Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Στα «κόκκινα» το Αλκαζάρ
  • Αύριο στη Λάρισα θα μιλήσει ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Σήμερα οι εκδηλώσεις και στην Καρδίτσα

Ξεκίνησε χτες το «κόκκινο» πανηγύρι της νιότης και στη Λάρισα. Οι πύλες του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ άνοιξαν το βράδυ, στο πάρκο του Αλκαζάρ, για να υποδεχτούν μέχρι την Κυριακή χιλιάδες νέους και νέες του νομού, που θα δώσουν το «παρών» τους στο ξεχωριστό, νεανικό, πολιτικό και πολιτιστικό θεσμό της χρονιάς. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο, με τις συζητήσεις, τις συναυλίες, τα αφιερώματα και τον κινηματογράφο να κυριαρχούν. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο, με την ομιλία του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 9.30 μ.μ., ενώ σήμερα την ίδια ώρα θα μιλήσει ο Αλ. Χαλβατζής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Σήμερα, επίσης, η νεολαία της Λάρισας θα χορέψει σε ροκ ρυθμούς στη μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούν περίπτερα ξένων αντιπροσωπειών - νεολαία του ΚΚ Τουρκίας, ΕΔΟΝ Κύπρου - της Θεραπευτικής Κοινότητας «Εξοδος», εκθέσεις βιβλίου και ζωγραφικής, ταβέρνα, παιδότοπος.

Χτες οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με χαιρετισμό του Γ. Σκόκα, γραμματέα του ΝΣ Λάρισας και μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακολούθησαν συναυλίες με τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα «Amante», «Ballyhoo», «No name», το θεατρικό μονόπρακτο «Τραχανιάδα» από τον Χρ. Χαλβατζάρα, έγινε αφιέρωμα στο επαναστατικό τραγούδι από την Ελευθερία Χρυσού και τους συνεργάτες της. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση με θέμα «Δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες», ενώ πολλοί παρακολούθησαν την ταινία του Μάικλ Μουρ «Ακήρυχτος πόλεμος». Η βραδιά έκλεισε με τη μεγάλη συναυλία του Πάνου Κατσιμίχα και με ρεμπέτικο λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα «Νόστος».

Σήμερα, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Αφιέρωμα για τα 30 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

- Συζήτηση με θέμα «Ποδόσφαιρο-επιχείρηση και λαϊκές ανάγκες»

- Ρεμπέτικο λαϊκό πρόγραμμα από την ορχήστρα «Καταφύγιο Ηχοχρωμάτων»

- Προβολή της ταινίας «Full Metall Jacket» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

- Ομιλία του Αλ. Χαλβατζή, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

- Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Αύριο, Κυριακή, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Προσέγγιση στην ελληνική παράδοση με το μουσικοχορευτικό εργαστήρι «Χορίαμβος»

- Εντεχνο λαϊκό τραγούδι από τη «Μεθυσμένη μπάντα»

- Θεατρική παράσταση από το «Θέατρο Τεχνών Λάρισας», τρία μονόπρακτα των Καμπανέλλη, Τσέχοφ, Μουρσελά

- Παράσταση-κουκλοθέατρο από την παιδική σκηνή του Ν. Τζίκα

- Ομιλία του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

- Συναυλία με την Μαρία Δημητριάδη

Στην Καρδίτσα

Σήμερα ξεκινούν και στην Καρδίτσα οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, στο Αθλητικό Πάρκο. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα, Σάββατο

- Ανοιγμα από το ΝΣ της ΚΝΕ

- Ερασιτεχνικό συγκρότημα «Απόγνωση»

- Ερασιτεχνικό συγκρότημα «CARPE DIEM»

- Ομιλία του Σ. Σωτηρόπουλου, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ

- Ερασιτεχνικό συγκρότημα

- Συναυλία με το συγκρότημα «Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό»

Αύριο, Κυριακή

- Θεατρικό σκετς

- Θέατρο σκιών (Καραγκιόζης)

- Συναυλία με το συγκρότημα «Ταξιδιώτες»

- Ομιλία του Ελ. Βαγενά, μέλους της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

- Συναυλία από το ρεμπέτικο συγκρότημα «Τα μπαγλαμαδάκια»

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν περίπτερα, βιβλιοπωλείο και ταβέρνα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ανανεωμένη η γιορτή της νιότης

Σήμερα η ομιλία του Θ. Τζιαντζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μεγάλη η συμμετοχή της νεολαίας στο φεστιβάλ της ΚΝΕ, που αναδείχτηκε σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη των Ιωαννίνων

ΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Μεγάλη η συμμετοχή της νεολαίας στο φεστιβάλ της ΚΝΕ, που αναδείχτηκε σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη των Ιωαννίνων
Πραγματική αναγέννηση του νεανικού πολιτικού - πολιτιστικού θεσμού της ΚΝΕ αποτελεί φέτος το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που οργάνωσε στην πόλη των Ιωαννίνων η Νομαρχιακή Οργάνωση Ιωαννίνων της ΚΝΕ.

Η ανανέωση του χώρου, στα «Λιθαρίτσια», η δημιουργία νέων ξεχωριστών εκθεμάτων, η θεματολογία από τα βασικά μέτωπα πάλης που σήκωσε η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα, αλλά και η μεγάλη συμμετοχή νέων ερασιτεχνών σε διάφορους τομείς της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας έδωσαν άλλη μορφή και περιεχόμενο στο φεστιβάλ, αναδεικνύοντάς το σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θόδωρου Τζιαντζή. Ταυτόχρονα θα υπάρχει αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή του λαού, Γιάννη Ρίτσο, ρεμπέτικο γλέντι με τη Μαριώ και πλήθος ερασιτεχνικών συγκροτημάτων («Ρήγμα», «Μπλόκο στα ντοπαρισμένα ολυμπιακά ιδεώδη» κ.ά.).

Χτες αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η γιορτή, η νεολαία άρχισε να πλαισιώνει τους χώρους με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς. Το άνοιγμα των εκδηλώσεων έκανε στη νεανική εξέδρα η γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ιωαννίνων της ΚΝΕ, Αθηνά Γκεσούλη. Ακολούθησε προβολή από τα «Τραγούδια της φωτιάς». Και ακολούθησε πρόγραμμα με έντεχνο τραγούδι στην κεντρική εξέδρα.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Γιώργος Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, στην κεντρική ομιλία της ημέρας. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Η ΚΝΕ φέτος γιορτάζει τα 35 χρόνια ζωής και δράσης της στη νεολαία. Τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή". Αυτό το Φεστιβάλ απαντάει στις ανησυχίες της νεολαίας, γιατί είναι φτιαγμένο από τα στοιχεία της συλλογικότητας, της αγωνιστικότητας, της νεανικής αμφισβήτησης. Στην τριαντάχρονη πορεία του έχει να παρουσιάσει, σε πολιτιστικό επίπεδο, ό,τι καλύτερο υπάρχει στη χώρα».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί της εκφραστές προσπαθούν να περάσουν «σεμνά και ταπεινά» πολιτικές που χτυπάνε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, και απέναντι σε αυτήν την κατάσταση εργαζόμενοι και νεολαία δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή. Οφείλουν να υπερασπίσουν και να διεκδικήσουν τα δικά τους συμφέροντα που υπαγορεύουν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Μία πρώτη απάντηση είναι και η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 9ης Οκτώβρη, σημείωσε ο ομιλητής.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως η νεολαία καλείται να πάρει θέση στον άλλο δρόμο που ανοίγεται μπροστά της. Οσο για το τι είναι ρεαλιστικό, αυτό το καθορίζουν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες αλλά και ποιος κάνει το κουμάντο. Σ' αυτά τα πλαίσια σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων του Λαϊκού Μετώπου για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ρεμπέτικο γλέντι στην κεντρική εξέδρα και παράλληλα με ροκ συναυλίες στη νεανική εξέδρα ως αργά το βράδυ.

Αλλες εκδηλώσεις

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Καλαμάτα, που πραγματοποιούνται στο πάρκο του Λιμενικού. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 8 μ.μ. και περιλαμβάνει: Συναυλία από το συγκρότημα «Ασκοί του Αιόλου», ομιλία του Κώστα Μπάτσικα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, απονομή μεταλλίων για το τουρνουά σκάκι και ποδοσφαίρου (που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ) και πολιτικά, ρεμπέτικα, λαϊκά τραγούδια από το συγκρότημα του Κώστα Γιαννακόπουλου.

Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο

Εκδηλώσεις του 30ού Φεστιβάλ πραγματοποιούνται επίσης σήμερα στη Σπάρτη, στις 9 μ.μ. στο Πάρκο του ΟΤΕ, και στο Αργος, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Πέτρου, όπου θα μιλήσει ο Χρήστος Τσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αύριο Κυριακή θα γίνει εκδήλωση στο Αίγιο, στις 8.30 μ.μ. στο Μπούφαλος, όπου επίσης θα μιλήσει ο Χρήστος Τσαντής μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Χαλκίδα

Ολοκληρώνεται σήμερα το διήμερο του Φεστιβάλ στη Χαλκίδα, στο Στρογγυλό της παραλίας. Οι σημερινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στο «Δικαίωμα στην εργασία», περιλαμβάνουν συναυλίες μουσικών συγκροτημάτων και στις 9 μ.μ. θα μιλήσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Στερεά

Στη Λαμία, στην πλατεία του Παλιού Δημαρχείου, το διήμερο Φεστιβάλ κορυφώνεται σήμερα οπότε θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης σήμερα, εκδήλωση του Φεστιβάλ πραγματοποιείται και στη Λιβαδειά, στις 8:30 μ.μ., στην περιοχή της Κρύας.

Στη Ρόδο

Σήμερα το Φεστιβάλ ταξιδεύει και στη Ρόδο, στο Πανεπιστήμιο, στις 8 μ.μ., όπου οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, συζήτηση για τον αθλητισμό με τον Αντρέα Φραγκέα, μέλος του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες και λαϊκό γλέντι.

Στη Φλώρινα

Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η φεστιβαλική εκδήλωση, που αναβλήθηκε λόγω βροχής, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ραντεβού στον Προμαχώνα

Την Κυριακή θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ξεκίνησαν χτες οι τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Ηράκλειο της Κρήτης, στον Προμαχώνα του «Παντοκράτορα», με τη συμμετοχή πολλών νέων. Σήμερα Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Τουρνουά μπάσκετ, νεανικά κρητικά συγκροτήματα, «Πορφυρά Ξωτικά», «Ρίμες της Σκόνης». Θα ακολουθήσει ομιλία από την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και συναυλία με τους Ν. Ζιώγαλα, Δ. Κοργιαλά και Γ. Αλουπογιάννη.

-- Αύριο ξεχωρίζει η κεντρική ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης θα γίνει τουρνουά ποδοσφαίρου, παράσταση με το έργο «Εκλειψη» από θεατρική ομάδα θεραπευτικής κοινότητας, κρητική μουσική με τον Γ. Βρέντζο και λαϊκό γλέντι, ενώ θα πραγματοποιηθεί τουρνουά σκάκι με το Σκακιστικό Ομιλο Ηρακλείου και θα προβληθούν ταινίες στο χώρο του κινηματογράφου.

Διεκδικούμε τις πραγματικές μας ανάγκες
  • Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν χτες, δεύτερη μέρα, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
  • Σήμερα η ομιλία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Οι νέοι έχουν θέση στο καινούριο, το ριζοσπαστικό των ανθρώπινων αξιών, της ζωής και του πολιτισμού που φέρνει η σοσιαλιστική κοινωνία. Για την πάλη για αυτή την κοινωνία να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να δώσουμε τους καλύτερους εαυτούς μας, να πυκνώσουμε και να δυναμώσουμε τις γραμμές της ΚΝΕ. Θα τα ξαναπούμε στα αγωνιστικά ραντεβού με τους μαθητές, τους νέους εργαζόμενους, τους φοιτητές το επόμενο διάστημα».

Το μαχητικό κάλεσμα του 30ού Φεστιβάλ, το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής που διαπερνάει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ συμπυκνωμένο σε λίγες λέξεις, μετέφερε χτες στους χιλιάδες νεολαίους της Θεσσαλονίκης ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας από την κεντρική εξέδρα κατά τη δεύτερη μέρα των φεστιβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη. Σήμερα οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την ομιλία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 10 μ.μ. στην κεντρική εξέδρα του Φεστιβάλ.

Νεολαιίστικο μελίσσι

Για μια ακόμη βραδιά, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης θύμιζε χτες νεολαιίστικο μελίσσι. Στο διάδρομο της κεντρικής πύλης δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, με τους νέους να διασχίζουν τα περίπτερα στην είσοδο του Φεστιβάλ και, προσπερνώντας τον Μινώταυρο του ιμπεριαλισμού στο λαβύρινθο που έστησαν τα μέλη της ΚΝΕ, να βρίσκουν διέξοδο στο χώρο της κεντρικής εξέδρας. Εκεί όπου, λίγο μετά τις 10:30, κατέληξε και η πορεία της ΚΝΕ, με παλμό, συνθήματα και κόκκινες σημαίες, για την κεντρική ομιλία της χτεσινής δεύτερης μέρας.

«Απέναντι μας έχουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τρέμουν μήπως από τα κέρδη των πολυεθνικών χαθεί κάνα ευρώ. Εχουμε και τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας που μας καλούν να είμαστε ρεαλιστικοί, να προσαρμοστούμε στους στόχους του κεφαλαίου και της ΕΕ και να διεκδικούμε ψίχουλα, να είμαστε ευχαριστημένοι με μια ζωή χειρότερη από αυτή των παππούδων μας» σημείωσε στην ομιλία του ο Κύριλλος Παπασταύρου και κατέληξε: «Η ΚΝΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της το επόμενο διάστημα για να υπάρξουν μαζικοί, συντονισμένοι, διεκδικητικοί αγώνες της νεολαίας, οι αγώνες που δε θα διεκδικούν ψίχουλα, θα διεκδικούν τις πραγματικές ανάγκες και δικαιώματα, αγώνες που θα αποτελέσουν σχολείο για τη δυνάμωση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού ρεύματος της νεολαίας, που θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του νεολαιίστικου κινήματος σε αγωνιστική διεκδικητική κατεύθυνση για να πάρει τη θέση της η νεολαία στο Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο».

Το συγκρότημα της ΚΝΕ ανέλαβε στην αρχή του προγράμματος να παρουσιάσει μουσικά την 30χρονη πορεία του Φεστιβάλ, με τη συνοδεία στιγμιοτύπων από τις κορυφαίες στιγμές του μεγαλύτερου νεολαιίστικου θεσμού.

Η δική μας γιορτή, η δική μας λαμπαδηδρομία

Λίγο μετά τις δέκα, τα φώτα του Φεστιβάλ έσβησαν. Με τον Ολυμπιακό ύμνο να παίζει από τα μεγάφωνα, ένας εργάτης λαμπαδηδρόμος άρχισε να διασχίζει απ' άκρη σ' άκρη το χώρο του Φεστιβάλ, την ώρα που από τη μικροφωνική απαριθμούνταν τα μέρη απ' όπου δεν πέρασε η Ολυμπιακή φλόγα των χορηγών: Αφγανιστάν, Ιράκ και Παλαιστίνη, με τους χιλιάδες αθώους νεκρούς της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, Ολυμπιακό χωριό, με τους δεκάδες σκοτωμένους και σακατεμένους εργάτες, θυσία στη δίψα του κεφαλαίου για υπερκέρδη... Μπροστά στο βωμό των πολυεθνικών, ο λαμπαδηδρόμος έβαλε φωτιά στους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους με τα λογότυπα των μεγαλοεπιχειρήσεων του αθλητισμού. Η φλόγα του μαζικού αθλητισμού, το δικαίωμα στην άθληση, έκαψε την Ολυμπιάδα των κερδών, της ντόπας και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ανάμεσα σε χειροκροτήματα και συνθήματα από τους νεολαίους.

Στην περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, με αφορμή και την πρόσφατη Ολυμπιάδα, ήταν αφιερωμένη και η συζήτηση που προηγήθηκε στην κεντρική εξέδρα, με τη συμμετοχή του Ζήση Παπαδημητρίου, καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ και τον Στέλιο Βαλανά από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Το ζεστό κλίμα που φρόντισαν να δημιουργήσουν με τα τραγούδια τους ο Δημήτρης Νικολούδης και η Ανθή Τατσιούλη στο αφιέρωμά τους για τη μουσική του θεάτρου, μετατράπηκε σ' ένα ξέφρενο νεανικό πανηγύρι, όταν μετά τις 11 στη σκηνή ανέβηκε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που έκλεισε και το πρόγραμμα της κεντρικής εξέδρας. Το γλέντι συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ, στη λαϊκή εξέδρα με το συγκρότημα «Δάφνη με τους έτσι κι αλλιώς».

Αύριο, τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, πρόγραμμα είναι το εξής:

Κεντρική Εξέδρα

-- 8:30 Αφιέρωμα στο επαναστατικό τραγούδι με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, τον Λουί Καρέρα και τις αδερφές Βουγιουκλή

-- 10:00 Ομιλία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

-- 10:45 Συναυλία με το βουλγάρικο συγκρότημα «KARADILA»

-- 11:45 Συναυλία με την Ελένη Βιτάλη

Λαϊκή Εξέδρα

-- 8:30 Ποντιακό χορευτικό από τον Σύλλογο Καυκάσιων Καλαμαριάς

-- 9:15 Συναυλία με τους «Δάρνακες»

-- 10:45 Συναυλία με τον Νίκο Κατσίκα

-- 12:00 Αφιέρωμα στο παραδοσιακό και δημοτικό τραγούδι με τον Πετρολούκα Χαλκιά και τον Αντώνη Κυρίτση

Νεανική Εξέδρα

-- 8:30 Συναυλία με τους «ΙΝ ΗΕΑΤ»

-- 9:15 Συναυλία με το συγκρότημα «Ηλεκτρικοί Βάρδοι»

-- 10:45 Συναυλία με τους «Μειδίαμα»

-- 11:30 Συναυλία με τον Γιώργο Αετόπουλο

-- 12:30 Συναυλία με τους «LONG LIVE»

Κινηματογράφος

Στις 8:30 αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με τις ταινίες «Νοκ άουτ» του Παύλου Τάσιου και «Καραβάν Σεράι» του Τάσου Ψαρά. Θα παρεμβληθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Τ. Ψαρρά, με θέμα τον ελληνικό κινηματογράφο από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org