Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10418

18ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αναχωρούν σήμερα οι νεολαίοι για το Γράμμο

Ξεκινούν απόψε το βράδυ, στο Νεστόριο της Καστοριάς, οι εκδηλώσεις του 18ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ και θα κορυφωθούν την Κυριακή με τη συγκέντρωση στη Λυκόραχη, στις 11 το πρωί, με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  19
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νομοθετεί προληπτική παρακολούθηση και φακέλωμα DNA

Με πρόσχημα την αύξηση της λεγόμενης εγκληματικότητας και εφαρμόζοντας οδηγίες της ΕΕ, η κυβέρνηση κατέθεσε χτες στη Βουλή νέα τροπολογία - «έκτρωμα», η οποία νομιμοποιεί την προληπτική παρακολούθηση και την επεξεργασία του υλικού των καμερών από την αστυνομία, αλλά και από οποιαδήποτε αρμόδια δημόσια αρχή.


ΣΕΛ.  2   -   3

ΝΤΗΛΕΡ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ οι συνεταίροι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

ΚΚΕ: Ο ισχυρισμός του προέδρου του ΣΕΒ ότι οι βιομήχανοι πληρώνουν τα βάρη της κρίσης είναι ένα ακόμη στοιχείο του ταξικού θράσους τους. Η δίψα των βιομηχάνων για κέρδη δε σβήνει. Οσο περισσότερο εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τόσο αποθρασύνονται

Οι μεγάλες προσδοκίες που τρέφουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Ελλάδας, μέσω της διαπλοκής τους και με το ευρωενωσιακό κεφάλαιο, για υπερκέρδη από την εκμετάλλευση των λαών της Λεκάνης της Μεσογείου, εκφράστηκε χτες στο Διεθνές Ευρωμεσογειακό Επιχειρηματικό Φόρουμ που οργάνωσε ο ΣΕΒ. Προκλητική ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΒ ότι «εξαιτίας της οικονομικής κρίσης το βάρος πέφτει στους ώμους μας». Σ' αυτήν τη ρότα συνταυτίστηκαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε στους επιχειρηματίες: «Αποτελείτε μια εντυπωσιακή συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων των κοινωνιών μας». Ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της οικονομικής διείσδυσης στις χώρες της Μεσογείου με «δέλεαρ» την Πράσινη Οικονομία. Οπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η υπουργός Εξωτερικών συναγωνίστηκαν μπροστά στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών οργανισμών για το ποιος καλύτερα, η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να υπηρετήσει τα επικίνδυνα για τους λαούς συμφέροντα και σχέδια των μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή».


ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Επικίνδυνη πολιτική ιδιωτικοποίησης και γιγάντωσης της υποκατάστασης

Την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα των ναρκωτικών, που στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, στη διαχείριση και όχι αντιμετώπιση του προβλήματος, στη γιγάντωση της υποκατάστασης και την εγκατάλειψη της πρωτογενούς πρόληψης, μέσω και του «στραγγαλισμού» των Κέντρων Πρόληψης, κατήγγειλαν χτες σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Κατά των Ναρκωτικών (φωτ. από τη χτεσινή απεργία και συγκέντρωση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών).


ΣΕΛ.  18

Ο βούρκος

Την Τρίτη το βράδυ, ξεκίνησε η 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων, που συνεχίστηκε την επόμενη μέρα, για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι εργάτες των μονοπωλίων του κλάδου, με επικεφαλής την ομοσπονδία και τα σωματεία τους, έδιναν μάχη κόντρα σε μια σκληρή εργοδοσία. 24ωρη απεργία, ακόμη, έκαναν την Τετάρτη οι Οικοδόμοι, που, επίσης, έδωσαν μάχη στις μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες του κλάδου με επικεφαλής την Ομοσπονδία τους και τα συνδικάτα, αλλά και οι Λογιστές. Οι τρεις κλάδοι οργάνωσαν μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση στην Αθήνα. Για τα αστικά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα, το γεγονός ήταν ανύπαρκτο. Δεν ακούστηκε και δε γράφτηκε ούτε καν ως μικρή είδηση. Τυχαίο; Οχι. Αλλωστε, πού να περισσέψει χρόνος και χώρος για να ασχοληθούν με τους εργάτες και τη ζωή τους. Τώρα ασχολούνται με το βλαστάρι τους, της «ΖΗΜΕΝΣ», που λάδωνε τα κόμματά τους για να «ρολάρουν» οι δουλειές, και τα άλλα βλαστάρια του υποκόσμου τους, που μπλέκονται, όπως λένε, και με κρατικούς μηχανισμούς τους. Τη βρώμα της βιτρίνας τους από τη μια και του βούρκου τους από την άλλη. Τη σαπίλα της κοινωνίας τους αναπαράγουν με πολλαπλούς στόχους. Γι' αυτό ξαναλέμε: Η ενημέρωση του λαού για τη ζωή του, μόνον από «Ριζοσπάστη» και «902».



ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ «SEA DIAMOND»
Ευθύνες εφοπλιστών και ελεγκτικών μηχανισμών

ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΗΠΑ
Στη λογική της τρομο-λαγνείας η συμφωνία για τη βίζα

ΣΕΛ.  2
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Σε διαρκή ομηρία εκατομμύρια εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ