Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΟΛΥ ΤΣΟΥΜΑΝΗ
Στις κάλπες κρίνεται με τι όρους θα παλέψουμε για τη ζωή μας

Σε συγκέντρωση στα Γιάννενα μίλησε η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Συγκέντρωση μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα Γιάννενα, με κεντρική ομιλήτρια την Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια περιφερειάρχη Ηπείρου. Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης η Γεωργία Γεωργιάδου, υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Μπ. Παππάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών (λόγω προβλήματος υγείας του υποψήφιου δημάρχου Τάκη Τασιούλα).

Στην ομιλία της η Ολυ Τσουμάνη μεταξύ άλλων τόνισε: «Στις 26 του Μάη το πρωί θα κρίνεται με τι όρους θα παλέψουμε για τη ζωή μας, από τι θέση θα αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα που έρχονται, αν θα ανοίξουμε δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών ή αν θα αφήσουμε κι άλλα χρόνια να πάνε χαμένα.

Στις εκλογές του Μάη, με την ψήφο σας στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", δώστε απάντηση στην ΕΕ των μονοπωλίων, στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελιά, το Ποτάμι και άλλοι. Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Να διεκδικήσουμε, να επιβάλουμε μέτρα ανακούφισης, να ανοίξουμε δρόμο για ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού (...)

Δεν χρειάζεται σήμερα ο λαός παλιούς ή νέους υπαλλήλους της ΕΕ στην περιφέρεια και τους δήμους. Χρειάζεται έναν ισχυρό πόλο εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης στην Τοπική Διοίκηση που μαζί με το λαό θα χτίζουν μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα αντιστέκεται, θα κατακτά και θα ανοίγει το δρόμο των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών».

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στα Γιάννενα
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στα Γιάννενα
Η Ο. Τσουμάνη επισήμανε ότι οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε όλους τους δήμους, όλοι όσοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά της έδωσαν τις δυνάμεις τους για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) 2014-2020, τόνισε πως λένε ψέματα οι υποψήφιοι των ΝΔ (Καχριμάνης), ΔΗΜΑΡ - ΠΑΣΟΚ (Ζάψας), ΣΥΡΙΖΑ (Γεροβασίλη) ότι το νέο ΕΣΠΑ είναι εργαλείο ανάπτυξης προς όφελος του λαού. Είτε με «επενδύσεις» είτε με «πρωτογενή ανασυγκρότηση» ο λαός θα είναι τσακισμένος κι αυτό μιας και όπως επισήμανε «το νέο ΕΣΠΑ είναι εργαλείο που θα γιγαντώσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και ρίχνει στον Καιάδα τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα».

«Μη χαρίσεις την ψήφο σου στα κόμματα του ευρωμονόδρομου», κατέληξε η Ο. Τσουμάνη, συμπληρώνοντας πως «ενώ η ψήφος για σένα θα είναι στο συγγενή, το φίλο ή το γνωστό, θα καταμετρηθεί υπέρ της πολιτικής ΕΕ - τρόικας - κυβέρνησης (...) ο λαός έχει τη δύναμη να κάνει στην Ηπειρο την πραγματική ανατροπή με το ΚΚΕ πρωταγωνιστή. Είναι αισχρό ψέμα ότι μπορεί χωρίς το λαό πρωταγωνιστή να δούμε άσπρη μέρα, δεν την είδαμε ποτέ. Μένουν 10 μέρες μέχρι τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δύο εβδομάδες μέχρι τις ευρωεκλογές. Να μη μείνει κανένα σπίτι, κανένας άνεργος, κανένας εργαζόμενος του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος, κανένας επαγγελματίας που δε θα πάρει το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο και το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο. Αξίζει τον κόπο να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να κάνουμε τη νύχτα μέρα».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΚΟΣ
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης πίσω από την εγκατάλειψη των νησιών

Περιοδεία σε Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σάμου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αντώνης Δράκος, πραγματοποίησε περιοδεία στην Ικαρία, στους Φούρνους και τη Θύμαινα από την περασμένη Κυριακή έως και την Τρίτη.

Το τριήμερο αυτό ενημερώθηκε από κοντά για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι των 3 νησιών και ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις αιτίες της εγκατάλειψης των νησιών και των προβλημάτων που βιώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κινδυνεύει καθημερινά η ζωή τους, τα παιδιά μένουν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, καράβια έχουν όποτε θέλουν οι εφοπλιστές. Μειώνονται οι μισθοί, οι συντάξεις, το εισόδημα και αυξάνονται οι φόροι και τα χαράτσια.

Ο Α. Δράκος αφού συζήτησε με τους κατοίκους των νησιών για τις αιτίες όσων τους ταλαιπωρούν, τους κάλεσε να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις τοπικές εκλογές.

«Είμαστε οι μόνοι», υπογράμμισε, «που αντιπολιτευόμαστε την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και λέμε ότι η λύση δεν βρίσκεται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αλλά στην έξοδο από την ΕΕ, στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τη μονομερή διαγραφή του χρέους. Οι άλλες δυνάμεις όχι μόνο δεν καταγγέλλουν την πολιτική που υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη αλλά στα προγράμματά τους υπόσχονται ότι θα την υλοποιήσουν κιόλας. Και οι παρατάξεις που πρόσκεινται στα κόμματα που συγκυβέρνησαν μέχρι σήμερα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΔΗΜΑΡ) αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι αυτοί δηλώνουν ανεξάρτητοι από τα κόμματά τους, ή κρύβουν με ποιο κόμμα και ποια πολιτική είναι. Ενα είναι σίγουρο, ότι δεν είναι ανεξάρτητοι από την κυρίαρχη πολιτική και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Οτι δεν θα αγωνιστούν να ανατρέψουν αυτή την πολιτική της ΕΕ που γεννάει τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών μας».

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Γουλής Θεόδωρος, παθολόγος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Κέρκυρας: Μπορμπότης Γιάννης, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Λευκάδας: Βερροιώτης Μάκης, οικοδόμος, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Λευκάδας, πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων Λευκάδας

Ζακύνθου: Κορφιάτης Γιάννης, συνταξιούχος δάσκαλος, περιφερειακός σύμβουλος

Κεφαλονιάς: Μαντζουράτος Δημήτρης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση, μέλος ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, περιφερειακός σύμβουλος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κέρκυρας: Χαραλάμπους Χαράλαμπος, συνταξιούχος γιατρός, δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδας: Σταματέλου Δήμητρα, παθολόγος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ζακύνθου: Κωνσταντίνου Γιώργος, τραπεζοϋπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου, δημοτικός σύμβουλος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κεφαλονιάς: Γκισγκίνης Νίκος, επαγγελματίας, μέλος της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, δημοτικός σύμβουλος

Ιθάκης: Μαυροκέφαλος Νώντας, καθηγητής μαθηματικών στη δημόσια εκπαίδευση, δημοτικός σύμβουλος

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ηπείρου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Τσουμάνη Ολγα (Ολυ), δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Ιωαννίνων: Πρέντζας Γιώργος, νοσηλευτής, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ, μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Αρτας: Ζιώβας Βασίλης, δημοτικός υπάλληλος, περιφερειακός σύμβουλος

Θεσπρωτίας: Παπαθεοδώρου Γιάννης, συνταξιούχος

Πρέβεζας: Κωτσαντής Κώστας, δημόσιος υπάλληλος, περιφερειακός σύμβουλος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωαννιτών: Τασιούλας Δημήτριος (Τάκης), αυτοαπασχολούμενος ηλεκτρολόγος, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών, μέλος Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ

Ζίτσας: Μανούσης Σωτήρης, οικοδόμος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ιωαννίνων

Δωδώνης: Τόκας Αναστάσιος (Τάσος), δάσκαλος, μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Β. Τζουμέρκων: Κίτσου Αναστασία (Τασία), ιδιωτική υπάλληλος, μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οργανωτικός Γραμματέας ΔΣ Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Κόνιτσας: Σδούκος Δημήτρης (Τάκης), κτηνοτρόφος

Πωγωνίου: Καραγιάννης Παναγιώτης, ασκούμενος δικηγόρος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ

Αρτας: Παπαϊωάννου Κώστας, συνταξιούχος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Αρταίων

Κεντρικών Τζουμέρκων: Λύκος Χρήστος, συνταξιούχος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ηγουμενίτσας: Δήμας Θεόδωρος (Δώρης), έμπορος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας

Παραμυθιάς: Μαρέτας Αρης, συνταξιούχος οικοδόμος

Φιλιατών: Ρέγκας Λαέρτης, φυσιοθεραπευτής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Πρέβεζας: Νόβας Γιάννης, συνταξιούχος γιατρός, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

Πάργας: Γάκης Σωτήρης, συνταξιούχος συνεταιριστικός υπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος, μέλος ΔΣ Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ

Ζηρού: Γείτονας Μενέλαος, εκπαιδευτικός (ΕΠΑΛ), μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Αρτας

Νικολάου Σκουφά: Κικιώνης Κώστας, συνταξιούχος

ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ
Μόνο το ΚΚΕ δεν υποχωρεί στις απαιτήσεις των μονοπωλίων

Από τη συγκέντρωση στην Καλλιθέα
Από τη συγκέντρωση στην Καλλιθέα
Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καλλιθέα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη. Στην κατάμεστη πλατεία Δαβάκη μίλησαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας Β. Δημόπουλος.

Η Λ. Ράζου, αναφερόμενη στα κόμματα του διπολισμού, επεσήμανε ότι ο δρόμος ανάπτυξης της οικονομίας που αυτά υποστηρίζουν είναι εχθρικός για την πλατιά πλειοψηφία του λαού, εξυπηρετεί τη διατήρηση της εξουσίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις, είτε είναι της ΝΔ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, με τους ανάλογους συμμάχους τους, δεν πρόκειται να πάρουν μέτρα που θα οδηγούν στην ουσιαστική ανακούφιση του λαού. Από τη στιγμή που αποδέχονται και στηρίζουν την ΕΕ, από τη στιγμή που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, θα υλοποιούν πάντα μια πολιτική που θα στηρίζεται στη διαιώνιση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Για τους εργαζόμενους, τόνισε, το πραγματικό δίλημμα είναι με την ΕΕ και τα μονοπώλια ή αποδέσμευση με το λαό στην εξουσία; Ανάπτυξη για το κέρδος με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κόμματά τους να κάνουν κουμάντο ή ανάπτυξη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών με το λαό κυρίαρχο να αξιοποιεί σχεδιασμένα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας;


Ο λαός πρέπει να προσπεράσει τα εμπόδια, τις ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες που του καλλιεργούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, επιχειρηματικά συμφέροντα και μέσα ενημέρωσης και να φτάσει μπροστά και στις τρεις κάλπες με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στο χέρι.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν υποχωρεί μπροστά στις απαιτήσεις των μονοπωλίων, δεν παζαρεύει πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Εχει δοκιμαστεί στα δύσκολα, με επεξεργασμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Ο λαός γνωρίζει ότι δεν θα τον προδώσει, δεν θα καθίσει στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων με τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες, ούτε θα πιάσει κυβερνητικές καρέκλες ξεγελώντας τις λαϊκές οικογένειες.

Είναι το μόνο κόμμα, υπογράμμισε, που αποκάλυψε τον πραγματικό ένοχο για τα βάσανα του λαού και συνέβαλε, χωρίς να λογαριάσει κόπους και θυσίες, στην οργάνωση της αντίστασής του απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές. Το ΚΚΕ θα είναι η πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, μάχιμο και πρωτοπόρο στην υπόθεση της συγκρότησης της Λαϊκής Συμμαχίας για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να περάσει ο πλούτος σ' αυτούς που τον παράγουν, με αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική - λαϊκή εξουσία.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Προσπάθεια να καπηλευτεί ξένα «παράσημα»

Την πιο αποκρουστική της μορφή παίρνει η άγρια ψηφοθηρία στην οποία επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αφ' ενός με εκβιαστικά διλήμματα και ρητορική που ενεργοποιεί τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά, αφ' ετέρου βεβηλώνοντας ξένα ιερά και όσια, επιχειρώντας να καρπωθεί λίγη απ' την αίγλη τους. Κάπως έτσι έφτασε χτες βράδυ να χαιρετίζει «τον αντάρτη Πειραιά που στα εργοστάσια, στα μηχανουργεία και στο λιμάνι του η εργατική τάξη της Ελλάδας έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πολιτική της χειραφέτηση. Τον Πειραιά του Μπλόκου, της Ηλεκτρικής, της Εθνικής Αντίστασης»!

Ακριβώς τον Πειραιά που οι πολιτικοί του πρόγονοι αποκήρυξαν, όπως και ο ίδιος, όταν χαρακτήριζε εξαλλοσύνες τους αγώνες που σήμερα επικαλείται για να ψαρέψει ψήφους, αλλά κι όταν εξυμνεί τα αμερικανόπνευστα σχέδια Μάρσαλ...

Δεν άφησε φυσικά ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της 9ης Μάη: Ενώ το κόμμα του ήταν απ' τα πρώτα που έριξε το ανάθεμα στο σοσιαλισμό τη σφραγίδα του οποίου φέρει η μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, χτες προσπάθησε να την οικειοποιηθεί, καταθέτοντας τα σέβη του στον «ανειρήνευτο και απίστευτα ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ» και στο «ρόλο των κομμουνιστών»!

Το πλιάτσικο συνεχίστηκε με τον Αλ. Τσίπρα να επικαλείται άλλοτε τον Βάρναλη και τον Λάδη κι άλλοτε τον Στάινμπεκ, να καλεί σε «ενός λεπτού σιγή για τις εκατόμβες των νεκρών μας» και να αναλώνεται σε δεκάρικους ενάντια στο φασισμό, αποκόπτοντάς τον φυσικά απ' τη «μάνα» του, τον καπιταλισμό, απ' τον οποίο πασχίζει, εμπλουτίζοντας διαρκώς το βιογραφικό του, να προσληφθεί για τη θέση του κυβερνητικού διαχειριστή.

Για να προστατεύσει αυτόν, εξάλλου, είναι και το μπαράζ των διλημμάτων που θέτει: «Τις εκλογές που θα κρίνουν αν αυτή τη χώρα θα την κυβερνούν οι Ελληνες ή η κυρία Μέρκελ. Αν θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί εμάς, ή τη "Ζήμενς" και τα συμφέροντα του Βερολίνου. Αν η δημοκρατία μας θα είναι στην υπηρεσία του λαού, ή στην υπηρεσία του ολιγάρχη, του τραπεζίτη, της μνημονιακής ισοπέδωσης. Αν θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ένα κράτος εκβιαστή και δυνάστη, ή θα δημιουργήσουμε ένα κράτος που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του πολίτη. Στο δίλημμα Πατρίδα ή Μέρκελ. Ανεξαρτησία ή μνημόνια. Ανατροπή ή υποταγή. Η απάντηση είναι μία: Πρώτη φορά αριστερά (...) Να απελευθερώσουμε τη χώρα απ' τη γερμανική επικυριαρχία» κατέληξε, υιοθετώντας ουσιαστικά την «ατζέντα» της Χρυσής Αυγής.

«Στις 18 και στις 25 του Μάη δεν έχουν ραντεβού με τη Μέρκελ. Εχουν ραντεβού με τον ιδιοκτήτη της χώρας. Με τον ελληνικό λαό. Με σας. Που θα τους επιδώσετε την απόφαση της έξωσης. Στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουνε!», επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας, παραλείποντας κι αυτή τη φορά να αναφερθεί έστω λεκτικά στους καπιταλιστές ιδιοκτήτες της οικονομίας και την εξουσία τους που θα μείνουν και στις 26 και με διαχειριστή ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνουν κουμάντο στα εργοστάσια, στα λιμάνια, στα βαπόρια, θα επιβάλλουν τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Συγκεντρώσεις στην Αττική ενόψει των εκλογών

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 8 μ.μ. στο Μενίδι στην πλατεία Αγ. Βλάση θα μιλήσουν ο Θ. Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Β. Συρίγος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, και ο Β. Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών.

-- Στις 8 μ.μ. στο Ν. Ηράκλειο στο σταθμό του ΗΣΑΠ (θεατράκι) θα μιλήσουν ο Μ. Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Β. Λύκουρας, υποψήφιος δήμαρχος Ν. Ηρακλείου.

-- Στις 8 μ.μ. στη Φιλαδέλφεια, πλατεία Πατριάρχου, θα μιλήσουν ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, ο Δ. Βιτάλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και η Δανάη Γκούμα, υποψήφια δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.

-- Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας, θα μιλήσουν ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Χρ. Τσαλαπατάνης, υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου.

-- Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μαραθώνα θα μιλήσουν ο Γ. Γκιόκας, μέλος της ΚΕ, και ο Ν. Στεφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα - Ν. Μάκρης.

-- Στις 7.30 μ.μ. στον Αγ. Στέφανο στο σταθμό του ΟΣΕ, θα μιλήσουν ο Θ. Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Ζωή Σώκου, υποψήφια δήμαρχος Διονύσου.

-- Στις 8 μ.μ. στη Σαλαμίνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Φλαμίνγκο) θα μιλήσουν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Κ. Τζατζάνης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αργοσαρωνικού, και ο Γ. Βλάχος, υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας.

-- Στις 8 μ.μ. στη Νέα Πέραμο, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου θα μιλήσουν η Αλέκα Μενιδιάτη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, και ο Α. Χοροζάνης, υποψήφιος δήμαρχος Μεγάρων.

-- Στις 7.30 μ.μ. στις Ερυθρές, στην κεντρική πλατεία θα μιλήσουν η Ανθούλα Δρίκα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, και ο Μπ. Θεοδώρου, υποψήφιος δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 7 μ.μ. στα Βριλήσσια, πλατεία Ανάληψης, θα μιλήσουν οι Μπ. Αγγουράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και Β. Βήττος, υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων.

-- Στις 8 μ.μ. στα Ανω Λιόσια στην πλατεία Δημαρχείου θα μιλήσουν ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, ο Δ. Θεοδωρόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Δ. Τσιουμπρής, υποψήφιος δήμαρχος Φυλής.

-- Στις 7.30 μ.μ. στον Αγιο Δημήτριο στην πλατεία Ηρώων θα μιλήσουν ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Γ. Μαυρίκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, και η Γιώτα Δήμου, υποψήφια δήμαρχος Αγ. Δημητρίου.

-- Στις 7.30 μ.μ. στον Αλιμο, θέατρο «Μαίρη Αρώνη», θα μιλήσουν ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, η Θεοδώρα Δριμάλα, υποψήφια ευρωβουλευτής, και η Κυριακή Καμαρινού, υποψήφια δήμαρχος Αλίμου.

-- Στις 7.30 μ.μ. στο Π. Φάληρο στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβου θα μιλήσουν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, η Βίκυ Αράπη, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Ν. Παπαγεωργίου, υποψήφιος δήμαρχος Π. Φαλήρου.

-- Στις 7.30 μ.μ. στην Κηφισιά, στο αμφιθέατρο των εργατικών πολυκατοικιών, θα μιλήσουν ο Σπ. Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Ν. Σφαντός, υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας - Εκάλης.

-- Στις 11 π.μ. στο λιμάνι του Πόρτο - Ράφτη θα μιλήσουν ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Β. Συρίγος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, και ο Α. Συλελόγλου, υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Μάνδρας θα μιλήσουν ο Θ. Γκιώνης, μέλος της ΚΕ, ο Μ. Καραντούσας, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Χ. Θεοδώρου, υποψήφιος δήμαρχος Μάνδρας.

-- Στις 7 μ.μ. στην Αργυρούπολη στον καφενέ «90 μοίρες» (οδός 28ης Οκτωβρίου) θα μιλήσει ο Θ. Λιάππης, υποψήφιος δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού.

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ στις τοπικές και ευρωπαϊκές εκλογές

Με κάλεσμα που συνυπογράφουν, απευθύνονται στους εργαζόμενους σε λογιστικές, ελεγκτικές εταιρείες, σε λογιστικά γραφεία και σε λογιστήρια

Από παλιότερη κινητοποίηση των λογιστών με αιχμή την κλαδική τους Σύμβαση
Από παλιότερη κινητοποίηση των λογιστών με αιχμή την κλαδική τους Σύμβαση
Κάλεσμα στους εργαζόμενους σε λογιστικές, ελεγκτικές εταιρείες, σε λογιστικά γραφεία και σε λογιστήρια να δυναμώσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση και τις ευρωεκλογές, απευθύνουν με κείμενο που συνυπογράφουν εκλεγμένοι συνδικαλιστές του κλάδου. Μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Στις κάλπες που θα στηθούν το Μάη, για το Ευρωκοινοβούλιο, το Δήμο και την Περιφέρεια, το ουσιαστικό, το πραγματικό δίλημμα είναι: Υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή άνοιγμα του δρόμου για έξοδο απ' αυτήν τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των πολυεθνικών ομίλων και των κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων;

Πολλές φορές, στο παρελθόν, οι εργαζόμενοι ακούγοντας τις "σειρήνες", που τους έταζαν "χρυσά κουτάλια", παραιτήθηκαν, υποτάχθηκαν, ταυτίστηκαν με τα συμφέροντά των πολυεθνικών ομίλων, πίστεψαν πως η δική τους ασφάλεια, η δική τους σιγουριά και ευημερία θα έρθει μέσα από τους στόχους των μονοπωλίων, δηλαδή τους ταξικούς στόχους του κεφαλαίου.

Πλέον, έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και γνώση. Η διέξοδος από την κρίση απαιτεί σύγκρουση με τα μονοπώλια και με τη στρατηγική της ΕΕ που όλοι οι υπόλοιποι προσκυνούν και υποτάσσονται. Σύγκρουση με τις πολιτικές δυνάμεις που, παρά τα μεγάλα λόγια, σπέρνουν αυταπάτες στο λαό.

Η ψήφος σου στο ΚΚΕ, στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στην Ευρωβουλή, είναι η μοναδική που δε θα πάει αλλού, δε θα τη βρει κανένας εργαζόμενος απέναντί του. Στήριξε το ΚΚΕ ακόμα και εάν δε συμφωνείς σε όλα μαζί του. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δε μεταλλάσσεται, η μόνη που θα μείνει στους εργαζομένους, θα πάει για την ενίσχυση του αγώνα, του κινήματος, δε θα δοθεί προίκα σε γάμους και παζάρια για να υπάρξουν κυβερνήσεις "μία από τα ίδια".

Θυμήσου ότι στον κλάδο σου μόνο οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ μπήκαν μπροστά, οργανώνοντας την πάλη για αγωνιστικές διεκδικήσεις, με αιτήματα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Το κάλεσμα υπογράφουν:

Βαΐτσης Γιώργος, πρόεδρος Σωματείου Λογιστών Αρτας, Βαρελάς Δημήτριος, πρώην πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, Βερτόπουλος Γεώργιος, μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Βλάχος Γεώργιος, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), Βούλγαρη Βασιλική, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Λογιστών Πειραιά, εργαζόμενη στη «Grant Thorton», Γαβριηλίδου Ελένη, γραμματέας Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Γαλίτου Ανθούσα, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Γεραγόρης Νίκος, αν. γραμματέας Σωματείου Λογιστών - Β. Λογιστών Ν. Τρικάλων, Γερογιάννη Ειρήνη, αν. γραμματέας Ενωσης Λογιστών Ν. Λάρισας, Γκολιανόπουλος Γιώργος, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Γκόλφη Κωνσταντίνα, μέλος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Γουσόπουλος Αλέξης, αν. γραμματέας ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών και μέλος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Γρηγοριάδου Κυριακή, μέλος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Δεληγιάννη Μαίρη, μέλος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), εργαζόμενη στην J&P ΑΒΑΞ, Δράκος Κωνσταντίνος, ταμίας ΔΣ Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, εργαζόμενος στη ΣΟΛ ΑΕΟΕ, Δρυγιαννάκη Κατερίνα, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), πρώην μέλος ΔΣ ΠΟΛ, Ζαγαρέλος Λεωνίδας, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Ζάζας Κώστας, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Ζαμπέτα Ελισάβετ (Ελσα), Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), Ζαμπουλάκης Νίκος, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), πρώην μέλος ΔΣ ΠΟΛ, Θεοφάνους Πολυχρόνης, αν. γραμματέας Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Ιδαρης Σίμος, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Κακκαβάς Θωμάς, πρώην πρόεδρος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Καλύβας Βασίλης, μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, Καλλώνης Στράτος, αντιπρόεδρος Σωματείου Λογιστών Αρτας, Καμάρα Βασιλική, ειδική γραμματέας ΔΣ Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Καντζιλιέρης Δημήτρης, πρώην γεν. γραμματέας ΔΣ Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Κάππος Γεώργιος, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Καραγιάννη Σωτηρία (Ρούλα), ταμίας ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, μέλος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Καραμπίκα Μαίρη, ταμίας Σωματείου Λογιστών Αρτας, Καρβέλης Παναγιώτης, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Καρμπάς Γιάννης, Β' αντιπρόεδρος Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Καρίμαλης Ευθύμης, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Λογιστών Πειραιά, Καρκάλου Παναγιώτα, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Κατσένιου Σοφία, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Κατσίβελος Γιώργος, πρόεδρος Σωματείου Λογιστών - Β. Λογιστών Ν. Τρικάλων, Κεσκινίδου Μαρία, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Κλάδου Ευαγγελία, γεν. γραμματέας ΔΣ Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), μέλος ΔΣ ΠΟΛ, εργαζόμενη στην KPMG, Κοτέας Αλέξανδρος, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Λογιστών Πειραιά, Κριμιτζάς Ιωάννης, μέλος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Κώστας Γιώργος, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΛ, Λάμπρου Στέλιος, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Μαραγκού Αικατερίνη, μέλος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Μαραγκουδάκης Κώστας, επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), Μαρτζάκλης Θοδωρής, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Μελισσίδου Ευαγγελία, ταμίας Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Μιλή Ευγενία, αντιπρόεδρος Α΄ ΔΣ Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Μπάτικα Σταυρούλα, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Μωραΐτου Αμαλία, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Νότας Νίκος, μέλος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) Β' αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΟΛ, εργαζόμενος στην PWC, Οικονόμου Βασίλης, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Παλάτου Βίκυ, ταμίας Σωματείου Λογιστών - Β. Λογιστών Ν. Τρικάλων, Παναγή Παρασκευή (Βούλα), μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Παναγιωτίδης Αθανάσιος, μέλος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Παπαδάκης Ευτύχης, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Πατίλας Θοδωρής, πρόεδρος Εξελεγκτικής Επιτροπής Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Περάμαντζης Γρηγόρης, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Λογιστών Πειραιά, Πετρόπουλος Κώστας, επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), Πλακιάς Νίκος, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Λογιστών Πειραιά, Πλουμπίδης Ανδρέας, πρώην ταμίας ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), Πολυχρονάκη Ελένη, γραμματέας Εξελεγκτικής Επιτροπής Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Ρασούλης Ιωάννης, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), εργαζόμενος στη ΒΙΑΝ ΑΕ, Ρετσίδη Αγγελική, κοσμήτορας ΔΣ Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Ρούγας Θέμης, πρώην μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Σαργιώτη Δήμητρα, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Λογιστών Πειραιά, Σερδένης Αποστόλης, μέλος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Νομού Λάρισας, Σίμος Νίκος, Α' αντιπρόεδρος Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Τζαβάρας Παναγιώτης (Τάκης), πρώην αντιπρόεδρος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Τζίτζης Αντώνιος, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), εργαζόμενος στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ, Τζουμάνη Αθανασία, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Τούσας Νίκος, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Λογιστών Πειραιά, Τσακίρη Αναστασία, πρόεδρος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΟΛ, εργαζόμενη στη ΣΟΛ ΑΕΟΕ, Τσαραμπάρης Βαγγέλης, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Τσιούνης Νίκος, πρώην μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Τσιριγώτης Αρσένης, πρόεδρος Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Τσολάκος Ιωάννης, πρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων Εκτελωνιστικών Οργανισμών Πειραιώς - Αθηνών (ΣΥΕΟΠΑ), μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), Τοπουζλή Βίκυ, πρόεδρος Ενωσης Λογιστών Νομού Λάρισας, Φαρδέλας Κώστας, μέλος Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Φλυτζάνης Αλέκος, μέλος ΔΣ Παραρτήματος Λογιστών Πειραιά, Χασιώτης Μιχάλης, γεν. γραμματέας ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), εργαζόμενος στην PWC, Χατζηιωάννου Σοφία, πρώην μέλος ΔΣ Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Χρηστίδης Φοίβος, πρώην αντιπρόεδρος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, Χρηστίδης Χρυσόστομος, πρώην πρόεδρος Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Στα λόγια καταδικάζουν τη ΧΑ, με πράξεις την αβαντάρουν

Μόνο το ΚΚΕ τοποθετείται με συνέπεια ενάντια στην παροχή οποιασδήποτε διευκόλυνσης στη Χρυσή Αυγή για να χύσει κι άλλο το φασιστικό της δηλητήριο
Μόνο το ΚΚΕ τοποθετείται με συνέπεια ενάντια στην παροχή οποιασδήποτε διευκόλυνσης στη Χρυσή Αυγή για να χύσει κι άλλο το φασιστικό της δηλητήριο
Οπως και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις δήμων στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και σε Κέρκυρα, Φυλή και Παλαιό Φάληρο οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης και οι συνδυασμοί τους στις δημοτικές εκλογές απέρριψαν την πρόταση που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις συνεδριάσεις των διακομματικών επιτροπών να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση στη φασιστική Χρυσή Αυγή κατά την προεκλογική περίοδο.

Στην Κέρκυρα, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή για να χύσει κι άλλο το ναζιστικό της δηλητήριο, με την παραχώρηση χώρων για περίπτερα, πανό και αφίσες κ.ο.κ.» σημειώνοντας ότι «πρόκειται για εγκληματική - ναζιστική οργάνωση». Από όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς, αλλά και από τους εκπροσώπους όλων των υπόλοιπων κομμάτων η καθαρή θέση του ΚΚΕ αντιμετωπίστηκε ή με άρνηση ή με σιωπή.

Χαρακτηριστικές ήταν οι τοποθετήσεις του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, που είπε ότι «εμείς εδώ δεν είμαστε κανένα δικαστήριο για να επιβάλλουμε απαγορεύσεις» αλλά και του εκπροσώπου της ΑΝΑΣΑ (περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ) που ενώ δήλωσε «πολιτικά είμαστε αντίθετοι στη Χρυσή Αυγή» στη συνέχεια εξέφρασε τη γνώμη ότι «δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε πολιτικές απαγορεύσεις»...

Η στάση τους αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι άλλο πράγμα τα λόγια και άλλο πράγμα οι πράξεις από τις δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στον καπιταλισμό, στο σύστημα που γεννά το φασισμό και στην ΕΕ, η οποία έχει αναγάγει τον αντικομμουνισμό και τη στήριξη των ναζιστών - φασιστών σε επίσημη πολιτική της.

Τους βοήθησαν κιόλας για αντικομμουνιστική εκδήλωση

Στο Δήμο Φυλής, με πρόσχημα τη νομιμότητα, ο δήμαρχος απέρριψε το σχετικό αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», απαντώντας πως δεν μπορεί να μην παραχωρήσει χώρο στη ΧΑ. Αξιοσημείωτη είναι και η ένοχη σιωπή των παρατάξεων του κ. Παππού και του κ. Σάββα.

Μάλιστα μετά την τοποθέτηση του υποψήφιου δήμαρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δ. Τσιουμπρή, εκτοξεύθηκαν και απειλές εναντίον του από χρυσαυγίτες, επειδή θίχτηκαν που τους αποκάλεσε φασιστική - εγκληματική οργάνωση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε δυο μέρες μετά να προστεθεί και το κερασάκι στην τούρτα. Επιβεβαιώνοντας ότι ο αντικομμουνισμός είναι η κόκκινη γραμμή που διαπερνά όλες τις δυνάμεις της διαχείρισης και τις ενώνει με τη φασιστική ΧΑ, ο κ. Μπουραΐμης παραχώρησε την αίθουσα συνεδριάσεων «Μελίνα Μερκούρη» στα φασιστοειδή για να κάνουν εκδήλωση για τις μαζικές διώξεις, όπως λένε, από την ΕΣΣΔ!

«Με την γκεμπελίστικη λογική "πες πες κάτι θα μείνει" προσπαθούν να εξισώσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό, το θύτη με το θύμα, τον ηρωικό αγώνα του σοβιετικού λαού με την ιμπεριαλιστική ναζιστική Γερμανία. Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν την 9η Μάη, ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών», καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Φυλής του ΚΚΕ και προσθέτουν: «Το περίεργο πάντως είναι το πόσο πρόθυμα παρεχωρήθη η αίθουσα συνεδριάσεων που ο δήμαρχος σε άλλες περιπτώσεις έχει δηλώσει ότι παραχωρείται μόνο για αρχηγούς κομμάτων»...

Ενοχα τερτίπια του ΣΥΡΙΖΑ

Στη διακομματική - διαπαραταξιακή επιτροπή στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν οι μόνοι που ζήτησαν να μη δοθούν χώροι στη Χρυσή Αυγή και τη δημοτική παράταξή της, «Ελληνική Αυγή», για αφίσες, κιόσκια, ομιλίες. Κανένας από τους παρόντες εκπροσώπους κομμάτων και παρατάξεων, μεταξύ των οποίων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΕΛΙΑ, δεν πήρε θέση σε αυτό το θέμα. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, και ενώ μόνο μετά την πάροδο μερικών ημερών ζήτησε από το δήμαρχο να μην παρέχει διευκολύνσεις στη ΧΑ, είχε το θράσος να κυκλοφορήσει τη φήμη ότι μόνο οι ίδιοι ζήτησαν από το δήμο να μην παράσχει τις πιο πάνω διευκολύνσεις στη ΧΑ και ότι όλοι οι υπόλοιποι (συμπεριλαμβανομένων και ΚΚΕ - «Λαϊκής Συσπείρωσης») δεν τοποθετήθηκαν...

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Δίνουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη στην τελική ευθεία

Στα Πετράλωνα, μίλησε την Πέμπτη το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη, στα Πετράλωνα μίλησαν την Πέμπτη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Σοφιανός, και ο Μπάμπης Αγγουράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Ν. Σοφιανός, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: «Στο Δήμο της Αθήνας σηκώσαμε το βάρος της αντιπολίτευσης απέναντι στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική Καμίνη, που το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι αριστεροί, καλούσαν να τον ψηφίσουμε ως "αριστερό" για να μη βγει ο "δεξιός" Κακλαμάνης. Ποια είναι τα αποτελέσματα μιας διοίκησης που ταυτίστηκε με την πολιτική της ΕΕ; Ο Δήμος της Αθήνας σήμερα είναι σε οριακό σημείο: Τα συνεργεία, οι υπηρεσίες του, οι δομές του. Αυτό το βλέπεις σε κάθε γειτονιά και παρά το ότι η λαϊκή οικογένεια πληρώνει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στο Δήμο.

Σε αυτούς που λένε ότι ο δήμαρχος είναι ανύπαρκτος, τους απαντάμε ότι ουσιαστικά συμφωνούν με τον κ. Καμίνη, γιατί αποδέχονται το υπαρκτό του έργο. Και το λέμε αυτό, γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί και με τη ΝΔ ψήφισαν τους προϋπολογισμούς, την πολιτική των τελών και σε μια σειρά κατηγορίες (τραπεζοκαθίσματα, κανονιστικές). Ψήφισαν το δάνειο των 31,7 εκατ. ευρώ που πήρε ο Δήμος για να "εξυγιάνει" τα οικονομικά του. Ψήφισαν τη σύμβαση που παραδίδει το στόλο της καθαριότητας και του πράσινου σε έναν ιδιώτη έναντι 24 εκατ. ευρώ.

Μαζί και με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισαν τις χορηγίες, με αποτέλεσμα το Ιδρυμα Σόρος να έχει αποκτήσει γραφεία στο Σταθμό Λαρίσης για να κάνει τις δουλειές του. Εκαναν συνεταιρισμό με δεκάδες ΜΚΟ. Ψήφισαν τη μελέτη για το σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων στον Ελαιώνα, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση και στη διαχείριση της αποκομιδής των σκουπιδιών. Προχώρησαν και στήριξαν το πρόγραμμα της διαχείρισης των ναρκωτικών στην Αθήνα που στο όνομα της αντιμετώπισης της λίστας, γέμισαν όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας με προγράμματα μεθαδόνης, δηλαδή με εκατοντάδες ανθρώπους που τους κρατάνε εξαρτημένους με κρατική δόση και μετά προσπαθούν να βρουν το υπόλοιπο της δόσης στην πιάτσα.

Εχουμε ευθύνη να αποκαλύψουμε πως σε βασικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους και το Δήμο της Αθήνας, οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων συμφωνούν. Για παράδειγμα: Δε λένε κουβέντα για τον αντιδραστικό εσωτερικό κανονισμό που υποχρεώνει το 1/3 του προσωπικού του Δήμου να είναι συμβασιούχοι. Οτι αυτός ο οργανισμός φωτογραφίζει ανοιχτά την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών του Δήμου. Δε λένε κουβέντα για τη άγρια φορομπηξία του Δήμου. Δεν λένε κουβέντα για την ανταποδοτικότητα, για το γεγονός ότι για όποια υπηρεσία σού παρέχει ο Δήμος, για τη χρήση των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, θα πρέπει να πληρώνεις. Μάλιστα, θεωρούν ότι πρέπει να συνηθίσει ο κόσμος σ' αυτό. Θέλουν να πληρώνεις για την ελεγχόμενη στάθμευση και θα φτάσουμε να πληρώνουμε για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας κάτω από το σπίτι μας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, μιλώντας για προβλήματα της περιοχής, ανέφερε: «Είναι απαράδεκτο, ένα χιλιόμετρο από την Αθήνα, να συνεχίζουν να υπάρχουν κάτοικοι στον Ασύρματο και στο Μαρκόνι που ζουν ακόμα με βόθρους, που τα σπίτια τους δεν έχουν συνδεθεί στο αποχετευτικό δίκτυο, παρά τις επανειλημμένες πιέσεις. Η δημοτική αρχή κοροϊδεύει τους κατοίκους και συνεχίζει -παρά τις δεσμεύσεις- να μην εκτελεί τα δρομολογημένα έργα που έχουν ψηφιστεί».

Ο Νίκος Σοφιανός, κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε: «Με αυτά τα δεδομένα και με αποφασιστικότητα πρέπει να δώσουμε τη μάχη στην τελική ευθεία. Πάμε στον κόσμο που παλέψαμε μαζί, στον κόσμο που κατά καιρούς εμπιστεύτηκε το ΚΚΕ, στον κόσμο που σήμερα βλέπει πιο καθαρά το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του. Να διαμορφώσουμε μια δυναμική, να ανεβάσουμε το μπόι του λαού μας. Πάμε για ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Το πρόγραμμα του Ν. Σοφιανού

Το πρόγραμμα του Ν. Σοφιανού για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

-- Σήμερα, Σάββατο: Στις 11 π.μ. περιοδεία στα καταστήματα της οδού Σπ. Πάτση στο Βοτανικό. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου θα χαιρετίσει η Θεοδώρα Δριμάλα, υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- Αύριο, Κυριακή: Στις 11 π.μ. περιοδεία στις καφετέριες του πεζόδρομου Ολυμπίου, στο Κουκάκι. Στις 12 μ. ομιλία σε συγκέντρωση στο καφέ «Παντιέρα» (Ολυμπίου & Βεΐκου), στο Κουκάκι. Στις 7.30 μ.μ. ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κυψέλης. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει επίσης ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Νέο προεκλογικό σποτ του ΚΚΕ

Με το ερώτημα «Τι περιμένεις;» το καινούργιο σποτ του ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στο λαό και τη νεολαία, απαντά στις ψεύτικες υποσχέσεις των κομμάτων που είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δείχνει την πραγματικότητα της λυκοσυμμαχίας.

Χτες, επίσης, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο μεγάλο βίντεο του ΚΚΕ για τις εκλογές (διάρκειας 7 λεπτών), το οποίο εστιάζει στη νεολαία.

Δείτε το σποτ στη διεύθυνση www.902.gr/node/43185 και το 7λεπτο βίντεο στη διεύθυνση www.902.gr/node/43244.

Συγκεντρώσεις με τον Θ. Παφίλη
  • Σήμερα, Σάββατο, στις 8 μ.μ., στο Χαϊδάρι στο Παλατάκι, θα μιλήσουν ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ο Κ. Παπαδάκης μέλος της ΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Μ. Σελέκος υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου.
  • Αύριο, Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Υμηττού, θα μιλήσουν ο Θ. Παφίλης, ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών και η Ναυσικά Τόλια - Κηπουρού, υποψήφια δήμαρχος Υμηττού.
Το πρόγραμμα του Γ. Μαρίνου

Το πρόγραμμα του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

  • Σήμερα, Σάββατο στις 7.30 μ.μ. ομιλία στο Σχηματάρι.
  • Αύριο, Κυριακή στις 8 μ.μ. ομιλία σε συγκέντρωση στον Αγ. Λουκά Αλιβερίου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ πολλαπλασιάζει τη δύναμη του λαού

Σε συγκέντρωση στη Χαλκίδα μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

«Ψηφίζω - δυναμώνω το ΚΚΕ παντού! Δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!» Αυτό ήταν το σύνθημα της μαζικής, μαχητικής, γεμάτης παλμό συγκέντρωσης στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα, όπου μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς και χαιρέτισαν η Σοφία Ντούρου, μέλος της ΕΠ Στερεάς του ΚΚΕ, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και ο Β. Σταματούκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας.

Στην ομιλία του, ο Γ. Μαρίνος κάλεσε το λαό της Χαλκίδας να βαδίσει στις κάλπες, αξιοποιώντας την πείρα του, να απορρίψει τα ψεύτικα διλήμματα που στόχο έχουν να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο. Να καταψηφίσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης που βάζουν το εκβιαστικό δίλημμα της σταθερότητας για να περνούν νέα αντιλαϊκά μέτρα και να ακινητοποιήσουν το λαό.

Οι υποσχέσεις πως με τον ερχομό της καπιταλιστικής ανάπτυξης θα λυθούν τα λαϊκά προβλήματα είναι ψεύτικες, επεσήμανε, γιατί αυτή θα συνεχίσει να έχει κριτήριο το κέρδος των λίγων, θα είναι ανάπτυξη προς όφελος των καπιταλιστών, ενώ την ίδια στιγμή ο λαός θα συνεχίσει να στενάζει με τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο Γ. Μαρίνος κάλεσε το λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη και στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ να τον ψηφίσει στις 25 Μάη για να φύγει η κυβέρνηση στις 26. Σημείωσε πως η κυβέρνηση μπορεί να φύγει και στη θέση της να έρθει άλλη που θα εφαρμόσει το ίδιο επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική, γιατί θα έχει μείνει στη θέση της η πλουτοκρατία, η ΕΕ, οι συνθήκες και η στρατηγική της, το ξήλωμα των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Μέσα σ' αυτό το σκηνικό που καλλιεργεί συγχύσεις μία είναι η λύση: Σταθερά το τιμόνι και μπροστά με ψήφο στο ΚΚΕ και στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και ο λαός θα δικαιωθεί, γιατί θα διαπιστώσει πως θα πολλαπλασιαστεί η δική του δύναμη.

Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν πάρει θέση κάτω από την ομπρέλα της ΕΕ. Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας ζήτημα, γιατί αυτή η λυκοσυμμαχία βρίσκεται πίσω από την κατάργηση θεμελιακών δικαιωμάτων και συνεχώς γίνεται πιο επιθετική (...) Οι συνδυασμοί που είναι υπέρ του δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο το κέρδος και την επιχειρηματικότητα, αυτοί που είναι υπέρ της ΕΕ, του "Καλλικράτη" και της διαχείρισης των μεγάλων συμφερόντων, στην Περιφέρεια και τους Δήμους θα συνεχίσουν να είναι υπερασπιστές της πολιτικής που χτυπάει το λαό. Αυτό τονίζει η πείρα πολλών χρόνων.

Κι αυτοί που λένε ψηφίστε μας για να βάλουμε το παιδί ή τον άνεργο σε μια θέση, είναι τελειωμένοι από χέρι, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια του λαού μας. Αξίζουν μόνο τη λαϊκή περιφρόνηση».

Ο Γ. Μαρίνος, κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε σε μαζική και αποφασιστική υπερψήφιση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" τονίζοντας: «Το ΚΚΕ ενημέρωσε έγκαιρα τους εργαζόμενους για την καπιταλιστική κρίση, τον επικίνδυνο ρόλο της ΕΕ, την επίθεση του κεφαλαίου, των κομμάτων και των κυβερνήσεων, κάλεσε το λαό να πάρει τα μέτρα του.

Στην πράξη έχει αποδειχθεί πως το ΚΚΕ είναι πρωταγωνιστής των αγώνων για το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων, για δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, στο πλευρό της αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας.

Είναι κοντά στους απολυμένους του "Σέλμαν", της "Νεοσέτ", της "Μηχανικής", της "Ιντερκέμ", της "Πλεξάκο", είναι κοντά στους εργαζόμενους του "Τσιμεντάδικου" που δίνουν μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά, στους εργαζόμενους του "Μιμίκου" που είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες, του "Κελαϊδίτη" που δεν βάζει ένσημα, είναι κοντά στους εργαζόμενους της περιοχής μας. Αντιτίθεται στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Τώρα! Να βγούνε συμπεράσματα, να γίνει επιλογή που αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα για να πιάσει τόπο η ψήφος του λαού με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση". Μαζί μπορούμε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις, να αντισταθούμε στην επίθεση του κεφαλαίου και να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα. Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων, να δυναμώσουμε την ενότητα των εργαζομένων, τη λαϊκή συμμαχία της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρών αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Μαζί μπορούμε να αντεπιτεθούμε, να σπάσουμε τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ, να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης και πολιτικής, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, με τον πλούτο που παράγει στα δικά του χέρια».

Ερωτήματα αν μη τι άλλο...

«Τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί και κυρίως αυτά που έχουν ψαχτεί δεν είναι τέτοια που όταν κάνουμε εμείς την άρση ασυλιών να μπορεί να πει κανείς, έχοντας διαβάσει τη δικογραφία, πως δεν σου δημιουργείται καμία αμφιβολία για το βάσιμο ή όχι κάποιων στοιχείων. Να σας το πω ευθέως: Οταν στη Βουλή ακούγεται ότι βρέθηκε μία καραμπίνα με 8 φυσίγγια και με βάση αυτό το στοιχείο γίνεται η παραπομπή για τον εξοπλισμό εγκληματικής οργάνωσης, αντιλαμβάνεστε ότι, επειδή όλοι είμαστε εχέφρονες και έξυπνοι άνθρωποι, κάτι είναι πίσω από αυτό. Δεν μπορεί με βάση αυτό να γίνεται η όλη ιστορία και να δημιουργείται στον κόσμο ένα κούμπωμα. Είχανε πει ότι έχουν ιδρυθεί σκοπευτικοί όμιλοι με 2.000 ανθρώπους όπου εκεί μαζευόντουσαν όπλα ή ότι εκεί γίνονταν ασκήσεις κοντά σε στρατόπεδα όπου έφεδροι έκαναν ασκήσεις ή ότι υπήρχε σχέση με διευθυντικά στελέχη από την Αστυνομία κ.τ.λ. Αυτά τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά και τα οποία εμείς πιστεύουμε ότι έχουν βάση αλήθειας θα έπρεπε να τα δει κανείς και ευλόγως θα έπαιρνε απόφαση χωρίς καμία αμφιβολία ότι υπήρχε συνυπευθυνότητα για τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση, έχουν μπει στην άκρη. Κι αυτό μας δημιουργεί ένα ερωτηματικό. Χρειάζεται σε βάθος να πάει αυτή η ιστορία. Αν φτάσουν μόνα τους αυτά στο Δικαστήριο είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία τύχη, εννοώ σε σχέση με την οπλοκατοχή».

Τη δήλωση αυτή έκανε προχτές ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης στον ρ/σ «Real». Εκτιμώντας την προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολύ σημαντική την ανάρτησε και στο ΑΠΕ. Γιατί όμως; Εχει αμφιβολίες ο Ν. Βούτσης και κατ' επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης; Πού αποσκοπούν άραγε τοποθετήσεις που δημιουργούν ευνοϊκούς για το φασιστικό μόρφωμα συνειρμούς; Χρειάζονται άραγε τόσο ισχυρές αποδείξεις για να ψηφίσουν την άρση ασυλίας «χωρίς αμφιβολίες»; Τι εννοούσε άραγε το βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλος όταν απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα έγραφε για τη Χρυσή Αυγή πως «δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος (...), όσο η ΧΑ βρίσκεται διακριτά σε πολεμική σχέση με τη στρατηγική των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων, ματαιώνεται ο ρόλος της ως συμμάχου ή εφεδρείας του συστήματος (...). Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ΧΑ διανύει ακόμη το πρώτο αντισυστημικό, αντιμνημονιακό στάδιο».

Ερωτήματα καταθέτουμε, που αργά ή γρήγορα θα τα απαντήσει η ίδια η ζωή. Αν πάντως τέτοιες τοποθετήσεις υποτάσσονται στην κάλπη, τότε εκτός όλων των άλλων οι του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται και επικίνδυνοι.


Β.

ΑΘΗΝΑ
Στις 15 Μάη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Το ΚΚΕ πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στην Αθήνα, την Πέμπτη 15 Μάη και ώρα 7.30 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως.

Θα μιλήσουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org