Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 - αριθ. φύλλου: 12499

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΓΧΩΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Απλόχερες προσφορές με στόχο την προσέλκυση κερδοφόρων επενδύσεων

ΣΕΛ.  5
71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Την Τρίτη η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη

Την ίδια μέρα και στη Θεσσαλονίκη


ΣΕΛ.  7

Η αντιλαϊκή επίθεση δεν κάνει διακοπές

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες προετοιμάζονται για τα αγωνιστικά ραντεβού του επόμενου διαστήματος

Παρ' όλες τις προπαγανδιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να συσκοτίσει την πραγματικότητα, να στήσει καβγαδάκια άνευ ουσίας με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, όλες οι τελευταίες βδομάδες κάνουν φανερό πως η επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας δεν κάνει διακοπές. Αυτό μαρτυρούν:

  • Οι επιπτώσεις από την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, οι νέες αυξήσεις σε φόρους, οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούμε να πληρώσουμε το επόμενο διάστημα.
  • Οι εξελίξεις στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, που φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τον κίνδυνο χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά να χάσουν το σπίτι τους.
  • Οι περικοπές δαπανών που αφορούν εργατικές - λαϊκές ανάγκες και προωθούνται μέσω της Τοπικής Διοίκησης. Η απειλή εφαρμογής του «δημοσιονομικού κόφτη».
  • Η επίθεση της εργοδοσίας που κόβει μισθούς, προχωρά σε απολύσεις, όπως π.χ. στα «Λιπάσματα Καβάλας», οι εργαζόμενοι που είναι «στον αέρα» σε μια σειρά από επιχειρήσεις.
  • Οι πυρετώδεις προετοιμασίες κυβέρνησης - κεφαλαίου - «δανειστών» για το άνοιγμα των Εργασιακών στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης».

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες τόσο η πρωτοβουλία των εργατικών Σωματείων και Ομοσπονδιών με αιχμή τις Συλλογικές Συμβάσεις, που την έχουν αγκαλιάσει περίπου 200 εργατικές οργανώσεις, όσο και οι κινητοποιήσεις Αγροτικών Συλλόγων αποτελούν βήματα προετοιμασίας για τα αγωνιστικά ραντεβού - απάντηση στην εξελισσόμενη και κλιμακούμενη αντιλαϊκή επίθεση.


ΣΕΛ.  3

42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων στο Πάρκο Τρίτση

«Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία!" (Ναζίμ Χικμέτ)». Αυτό είναι το σύνθημα που συνοδεύει τις εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη την Ελλάδα. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Τρίτση στις 22, 23, 24 Σεπτέμβρη.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

-- Σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ από τη Στοκχόλμη, αποτίοντας φόρο τιμής στην συντρόφισσα ΤΖΙΑ ΓΙΟΒΑΝΗ, προσφέρουν στο ΚΚΕ 6.350 κορόνες Σουηδίας.

-- Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ η οικογένεια Χ. Χριστοδουλίδη και η σύζυγος, Κίτσα, προσφέρουν 1.000 ευρώ στην ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ.



Κάλεσμα μάχης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

ΣΕΛ.  11
ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
Συμφωνίες για το κεφάλαιο - μπαρούτι για τους λαούς

ΣΕΛ.  9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΡΙΟ
Ο λαός τα προβλήματα... το κεφάλαιο τα κέρδη

ΣΕΛ.  29
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Τα έχει «γονατίσει» η πολιτική των περικοπών

ΣΕΛ.  12
ΑΓΡΟΤΕΣ
Βγήκαν ξανά στο δρόμο για την επιβίωσή τους

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ