε πολύ καλά τι εννοούν: Την αφαίμαξη μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και μικροεπαγγελματιών. Τα μόνιμα θύματα της φορολογίας, μιας και οι φόροι στο κεφάλαιο είτε μειώνονται είτε ...απλά δεν υπάρχουν.

Μην ανησυχείτε όμως, μια απλή καθυστέρηση είναι. Προσπαθούν να μη δούμε τα «ραβασάκια» της εφορίας στην προεκλογική περίοδο. Αμέσως μετά τις εκλογές ...θα «ρεφάρουν», το συντομότερο δυνατόν.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Δίνει διαπιστευτήρια

Παπαγεωργίου Βασίλης

«

Δεν υπάρχει μνημόνιο. Το μνημόνιο έχει καταγγελθεί από τον ελληνικό λαό και αν το ξανακαταγγείλει οριστικά στις 17 Ιούνη, τα μέτρα αυτά της λιτότητας θα τελειώσουν. Και θα πρέπει να υπάρξει ισχυρή πολιτική διαπραγμάτευση, όχι για το μνημόνιο, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο, αν εν πάση περιπτώσει θα συμφωνήσουν, πιστεύω θα συμφωνήσουν, να πείσουμε θέλουμε τους Ευρωπαίους-εταίρους να βρεθεί ένα σχέδιο οριστικής βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης στο συστημικό πρόβλημα, το ευρωπαϊκό της κρίσης».

Αυτά ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, προχτές, στη ΝΕΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμα φορά, όχι μόνο έδωσε τα διαπιστευτήριά του στα μονοπώλια και στους εκπροσώπους τους στην ΕΕ, αλλά λέει και συνειδητά ψέματα στο λαό, όταν υποστηρίζει ότι με το εκλογικό αποτέλεσμα έχει καταργηθεί το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι για να έχει τη δυνατότητα αντί να συγκρουστεί άμεσα με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών μονοπωλίων να διαπραγματευτεί ένα νέο μνημόνιο.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι θέλει να φορολογήσει τον πλούτο και όχι τη φτώχεια, κι αυτό όπως είπε θα το πετύχει με ανάπτυξη. «Να μπορέσουμε να ξαναχρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη, να ελαχιστοποιήσουμε, να μηδενίσουμε το πρωτογενές έλλειμμα προκειμένου να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη». Προσμένοντας το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Συμφώνου Σταθερότητας, στο οποίο λένε θα προστεθεί και ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης. Καπιταλιστική ανάπτυξη και παζάρια, λόγω ανταγωνισμών, ανάμεσα στα μονοπώλια για το πώς θα μοιράσουν τη ζημιά της κρίσης. Τέτοια ανάπτυξη θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε και προεκλογικά για «υγιή επιχειρηματικότητα». Ομως καπιταλιστική ανάπτυξη είχαν και στο παρελθόν οι λαοί της Ευρώπης. Αυτή την ανάπτυξη, τη γνώρισε και τη γνωρίζει ο λαός και σημαίνει επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, με μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την ενίσχυση του κεφαλαίου με κρατικό χρήμα. Τέτοια ενίσχυση υπόσχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις του. Γι' αυτό ο Αλ. Τσίπρας στη ΝΕΤ είπε: «...εμείς δεν υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό γενικά και αόριστα λεφτά υπάρχουν, και λέμε ότι ο ελληνικός λαός θα χρειαστεί να κάνει θυσίες»...

Οπου φυσάει η κάλπη...

«Η δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών για την υγεία, σε συνδυασμό με το σκανδαλώδες "κούρεμα" των αποθεματικών των δημόσιων νοσοκομείων κατά 70% και τoν χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ, απειλούν ευθέως την βιωσιμότητα του ΕΣΥ και καταδεικνύουν την πραγματική "υγειονομική βόμβα" που έχουν απασφαλίσει κυβέρνηση - τρόικα». Αυτό ανέφερε ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας του ΣΥΝ στις 20/4/2012 ως σχόλιο σε επιστολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας των νοσοκομείων.

Μετά τις εκλογές, στις 15/5/2012, με δήλωση του Γιάννη Μπασκόζου, συντονιστή του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, αλλάζει το «τροπάρι», όταν ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει αδυναμία πληρωμής σε γιατρούς και φαρμακοποιούς: «Το παλαιοκομματικό μνημονιακό σύστημα εξουσίας προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να αποπροσανατολίσει δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πως οι καταστροφικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στον τομέα της υγείας οφείλονται στην μετεκλογική ...ακυβερνησία. Είδαμε διοικητές νοσοκομείων να επικαλούνται οικονομικά αδιέξοδα τα οποία αντιλήφθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές». «Είναι δεδομένη η εγκληματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και γενικότερα του τομέα της υγείας που οδηγείται σε κατάρρευση», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «υπάρχουν στοιχεία πως στο ταμείο του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν αυτή τη στιγμή χρήματα για πληρωμή γιατρών και φαρμακοποιών».

... και χωρίς σαφή θέση απέναντι στα καυτά θέματα

Στην προσπάθειά του να ...ισορροπήσει μεταξύ των λαϊκών συμφερόντων και των αντιλαϊκών επιταγών του κεφαλαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ τη μια στιγμή βρίσκεται να εντοπίζει «δραστική περικοπή δημοσίων δαπανών για την υγεία» και έναν «χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ», ενώ την άλλη στιγμή βρίσκεται να εντοπίζει κρυμμένα στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ χρήματα.

Η προσπάθειά του να κρυφτεί πίσω από την καταγγελία των μνημονιακών πολιτικών δεν είναι αρκετή για να κρύψει την πολιτική του στον τομέα Υγείας, που θέλει ένα δημόσιο τομέα ανταγωνιστικό στον ιδιωτικό, που δεν αρνείται την επιχειρηματική δράση. Αλλά μ' αυτή την πολιτική δε διασφαλίζεται στο λαό αποκλειστικά δωρεάν Υγεία από αποκλειστικά δημόσια νοσοκομεία με υπηρεσίες αντίστοιχες των αναγκών του. Αν ισχυρίζεται, λοιπόν, πως το μνημόνιο είναι πηγή όλων των προβλημάτων του λαού και γι' αυτό θα επιδιώξει την κατάργησή του, αντί να προτάσσει απέναντι στην τρομοκρατία τον εφησυχασμό, θα ήταν προτιμότερο να πάρει θέση στο εξής: Θα καταργήσει την επιχειρηματική δράση στον τομέα Υγείας; Και όχι τα προεκλογικά τερτίπια κατά «όπου φυσάει ...η κάλπη».

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συναγερμός

Βασικός στόχος της αστικής τάξης, των κομμάτων της, των έξωθεν συμμάχων της, στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τη βαθιά καπιταλιστική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, είναι να έχουν το λαό στη γωνία, υποταγμένο. Ο Αντ. Σαμαράς καλεί σε ενότητα ενάντια σε όσους υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, διώχνουν επενδύσεις, κλείνουν επιχειρήσεις, αποκλείουν λιμάνια. Δηλαδή ενάντια στο ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα. Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κοινωνική αντιπολίτευση σε βάρος των επιχειρήσεων. Αλλά και ο Αλ. Τσίπρας λέει ότι απειλείται η κοινωνική συνοχή. Από ποιον; Προφανώς από το λαϊκό κίνημα που διεκδικεί. Τους είναι χρήσιμο επομένως να έχουν το λαό στην αναμονή, καλλιεργώντας αυταπάτες για μια νέα δήθεν φιλολαϊκή κυβέρνηση. Θέλουν το λαό χειροκροτητή της πολιτικής τους, δηλαδή της πολιτικής ενίσχυσης των επιχειρηματιών. Αλλά αυτή η τακτική αφοπλίζει το λαϊκό κίνημα, το υποτάσσει στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τη στιγμή που απαιτείται από τους εργαζόμενους σύγκρουση με αυτούς, με την πολιτική που τους υπηρετεί, με την ΕΕ. Αρα ακόμη πιο δυνατό εργατικό λαϊκό κίνημα.

Στην πολιτική αποδυνάμωσης του λαού και των αγώνων του ξέρουν ότι θα βρουν αντιμέτωπο το ΚΚΕ, γι' αυτό και προσπαθούν να το χτυπήσουν ποικιλοτρόπως. Θα ήθελαν να ενταχθεί το ΚΚΕ σε μια αστική κυβέρνηση, προσδεδεμένη στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, θα ήθελαν να εγκαταλείψει το ΚΚΕ το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, θα ήθελαν έτσι να πάψει το ΚΚΕ να τους πολεμάει, αλλά να υποταχθεί και να «διαπραγματεύεται». Αλλά τότε θα ήταν υποχρεωμένο να καλεί το λαό σε στήριξη της κυβέρνησης, της ΕΕ, της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Απογοητεύοντας το λαό, ακυρώνοντας ό,τι έχει πετύχει στην ενδυνάμωση του κινήματος.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρός λαός. Με όποιους κομματικούς σχηματισμούς κι αν σχηματιστεί μια αστική κυβέρνηση, το ισχυρό ΚΚΕ θα σημάνει αυξανόμενη δυναμική σ' ένα κίνημα που θα την αποκαλύπτει, θα τσακίζει αυταπάτες της ταξικής συναίνεσης που δένουν χειροπόδαρα το λαό. Σημαίνει ταυτόχρονα δυναμική σ' ένα κίνημα που θα την αντιπαλεύει, θα την εμποδίζει να παίρνει αντιλαϊκά μέτρα, θα οργανώνεται στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, θα οργανώνεται για να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του κι όχι για να περιμένει τη ...δευτέρα παρουσία της «λύσης εντός της ΕΕ» και της «αλλαγής στρατηγικής της ΕΕ». Το ΚΚΕ, λοιπόν, τους χαλάει τα σχέδια, γιατί ξέρουν ότι από την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι πρωταγωνιστής στην οργάνωση του λαού και των αγώνων του. Γι' αυτό και θέλουν να το συρρικνώσουν.

Συναγερμός, λοιπόν, για ενίσχυση του ΚΚΕ. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σ' όλον αυτό τον κόσμο που σκέφτονταν να ψηφίσει ΚΚΕ, αλλά την τελευταία στιγμή δίστασε να το κάνει. Του λέμε σκέψου, κρίνε. Τις δέκα μέρες που πέρασαν από τις εκλογές φάνηκαν πολύ πιο καθαρά κάποια πράγματα. Μέτρησέ τα. Τώρα θα προσπαθήσουν να χύσουν τόνους μελάνι για να ξαναθολώσουν τα νερά. Μην παραπλανηθείς. Αλλαξε την ψήφο σου στην κατεύθυνση ενίσχυσης του ΚΚΕ. Χρειάζεσαι ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών. Για να ενισχυθεί από την επομένη των εκλογών, να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας. Γιατί το ΚΚΕ θέλει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη λαϊκή διακυβέρνηση. Δώσε δύναμη στο ΚΚΕ για να ανοίξει πιο γρήγορα αυτός ο δρόμος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ