Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Η πρώτη σου ψήφος να είναι κόκκινη!

Εκδηλώσεις νεολαίας πραγματοποιούν στα πανεπιστήμια της Αττικής οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με σύνθημα «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Η πρώτη σου ψήφος να είναι κόκκινη!».

Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στη 1 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εκδήλωση στο Πορτοκαλί Αμφιθέατρο. Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά.

-- Στις 2 μ.μ., στις Σχολές Υγείας, εκδήλωση με τίτλο «ΕΕ vs Υγείας. Οι θέσεις του ΚΚΕ», στο αμφιθέατρο ΠΑΘΑΝ στην Ιατρική. Θα μιλήσει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου.

Αύριο Παρασκευή, στις 3 μ.μ., στη Φυσικομαθηματική Σχολή, στο Αμφιθέατρο 21 (Μαθηματικό). Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σήμερα Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση νεολαίας διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ και η ΤΟ ΤΕΙ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Μικρό Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα ακολουθήσει παράσταση stand-up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

ΛΑΡΙΣΑ
Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να υπερασπιστεί το λαό

Παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το οποίο αποτελείται από αγωνιστές του εργατικού και του αγροτικού κινήματος, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες, γυναίκες και νέους που προέρχονται από το ΚΚΕ, αλλά και αγωνιστές που παλιότερα είχαν άλλες πολιτικές πεποιθήσεις και τώρα συμπορεύονται με το ΚΚΕ, παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/3 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Η παρουσίαση έγινε από τον Τάσο Τσιαπλέ, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Αθανασιάδης, Γιάννης Αρζομανίδης, Μαριλένα Θωμόπουλου και Χαράλαμπος Μπακούλας.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Τ. Τσιαπλές απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα να κάνουν την πραγματική διαφορά ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε γίνουν.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην ανάγκη μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, τόνισε: «Η Ελλάδα και η Θεσσαλία έχουν μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, καλές εδαφο-κλιματολογικές συνθήκες, μεγάλη μηχανοποίηση της αγροτικής - κτηνοτροφικής παραγωγής και τεχνογνωσία των αγροτών. Η χώρα μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις διατροφικές ανάγκες του λαού με φθηνά και υγιεινά προϊόντα, να παράγει πρώτες ύλες για τη βιομηχανία και έτσι να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και να κάνει εξαγωγές. Μια λύση υπάρχει. Να κοινωνικοποιηθούν όλες οι παραγωγικές μονάδες, να φύγουν από τη μέση τα καρτέλ στην παραγωγή τροφίμων και οι μεγαλέμποροι. Με στήριγμα το έμπειρο εργατικό δυναμικό και τους μικρούς γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, οργανωμένους σε σύγχρονους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που θα λειτουργούν δίπλα στα μεγάλα κρατικά αγροκτήματα, μπορεί να αναπτυχθεί μεγάλη αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή προς όφελος του λαού και των αγροτών. Με ανάλογο τρόπο θα οργανωθεί η παραγωγή σε όλους τους τομείς. Στην κλωστοϋφαντουργία, στον ιματισμό, στο δέρμα. Οι ζωτικοί αυτοί κλάδοι για τις ανάγκες του λαού συρρικνώθηκαν γιατί συμφέρει τους καπιταλιστές να εισάγουν παρά να παράγουν. Η χώρα μας και η Θεσσαλία έχουν προϋποθέσεις για ανάπτυξη και της βαριάς βιομηχανίας. Της μεταλλουργίας, της ναυπηγικής, της χημικής βιομηχανίας. Με ανάλογο τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα του κατασκευαστικού τομέα, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες σε κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία, έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά κ.λπ.».

Υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να υπερασπιστούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, αλλά και να ηγηθούμε μιας προοπτικής ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού», παρουσίασε τους υποψηφίους, οι οποίοι είναι οι εξής:

Αθανασιάδης Αθανάσιος, γιατρός, παθολόγος - ογκολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Αρζομανίδης Ιωάννης, ασχολείται επαγγελματικά με τη διαφήμιση

Βαλώζος Γεώργιος, οικοδόμος

Δασκαλάκη Αγγέλα, υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ζαμπούκας Νικόλαος, αγρότης

Θωμοπούλου Ελένη - Μαρία (Μαριλένα), βοηθός φαρμακείου

Ιωάννου - Λαμπρούλη Μαρία, γιατρός παθολογοανατόμος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Καρυώτη Κυριακή, φιλόλογος

Καψάλης Ιωάννης, γεωπόνος

Κουμαντζέλης Αθανάσιος, συνταξιούχος οικοδόμος

Λιόλιος Πάρις, υπάλληλος στη γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος»

Μουστάκας Νικόλαος, ελεύθερος επαγγελματίας

Μπακούλας Χαράλαμπος, συνταξιούχος γεωπόνος

Μπίκας Χρήστος, εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Νούσιας Παναγιώτης, οικοδόμος

Ούντρια Ευαγγελή (Λίτσα), συνταξιούχος εκπαιδευτικός Γαλλικής Φιλολογίας

Πακάκη Στέλλα, τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός έργων υποδομής

Παπανικολάου Αστέριος, αγρότης

Παπαστεργίου Δήμητρα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σίμος Αχιλλέας, δάσκαλος μουσικής

Σίμου Μαρία, συνταξιούχος λογίστρια

Σταμουλάκη Μαριάνθη, αυτοαπασχολούμενη

Χατζητάκη - Γραμουστιανού Μαρία, ιατρός βιοπαθολόγος.

Περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού στη Ζάκυνθο

Με εργαζόμενους της διαχείρισης απορριμμάτων
Με εργαζόμενους της διαχείρισης απορριμμάτων
Σε χώρους διαχείρισης απορριμμάτων στη Ζάκυνθο περιόδευσε την προηγούμενη βδομάδα η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τον Φώτη Κόκλα, υποψήφιο δήμαρχο Ζακύνθου. Επισκέφτηκαν το εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή του αεροδρομίου, συναντήθηκαν με τον περιβαλλοντικό σύλλογο «Βραχιόνα» για το πρόβλημα των απορριμμάτων και στη συνέχεια περιόδευσαν στον χώρο ενδιάμεσης λύσης για την επεξεργασία των απορριμμάτων στο Λίβα. Τέλος, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του ΦΟΔΣΑ και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ιδιωτικοποιημένη ανακύκλωση οι συνθήκες εργασίας και υγιεινής είναι απαράδεκτες, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι εργάζονται χωρίς εμβόλια, χωρίς απαραίτητη ένδυση και υπόδηση εργασίας, και τα μηχανήματα να είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Στην «ενδιάμεση λύση» διαχείρισης, στο Λίβα, μαζεύονται τόνοι με μπάλες - δέματα από σκουπίδια, χωρίς να έχει καν αδειοδοτηθεί το έργο για την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων, με αρνητικά αποτελέσματα για το περιβάλλον και υποσκάπτοντας τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήρια την προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος και του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων, του δήμου και της Περιφέρειας και τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, που λειτουργεί με κριτήριο την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οπως είπαν, «αυτό ο λαός πρέπει να το έχει ως κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες εκλογές και με θάρρος να κάνει το βήμα ενίσχυσης της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Κατά την περιοδεία της στη Ζάκυνθο, η Αλεξάνδρα Μπαλού επισκέφθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, όπου κατά τη συνάντησή της με τους εργαζόμενους διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η απαράδεκτη κατάσταση με το νέο κτίριο, που ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δεν παραδίνεται εδώ και δύο χρόνια.

Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί λειτουργούν σε ακατάλληλους χώρους και αδυνατούν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, να παρέχουν ολοκληρωμένα το έργο τους. Παράλληλα, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού περιόδευσε στα καταστήματα της οδού Αλ. Ρώμα και Ταβουλάρη, συζητώντας με αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που έχουν από τη βαριά φορολογία και τον ανταγωνισμό από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που συνθλίβει τους μικρούς και ενισχύει τους μεγάλους. Η Αλ. Μπαλού περιόδευσε στην Περιφέρεια Ζακύνθου, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης.

Επίσης, συναντήθηκε με την Ενωση Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, διαπιστώνοντας για άλλη μια φορά τα οξύτατα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα σε περίοδο μάλιστα έντονης σεισμικής δραστηριότητας, τη μεγάλη έλλειψη συντήρησης των κτιρίων από την υποχρηματοδότηση του δήμου από τους κεντρικούς κρατικούς πόρους, την ίδια στιγμή που ο δήμος Ζακύνθου δεν αποδίδει τα οφειλόμενα για την κτιριακή συντήρηση, ενώ ενημερώθηκε επίσης για την προετοιμασία μελέτης από την Ενωση Γονέων για τον στατικό έλεγχο και την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων μετά και τους τελευταίους σεισμούς.

Η επίσκεψη της Αλ. Μπαλού στη Ζάκυνθο ολοκληρώθηκε με συνάντηση που είχε, παρουσία και του υποψήφιου δημάρχου, με τον ζακυνθινό όμιλο μέριμνας ζώων, κατά την οποία έγινε ενημέρωση για την ανυπαρξία από τους αρμόδιους φορείς ολοκληρωμένης μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα, ελέγχου της αναπαραγωγής τους και περίθαλψής τους.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
«Τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε χέρι χέρι με την καταστολή»

Η περιφερειακή αρχή ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ επιστράτευσε την αστυνομία ενάντια στη λαϊκή διαμαρτυρία

Την Παρασκευή 8 Μάρτη οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καταγγέλλοντας την παρουσία της αστυνομίας και την απαγόρευση εισόδου των κατοίκων της Λευκίμμης στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ο περιφερειάρχης κάλεσε την αστυνομία όταν έμαθε ότι οι κάτοικοι θα κινητοποιηθούν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αδειοδότηση του παράνομου ΧΥΤΑ - χωματερής στη Λευκίμμη, ενώ όταν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησαν την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών και την ελεύθερη είσοδο των Λευκιμμιωτών στην αίθουσα συνεδριάσεων ο περιφερειάρχης αρνήθηκε, προφασιζόμενος το ενδεχόμενο να υπάρξουν βανδαλισμοί εκ μέρους τους!».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε την αυταρχική συμπεριφορά του περιφερειάρχη των ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

«Η συγκεκριμένη αυταρχική και κατασταλτική στάση της περιφερειακής αρχής είναι ίδια με την αντίστοιχη στάση της δημοτικής αρχής Κέρκυρας, που σταθερά καλεί αστυνομικές δυνάμεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αποδεικνύει την αυταρχική και αντιδημοκρατική αντίληψη και πρακτική της κεντρικής και τοπικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που πρακτικά στηρίζεται και από τις δυνάμεις της ΛΑΕ αλλά και από τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Φοβούνται τον "εχθρό λαό" που διαμαρτύρεται και διεκδικεί», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και καλεί το λαό να βγάλει τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να καταδικάσει την αντιδημοκρατική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, να παλέψει ώστε με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών στην Κέρκυρα, να κλείσουν άμεσα η χωματερή που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκίμμη και η χωματερή Τεμπλονίου, να ερευνηθούν νέοι χώροι για το εργοστάσιο και τον ΧΥΤΑ, με κατεπείγουσες διαδικασίες και πιστή τήρηση των κριτηρίων καταλληλότητας και αξιολόγησης των υποψήφιων χώρων, που θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων γνωστά.

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Είναι οπισθοδρόμηση οι νέοι εργαζόμενοι να έχουν λιγότερα δικαιώματα

Σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία περιόδευσε η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε εργαζόμενους της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας MSC στον Πειραιά μίλησε χτες η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Πρόκειται για εργαζόμενους ενός κλάδου που, όπως ανέδειξε η Δ. Μανωλάκου, ουσιαστικά δεν γνώρισε κρίση τα τελευταία χρόνια, κι όμως οι ίδιοι είδαν τους μισθούς τους είτε να παραμένουν καθηλωμένοι, είτε ακόμα και να πέφτουν και την εντατικοποίηση να μεγαλώνει.

Η υποψήφια του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν κριτήριο ψήφου την ίδια τους την πείρα και να κλείσουν τα αυτιά στην κάλπικη αντιπαράθεση και τις αυταπάτες που καλλιεργούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Αλλωστε, όπως είπε, όλοι τους έχουν συμφωνήσει στο τρίτο και στα προηγούμενα μνημόνια, που παραμένουν σε ισχύ και καθορίζουν τη ζωή των εργαζομένων, «γυρνώντας πολλά χρόνια πίσω την κατάστασή τους. Πλέον - υπογράμμισε - εν έτει 2019, με τέτοια αύξηση της παραγωγικότητας, οι νέοι εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν με λιγότερα δικαιώματα από τους προγόνους τους. Να ζήσουν με τα 4ωρα και τα 5ωρα, τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Αυτό δεν είναι πρόοδος, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οπισθοδρόμηση».

Ενημέρωσε επίσης τους εργαζόμενους ότι μετά και τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, παραμένουν σε ισχύ όλες οι διατάξεις που δίνουν προκλητικά προνόμια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, όπως οι φοροαπαλλαγές. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, «όλα τα υπόλοιπα κόμματα αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ για την άρση της απαγόρευσης μονιμοποίησης συμβασιούχων». Ανέδειξε επίσης ότι το 2019 ο λαός θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για επιπλέον φόρους 1 δισ., ενώ από το 2020 πέφτει το αφορολόγητο. «Οταν οι μισθοί στην καλύτερη περίπτωση μένουν παγωμένοι και μεγαλώνει η φοροκαταιγίδα, οι εργαζόμενοι φτωχαίνουν, και σε αυτό έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, όπως και για τα "κίνητρα", δηλαδή το ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο. Ακόμα και τα έργα που κάνουν οι δημοτικές αρχές των κομμάτων του κεφαλαίου δεν είναι για τις ανάγκες των εργαζομένων. Δεν ιεραρχούν υποδομές, όπως συγκοινωνίες, αντιπλημμυρικά έργα κ.ά. που θα ανακουφίσουν το λαό, αλλά έργα που ευνοούν την κερδοφορία των ομίλων.

Αρα αυτή η πολιτική ευνοεί τους πλουσιότερους αδικώντας τα φτωχά και μεσαία στρώματα. Γι' αυτό πρέπει να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους στις κάλπες. Σας καλούμε να ψηφίσετε με βάση τα δικά σας συμφέροντα. Να στηρίξετε το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", τη μόνη δύναμη που αναδεικνύει τα προβλήματα των εργαζομένων και μάχεται για το δίκιο τους, οργανώνει την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους...».

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το Λύκειο και την πρόσβαση

Σε μαθητές της Γκράβας μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Στο νέο σύστημα της Γ' Λυκείου και της πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που αναμένεται να ανακοινώσει αυτές τις μέρες ο υπουργός Παιδείας, αλλά και σε άλλα θέματα των σχολείων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης σε μαθητές της Γκράβας, στο σχολικό συγκρότημα. Εκεί παραβρέθηκαν επίσης ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και οι υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι Αθήνας Γεωργία Αγίλαρα και Ελπίδα Νασιοπούλου.

Τονίζοντας ότι «αυτή η πολιτική, απ' όπου κι αν την πιάσεις, στο κέντρο της έχει το πώς θα αφαιρέσει δικαιώματα, εκπαιδευτικά, μορφωτικά, οικονομικά του λαού μας και της νεολαίας», ο Ν. Σοφιανός σημείωσε:

«Απ' ό,τι φαίνεται, 95.000 μαθητές της Β' Λυκείου γίνονται όμηροι αυτής της κυβέρνησης, θα εξεταστούν με ένα άλλο σύστημα. Στον αέρα είναι επίσης και το δικαίωμα των μαθητών των ΕΠΑΛ για να έχουν 10% εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο παλιό ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά. Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές με τα 15μελή τους, με τα Συντονιστικά, οργανώνουν τη Δευτέρα κινητοποίηση. Στηρίζουμε αυτήν την κινητοποίηση και απαιτούμε και ως Κόμμα να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο, να μη γίνει αυτός ο εκβιασμός, αυτή η ομηρία απέναντι στους μαθητές των Λυκείων της χώρας μας. Και ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι πρέπει να ισχύσει η ειδική ποσόστωση για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στα υπόλοιπα ΤΕΙ όλης της χώρας.

Τώρα, είναι άσχετες οι δημοτικές εκλογές με αυτά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε στο σχολείο, όσον αφορά τις γνώσεις, την προοπτική, την εισαγωγή σε ένα πανεπιστήμιο, την ανεργία, την ανέχεια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια...; Εχουν σχέση. Αυτή η πολιτική "πάει πακέτο". Οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι υποψήφιοι δήμαρχοι κομμάτων, δεν είναι κάποιες "χαρισματικές προσωπικότητες", κάποιοι "ωραίοι τύποι" που ήρθαν να πουν εκθέσεις ιδεών για την Αθήνα, οι οποίοι μιλούν για "οράματα", για "σχέδια" που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Ο δήμος της Αθήνας διαχειρίζεται τα σχολικά κτίρια. Κατάργησε όμως τη Διεύθυνση Σχολικών Κτιρίων, με αποτέλεσμα πάνω από 300 σχολικά συγκροτήματα να μην έχουν τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Γι' αυτό υπάρχουν σάπια σώματα καλοριφέρ και στο 21ο και στο 40ό ΓΕΛ, που πριν έναν μήνα ήμουν εδώ και τα είχαμε επιθεωρήσει... Γι' αυτό υπάρχουν και τα προβλήματα στο σύστημα συνολικότερα θέρμανσης ενός σχολικού συγκροτήματος που έχει χτιστεί το 1967 και το οποίο ουσιαστικά δεν συντηρείται γιατί τα χρήματα για τις Σχολικές Επιτροπές, τις επιτροπές δηλαδή οι οποίες διαχειρίζονται τα λειτουργικά των σχολείων, τα έχει μειώσει αυτή η κυβέρνηση 50%. Τα υπόλοιπα τα τσοντάρουν οι οικογένειες από την τσέπη τους.

Εμείς λέμε ότι ο μαθητής και η οικογένειά του δεν πρέπει να δίνει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του στο δημόσιο σχολείο. Είναι ένα αίτημα που μπορεί να γίνει πράξη μέσα από τη δική σας παρέμβαση, μέσα από τη δική σας πίεση, γιατί τα προβλήματα αν δεν τα αντιμετωπίζουμε δυναμικά, αν δεν απαιτήσουμε, αν δε διεκδικήσετε μαζί με τους γονείς σας, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, αυτοί που κυβερνούν είτε τον δήμο είτε το κράτος, δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν για τις δικές σας ανάγκες».

ΣΥΡΟΣ
Μεγάλες οι ελλείψεις και τα προβλήματα σε υπηρεσίες του νησιού

Τριήμερη περιοδεία πραγματοποιεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γ. Ντουνιαδάκης

Από τη συνάντηση με το ΔΣ των Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου
Από τη συνάντηση με το ΔΣ των Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου
Σήμερα Πέμπτη ολοκληρώνεται η τριήμερη περιοδεία που πραγματοποιεί στη Σύρο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Ντουνιαδάκης. Στο πλαίσιο της περιοδείας, επισκέπτεται μια σειρά από εργασιακούς χώρους και έχει συναντήσεις με φορείς και υπηρεσίες του νησιού.

Την Τρίτη, πρώτη μέρα της επίσκεψης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Νικόλα Καΐλη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Σύρου - Ερμούπολης, και τον Παύλο Χρυσαφίδη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, βρέθηκε στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία και στην υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου. Στην Πυροσβεστική, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκε με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου, αρχιπύραρχο Σπυρίδωνα Πέτρου, με τον οποίο συζητήθηκαν το σοβαρότατο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία, η υποστελέχωσή της, τόσο στη Σύρο όσο και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, οι δυσκολίες που ανακύπτουν λόγω της νησιωτικότητας και ζητήματα ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου (κατάσταση οχημάτων, επάρκεια των κλιμακίων στα νησιά κ.λπ.).

Ο Γ. Ντουνιαδάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ, με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και με Ερωτήσεις στη Βουλή, ώστε να αναδείξει το ζήτημα της πυροπροστασίας στη χώρα, τις ελλείψεις που υπάρχουν στην αντιπυρική προστασία λόγω έλλειψης προσωπικού και υποχρηματοδότησης. Ξεκαθάρισε πως η ευθύνη για τη φύλαξη και πυρόσβεση ανήκει στο κράτος, που πρέπει να τις τηρεί, και δεν μπορεί να μετατίθεται σε διάφορες εθελοντικές ομάδες - είναι μέρος της ευθύνης αυτής της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, όπου είχε συναντήσεις με τον νέο γενικό αστυνομικό διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, ταξίαρχο Ι. Κανακουσάκη, και με τον νέο αστυνομικό διευθυντή Κυκλάδων, Γ. Βαμβουκά. Επίσης, με τους εκπροσώπους της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων και της Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Ι. Δαμιανό και Π. Βασιλάκη. Κατά τις συναντήσεις αυτές θίχτηκαν - όπως και στην περίπτωση της Πυροσβεστικής - τα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού, της υποχρηματοδότησης κ.ά. τα οποία δυσκολεύουν το έργο της Υπηρεσίας στην προστασία του πολίτη. Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναδείχθηκε ότι οι αστυνομικοί προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από λαϊκές οικογένειες, ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών τους, του ελληνικού λαού, και γι' αυτό θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα του στους αγώνες του και όχι απέναντί του.

Τελευταίος σταθμός ήταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, όπου ο Γ. Ντουνιαδάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, με εργαζόμενους καθώς και με τον Π. Πολυχρονάκη, ασκούντα καθήκοντα συντονιστή ΑΔ Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν η πλειοψηφία των ζητημάτων που αφορούν την Υπηρεσία, όπως η υποστελέχωση, τα ανύπαρκτα οργανογράμματα, η πιθανότητα κατάργησης της υπηρεσίας, η νησιωτικότητα, η μεταφορά σε ιδιώτες μιας σειράς υπηρεσιών κ.ά. Ο Γ. Ντουνιαδάκης έκανε λόγο για εικόνα εγκατάλειψης σε όλα τα επίπεδα την οποία παρατηρεί επισκεπτόμενος χώρους εργασίας και υπηρεσίες στα νησιά της Περιφέρειας, όπως στην Υγεία, στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους νησιώτες, με την υποστελέχωση, στις μεταφορές κ.λπ.

ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο Γιάννης Συκάς υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Γιάννης Συκάς, 58 χρόνων, καθηγητής Μαθηματικών, θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Δυτικής Λέσβου, το δήμο δηλαδή που προέκυψε με την πρόσφατη κυβερνητική τροπολογία, με την οποία «έσπασαν» μερικοί δήμοι σε όλη τη χώρα. Θυμίζουμε ότι υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, είναι η Νίκη Τσιριγώτη.

Στην ανακοίνωσή της, η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων, καλώντας το λαό να στηρίξει παντού το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση»:

«Πρόκειται για μία επιλογή με τεράστια πείρα στον τομέα της Τοπικής Διοίκησης, μια που ο Γιάννης Συκάς ήταν 8 χρόνια δήμαρχος Πολιχνίτου, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλα 8 χρόνια που ήταν δημοτικός σύμβουλος. Αλλά και για έναν ανιδιοτελή αγωνιστή, που συνέχισε και μετά την ενοποίηση των δήμων να αγωνίζεται σε άλλο μετερίζι, στον κλάδο των εκπαιδευτικών για τα συμφέροντα των συναδέλφων του. Γι' αυτό και οι συνάδελφοί του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τον εξέλεγαν τα τελευταία χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου, ενώ σήμερα είναι εκλεγμένος στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ)».

ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Ακόμα χωρίς ρεύμα και πόσιμο νερό οι κάτοικοι

Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα χωριά που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες

Περιοδεία σε χωριά που δέχτηκαν πλήγματα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Πλατανιά, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανθούση, υποψήφιο δήμαρχο Πλατανιά, και την εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλέκα Κουμάκη.

Το κλιμάκιο περιόδευσε στα χωριά Λάκκους, Καράνου, Ορθούνι και Σκορδαλού, καθώς και στο χωριό Μανωλιόπουλο. Ακόμα και σήμερα, δεκαπέντε μέρες έπειτα από τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες, οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων είναι άθλιες. Σπίτια ακατάλληλα προς κατοίκηση, με υψηλό κίνδυνο κατάρρευσης. Οι κάτοικοι ζούνε τόσο καιρό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς πόσιμο νερό. Σε συνδυασμό με τους εξαφανισμένους πλέον δρόμους του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου και τις τεράστιες καταστροφές στο αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο, με ολόκληρα χωράφια εξαφανισμένα κάτω από τόνους λάσπης, δέντρα που τα ξερίζωσε το νερό.

Στην κουβέντα με τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, που είδαν τον κόπο και την περιουσία τους να χάνεται, αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά η πλήρης εγκατάλειψή τους από πλευράς τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης, καθώς και οι τεράστιες ευθύνες όλων αυτών μπροστά στην παντελή έλλειψη των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές
Συγκεντρώσεις και περιοδείες στην Αττική

Σήμερα, Πέμπτη, στις 10 π.μ., η Θεοδώρα Πασχαλίδου, υποψήφια δήμαρχος Παλλήνης, θα επισκεφθεί τον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό στην Παλλήνη.

Αύριο, Παρασκευή, στις 10 π.μ., ο Αποστόλης Παμφίλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής, θα επισκεφθεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου.

Το Σάββατο 16 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Αιγάλεω (Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου), θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω.

Την Κυριακή 17 Μάρτη:

-- Στις 11 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όρ.), θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, σε εκδήλωση - συζήτηση της ΤΟ Α΄ Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Εκπαίδευση, η κατάσταση στα σχολεία και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα γίνουν παρεμβάσεις από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκπαιδευτικούς και γονείς στο δήμο Αθήνας.

-- Στις 11.30 π.μ., στο Ιλιον, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, θα γίνει παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Ιλίου. Θα μιλήσει ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 7 μ.μ., στους Θρακομακεδόνες, στο Πνευματικό Κέντρο (κεντρική πλατεία), θα μιλήσει ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στις 10.30 π.μ., ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα επισκεφθεί το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ για να συζητήσει με το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές.

-- Σύσκεψη εκπαιδευτικών - γονέων οργανώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης - Συκεών, στις 6.30 μ.μ., στο δημαρχείο Συκεών. Θα μιλήσει ο Μπάμπης Βέλλης, γραμματέας της ΕΔΥΕΘ και υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών.

Αύριο, Παρασκευή:

-- Στις 11 π.μ., ο Σωτήρης Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί το κτίριο διοίκησης και την τεχνική υπηρεσία του ΑΠΘ.

-- Στις 11 π.μ., ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Καυταντζογλείου και του Αλεξάνδρειου (Παλαί ντε Σπορ).

Το Σάββατο 16 Μάρτη:

-- Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Νάουσας καλεί σε εκδήλωση με θέμα «Φαρμακευτική κάνναβη - ναρκωτικά: Μύθοι και αλήθειες», στις 7 μ.μ., στην Εστία Μουσών. Θα μιλήσουν ο Θωμάς Τσουκαλάς, υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας, ο Παναγιώτης Γεωργάκας, νευρολόγος - ψυχίατρος, πρώην διευθυντής ΕΣΥ, επιστημονικά υπεύθυνος του ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ» και ο Ελευθέριος Μέλλος, ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής σε Αιγινήτειο Νοσοκομείο Αθηνών - ΟΚΑΝΑ.

Σε άλλες περιοχές

Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Καβάλα (καφέ «Παλλάδιο»), σε εκδήλωση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα μιλήσουν: Ο Γιώργος Κολλάρος, στέλεχος του ΚΚΕ, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ, συγκοινωνιολόγος, με θέμα: «Η πολιτική διάσταση του κυκλοφοριακού ζητήματος». Ο Χρήστος Ποτόλιας, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, με θέμα: «Οι παρεμβάσεις των διοικήσεων του δήμου Καβάλας τα τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματά τους - Η πολιτική των άλλων παρατάξεων». Ο Παναγιώτης Βελισσάρης, πολιτικός μηχανικός, σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Καβάλας και υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με θέμα: «Οι θέσεις και προτάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

-- Στις 7 μ.μ. στη Λάρισα (Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο, Παπακυριαζή 44, 2ος όροφος), θα παρουσιαστεί ένα μέρος των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο. Θα μιλήσει ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Καρδίτσα, στη γειτονιά της Φαναρίου (καφενείο ΑΝΤΑΡΑ), θα μιλήσουν ο Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, και η Χριστίνα Μπεκιάρη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας.

Το Σάββατο 16 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στη Λευκάδα (αίθουσα του Εργατικού Κέντρου), θα παρουσιαστούν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο και την Περιφέρεια. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Βεροιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας.

ΤΕ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση με θέμα τις πρόσφατες πλημμύρες

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει, τη Δευτέρα 18 Μάρτη, στην αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), εκδήλωση με θέμα: «Εξελίξεις, οι θέσεις του ΚΚΕ και τα τεράστια προβλήματα από τις καταστροφικές πλημμύρες στο νομό Χανίων, αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη». Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, και Νίκος Βουρλάκης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Η πολιτική της κυβέρνησης σε Πυρασφάλεια και Πυροπροστασία να γίνει κριτήριο δράσης και ψήφου

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας, επισκέφτηκε τον Πυροσβεστικό Σταθμό Χαλκίδας, συναντήθηκε με τον υποδιοικητή και μίλησε με τους εργαζόμενους πυροσβέστες.

Συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων στο νομό της Εύβοιας. Ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ, που με την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών, προκαλούν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, επιφέρουν τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου.

Εκφράστηκε η ανησυχία για τη λειτουργία των υπηρεσιών λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε εξοπλισμό, αλλά κυρίως σε προσωπικό, τη στιγμή που κάθε χρόνο η κρατική χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος μειώνεται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα λάστιχα των οχημάτων για αυτή την περίοδο αγοράστηκαν κυρίως από χορηγίες διαφόρων φορέων.

Η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επεσήμανε ότι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης δημιουργούν σοβαρά προβλήματα για την Πυρασφάλεια και την Πυροπροστασία και εγκυμονούν μεγάλους κίνδυνους τόσο για τον λαό όσο και για τους ίδιους τους πυροσβέστες. Διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα εντείνει την πάλη, με παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, με πρωτοβουλίες στους μαζικούς φορείς του κινήματος, για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, με τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πραγματικών κενών θέσεων, τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, του μηχανολογικού εξοπλισμού και των υποδομών. Για την επαναφορά των αμοιβών στα προ κρίσης επίπεδα. Για την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, που η έλλειψή τους ευθύνεται για τους σοβαρούς τραυματισμούς και τους θανάτους των πυροσβεστών. Για την προμήθεια αξιόπιστου και ασφαλούς ατομικού εξοπλισμού, στολών, αναπνευστικών συσκευών και μέσων προστασίας, για όλα τα συμβάντα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες. Για τη μονιμοποίηση με σταθερές εργασιακές σχέσεις, όλων των 5ετούς και 3ετούς θητείας και συμβασιούχων πυροσβεστών.

Ο Κώστας Μπασδέκης απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «η πείρα που έχει συγκεντρωθεί θέτει το κρίσιμο ζήτημα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε να γίνουν κριτήριο για τη στάση σας, καταδικάζοντας τους υπεύθυνους, με τους αγώνες και με την ψήφο σας στις εκλογές του Μάη και στις βουλευτικές εκλογές να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ για να γίνει πιο δυνατό. Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, σε όλες τις κάλπες των τοπικών, περιφερειακών, ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών όταν γίνουν».
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org