Παρασκευή 15 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Με φόρα...

Ηταν να μην πάρουν φόρα οι του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία του κεφαλαίου με τη ζέση που επιδεικνύουν στη δουλειά που τους ανέθεσε. Ενδεικτικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Σ. Φάμελλος, μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι τάχα καταγγέλλει τους εργοδοτικούς φορείς που «βάζουν πλάτη» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταρρυθμίσει - δηλαδή να ανατρέψει - το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης! «Ακόμα περιμένουμε τις προτάσεις της ΝΔ για τις συντάξεις και το Ασφαλιστικό. Αντ' αυτού, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιλέγει διά του κ. Αδωνη Γεωργιάδη να καταγγέλλει τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και των Εμπόρων που προσέρχονται στη συζήτηση και συναινούν να "βάλουν πλάτη" στην αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος», δήλωσε και έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο βιομηχάνων και άλλων, λέγοντας ότι «τα μεγάλα εισοδήματα να βοηθήσουν λίγο τα χαμηλότερα εισοδήματα. Πρόκειται για μια ώριμη κοινωνική απαίτηση, δηλαδή για μια κοινωνική συμφωνία»!

Παραδίδει και μαθήματα...

Δίνουν και παίρνουν οι ψευδεπίγραφες κατηγορίες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, αστικών ΜΜΕ ότι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δήθεν αποτελεί «απειλή» για τις «επενδύσεις» και την «επιχειρηματικότητα», με αφορμή την εξαγγελία αναστολής των εργασιών της «El Dorado» στις Σκουριές, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης από την κυβέρνηση ανταγωνιστικών συμφερόντων άλλων επιχειρηματικών ομίλων.

Εκτός, όμως, από τα αποστομωτικά δείγματα γραφής της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία προκλητικά στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο με κάθε είδους προνόμια, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου... ανέλαβε δράση για να πείσει και τους πλέον δύσπιστους.

Ο εν λόγω ευρωβουλευτής επιδίδεται το τελευταίο διάστημα σε μπαράζ εκδηλώσεων εξύμνησης της «νεανικής επιχειρηματικότητας». Στις Βρυξέλλες το Νοέμβρη και την ερχόμενη Παρασκευή με αντίστοιχη ημερίδα στη Θεσσαλονίκη παραδίδει μαθήματα... αριστερής επιχειρηματικότητας, με προσκεκλημένους εκπροσώπους επιχειρήσεων και «ειδήμονες» στα «ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης» που προσφέρουν «ζεστό» χρήμα στα μονοπώλια.

Μαθήματα, δηλαδή, κατά παραγγελία των μονοπωλίων με τη σφραγίδα της ΕΕ παραδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ... κι όλα τα άλλα περί κυβερνητικής εχθρότητας στις επενδύσεις είναι φούμαρα!

Αποκατέστησε την αλήθεια!

Βούιξε το διαδίκτυο τις προηγούμενες μέρες από αντιδράσεις στην πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τριανταφυλλίδη, για να πληρώνουν οι γονείς κατά μέσο όρο 60 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί τους στο σχολείο και ο ίδιος ο βουλευτής αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στις αντιδράσεις: «Πουθενά στο κείμενο των δύο άρθρων μου δεν υπάρχει ο όρος δίδακτρα. Χρησιμοποιώ τη φράση "συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων"»... Δηλαδή, όχι Γιάννης, αλλά Γιαννάκης!

Παράλληλα, στην απάντησή του ζητά «να σταματήσει η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός». Αν αυτό απευθύνεται στα στελέχη του κόμματός του, που αναγκάστηκαν να πάρουν αποστάσεις από την πρότασή του, ίσως και να έχει βάση. Γιατί, όταν αποδέχεσαι και εφαρμόζεις τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, τα δίδακτρα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τα δίδακτρα σε όλα τα προγράμματα διά βίου μάθησης, την πολιτική που αναγκάζει τους γονείς να πληρώνουν για κάθε βήμα των παιδιών τους στην εκπαίδευση... γιατί να σε πειράζει τόσο μια αυξημένη μηνιαία συνδρομή στο Σύλλογο Γονέων για τις ανάγκες του σχολείου; Κι ο ίδιος, εξάλλου, αυτό υποστηρίζει στην απάντησή του: Αφού πληρώνουν που πληρώνουν οι γονείς στα φροντιστήρια, ας δίνουν αυτά τα λεφτά για να κάνουν μέσα στα σχολεία τα παιδιά τους φροντιστήριο! Και να προσέξουμε να τα λέμε «μηνιαία συνδρομή» κι όχι «δίδακτρα»!
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org