Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η υποκρισία με το ρεύμα...

Επρεπε να πεθάνει ένα 13χρονο παιδί από το μαγκάλι επειδή έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι αφού η οικογένειά του ζούσε σε συνθήκες εξαθλίωσης λόγω ανεργίας και δεν μπορούσε να πληρώνει, για να δείξουν δήθεν ευαισθησία, κυβερνητικά επιτελεία, δήμοι και αστικός Τύπος στο πρόβλημα πώς δε θα κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα. Υποκριτική αστική ευαισθησία που δεν άργησε να φανεί. Πώς; Πρώτα ήρθαν οι δυσκολίες να ανακαλύψουν ποια λαϊκά σπίτια δεν μπορούν να πληρώσουν ρεύμα για να το επανασυνδέσουν. Μετά ήρθε η άρνηση των δήμων να πληρώνουν τους λογαριασμούς όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Και στο τέλος έδωσε σολομώντεια λύση η κυβέρνηση. Αύξηση στα τιμολόγια των λαϊκών νοικοκυριών που μπορούν να πληρώνουν για να αντισταθμιστούν οι απώλειες όσων δεν μπορούν να πληρώνουν. Βρέθηκε, λοιπόν, άλλη μια αφορμή για αύξηση στα τιμολόγια των λαϊκών νοικοκυριών, την ώρα που πάνε να μειώσουν την τιμή στην κατανάλωση ρεύματος των βιομηχανιών στο όνομα της κρίσης και της ανταγωνιστικότητας.

... και η λύση

Τις μέρες που άρχισε η σχετική συζήτηση για να μην κόβεται το ρεύμα, αστικά ΜΜΕ, όπως ο ΣΚΑΪ, που κραυγάζουν για την αναγκαιότητα συρρίκνωσης του κράτους, για τις ακόμη πιο δραστικές περικοπές στις σπατάλες του Δημοσίου για να σωθεί η οικονομία, περικοπές που γίνονται στις ισχνές παροχές του κράτους στο λαό, προπαγάνδιζαν ότι η ΔΕΗ είναι επιχείρηση και δεν μπορεί να δίνει δωρεάν ρεύμα στους ανέργους και τους εξαθλιωμένους. Αυτό, έλεγαν, πρέπει να το κάνει το κράτος. Από το οποίο ζητούν περικοπές αφού θέλουν το κρατικό χρήμα να ρέει στους καπιταλιστές για να κάνουν επενδύσεις. Αλλη μια περίπτωση της σάπιας αστικής ευαισθησίας. Αμεση λύση είναι να νομοθετηθεί το «καμιά διακοπή ρεύματος σε κανένα λαϊκό σπίτι», όπως προτείνει με τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ. Και ταυτόχρονα πάλη για φτηνό ρεύμα για το λαό. Που απαιτεί τομέα Ενέργειας λαϊκή ιδιοκτησία.

Η ανιστόρητη «Αυγή»...

Εγραψε η «Αυγή» 10/12/2013, για τη συγκέντρωση για τα 95χρονα του ΚΚΕ που έγινε την περασμένη Κυριακή στο ΣΕΦ: «Από το "τι λάχανα, τι μπρόκολα", στο "τι ΝΔ, τι ΣΥΡΙΖΑ"». Τη φράση «τι μπρόκολα, τι λάχανα» την είχε πει ο Χαρίλαος Φλωράκης σε συνέντευξη στο Λονδίνο το 1973 και αναφερόταν στη δήθεν μεταμφίεση του χουντικού καθεστώτος με τη λεγόμενη φιλελευθεροποίηση Μαρκεζίνη. Αλλά αυτή η τοποθέτηση του Χαρίλαου Φλωράκη επιβεβαιώθηκε. Και είναι ιστορικά δικαιωμένη. Ποιοι αποκαλύφθηκαν; Οι πολιτικοί πρόγονοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, το λεγόμενο «ΚΚΕ εσωτερικού», που μάλιστα προετοιμαζόταν τότε να πάρει μέρος στις εκλογές που θα νομιμοποιούσαν το μασκάρεμα της χούντας! Φαίνεται ότι ζήλεψαν τους πολιτικούς τους προγόνους γι' αυτό σήμερα συζητούν με τον «αντιμνημονιακό» υιό Μαρκεζίνη, τον σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη.

... και η πραγματικότητα

Αλλά τι τους ενοχλεί; Είπε στην ομιλία του στην εκδήλωση για τα 95χρονα του ΚΚΕ ο ΓΓ της ΚΕ: «Σε όσους καλοπροαίρετα μας ρωτούν: "Μα καλά, το ίδιο θα είναι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ;", απαντάμε: Ας μην τους μπερδεύουν οι επιμέρους διαφορές τους, γιατί τέτοιες υπάρχουν και προεκλογικά προβάλλονται ψεύτικα σαν αξεπέραστες, για να ξεχαστούν αμέσως μετά, στην αντιλαϊκή υλοποίηση βάρβαρων πολιτικών και στα αδιέξοδα του συστήματος που και οι δύο υπηρετούν! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας. Σε τελευταία ανάλυση, για το λαό ίδιο θα είναι το αποτέλεσμα, γιατί κι αυτή η κυβέρνηση θα πορεύεται στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που τσακίζει το λαό για την κερδοφορία των μονοπωλίων. Γιατί κι αυτή η κυβέρνηση θα κινείται εντός των αντεργατικών τειχών της ΕΕ, θα αναλαμβάνει και θα υλοποιεί τις ίδιες καταστροφικές για το λαό δεσμεύσεις». Μήπως δεν είναι έτσι; Μα ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει την πλουτοκρατία με τις θέσεις του υπέρ της ΕΕ, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της διαχείρισης τύπου Ομπάμα. Την «Αυγή», όσο και να χτυπά το ΚΚΕ, τα γεγονότα την αποκαλύπτουν.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ