Τρίτη 19 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τα συλλαλητήρια

Μέχρι τώρα, συλλαλητήρια με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ θα γίνουν:

Στις 23 Γενάρη

 • Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια
 • Θεσσαλονίκη, 11 π.μ., ΙΚΑ Αριστοτέλους
 • Πειραιάς, 11 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη
 • Πάτρα, 10.30 π.μ., πλατεία Γεωργίου
 • Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου
 • Κατερίνη, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο
 • Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης
 • Λαύριο, 11 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων
 • Λάρισα, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία
 • Νάουσα, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία
 • Σέρρες, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας
 • Τρίπολη, 6.30 μ.μ., πλατεία Πετρινού

Παρασκευή 22 Γενάρη

 • Αγρίνιο, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Γιαννιτσά, 6.30 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ
 • Εδεσσα, 6.30 μ.μ., μικροί Καταρράκτες
 • Κέρκυρα, 6 μ.μ., πλατεία Σαρόκο
 • Kοζάνη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Πτολεμαΐδα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Χαλκίδα, 6 μ.μ., πλατεία Αγοράς
Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια στις 23 Γενάρη και στη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Σαν να μη φτάνουν οι πληγές που θα αφήσει σε κάθε λαϊκή οικογένεια το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, το νέο νομοσχέδιο έρχεται να φτωχοποιήσει άγρια τους αυτοαπασχολούμενους, ζητώντας μαζί με τη φορολογία εισοδήματος να καταβάλλουν πάνω από το 65% του εισοδήματός τους. Οι ασφαλιστικές εισφορές (20% για τη σύνταξη, 6,95% για την Υγεία με βάση το φορολογητέο εισόδημα) έρχονται να προστεθούν στην άγρια φορολογία του 26% από το πρώτο ευρώ, στην 100% παρακράτηση φόρου, στο τέλος επιτηδεύματος, στον ΕΝΦΙΑ, στο 23% ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς κατανάλωσης και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!!! Και όλα αυτά χωρίς να έχει ακόμα διευκρινιστεί αν η διαμόρφωση της εισφοράς αφορά το πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα. Τα βάρη να τα πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο που τα δημιούργησε και όχι τα συνήθη υποζύγια που πληρώνουν μια ζωή. Της επιστρέφουμε το σχέδιο νόμου ως απαράδεκτο και βαθιά αντιλαϊκό».

Εξορμήσεις από σωματεία εμποροϋπαλλήλων

Εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα στην Αθήνα
Εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα στην Αθήνα
Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, καλώντας τους εμποροϋπαλλήλους να απαντήσουν στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας στα δικαιώματά τους, από την Κυριακή αργία μέχρι την Κοινωνική Ασφάλιση, έκαναν σωματεία την Κυριακή, μέρα πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του Εμπορίου. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργάνωσε εξορμήσεις σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα, όπως το «ΑΤΤΙCΑ» και το «Η&Μ» στην οδό Ερμού. Κάλεσαν σε συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, αλλά και στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα κάνει ο Σύλλογος, αύριο, Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας. Αντίστοιχα, στον Πειραιά μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων έκαναν εξόρμηση στο κατάστημα «CARREFOUR - Μαρινόπουλος» με πανό, ντουντούκες και συνθήματα. Εξορμήσεις στα καταστήματα του κέντρου έκαναν οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης, ενώ μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και πανεξόρμηση ενημέρωσης έγινε στην Πάτρα από το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Διαμαρτυρία στο υπουργείο - νεκροθάφτη της Ασφάλισης

Η συγκέντρωση των ΟΤΑ έξω από το υπουργείο
Η συγκέντρωση των ΟΤΑ έξω από το υπουργείο
«Αυτό δεν είναι υπουργείο, είναι το νεκροταφείο της Κοινωνικής Ασφάλισης»: Αυτό το σύνθημα έγραψαν στο πανό που άνοιξαν μπροστά από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στους Δήμους, που προχώρησαν χτες σε στάση εργασίας και συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και σωματείων εργαζομένων σε μια σειρά Δήμους. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Ελένη Καμαρινοπούλου, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου. «Η Κοινωνική Ασφάλιση δε χαρίστηκε, δεν δόθηκε απλόχερα στον εργαζόμενο, δεν ήταν προϊόν παραχώρησης. Ηταν αποτέλεσμα πολύχρονων αιματηρών, συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, και εξήγησε πως οι σημερινές ανατροπές είναι μέρος της προσπάθειας μείωσης του λεγόμενου «μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν με βάση τις δικές τους ανάγκες και να αγωνιστούν για ένα δημόσιο, καθολικό και υποχρεωτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην κατεύθυνση αυτή, τα Σωματεία, οι Σωματειακές Επιτροπές προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις για το Ασφαλιστικό, προετοιμάζουν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 23 Γενάρη, και την απεργία στις 4 Φλεβάρη.

«Βάζουμε στόχο να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, τα αμαξοστάσια, τα δημαρχεία και όλες οι υπηρεσίες. Αποδεικνύοντας στην πράξη στο μεγάλο κεφάλαιο και στους πολιτικούς του υπηρέτες πως για εμάς το Ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου», κατέληξε η Ελ. Καμαρινοπούλου.


Το πανό στην είσοδο του υπουργείου
Το πανό στην είσοδο του υπουργείου
Προσπάθεια ενσωμάτωσης με επιτροπές

Με επιτροπές και επιτροπάτα, η κυβέρνηση πάει να ενσωματώσει τις αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό και να εξωραΐσει τα αντιδραστικά της σχέδια. Ετσι, μετά τη χτεσινή πρώτη συνάντηση της μεικτής τεχνικής επιτροπής των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών με τους εκπροσώπους και «εμπειρογνώμονες» των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, αποφασίστηκε νέα συνάντηση εντός των ημερών για τη «βελτίωση» πλευρών της κυβερνητικής πρότασης που τους θίγουν. Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή οργανώνουν την Πέμπτη οι μισθωτοί και ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί). Το Σάββατο έγινε στην Αθήνα συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών κυρίως από το δημόσιο τομέα και δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Λαϊκής Ενότητας και του ΕΠΑΜ. Συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Η ανάκαμψη δε θα φέρει αναπλήρωση δικαιωμάτων

Συνέντευξη Τύπου χτες και παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας

Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό έξω από το υπουργείο Εργασίας

@2014" target="_blank">class="imageCopyright">@2014

Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό έξω από το υπουργείο Εργασίας
Απαντήσεις στα προκλητικά ψέματα της συγκυβέρνησης, μέσα από τη ζωντανή πείρα και τους «αριθμούς» του κλάδου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων έδωσε χτες, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, το κλαδικό Συνδικάτο Αττικής.

Αναφορικά με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που αν επιτευχθούν οι εργαζόμενοι θα ζουν τάχα καλύτερα και το ασφαλιστικό σύστημα θα βελτιωθεί, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Το 2013 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ήταν 12,15 δισ. ευρώ και οι αφίξεις πάνω από 20 εκατ., το 2014 ήταν 13,4 δισ. ευρώ και 24,2 εκατ., το 2015 ήταν 13,5 δισ. ευρώ και 22,5 εκατ. αντίστοιχα. Το ίδιο διάστημα, οι εργοδοτικές εισφορές μειώθηκαν κατά 3,9%, ενώ οι μισθοί των εργαζομένων σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις επισιτισμού μειώθηκαν από 15% έως 40%.

Την ώρα που οι κλίνες στα ξενοδοχεία έχουν αυξηθεί κατά 84% από το 1990 μέχρι σήμερα, τα ξενοδοχεία κατακλύζονται από ελαστικές μορφές εργασίας, όπως συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μιας μέρας, διαλείπουσα απασχόληση, δουλεμπορικά, αλλά και τσάμπα εργασία μέσω μαθητείας. Επομένως, καταρρίπτεται και το επιχείρημα ότι με την αύξηση της απασχόλησης «αυξάνονται τάχα» τα έσοδα των Ταμείων.

Αντίθετα, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι διαχρονικό, ιδιαίτερα από το 2007 και μετά: Κατάργηση του Ταμείου Ασφάλισης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, κατάργηση των ΒΑΕ με επιπλέον 5 έως 10 χρόνια δουλειάς, κούρεμα του εφάπαξ κατά 30%. Σήμερα, τα 67 χρόνια είναι απαραίτητο όριο για να συνταξιοδοτηθεί ένας εργαζόμενος του κλάδου και όσοι φτάσουν σε αυτό που ονομάζουν «εθνική σύνταξη» θα ζουν με 384 ευρώ. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τους εποχικούς εργαζόμενους, που θα δουλεύουν 45 χρόνια για να φτάσουν να παίρνουν μια σύνταξη της πείνας.

Ολα τα παραπάνω ανέδειξαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου και επιχειρησιακών σωματείων της Αττικής, με υπόμνημα που κατέθεσαν χτες το απόγευμα στο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδη. Το μόνο για το οποίο «δεσμεύτηκε» το στέλεχος της κυβέρνησης, ήταν μια συνάντηση όπου θα ...αναλυθούν οι θέσεις της κυβέρνησης! Το Συνδικάτο κάλεσε σε εκστρατεία ενημέρωσης όλων των εργαζομένων, σε οργάνωση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και σε μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και στα συλλαλητήρια.

Σε ξεσηκωμό καλεί το ΚΚΕ

Με το σύνθημα «Ξεσηκωμός. Να μην περάσει το έγκλημα κυβέρνησης - κεφαλαίου στην Κοινωνική Ασφάλιση», η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ οργανώνει συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές. Σήμερα Τρίτη 19/1 προγραμματίζονται τα εξής:

-- Στις 6 π.μ. στο γκαράζ του Δήμου Αλίμου και στα τεχνικά συνεργεία, με ομιλήτρια την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 π.μ. στο ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 9.30 π.μ. στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, με ομιλητή τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.

-- Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Βοτανικό, με ομιλητή τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, με ομιλητή τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ελληνικό, με ομιλητή τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 9.30 π.μ. στην ΑΚΤΩΡ ΑΕ, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 11.30 π.μ. στη ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ στον Ασπρόπυργο, με ομιλητή τον Γιώργο Μπαγιαρτάκη, μέλος της ΕΠ.

Εξορμήσεις - συσκέψεις για την απεργία

Σήμερα, Τρίτη 19/1

-- Στις 10 π.μ., εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου θα περιοδεύσουν στο εργοστάσιο των ΕΑΣ.

-- Στις 7 μ.μ. η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής διοργανώνει σύσκεψη στα γραφεία της (Κάνιγγος 27) για το Ασφαλιστικό.

-- Στις 6 μ.μ., η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ διοργανώνει εξόρμηση - ενημέρωση για το Ασφαλιστικό στη γειτονιά του Αϊ - Γιάννη.

-- Στις 6.30 μ.μ. η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης διοργανώνει σύσκεψη εργαζομένων στους ΟΤΑ, στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής.

-- Στις 7 μ.μ. η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού καλεί σε συγκέντρωση - συζήτηση στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών για το Ασφαλιστικό.

-- Στη Λάρισα το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει συσκέψεις. Στις 8 μ.μ. στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (παλιές), θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Τσιαπλές. Στις 6.30 μ.μ. στον Τύρναβο (καφενείο «Πανελλήνιο»), θα μιλήσει ο γραμματέας του ΕΚΝΛ, Πάρις Λιόλιος. Στις 7 μ.μ. στη συνοικία Αβέρωφ (καφέ «Φοίνικας»), θα μιλήσει ο Γιάννης Σκόκας, μέλος του ΔΣ του ΕΚΝΛ. Στις 7 μ.μ. στη Νεάπολη (στο ΚΑΠΗ), θα μιλήσει ο αναπληρωτής γραμματέας του ΕΚΝΛ, Χρήστος Καλούσης.

-- Στην Κεφαλονιά, η προσωρινή επιτροπή για τη δημιουργία Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ στις 11 π.μ.

-- Στην Κεφαλονιά, στις 6.30 μ.μ., πλατιά σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης στο ΕΚΚΙ.

-- Στην Πάτρα κινητοποίηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Πάτρα (Γούναρη & Κορίνθου), όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έκανε η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Αύριο, Τετάρτη 20/1

-- Τα Σωματεία Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας και Οικοδόμων Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν κινητοποίηση, στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ.

-- Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ προγραμματίζει δράσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης καλεί λαϊκή συνέλευση, στις 6 μ.μ., στο στέκι της στο παλιό Νοσοκομείο Κατερίνης.

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης καλεί σε σύσκεψη ανέργων στο Στέκι της.

-- Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου οργανώνει εξόρμηση στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

-- Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας οργανώνει σύσκεψη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΚΝ. Θα παραβρεθεί ο Γιάννης Πάσουλας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 23 ΓΕΝΑΡΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
Ταξική αναμέτρηση με επίκεντρο το σχέδιο για το Ασφαλιστικό

Καθημερινές παρεμβάσεις για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων από τις ταξικές δυνάμεις. Χιονοστιβάδα αντιδράσεων από εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες, αγρότες και νεολαία

Οι συνταξιούχοι παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης
Οι συνταξιούχοι παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης
Πλούσιο πρόγραμμα δράσης αναπτύσσουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι φορείς του κινήματος ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, προετοιμάζοντας τα συλλαλητήρια στις 23 Γενάρη και την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Οι αντιδράσεις στο σχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και πυροδοτούν κινητοποιήσεις από σωματεία εργαζομένων, ενώσεις των ΕΒΕ και φορείς των αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών επιστημόνων.

Οι ταξικές - αγωνιστικές δυνάμεις σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης και τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών. Στόχος είναι να τα βρουν «μπαστούνια» κυβέρνηση και εργοδοσία στην προσπάθειά τους να νομοθετήσουν τα μέτρα. Με οργάνωση στους τόπους δουλειάς, να πάρει η μάχη για το Ασφαλιστικό χαρακτηριστικά γενικευμένης ταξικής αναμέτρησης με την πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, μετά τις κινητοποιήσεις των οικοδόμων την περασμένη βδομάδα και τις παρεμβάσεις χτες των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι συνταξιούχοι και από αύριο οι ναυτεργάτες, που προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, φοιτητές - σπουδαστές, εμποροϋπάλληλοι και βιομηχανικοί εργάτες. Συγκεκριμένα:


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Παναττική συγκέντρωση σήμερα Τρίτη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ. Στη συγκέντρωση καλεί και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών. Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί σε πανκινητοποίηση, επίσης σήμερα Τρίτη, στις 10.30 π.μ., στο ΙKA Αριστοτέλους.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων προχωρούν αύριο 20 και μεθαύριο 21 Γενάρη οι ναυτεργάτες. Επίσης, ετοιμάζονται για νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία μετά τις 25 Γενάρη και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου. Στην απεργιακή μάχη και σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 αύριο το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων ΕΝ, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ

Συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 20 Γενάρη, στις 4.30 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν σωματεία των υγειονομικών, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό. Αποφάσεις έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Αγιος Σάββας», «Ευαγγελισμός», «Παίδων» Πεντέλης, ΚΑΤ, Θριάσιο, ΨΝΑ Δαφνί και Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, η ΕΙΝΑΠ, ο ΙΣΑ, το ΣΕΜΙΣΕΑ, η ΣΕΑΑΝ, το Κέντρο Προστασίας Βρεφών «Μητέρα».

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας και Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 24 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της Αττικής, αύριο Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 12.30 μ.μ. Την ίδια μέρα, σε πολλά ιδρύματα της χώρας, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι προσανατολίζονται στην οργάνωση πολύμορφων δράσεων ενάντια στο ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν την Πέμπτη 21 Γενάρη, στις 6 μ.μ., κλαδικά Συνδικάτα της Αττικής από τους χώρους της Βιομηχανίας και συγκεκριμένα από τα Τρόφιμα - Ποτά, το Μέταλλο, την Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα, την Ενέργεια, τον Τύπο - Χαρτί, τη Χημική Βιομηχανία, το Φάρμακο και άλλα.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org