Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ
Για τους μετόχους εξωπραγματικά μερίσματα, για τους εργαζόμενους ξήλωμα δικαιωμάτων

Πρόκληση η νέα ΣΣΕ στη μεγαλύτερη θυγατρική του Ομίλου, αποκαλυπτικός ο ρόλος της εργοδοτικής πλειοψηφίας στη διοίκηση του Σωματείου

O κλάδος των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό που τα αστικά επιτελεία ονομάζουν ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος που ένα μεγάλο μέρος από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ θα γεμίσει τα ταμεία των μονοπωλίων του κλάδου, με τη μερίδα του λέοντος να κατευθύνεται στον ΟΤΕ που έχει αναλάβει και το μεγαλύτερο κομμάτι της «ψηφιοποίησης» του κράτους. Πάνω εκεί στηρίζεται και η ρητορική για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας από κερδοφόρες επιχειρήσεις του κλάδου. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.

Η ανταγωνιστικότητα του Ομίλου χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των μισθών, συνολικά των όρων δουλειάς των εργαζομένων

Πριν από λίγο διάστημα υπογράφηκε η ΣΣΕ στην CTS, τη μεγαλύτερη θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ, που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους, κυρίως τεχνικούς πεδίου, που αναλαμβάνουν το κομμάτι της ανάπτυξης και συντήρησης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου ΟΤΕ και «Cosmote». Η Συλλογική Σύμβαση στηρίχθηκε από την πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου, την αυτοδύναμη παράταξη της ΕΔΕ (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ) και φυσικά παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία αφού διατηρείται, όπως ισχυρίζονται, ο θεσμός των ΣΣΕ. Η ΣΣΕ που υπέγραψαν διαλύει όλο το πλέγμα προστασίας που έχτισαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους τα τελευταία 30 χρόνια, γκρεμίζει μισθολογικές και θεσμικές κατακτήσεις που θεωρούνταν μάλιστα δεδομένες από την πλειοψηφία των εργαζομένων. Ακόμα χειρότερα εισάγει για πρώτη φορά την έννοια της «διευθέτησης» του χρόνου εργασίας, δηλαδή ενσωματώνει το νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη στη Σύμβαση, κάτι που δείχνει και τη στρατηγική του κεφαλαίου, τόσο στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής συνολικά όσο και σε άλλους κλάδους, με την ενεργή στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Τα παραπάνω έρχονται την περίοδο που ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιδρά καθοριστικά στην εργασία των τεχνικών του ΟΤΕ που αποτελούν και τον κύριο όγκο της CTS. Αντί να βλέπουμε μείωση του όγκου της εργασίας λόγω της αυτοματοποίησης των λειτουργιών και της ευκολίας επίλυσης των εργασιών, βλέπουμε την εντατικοποίηση της εργασίας να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Και αυτό γιατί ο ΟΤΕ εκμεταλλεύτηκε την εξέλιξη της τεχνολογίας για να επιβάλει πραγματικά άπιαστους στόχους παραγωγής, αυξάνοντας την πίεση. Εργασίες που στο παρελθόν, για παράδειγμα, καλύπτονταν από διμελή συνεργεία τώρα τις αναλαμβάνουν μονά. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων», ενώ η απλήρωτη εργασία, πέραν του ωραρίου για να βγει η δουλειά της μέρας, είναι συνηθισμένη. Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς χρόνο με τον χρόνο η εταιρεία ξεφορτώνεται παλιότερους εργαζόμενους με συγκροτημένα εργατικά δικαιώματα μέσω προγραμμάτων «εθελούσιων» απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, οι τεχνικοί, οι εργαζόμενοι στις αποθήκες και στα καταστήματα, όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα. Τα εξωπραγματικά μερίσματα των μετόχων του ΟΤΕ, η πρωτοπορία του στον κλάδο στηρίχθηκαν πάνω στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων τους. Οι θυσίες τους είναι προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη που διαφημίζουν τα αστικά επιτελεία, η οποία όχι μόνο δεν θα τους αγγίξει, αλλά μπροστά τους έχουν το νέο κύμα ακρίβειας που θα πλήξει τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, τις συνέπειες από την πολιτική στην Υγεία και την Παιδεία σε συνθήκες πανδημίας, την αναπόφευκτη όξυνση της επίθεσης της εργοδοσίας, εκμεταλλευόμενη όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έκτισαν αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η νέα ΣΣΕ αποδεικνύει αυτό που οι ταξικές δυνάμεις λένε διαχρονικά: Οι εργαζόμενοι πληρώνουν την κρίση τους, πληρώνουν και την ανάπτυξή τους!

«Δούρειος Ιππος» για τις αντιδραστικές αλλαγές ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός

Την ενεργή στήριξή τους στην εργοδοσία δίνουν απλόχερα οι άνθρωποί της στο συνδικαλιστικό κίνημα που με τη σειρά τους προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους πως από την ανάπτυξη θα επωφεληθούν και οι ίδιοι. Είναι οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που όλα αυτά τα χρόνια, Σύμβαση τη Σύμβαση, παρέδιναν κεκτημένα δικαιώματα ετών για να στηρίξουν το «οικονομικό θαύμα» του ΟΤΕ.

Μάλιστα, αυτή η Σύμβαση που αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των τεχνικών πεδίου στον κλάδο, παίζει γενικότερο ρόλο. Ρίχνει τον μέσο μισθό για το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, όχι μόνο για τη χρονική διάρκειά της, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2022, αλλά επιδιώκει σε μια περίοδο που αυτή η ειδικότητα είναι περιζήτητη να κρατήσει χαμηλά τους μισθούς για την επόμενη 5ετία.

Είναι οι ίδιοι, που όταν οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μπήκαμε μπροστά για να αποκαλύψουμε τον αντεργατικό χαρακτήρα του νόμου - εκτρώματος της ΝΔ, που ήρθε να προστεθεί στο οπλοστάσιο των αντεργατικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, συντάχτηκαν με τη θλιβερή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, έσπερναν στους εργαζόμενους τον εφησυχασμό λέγοντας πως «αυτά δεν αφορούν και δεν πρόκειται να εφαρμοστούν στον ΟΤΕ» και σήμερα τρέχουν από τους πρώτους να υπογράψουν την εφαρμογή τους.

Είναι οι ίδιοι που όταν τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, το ΣΕΤΗΠ οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στους αντεργατικούς νόμους διεκδικώντας μισθούς και όρους δουλειάς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, σπέρνουν την ηττοπάθεια, μιλώντας για χαμένους αγώνες, παρουσιάζοντας τον εργοδότη παντοδύναμο.

Οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες στην «e-food» και στην COSCO επιβεβαιώνουν πως οι εργαζόμενοι μπορούν να κατακτούν και να περιφρουρούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους μόνο μέσα από τον δρόμο της σύγκρουσης, της συλλογικής διεκδίκησης που βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες τους. Αυτό τρέμουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο Σωματείο της CTS και κυριολεκτικά κρύβονται από τους εργαζόμενους για να υπογράψουν τη ΣΣΕ που ρημάζει τα δικαιώματά τους. Ακόμα και στην απαίτηση των εργαζομένων για την άμεση οργάνωση Γενικής Συνέλευσης, για την αμφισβήτηση της υπογραφής της αρνητικής αυτής Σύμβασης, την οργάνωση του αγώνα για να συνεχιστεί η πάλη, προβάλλουν γελοία επιχειρήματα για να την εμποδίσουν.

Σωματεία ταξικά, κύτταρα οργάνωσης του αγώνα με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα μπούμε σε ακόμα μία δεκαετία με σκυμμένο το κεφάλι. Οπως δεν μπορούμε να δεχτούμε και αυτήν την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γι' αυτό και επιβάλλεται να παλέψουμε για τον απεγκλωβισμό των εργατικών σωματείων από την εργοδοτική επιρροή. Για την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών σε κάθε κλάδο, τη μετατροπή τους από μηχανισμό στήριξης της κερδοφορίας των μονοπωλίων σε όργανα πάλης και οργάνωσης του αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών.

Με αφορμή τα γεγονότα στη CTS χρειάζεται με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα οι εργαζόμενοι στον Ομιλο ΟΤΕ να δυναμώσουν τις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο. Ιδιαίτερα τώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι αρχαιρεσίες του κλαδικού συνδικάτου, του ΣΕΤΗΠ. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη στήριξη του ψηφοδελτίου της «Ταξικής Ενότητας», της δύναμης που όλα αυτά τα χρόνια έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, που από την πρώτη στιγμή είναι μπροστά και στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της CTS για την υπογραφή μίας ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στη CTS, με εξίσωση των μισθών και των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Δηλαδή, την ένταξη στο πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο όλων των εργαζομένων, στα πρότυπα της Σύμβασης του 2009, πριν δηλαδή επιβληθεί ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε παλιούς και νέους, με ταυτόχρονο ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων καθώς και των ωριμάνσεων που επέβαλε η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη το νομικό πλαίσιο που της προσέφεραν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Την επαναφορά απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι από τη μονομερή και παράνομη, από πλευράς εργοδοσίας, κατάργηση των τριών ταμείων (νεότητας, αλληλοβοήθειας, συνταξιοδοτικό της «Cosmote»), που αφορούν συμφωνίες που έχουν επικυρωθεί σε παλαιότερες Συλλογικές Συμβάσεις. Εναν Ενιαίο Κανονισμό Προσωπικού για όλους τους εργαζόμενους στον Ομιλο ΟΤΕ, στα πρότυπα αυτού που ισχύει μέχρι και σήμερα, χωρίς τα αρνητικά για τους εργαζόμενους σημεία.

Ακόμα πιο ισχυρή «Ταξική Ενότητα» στις αρχαιρεσίες του ΣΕΤΗΠ σημαίνει ακόμα πιο ισχυρό ΣΕΤΗΠ. Δηλαδή το Συνδικάτο που εδώ και 14 χρόνια ενώνει τη δύναμη και τη φωνή όλων των εργαζομένων του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής για όλα τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Οι εξελίξεις στη CTS, η στάση όλων των δυνάμεων πρέπει να γίνουν κριτήριο για κάθε εργαζόμενο του κλάδου για το ποιοι είναι μαζί του και ποιοι απέναντί του. Ενα ακόμα πιο ισχυρό ΣΕΤΗΠ θα είναι βήμα και για την αλλαγή των συσχετισμών σε επίπεδο ΟΜΕ - ΟΤΕ.

Οι εργαζόμενοι μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να πάρουν θέση μάχης στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων. Η δύναμη είναι στα χέρια των εργαζομένων και πρέπει να την αξιοποιήσουν τόσο μπροστά στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου όσο και στον καθημερινό αγώνα για όλα τα σύγχρονα δικαιώματά τους.


Κώστας ΜΠΕΤΣΙΚΟΣ
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων CTS



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ