Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου

Τα οξυμένα προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Ιλίου αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Ορέστης Κολοζώφ, προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

«Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό, βασικών στοιχείων υλικοτεχνικής υποδομής, όπως αιθουσών διδασκαλίας, μουσικών οργάνων, καθώς και της μη επίλυσης του προβλήματος της σίτισης και μεταφοράς των μαθητών.

Αυτή τη στιγμή λείπουν καθηγητές Γενικής Παιδείας, όπως: φιλόλογος, τρεις μαθηματικοί, ένας χημικός, ένας βιολόγος, ένας καθηγητής καλλιτεχνικών, τρεις καθηγητές ευρωπαϊκής μουσικής, δύο βυζαντινής, καθηγητές πληροφορικής και σχεδόν όλοι οι καθηγητές των μουσικών ατομικών οργάνων. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου αντί για 8ωρο, να κάνουν πέντε ώρες από τις οποίες οι μισές είναι κενές», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση.

Και συνεχίζεται: «Παράλληλα, σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο μικρός αριθμός που υπάρχει σε οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τρεις κατηγορίες καθηγητών, οι τακτικοί, οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι, που είναι και οι περισσότεροι.

Οι μαθητές και οι γονείς τους είναι ανάστατοι και προχωρούν σε κινητοποιήσεις, καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το σχολείο υπολειτουργεί, εξαιτίας της αδιαφορίας του υπουργείου και της μη υλοποίησης της δέσμευσης ότι θα λυθούν άμεσα τα προβλήματα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας αν θα προχωρήσει άμεσα στην πλήρωση των κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού με την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών, στην εξασφάλιση των απαραίτητων στοιχείων υλικοτεχνικής υποδομής και στη λύση του προβλήματος της μεταφοράς και σίτισης των μαθητών, ώστε να λειτουργήσει σωστά το σχολείο.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ελλείψεις σε λειτουργικές υποδομές

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

«Τα προβλήματα των χρηματοδοτήσεων, της επάρκειας των λειτουργικών υποδομών και της φοιτητικής στέγης δημιουργούν άμεσο κίνδυνο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων της χώρας μας», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης και Αγγελος Τζέκης, σε Ερώτησή τους στη Βουλή για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, απευθυνόμενη προς τον υπουργό Παιδείας.

«Πρόσφατες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης - τονίζουν οι Βουλευτές - έφεραν στην επιφάνεια ένα θέμα που αφορά άμεσα την αξιοπρεπή ακαδημαϊκή επιβίωσή του και σχετίζεται με τη δημιουργία της δυνατότητας στο Πανεπιστήμιο αυτό, να χρησιμοποιήσει τους χώρους των παρακείμενων, 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και ΔΕΘ για την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων. Δυστυχώς όμως η αποδέσμευση των χώρων του 424 ΣΝ δεν πραγματοποιείται και η ΔΕΘ προχωρεί στην εκμίσθωση των χώρων που διαθέτει σε επιχειρηματίες κέντρων "ψυχαγωγίας"».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό αν προτίθεται να παρέμβει για να δοθεί λύση στο πρόβλημα (το οποίο έχει τεθεί και δημοσιοποιηθεί από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου).

ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ - ΡΕΤΖΙΚ Ι - ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δρομείς μεγάλων αποστάσεων μαθητές - καθηγητές

Από παλιότερη κινητοποίηση για τη σχολική στέγη στο Νομό Θεσσαλονίκης

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση για τη σχολική στέγη στο Νομό Θεσσαλονίκης
Σχεδόν ένα χιλιόμετρο είναι αναγκασμένοι να διανύουν καθημερινά οι καθηγητές του Γυμνασίου στην κοινότητα Ρετζικίου στη Θεσσαλονίκη, αφού λόγω έλλειψης σχολικού κτιρίου η Α΄ Γυμνασίου στεγάζεται σε διαφορετικό χώρο από τη Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου! Και τα δυο κτίρια είναι ενοικιαζόμενα, ενώ για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που προέκυψαν από τη ραγδαία αύξηση του μαθητικού πληθυσμού στις δυο τελευταίες τάξεις του Γυμνασίου, η δημοτική αρχή επέλεξε να λύσει το πρόβλημα «χτίζοντας» δυο επιπλέον προκατασκευασμένες αίθουσες.

Το Λύκειο λειτουργεί φέτος σε κτίριο που προορίζονταν για νηπιαγωγείο, με τις τουαλέτες σε μεγέθη προσαρμοσμένα σε λιλιπούτειους μαθητές. Παρά το γεγονός ότι για τη φετινή χρονιά οι αίθουσες επαρκούν, του χρόνου θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 επιπλέον αίθουσες για τους μαθητές που φέτος θα αποφοιτήσουν από τη Γ΄ Γυμνασίου.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Χορτιάτη το Γυμνάσιο στεγάζεται σε καφετέρια, χωρίς αύλειο χώρο. Για τα διαλείμματα και τις ώρες της γυμναστικής, οι μαθητές χρησιμοποιούν το παρακείμενο οικόπεδο, αδιαμόρφωτο ακόμα παρά τις υποσχέσεις ότι θα στρωθεί τουλάχιστον με πίσσα, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών. Το Λύκειο του Χορτιάτη έχει ιδρυθεί στα χαρτιά και μόνο, με συνέπεια οι 50 περίπου μαθητές να αναγκάζονται να μεταναστεύουν καθημερινά στο Λύκειο Ασβεστοχωρίου. Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου παραμένουν κάθε χρόνο κενό γράμμα.

Το Δημοτικό σχολείο «ενισχύθηκε» φέτος με δυο προκατασκευασμένες αίθουσες για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των μικρών μαθητών και να βαφτιστεί, χάριν προπαγάνδας, από το υπουργείο Παιδείας, «ολοήμερο».

Στο Ασβεστοχώρι, Γυμνάσιο και Λύκειο συστεγάζονται, το πρόβλημα ωστόσο της έλλειψης αιθουσών είναι ιδιαίτερα οξυμένο. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συμφόρηση, σχεδιάζεται η εγκατάσταση δυο προκάτ αιθουσών στο προαύλιο, στο χώρο που σήμερα φιλοξενεί το γήπεδο του μπάσκετ. Στις δυο νέες αίθουσες θα μεταφερθούν μαθητές από τα δύο τμήματα της Α΄ Λυκείου, στα οποία σήμερα ασφυκτιούν 37 μαθητές στο καθένα. Το Δημοτικό σχολείο λειτουργεί υποτυπωδώς σαν ολοήμερο, ενώ το νηπιαγωγείο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κατάστημα, με τους μαθητές να «παίρνουν τον αέρα τους» σε διπλανό πάρκο, αφού αύλειος χώρος δεν υπάρχει.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Στους δρόμους οι δημότες για τη σχολική στέγη

Στους δρόμους ετοιμάζονται να κατέβουν οι δημότες της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη στις 8 Οκτώβρη, απαιτώντας άμεση λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης που χρονίζει για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην περιοχή. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, παρά τις υποσχέσεις κυβέρνησης και νομαρχίας τα τελευταία χρόνια για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων που θα έδιναν μια ανάσα στο κτιριακό πρόβλημα του δήμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Γονέων του Δήμου Καλαμαριάς, που πήρε και την απόφαση για τη διοργάνωση της κινητοποίησης, το 70% των Γυμνασίων και το 77% των Λυκείων στο δήμο λειτουργούν με το σύστημα της διπλοβάρδιας. Το ίδιο ισχύει και για το μοναδικό ΤΕΕ που βρίσκεται στην επικράτεια του δήμου.

Οσον αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 10 μόλις από τα 19 δημοτικά σχολεία είναι πρωινά, χαρακτηρισμένα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο του «ολοήμερου» σχολείου. Τουλάχιστον τα μισά από τα πρωινά σχολεία δε διαθέτουν τους κατάλληλους χώρους, όπως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με συνέπεια οι μαθητές να τρώνε το μεσημεριανό τους στους διαδρόμους του σχολείου.

Από τα συνολικά 125 τμήματα που λειτουργούν στα 10 πρωινά δημοτικά της Καλαμαριάς, μόλις τα 49 είναι ολοήμερα, με το 24% συνολικά των μαθητών δημοτικού να συμμετέχουν στο πρόγραμμά τους. Το μικρό ποσοστό συμμετοχής συγκαλύπτει ως ένα βαθμό τις τεράστιες ελλείψεις σε χώρους και υποδομή, αφού το πρόβλημα θα εμφανιζόταν πιο οξυμένο, αν το 100% των μαθητών παρακολουθούσαν το πρόγραμμα των ολοήμερων σχολείων.

Στο Δήμο Καλαμαριάς λειτουργούν 25 νηπιαγωγεία, ενώ ένα ακόμα βρίσκεται μόνο στα χαρτιά. Πάνω από τα μισά τμήματα λειτουργούν σε δυο βάρδιες και μόλις το 22% των μικρών μαθητών παρακολουθούν το ολοήμερο νηπιαγωγείο.

Παρά το μέγεθος του προβλήματος, τόσο η πολιτεία όσο και ο δήμος δεν προχωρούν στην ανέγερση νέων κτιρίων και επιχειρούν να «μπαλώσουν» την κατάσταση με την κατάτμηση αιθουσών, προκειμένου να εξασφαλίσουν χώρους. Είναι ενδεικτικό ότι από το πρόγραμμα σχολικής στέγης της νομαρχίας για την περίοδο 2000-2006 δεν έχει φτιαχτεί στην Καλαμαριά ούτε ένα νέο σχολικό κτίριο, με εξαίρεση ένα νηπιαγωγείο που ξεκίνησε να χτίζεται μόλις πριν ένα μήνα. Ενα δημοτικό και ένα γυμνάσιο που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΟΣΚ παραμένουν ακόμα στα χαρτιά, ενώ το 17ο Δημοτικό στο Βότση φιλοξενείται σε κτίριο που στέγαζε παλιότερα στάβλους και μετέπειτα φυλακές.

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της αρκείται στο να επιρρίπτει ευθύνες στη νομαρχία για το πρόβλημα της σχολικής στέγης, χωρίς να κινητοποιείται δυναμικά στο πλευρό των δημοτών για την ανέγερση νέων κτιρίων. Σε πρόσφατη μάλιστα κινητοποίηση των κατοίκων, όπως καταγγέλλει η Ενωση Γονέων, η δημοτική αρχή αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Ανακοινώθηκε η εξεταστέα ύλη

Ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Παιδείας η εξεταστέα ύλη για τους μαθητές της Β' και Γ' τάξης των ημερήσιων και της Γ' και Δ' τάξης των εσπερινών λυκείων για το σχολικό έτος 2003 - 2004. Η ύλη του νέου βιβλίου της Ιστορίας της Β' Λυκείου έχει περικοπεί κατά 50 σελίδες ενώ στη Γ' Λυκείου έχουν αφαιρεθεί 25 σελίδες από το μάθημα της Ιστορίας και 22 από το μάθημα της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης φέρνει για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια το μεγάλο ζήτημα του περιεχομένου της μόρφωσης που παρέχει το ενιαίο λύκειο. Μιας γνώσης που περιορίζεται από σελίδα σε σελίδα, προσανατολισμένης στενά στο εξεταστικό σύστημα, με τους μαθητές να επιδίδονται σε μία στείρα απομνημόνευση.

ΠΚΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πολιτικό - πολιτιστικό Φεστιβάλ

Πολιτικό - πολιτιστικό Φεστιβάλ πραγματοποιούν από 1 έως 7 του Οκτώβρη οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

  • Τετάρτη 1/10 και Πέμπτη 2/10: Τουρνουά σκάκι στο φουαγιέ του Φυσικού και το βράδυ βιντεοπροβολές στην αίθουσα Α31 της ΣΘΕ και στο 10ο όροφο του Βιολογικού.
  • Τετάρτη 1/10, 10μμ στο φουαγιέ του Φυσικού: Συναυλία με ροκ σχήματα.
  • Πέμπτη 2/10, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Α31 της ΣΘΕ εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και ιδιαίτερα στη ΣΘΕ, με τους Ζαχαρία Σκούρα, πρόεδρο του τμήματος Βιολογίας και το Γιώργο Τσακλίδη, συνδικαλιστή της ΠΟΣΔΕΠ.
  • Πέμπτη 2/10, στις 10μμ: Πάρτι στο φουαγιέ του Φυσικού
  • Σάββατο 4/10 και Κυριακή 5/10: Τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο 5Χ5 στο Καυτατζόγλειο.

Ολες τις μέρες των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και σκίτσου στο φουαγιέ του Φυσικού.

Συγχωνεύσεις λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών

Με συγχωνεύσεις τμημάτων και μάλιστα στην κρίσιμη τάξη της Γ' Λυκείου επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, δυο βδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το 3ο Ενιαίο Λύκειο της Καλαμαριάς και το 18ο Ε.Λ. Θεσσαλονίκης, οι τελειόφοιτοι μαθητές του οποίου πραγματοποίησαν την Τρίτη ολιγόωρη κατάληψη του σχολείου τους.

Οι μαθητές του 18ου Λυκείου αντέδρασαν στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει τα τμήματα θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης για τα κοινά μαθήματα, με τη ρητή μάλιστα διασαφήνιση ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην πρόσληψη νέων καθηγητών ή αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Ανάλογες ήταν οι συνέπειες της υπουργικής εντολής και για τους μαθητές της Γ' Λυκείου στο 3ο Ε.Λ. Καλαμαριάς, ενώ, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, τα μαθήματα γενικής παιδείας διδάσκονται ήδη σε τμήμα με 31 μαθητές. Το πρόβλημα επιτείνει ακόμη περισσότερο η έλλειψη ειδικοτήτων, όπως του βιολόγου και του φυσικού, με αποτέλεσμα να χάνουν οι μαθητές πολύτιμες ώρες διδασκαλίας. Υπεράριθμα τμήματα υπάρχουν και σε τουλάχιστον άλλα δυο σχολεία της Καλαμαριάς και συγκεκριμένα στο 6ο και το 2ο, με τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στη Γ' Λυκείου να φτάνει μέχρι και τους 32.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Ε.Λ. Καλαμαριάς απαιτεί την άμεση επίλυση του προβλήματος με την κάλυψη όλων των απαραίτητων θέσεων στο σχολείο, όπως και τη δημιουργία δεύτερου τμήματος Γενικής Παιδείας και ανεξάρτητη λειτουργία θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης για τους μαθητές της Γ' Λυκείου.

ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ
Σοβαρά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής

Σε συνολικό αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, καλεί τους σπουδαστές η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας

Τα σοβαρά προβλήματα υποδομών, σίτισης, στέγασης, το υποβαθμισμένο περιεχόμενο των σπουδών, η αποσύνδεση του πτυχίου τους από το επάγγελμα και το πολυνομοσχέδιο για την αξιολόγηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης που κατατέθηκε στη Βουλή, προκαλούν την ανησυχία και την αγανάκτηση των σπουδαστών του ΤΕΙ Αρτας. Τα προβλήματα αυτά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΙ Αρτας αναδεικνύει η Πανσπουδαστική ΚΣ, καλώντας τους σπουδαστές να παλέψουν για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα αναπτύσσει τα επιστημονικά αντικείμενα και θα θέτει την επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Αγώνας, που πρέπει να διευρυνθεί με κοινό μέτωπο όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ΠΚΣ καταγγέλλει μια σειρά προβλήματα κτιριακών υποδομών και συγκεκριμένα: Το κτίριο του Τμήματος Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου είναι ημιτελές, ενώ αυτό του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής είναι πολύ μικρό για να καλύψει τις ανάγκες των σπουδαστών. Το Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης στεγάζεται στο κτίριο Σπουδαστικής Μέριμνας και σε ένα προκάτ, ενώ το Τμήμα Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής στεγάζεται σε τρεις - τέσσερις αίθουσες του κτιρίου της Ανθοκομίας. Το κτίριο εντός του χώρου του ΤΕΙ, που προοριζόταν για λέσχη και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, έχει μείνει ημιτελές από το 1997, έχει μετατραπεί σε χώρο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, το υπόγειό του έχει γεμίσει νερά και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει τελικά.

Επίσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΚΣ, τα περισσότερα θερμοκήπια των Τμημάτων Ανθοκομίας και Φυτικής Παραγωγής βρίσκονται σε αχρηστία και είναι παρατημένα.

Σοβαρά είναι και τα προβλήματα στέγασης, καθώς οι σπουδαστές στην Αρτα φτάνουν τους 4.000, όμως στεγάζονται μόνο οι 120 σε μία Εστία 73 δίκλινων μικρών δωματίων. Οσο για το δεύτερο κτίριο, που ξεκίνησε να φτιάχνεται για να λειτουργήσει ως σπουδαστική Εστία, έχει σταματήσει εδώ και καιρό στα θεμέλια για άγνωστους στους σπουδαστές λόγους. Στην Εστία που λειτουργεί γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί ενοίκιο, όμως οι σπουδαστές αντιδρούν και μάλιστα συγκρότησαν Επιτροπή Εστίας Αρτας για να προωθήσει τα αγωνιστικά τους αιτήματα. Επίσης, η Πανσπουδαστική ανέδειξε αυτό το θέμα σε συνέντευξη Τύπου κι ύστερα από αυτές τις εξελίξεις ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Σ. Κανδρέλης, δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στο Συμβούλιο του ΤΕΙ, για να συζητηθεί και να ληφθούν εκεί οι σχετικές αποφάσεις.

Για το θέμα της σίτισης, η ΠΚΣ καταγγέλλει ότι η λέσχη είναι ιδιωτική και ο ιδιώτης πληρώνεται από το ΤΕΙ για να σιτίζονται 1.200 σπουδαστές. Ομως, η λέσχη έχει μόνον 120 καρέκλες και σιτίζονται συνολικά 400 σπουδαστές την ημέρα. Αρα, ο επιχειρηματίας που τη διαχειρίζεται βγάζει κέρδος για 800 σπουδαστές περίπου.

Τέλος, καταγγέλλει τις σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και στα τέσσερα τμήματα του ΤΕΙ που λειτουργούν στην Αρτα.

Τα αιτήματα που προτάσσει η ΠΚΣ είναι η άμεση ανέγερση νέων Εστιών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των σπουδαστών για όλο το χρόνο σπουδών τους, η ενοικίαση ξενοδοχείων από το ΤΕΙ χωρίς καμία επιβάρυνση των σπουδαστών, η καθιέρωση δωρεάν σίτισης και μεταφορών, ο εξοπλισμός των εργαστηρίων και η εξασφάλιση επαρκών επιστημονικών συγγραμμάτων. Καλεί τους σπουδαστές να παλέψουν για Ενιαία Ανώτατη δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση για όλους, καθώς και την απόσυρση του νόμου - απάτη της δήθεν ανωτατοποίησης των ΤΕΙ.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org