Παρασκευή 17 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό!

Αν πριν την προχτεσινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας (κυβέρνηση - εργοδότες - ΓΣΕΕ) για το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις οι εργαζόμενοι ήταν μια φορά κουμπωμένοι, μετά απ' αυτή πρέπει ακόμα πιο πολύ να ανησυχούν. Αρκεί μόνο να διαβάσουν τη χτεσινή «Αυγή» για να καταλάβουν. Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζεται να ομολογήσει, εμμέσως πλην σαφώς, πως η κυβέρνηση όχι μόνο δε θα προβεί σε άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού αλλά, όπως γράφει και στον τίτλο του σχετικού ρεπορτάζ, αυτό θα γίνει «Με διαπραγματεύσεις η επαναφορά του κατώτατου μισθού». Προσθέτει, μάλιστα, διευκρινιστικά: «Συνδικάτα και εργοδότες θα αποφασίσουν για το βηματισμό προς τα 751 ευρώ. Καταθέτουν προτάσεις μέχρι την προσεχή Δευτέρα...».

Το έδαφος για τις νέες εξελίξεις είχε ήδη προετοιμάσει ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος, με σχετικό δελτίο Τύπου λίγο μετά την τριμερή συνάντηση, επισήμανε ότι «το σχετικό Σχέδιο Νόμου αναμένεται να διαμορφωθεί στην τελική μορφή του τις επόμενες ημέρες».

Που σημαίνει ότι οι εξαγγελίες και οι μέχρι τώρα προτάσεις της κυβέρνησης δεν είναι παρά απλές ιδέες προς συζήτηση με τους εργοδότες. Το τι θα φτάσει στη Βουλή και τι θα ψηφιστεί τελικά θα το δούμε. Γιατί, όπως λέει και ο λαός μας, «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό»! Και απ' ό,τι φαίνεται κυβέρνηση και εργοδότες κρατάνε στα χέρια τους αρκετά ξυράφια...

Η «αριστερή» διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Το «φιλολαϊκό» πρόσωπο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα είτε από τις κυβερνητικές είτε από τις αυτοδιοικητικές θέσεις. Από τις ΚΟΙΝΣΕΠ που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής φτάσαμε στο Δήμο του Αιγάλεω, όπου ο δήμαρχος, Δημήτρης Μπίρμπας, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του, απέδειξε πως όχι μόνο δε στέκεται δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων για δουλειά αλλά βρίσκεται και απέναντί τους.

Οπως έγινε γνωστό από καταγγελία εργαζομένων στα «stage», ο δήμαρχος άσκησε έφεση σε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που δικαιώνει εργαζόμενη άνεργη μητέρα και με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και καλεί το δήμο να την απασχολεί εργασιακά. Σα να μη φτάνει αυτό, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από τις πάλαι ποτέ δεσμεύσεις του κόμματός της ότι θα έσκιζε τα μνημόνια, στηρίζει την έφεση σε μνημονιακές εγκυκλίους των πρώην υπουργών της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη και Ι. Μιχελάκη!

Οι αυταπάτες σχετικά με το πόσο «αλληλέγγυα» είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβερνητικά είτε (αυτο)διοικητικά, στους αγώνες των εργαζομένων, διαλύονται με γρήγορους ρυθμούς. Και ειδικά το επιχείρημα πως «είναι η αρχή» και πως «πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου»!

Τι τους ενώνει;

«Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γ. Παπανδρέου για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο πρώην Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Α. Τσίπρα ότι θα συμβάλει υπέρ του αγώνα που δίνει η κυβέρνηση». Αυτά αναφέρει κείμενο ανεπίσημης ενημέρωσης που κυκλοφόρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χτες. Πώς, αλήθεια, ο μνημονιακός Παπανδρέου, που βρίσκεται μάλιστα υπό έλεγχο με βάση την εξεταστική για το μνημόνιο, και ο αντιμνημονιακός Τσίπρας συζητάνε σε κλίμα αλληλοστήριξης; Μάλλον τους ενώνει κάτι βαθύτερο, ίσως και πολύ μακρινό, π.χ. υπερατλαντικό;



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ