Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
Αυτά που λέτε για ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι σωστά, αλλά δεν πρέπει η κυβέρνηση να διαμορφώσει πολιτική ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή;
  • Αυτά που λέτε για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι σωστά. Ομως, αυτός είναι ο διεθνής συσχετισμός δυνάμεων. Με αυτό το δεδομένο είναι λάθος ότι η κυβέρνηση προσπαθεί στο πλαίσιο αυτού του συσχετισμού να διαμορφώσει μια πολιτική ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή;

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αιχμή του δόρατος στην υλοποίηση των ΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών σχεδίων στην περιοχή και όχι «θύμα» των αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων. Επικαλείται τον αρνητικό συσχετισμό μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τις πολιτικές της και βεβαίως για να διδάξει στο λαό μαθήματα υποταγής, να διδάξει συμβιβασμό, όπως άλλωστε έκανε και το 2015 με κορυφαία εκδήλωση το περίφημο δημοψήφισμα του Ιούλη. Η πολιτική που ασκεί δεν είναι «ρεαλιστική προσαρμογή» στον αρνητικό συσχετισμό. Είναι πολιτική που τον ενισχύει και τον αναπαράγει.

Γιατί τι άλλο κάνεις από το να ενισχύεις αυτό τον αντιλαϊκό συσχετισμό, όταν υλοποιείς αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, όταν βάζεις τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες σε διαρκή εποπτεία, όταν στηρίζεις ενεργά σχεδιασμούς για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια, όταν συμμετέχεις σε άξονες πολέμου με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ, όταν χώνεις τη χώρα πιο βαθιά σε οξυμένους ανταγωνισμούς στην Ενέργεια; Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση πολιτεύεται με κριτήριο όχι γενικά το εθνικό συμφέρον ή το συμφέρον του λαού, αλλά το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων, της αστικής τάξης, που ζητάνε στήριξη της ανάκαμψης των κερδών τους και ενεργή συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια εντός πλαισίου ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Ο ισχυρισμός ότι μπορεί τάχα μέσα σε αυτά τα σχέδια, μέσα στους σφοδρούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα της λείας σε Ενέργεια, Εμπόριο, σε πλουτοπαραγωγικές πηγές και σφαίρες επιρροής, να υπάρξει και μια «πολιτική ειρήνης και ασφάλειας» που να υπηρετεί τους λαούς, είναι ένα τεράστιο ψέμα που πρέπει να βρει αποφασιστική απάντηση από το λαό.

Η μετατροπή όλης της χώρας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση εφόρμησης, για να ξεδιπλώνονται τα σχέδιά τους στην περιοχή, για να εξαπολύονται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δεκάδες αποστολές και ασκήσεις - πρόβες πολέμου εκτός συνόρων, δεν είναι πολιτική που προωθεί την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά πολιτική που μετατρέπει το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Οι ρόλοι «μεντεσέ» στα σχέδια των ΗΠΑ, η προώθηση της ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνίας των Πρεσπών για την ένταξη μιας ακόμα χώρας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, όπως και συνολικά οι «διευθετήσεις» και τα «σχήματα» που προωθούν τα συμφέροντα των ευρωατλαντικών μονοπωλίων στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, επιχειρώντας να κατοχυρώσουν θέσεις απέναντι σε ανταγωνιστές τους, όπως η Ρωσία και η Κίνα, δεν είναι... «παράγοντας σταθερότητας», αλλά παράγοντας κινδύνων για τους λαούς, αφού πάνε τους ανταγωνισμούς ένα βήμα παραπέρα, ενώ δημιουργούν το έδαφος για να φουντώνουν εθνικισμοί και αλυτρωτισμοί που αξιοποιούνται κάθε φορά από τους ιμπεριαλιστές.

Η υπογραφή, μία προς μία, όλων των επικίνδυνων αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά και οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι που διεκδικεί η κυβέρνηση στα σχέδια παραπέρα στρατιωτικοποίησης της ΕΕ και ανάπτυξης «αυτοτελών» στρατιωτικών δυνατοτήτων έως τους σχεδιασμούς για τα «τέσσερα τριαντάρια» του ΝΑΤΟ, τα σχέδια της «στρατιωτικής κινητικότητας» για την ταχεία ανάπτυξη επεμβάσεων όπου Γης και την περικύκλωση της καπιταλιστικής Ρωσίας, δεν... υπονομεύουν αλλά ενισχύουν παραπέρα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους συσχετισμούς αυτούς σε βάρος του λαού, βάζοντάς τον ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο αυτών των ανταγωνισμών για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και των σχεδιασμών τους δεν υπάρχει κι ούτε μπορεί να υπάρξει «πολιτική ειρήνης και ασφάλειας», αφού είναι τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα σχέδιά τους που αποτελούν τον κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Αυτό δείχνει και όλη η μέχρι σήμερα πείρα. Ο λαός μας δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στη γύρω περιοχή, από τη Συρία και τη Λιβύη, έως την Ουκρανία ή τα Βαλκάνια για να δει ότι είναι αυτοί οι ανταγωνισμοί που ανάβουν το φιτίλι του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των επεμβάσεων. Ο λύκος δεν μπορεί να γίνει αρνί.

Και βέβαια ξεπερνάει τα όρια του γελοίου η κυβέρνηση να λέει ότι καταστρώνει φιλειρηνικά σχέδια και αλλάζει τους συσχετισμούς... αγκαζέ με τον Τραμπ, την Μέρκελ, τα κοράκια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός μπορούν με τον αγώνα τους, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη και την κοινή δράση με τους γείτονες λαούς, να βάλουν εμπόδια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στην εμπλοκή της χώρας σε αυτούς. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού, που στέκεται με συνέπεια στην πρώτη γραμμή και σε αυτόν τον αγώνα, αποκαλύπτοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια αλλά και τις αιτίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, οργανώνοντας τον αγώνα ενάντιά τους. Που μόνο αυτό διεκδικεί αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ, με το λαό να έχει στα χέρια του την εξουσία και την οικονομία. Αυτή η στάση είναι η πραγματική συμβολή στο σήμερα στην προσπάθεια για να αλλάξουν οι αρνητικοί συσχετισμοί προς όφελος του λαού.

Πλήρη κάλυψη στις απολύσεις εκπαιδευτικών δίνει η Κομισιόν

Απάντηση σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη

Πλήρη κάλυψη στην πολιτική που θέλει τα σχολεία να λειτουργούν όχι με μόνιμους, αλλά με ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, σε διαρκή ομηρία, παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως φαίνεται από την απάντηση που έδωσε στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών στη χώρα μας, που δεν καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων και αφήνει εκτός διορισμού χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δουλεύουν για χρόνια στην Εκπαίδευση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ενήμερη για το θέμα αυτό και κρύβεται πίσω από το ψευδοεπιχείρημα ότι «η οργάνωση των εκπαιδευτικών συστημάτων αποτελεί αρμοδιότητα των κρατών - μελών», όταν η στρατηγική για την Εκπαίδευση είναι συναποφασισμένη σε επίπεδο ΕΕ. Παίρνει θέση υπέρ της ελαστικής εργασίας, αρκεί «να τηρούνται οι απαιτήσεις της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου» και νομιμοποιεί πλήρως τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών που προσφέρουν για χρόνια στην Εκπαίδευση, λέγοντας ότι «η προβλεπόμενη μείωση του αριθμού των μαθητών πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση των μελλοντικών σχεδίων προσλήψεων», ενώ παραπέμπει και σε αντίστοιχες οδηγίες του ΟΟΣΑ για τον... εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, επικαλούμενη μάλιστα και το δημογραφικό.

Απέναντι στην καταγγελία του Κ. Παπαδάκη ότι με το νέο σύστημα «αναπληρωτές και μόνιμοι οδηγούνται σε ένα αέναο κυνήγι δεξιοτήτων, καθώς το πτυχίο παύει να είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για εργασία», η Επιτροπή δίνει για άλλη μια φορά πλήρη κάλυψη στην υποβάθμιση των πτυχίων, αξιοποιώντας με στρεβλό τρόπο την πραγματική ανάγκη για περιοδική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τεράστιες οι ευθύνες ΕΕ - κυβέρνησης για την ένταση της επιθετικότητας του Ισραήλ

Την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, στη συζήτηση για την «αναγνώριση από τις ΗΠΑ των Υψιπέδων του Γκολάν ως ισραηλινού εδάφους και πιθανή προσάρτηση των οικισμών της Δυτικής Οχθης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τις ευθύνες της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αναβάθμιση των πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών τους σχέσεων με το Ισραήλ. Ο Κ. Παπαδάκης στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και την εκεί μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους η αναγνώριση των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν που άρπαξε το Ισραήλ από τη Συρία το 1967.

Πρόκειται για κινήσεις αναβάθμισης των αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή και στήριξης της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ έναντι των ανταγωνιστών τους, πρωτίστως της Ρωσίας, για τον έλεγχο αγορών και πλουτοπαραγωγικών πηγών σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που με την ανοχή των άλλων αστικών κομμάτων "ξεπλένει" τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και προκλητικά απορρίπτει την υλοποίηση της απόφασης της ελληνικής Βουλής για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, αναβαθμίζοντας - όπως και η ΕΕ- τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Να σταματήσει τώρα η κατοχή του Γκολάν από το Ισραήλ. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό για άμεση αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του '67».

Χρυσαυγίτικη «τζίφρα» στο αντεργατικό τερατούργημα της ΕΕ

Εναν ακόμα αντεργατικό νόμο της ΕΕ, που νομιμοποιεί και γενικεύει τις «ελαστικές» μορφές απασχόλησης, τις συμβάσεις μηδενικών ωρών, τα δουλεμπορικά γραφεία, τις πολύμηνες δοκιμαστικές περιόδους, ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, καθ' υπόδειξη των αφεντικών τους, των εφοπλιστών και των υπόλοιπων τμημάτων του κεφαλαίου που τους στηρίζουν.

Πρόκειται για την Οδηγία σχετικά με τους λεγόμενους «διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση», που εντάσσεται στον λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων» και ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, άλλωστε, που μπαίνουν μπροστά για να καταργηθούν δικαιώματα των εργαζομένων, που στήνουν για λογαριασμό του κεφαλαίου δουλεμπορικά σε όλη την Ελλάδα για να ξεζουμίζουν οι εργοδότες Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους και που καταθέτουν τη μια πίσω απ' την άλλη τις Ερωτήσεις τους σε Βουλή και Ευρωβουλή για τους εφοπλιστές και τα υπόλοιπα «χειμαζόμενα» τμήματα του κεφαλαίου, δεν θα μπορούσαν να μη δώσουν τη θετική τους ψήφο σε μια Οδηγία που δίνει το «πράσινο φως» στην εργοδοσία να εφαρμόζει και το αντεργατικό οπλοστάσιο της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, ξεμπερδεύοντας με τα δικαιώματα των εργαζομένων, αρκεί οι τελευταίοι να «λαμβάνουν γνώση» γραπτώς για την εργασιακή γαλέρα που τους περιμένει.

Αυτό προβλέπει η κατάπτυστη Οδηγία της ΕΕ, που παρουσιάζεται μάλιστα και ως διασφάλιση κάποιων «ελάχιστων» για τους εργαζόμενους και δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να νομιμοποιούν κάθε πιθανή και απίθανη βάρβαρη μορφή εργασίας, όπως π.χ. τις «συμβάσεις μηδενικών ωρών», τα δουλεμπορικά και την «υπενοικίαση» των εργαζομένων, με στόχο, όπως χαρακτηριστικά λέγεται στην έκθεση, τη «διατήρηση της αναγκαίας ευελιξίας για τους εργοδότες, ώστε αυτοί να μπορούν γρήγορα να προσαρμόζονται στις μεταβολές των οικονομικών συνθηκών», να μπορούν δηλαδή να ξεζουμίζουν κατά το δοκούν τους εργαζόμενους, με την απογείωση της «ευελιξίας» και της έντασης της εκμετάλλευσης συνολικά. Και μάλιστα όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μέλλον, αφού όπως λέγεται: «Η πρόταση καλύπτει νέες μορφές απασχόλησης, τόσο αυτές που μας είναι ήδη γνωστές, όσο και αυτές που πρόκειται να αναδυθούν ως νέες»!

Απέναντι σε αυτά η Οδηγία παρουσιάζει προκλητικά ως «ελάχιστα δικαιώματα» για τους εργαζόμενους «τη δοκιμαστική περίοδο μέχρι 6 μήνες», τη «δυνατότητα δουλειάς και σε άλλο εργοδότη», δηλαδή τις δυο και τρεις δουλειές, τη δυνατότητα να ζητά άλλη εργασιακή σχέση από τον εργοδότη και αυτός να του αρνείται «αιτιολογημένα» και την κατάρτιση. Να σημειωθεί μάλιστα ότι η εφαρμογή της Οδηγίας δεν ισχύει για χιλιάδες εργαζόμενους, όπως π.χ. για όσους δουλεύουν με «διάρκεια εργασίας 12 ωρών το μήνα» (!), ενώ εξαιρεί επίσης οικιακούς βοηθούς αλλά και ναυτεργάτες.

Αυτό το αντεργατικό τερατούργημα ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνοντας ότι οι «αντισυστημικές» κραυγές τους είναι για να καλύπτουν τις βρωμοδουλειές που φέρνουν σε πέρας για τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σήμερα μπορούμε πιο εύκολα να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Το γεγονός ότι το «τουριστικό θαύμα», τα ρεκόρ που καταρρίπτονται χρόνο με το χρόνο, βασίζονται στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων, ανέδειξε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη στη Ρόδο, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

«Η βελτίωση της ζωής μας, που υπόσχονται μέσα από την ανάκαμψη και την αύξηση των κερδών των ομίλων, είναι ένα μεγάλο παραμύθι. Ο κλάδος του τουρισμού, που κυριαρχεί στη Ρόδο, αποτελεί το πιο εμβληματικό παράδειγμα για να διαλυθούν οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει δίκαιη καπιταλιστική ανάπτυξη για όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μ. Παπαδόπουλος. Και συνέχισε:

«Απ' τη μια, βλέπουμε τη δυναμική του κλάδου, βλέπουμε πως αυξάνει η επισκεψιμότητα των τουριστών και τα κέρδη των ομίλων κάθε χρόνο στο νησί και πανελλαδικά. Απ' την άλλη, βλέπουμε ότι αυτά τα κέρδη αυξάνουν με το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Η τοπική κλαδική ΣΣΕ πολλές φορές δεν εφαρμόζεται. Τα Επείγοντα του νοσοκομείου κατακλύζονται από περιπτώσεις τραυματισμού και εξάντλησης των ξενοδοχοϋπαλλήλων απ' τα εξοντωτικά καθημερινά ωράρια και την εντατικοποίηση. Το ίδιο το νοσοκομείο έχει μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Για πολλές ελληνικές οικογένειες οι διακοπές στη Ρόδο είναι απλησίαστες για το εισόδημά τους. Εκατομμύρια δίνονται απ' τα ταμεία της EE για τον κλάδο του Τουρισμού, ενώ απ' την άλλη η κατάσταση σχετικά με την αντιπυρική και την αντισεισμική προστασία βρίσκεται σε άθλιο επίπεδο. Ούτε καν τα σχολεία έχουν ελεγχθεί για τη στατική τους επάρκεια.


Η άναρχη ανάπτυξη των τουριστικών μονάδων δεν συνοδεύτηκε από σχεδιασμό και κρατική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη αντίστοιχων υποδομών. Τα προβλήματα στην ύδρευση, στην αποχέτευση και με τις συχνές διακοπές ρεύματος είναι χαρακτηριστικά».

Σε άλλο σημείο και σχολιάζοντας την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση, που στόχο έχει να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους, να ενσωματωθεί στη λογική του «μικρότερου κακού» η λαϊκή δυσαρέσκεια, ανέφερε: «Σήμερα μπορούμε πιο εύκολα να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Γιατί το 2019 δεν είναι το 2015. Το πάθημα μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει επιτέλους να γίνει μάθημα για όποιον πίστεψε ότι αρκεί να αλλάξουμε κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε φιλολαϊκή λύση στο έδαφος του καπιταλισμού. Εμείς, λοιπόν, απέναντι στον επικοινωνιακό βομβαρδισμό με κάλπικα διλήμματα καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν με βάση την πείρα τους και να αποφασίσουν με γνώμονα τις δικές τους ανάγκες.

Για τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες που ζουν καθημερινά στην πραγματική Ελλάδα, που βλέπουν τα ραβασάκια της εφορίας, που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, που δεν τους φτάνει ο μισθός για να τα φέρουν βόλτα, μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγονται οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού, ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και ότι η Ελλάδα αλλάζει πίστα, με την υπεραπόδοση της οικονομίας».

ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
Η πρώτη ψήφος να είναι κόκκινη και αγωνιστική

Κάλεσμα στη νέα γενιά να είναι η πρώτη της ψήφος κόκκινη και αγωνιστική απηύθυνε σε σπουδαστές του ΙΕΚ του Κόκκινου Μύλου Αχαρνών, χτες, ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Εκεί κατά τη διάρκεια περιοδείας συζήτησε μαζί τους τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως το γεγονός ότι πληρώνουν ακόμα και για την πρακτική τους (!), αλλά και για αναλώσιμα, ενώ τα βιβλία τους τα στέλνουν ηλεκτρονικά.

Ο Ν. Αμπατιέλος συζήτησε μαζί τους για το ρόλο της ΕΕ, για την αντιδραστική της πολιτική που διαλύει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, στην οποία συμφωνούν όλα τα αστικά κόμματα και κάλεσε τους σπουδαστές να δώσουν μια μαζική απάντηση μπροστά στις κάλπες, στηρίζοντας παντού το ΚΚΕ.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΕΦΗ ΧΑΛΙΟΥ
Ρίχτε στην κάλπη τα ψηφοδέλτια που κάνουν τη διαφορά

Η Εφη Χαλιού
Η Εφη Χαλιού
Σε συγκέντρωση εργαζομένων που διοργάνωσε η ΚΟ Χρηματοπιστωτικού Αττικής μίλησε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, το απόγευμα της Τρίτης 16 Απρίλη. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε η επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Εφη Χαλιού, στέλεχος του Κόμματος στον κλάδο του Χρηματοπιστωτικού Τομέα.

Ο Λ. Νικολάου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, θα εντείνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ποιος είναι «καλύτερος διαχειριστής», «ποιος είναι πιο καλός μαθητής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ποιος είναι στενότερος φίλος του Πάιατ, ποιος θα μετατρέψει σε καλύτερο επενδυτικό "παράδεισο" τη χώρα μας χαρίζοντας εκατομμύρια στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους με φοροαπαλλαγές». Ενώ, σχολιάζοντας τη σκανδαλολογία, ανέδειξε ότι δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο, αφού η «διαφθορά» και η «συνδιαλλαγή» αποτελούν τρόπο ύπαρξης της κυριαρχίας των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, εδραίωσης της εξουσίας τους, αλλά και χρήσης κάθε μέσου για τον ανταγωνισμό μεταξύ μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αναμονή. Μην ψάχνετε τις διαφορές μεταξύ εκείνων που έχουν δεσμευτεί να ακολουθήσουν μέχρι το 2060 το δρόμο της βαρβαρότητας και του μεσαίωνα για τους εργαζόμενους, τη νεολαία μας. Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ ακόμη κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Στα 100 και πλέον χρόνια της Ιστορίας μας, ποτέ δεν κοροϊδέψαμε το λαό μας, ποτέ δεν τον προδώσαμε. Ρίχτε στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης"», ανέφερε κλείνοντας.

Ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος
Ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος
Η Εφη Χαλιού αναφέρθηκε στην πλούσια πείρα των τραπεζοϋπαλλήλων για το τι σημαίνει πρόοδος για αυτούς από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αφού έχει συνοδευτεί από αποσχίσεις, απολύσεις, «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις κ.ά. «Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στην οργάνωση των αγώνων τους, αποκάλυψε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας και καθυστέρησε ή ανέκοψε αρκετούς από αυτούς. Ανέδειξε το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων και με συγκεκριμένες προτάσεις προσπάθησε να αποτρέψει πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών», ανέφερε καλώντας σε αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος παντού.


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ
Με ψήφο στο ΚΚΕ να δείξουμε τη δύναμή μας

Με τους συμβασιούχους του δήμου Νεάπολης - Συκεών
Με τους συμβασιούχους του δήμου Νεάπολης - Συκεών
Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ για να «εμποδιστεί η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από εκεί που σχεδιάζεται έως εκεί που υλοποιείται», απηύθυνε ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια των περιοδειών που πραγματοποίησε χτες σε χώρους εργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Αρχικά βρέθηκε στο πλευρό των 22 συμβασιούχων του δήμου Νεάπολης - Συκεών, οι οποίοι νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης του δήμου να τους απολύσει, παρά τη δικαίωσή τους από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, που διατάσσει τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Η χτεσινή μέρα ήταν η τελευταία μέρα εργασίας τους στην υπηρεσία καθαριότητας, καθώς από σήμερα μπαίνουν και πάλι στη στρατιά των ανέργων. Στο πλευρό τους βρέθηκε και κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης - Συκεών, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, νυν δημοτικό σύμβουλο, Μπάμπη Βέλλη.

Στη συνέχεια, ο Λεωνίδας Στολτίδης περιόδευσε στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους και μίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την «αξιολόγηση», την κινητικότητα, το νέο ενιαίο μισθολόγιο και τις συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών φορέων που οδήγησαν σε περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το εργοστάσιο γεωργικών φαρμάκων «Κ+Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ», όπου ολοένα επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης ανέδειξε τον ενιαίο χαρακτήρα των εκλογών σε δήμους, Περιφέρειες, Ευρωβουλή, αξιοποιώντας την πείρα των εργαζομένων από κάθε χώρο δουλειάς που επισκέφθηκε. Οπως είπε, οι απολύσεις που υλοποιούν οι δήμοι, η «αξιολόγηση» και η κινητικότητα, η «εργολαβοποίηση» υπηρεσιών και τομέων της παραγωγής εντάσσονται στο πλαίσιο των Οδηγιών της ΕΕ που στηρίζει και η κυβέρνηση, για ακόμη περισσότερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, για τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών.

«Βασικός σχεδιασμός της ΕΕ από την ίδρυσή της», είπε, «είναι η μείωση του μισθολογικού - ασφαλιστικού κόστους και η κατάργηση των όποιων κατακτήσεων έχει αποσπάσει η εργατική τάξη με τους αγώνες της, στόχευση που επέβαλαν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι (...) Ασχετα με το σε τι σχήμα θα συνεργαστούν, όλα τα αστικά κόμματα έχουν υποσχεθεί καθαρά πως θα συνεχίσουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τα κάλπικα διλήμματα που στήνουν τα αστικά κόμματα. Τόνισε επίσης πως η τακτική επιλογής του «μικρότερου κακού» είναι εδώ και δεκαετίες δοκιμασμένη από τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, χωρίς επιτυχία.

Προέτρεψε με την ψήφο τους στις εκλογές να βάλουν φραγμό στην πολιτική ΕΕ, κυβερνήσεων, περιφερειαρχών και δημάρχων που τσακίζει το λαό για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Να σηκώσουν κεφάλι, να δείξουν τη δύναμή τους και με την ψήφο στο ΚΚΕ να αρχίσουν να χαράζουν το δρόμο για μια κοινωνία δίχως φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ!

Με σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό παντού!», το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την αποφασιστική ενίσχυσή του σε κάθε γωνιά της χώρας.

Καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη μετακίνησή τους, ιδιαίτερα όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.5282.527, 210.5282.535

Ωρες επικοινωνίας: Από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.

Καθημερινές συγκεντρώσεις και περιοδείες

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις 10.30 π.μ., ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και νυν ευρωβουλευτής, θα μιλήσει σε συγκέντρωση συνταξιούχων του Δημοσίου, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

-- Στις 9.30 π.μ., η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Δημοτικά Σχολεία του κέντρου Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Καρδίτσα, σε εκδήλωση με θέμα «Η στρατηγική της ΕΕ για τις γυναίκες. Η πρόταση του ΚΚΕ», στο «Παυσίλυπο», θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ. Θα χαιρετίσουν ο Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, και η Χριστίνα Μπεκιάρη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας.

-- Στις 10 π.μ., ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων - Ιλίου.

-- Η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί στις 10 π.μ. τις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας «ΦΑΡΜΑΤΕΝ» και στις 12 μ. τις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής «ELPEN», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11 π.μ., ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τον ΟΤΕ στην οδό Αθηνάς για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11.30 π.μ., η Χριστίνα Σκαλούμπακα, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τον ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.

-- Στις 12 μ., ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του πρώην «Παπαστράτου» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12 μ., ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «Ακτωρ», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Ο Μιχάλης Μιχαήλ, ανθυποπυραγός ε.α., θα επισκεφτεί στις 8.30 π.μ. τον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Περιστέρι και στις 10.30 π.μ. την Τροχαία Περιστερίου.

-- Στις 9 π.μ., ο Μιχάλης Σοφικίτης, ταξίαρχος ε.α., θα επισκεφτεί το ΑΤ Πετρούπολης.

-- Η Δέσποινα Μαστρολέων θα επισκεφτεί στις 9.30 π.μ. το 1ο ΓΕΛ Γέρακα και στις 10.30 π.μ. το 1ο ΓΕΛ Παλλήνης.

-- Στις 6 μ.μ., η Κωνσταντίνα Τσουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα επισκεφτεί το ΕΠΑΛ στους Αγ. Ανάργυρους.

-- Στις 7 μ.μ., η Τίνα Κουζιάκη θα μιλήσει σε εκδήλωση παρουσίασης υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στο δημαρχείο Πτολεμαΐδας. Θα μιλήσει επίσης η Αντωνία Χόλμπα, υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας.

Αύριο Παρασκευή:

-- Στις 12 μ., ο Γιάννης Τασιούλας θα επισκεφτεί το εργοτάξιο της επέκτασης του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 10 π.μ., η Θεανώ Καπέτη μαζί με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, θα βρεθούν στην Λαχαναγορά για να συζητήσουν με εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής. Στις 7 μ.μ., θα μιλήσουν στην παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων του Ε' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης στο Πάρκο Κρήτης.

-- Στις 8.30 π.μ., ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α., θα επισκεφτεί το ΑΤ Αγ. Αναργύρων - Καματερού, μαζί με τον Θοδωρή Σκολαρίκο, υποψήφιο δήμαρχο Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

-- Στις 8.30 π.μ., η Κωνσταντίνα Τσιουπρά θα μιλήσει σε συγκέντρωση σπουδαστών της σχολής μηχανοδηγών στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

-- Στις 10 π.μ., η Εφη Χαλιού θα επισκεφτεί τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην οδό Πατησίων, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 5 μ.μ., ο Λεωνίδας Στολτίδης θα περιοδεύσει σε καταστήματα τηλεπικοινωνιών στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7.30 μ.μ., ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος θα μιλήσει σε σύσκεψη στην πιτσαρία «PerDiemLaboratorio» (Ταϋγέτου 93).

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Πέραμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μιλήσουν η Δέσποινα Μαστρολέων, η Χριστίνα Καραμαλίκη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, και ο Βασίλης Βατίστας, υποψήφιος δήμαρχος Περάματος. Θα γίνει και παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο.

-- Το απόγευμα ο Δήμος Κουμπούρης θα επισκεφτεί τα καταστήματα στον Κόκκινο Μύλο και στα Ανω Λιόσια, για να συζητήσει με τους επαγγελματοβιοτέχνες.

Το Σάββατο 20 Απρίλη:

-- Στις 7 μ.μ., ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου εργαζομένων ΟΤΕ (Γ' Σεπτεμβρίου 110, πλατεία Βικτωρίας).

-- Στις 6.30 μ.μ., ο Κώστας Παπαδάκης θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής, στον κινηματογράφο «Studio» (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής). Θα χαιρετίσει η Γιώτα Ταβουλάρη.

-- Στις 6.30 μ.μ., η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση των Οργανώσεων ΜΜΕ Αττικής, «Ριζοσπάστη» και «902» του Κόμματος, στην αίθουσα του 1ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Σεμίνα Διγενή.

-- Ο Γιάννης Βάγκος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νομό Πέλλας. Στις 11 π.μ. θα περιοδεύσει στη Σκύδρα και στις 12 μ. στα χωριά Σεβαστιανά, Καλή και Μάνδαλο. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Γυψοχωρίου.

-- Στις 7 μ.μ., στην πλατεία της Μιδέας Αργολίδας, θα μιλήσει ο Θανάσης Κολιζέρας.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org