Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9523

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συναντήσεις στην Αθήνα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αποτελούν το κύριο θέμα των συναντήσεων, που έχει ο Τ. Παπαδόπουλος με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στην Αθήνα. Χτες, συναντήθηκε με τον Κ. Παπούλια και τον Κ. Καραμανλή, ενώ, σήμερα θα συναντηθεί με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ στην αντιλαϊκή πολιτική

Πολιτική παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου «ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με υποψήφια δήμαρχο Πειραιά την Ελπίδα Παντελάκη

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξοδέψουν ανώφελα την αγανάκτησή τους. Μπορούν να γυρίσουν την πλάτη στον αποπροσανατολιστικό και γι' αυτό επικίνδυνο ανταγωνισμό ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παρεμβαίνοντας στη χτεσινή εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του αγωνιστικού ψηφοδελτίου «Πειραιάς - Αναγέννηση», με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Ελπίδα Παντελάκη.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν στρατηγική συμφωνία στην αντιλαϊκή πολιτική, υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα και συνέχισε: «Αν μελετήσουμε τα έργα των γαλάζιων και πράσινων δημαρχιών και νομαρχιών δε θα βρούμε καμία διαφορά στην εφαρμοζόμενη πολιτική στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημειώνουμε επίσης ότι στον τομέα αυτό δεν υπάρχουν εμφανείς διαφορές ούτε με το ΣΥΝ, που ήταν συμπληρωματική και εταιρική δύναμη στο θεσμό».

«Στην κάλπη αυτό που θα καθορίσει αν κάτι αλλάζει, είναι ο βαθμός ισχυροποίησης των ψηφοδελτίων που συγκρότησε το ΚΚΕ από κοινού με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, που έχουν σαφή, πανελλαδική οριοθέτηση από τους δύο, όχι μόνο ως ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, αλλά ως συσπείρωση διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης για τα λαϊκά προβλήματα γενικά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».


ΣΕΛ.  6   -   7

Associated Press

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια αλληλεγγύης

Για άλλη μια φορά εργαζόμενοι και νεολαία καταδικάζουν σήμερα το έγκλημα του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, με τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΔΑ και άλλοι φορείς στην Αθήνα, στην αμερικανική πρεσβεία και μετά την ισραηλινή και στη θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο ισραηλινό προξενείο.

Στο μεταξύ, κλιμακώθηκε χτες η γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, καθώς η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται από αέρα και στεριά, με τους νεκρούς από την έναρξη της ισραηλινής εισβολής να έχουν ξεπεράσει τους 50, ενώ πολλαπλάσιος είναι ο αριθμός των τραυματιών, κυρίως γυναικόπαιδων.


ΣΕΛ.  14   -   15


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμεσα μέτρα ασφάλειας στους τόπους δουλιάς

Αμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους τόπους δουλιάς ζητούν με Ερωτήσεις τους βουλευτές του ΚΚΕ, με αφορμή τα τελευταία εργοδοτικά εγκλήματα στη «ΣΟΚΟΤΑΜΠ» και τα «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ».


ΣΕΛ.  17

Κ.ΛΕΠΙΔΗΣ

32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Ψήφος αντεπίθεσης το Κόμμα να ενισχύσει»!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο εκδηλώσεων στον Πειραιά, ενώ συνεχίζεται το ταξίδι του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε συνοικίες της Αθήνας και άλλες πόλεις.


ΣΕΛ.  3
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΞΟΙ
Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι ναυτεργάτες

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις αρχίζουν από αύριο οι ναυτεργάτες στα πλοία της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Παξοί ενάντια στις απαράδεκτες συνθήκες δουλιάς.


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ