Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11572

Αύριο Τετάρτη τα συλλαλητήρια της ΠΑΣΕΒΕ για το Ασφαλιστικό

ΑΘΗΝΑ: Στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στις 8.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ.


ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Νέες ανατροπές και για αρχή 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο

ΣΕΛ.  6

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ αγώνας για τη λαϊκή εξουσία

Δημήτρης Κουτσούμπας: Παλεύουμε για το σοσιαλισμό, το σύστημα που θα εξαλείψει από προσώπου Γης την ανεργία. Στην Ελλάδα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και παραγωγή με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Τέτοια ανατροπή χρειάζεται σήμερα

Δε θα βάλουμε πλάτη για να διαχειριστεί ο καπιταλισμός την κρίση του. Θέλουμε ζωή ανθρώπινη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Διεκδικούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των ανέργων. Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων απαντά στην ανάγκη, σήμερα, να παρθούν τέτοια μέτρα ανακούφισης. Ταυτόχρονα, παλεύουμε για την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, παλεύουμε για το σοσιαλισμό, που περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι και επίκαιρος και αναγκαίος, το σύστημα, δηλαδή, όπου οι εργάτες και οι εργάτριες, ο λαός, θα είναι οι ίδιοι στην εξουσία, το σύστημα που θα εξαλείψει από προσώπου Γης την ανεργία και θα εξασφαλίζει σε όλους σταθερή δουλειά. Στην εποχή μας υπάρχουν όλες αυτές οι δυνατότητες. Οσο κυριαρχούν τα μονοπώλια, ο καπιταλισμός, αυτές οι δυνατότητες καταστρέφονται.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με επιτυχία γίνονται εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο το διήμερο Φεστιβάλ των Τομεακών Οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ, το οποίο αγκάλισαν φοιτητές και σπουδαστές.


ΣΕΛ.  16  -  17

Αντιλαϊκές οι επενδύσεις

Μιλώντας την Κυριακή στο Προσυνέδριο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επενδύσεις ντόπιων και ξένων κεφαλαίων, επειδή στην αστάθεια της περιοχής η Ελλάδα έχει σταθερότητα, ενώ μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη και πύλη για μεταφορά εμπορευμάτων από και προς την Ευρώπη, γεγονός που θα φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Ομως, οι επενδύσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση δε θα οδηγήσουν σε ανακούφιση το λαό ούτε θα λύσουν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας. Θα ωφελήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και θα στηριχτούν στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και σε άλλα που είναι προ των πυλών, όπως οι απολύσεις, η επέκταση της φοροληστείας, η ενεργοποίηση μηχανισμών κατάσχεσης ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Αυτός ο δρόμος εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα στους πολύμορφους οικονομικούς και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς μεταξύ καπιταλιστικών χωρών και ιμπεριαλιστικών κέντρων. Αυτό, άλλωστε, εκφράζει και η αντιπαράθεση μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει από την κρίση και από ένα επικείμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να ταχθεί ούτε με τη σημερινή αντιλαϊκή συνταγή της κυβέρνησης Σαμαρά ούτε με κάποια άλλη - εξίσου αντιλαϊκή - «με άρωμα ΔΝΤ», που του προτείνουν τα άλλα κόμματα του καπιταλιστικού μονόδρομου.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Στο στόχαστρο το «κεραμίδι» της λαϊκής οικογένειας

ΣΕΛ.  7
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Με τους καπιταλιστές και τη «θεωρία των άκρων»

ΣΕΛ.  7
ΤΟΥΡΚΙΑ
Μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Με ιδιαίτερο δυναμισμό συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη και τις άλλες πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  23
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ
Στην επιφάνεια οι παρασκηνιακοί ανταγωνισμοί

ΣΕΛ.  10
Αύριο η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  13
TO ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ