Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11570

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΝΤ - ΕΕ
Τσακωμός μεταξύ λύκων για το μοίρασμα της λείας από το σφαγιασμό του λαού

ΣΕΛ.  7
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ Β'ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΑΣΗΣ
Παντελής απουσία ολοκληρωμένης στήριξης στους μαθητές με ειδικές ανάγκες

ΣΕΛ.  24

ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ ζουν οι 4 στους 10 συνταξιούχους

Αναγκαία η κλιμάκωση της πάλης εργαζομένων και συνταξιούχων για αξιοπρεπείς συντάξεις, για δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και δωρεάν παροχές υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Από τις 2.884.347 κύριες συντάξεις, 1.058.892, δηλαδή το 36,7%, ή οι 4 στις 10, είναι κάτω των 500 ευρώ! Απ' αυτές, οι 671.542 συντάξεις γήρατος ανέρχονται στα 371,65 ευρώ, οι 255.693 συντάξεις θανάτου είναι μόλις 314,75 ευρώ, ενώ οι 131.531 αναπηρικές συντάξεις είναι 370,63 ευρώ! Το 40,6% του συνόλου των συνταξιούχων, παίρνουν σύνταξη μεταξύ 500 και 1.000 ευρώ και απ' αυτούς, οι 8 στους 10 παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ. Ουσιαστικά, αρκετά μεγάλο τμήμα των συνταξιούχων ζει σε απόλυτη φτώχεια.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας

Χτες έκαναν απεργία οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στις δομές Πρόνοιας και του ΕΟΠΥΥ, στα Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ, κόντρα στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, στις σχεδιαζόμενες απολύσεις προσωπικού και στη συρρίκνωση ζωτικών τομέων, λόγω των ελλείψεων προσωπικού, όπως είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).


ΣΕΛ.  9

Αρνείται να απαντήσει στο ΚΚΕ

Η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει σε Επίκαιρες Ερωτήσεις του ΚΚΕ, που απευθύνονται στον πρωθυπουργό και αφορούν σε οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Ετσι αρνήθηκε να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση που αναφέρεται στο κρίσιμο ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, της κατάστασης των ασφαλιστικών ταμείων και των περικοπών στις συντάξεις. Χτες, μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια καταγγελία που έκανε το ΚΚΕ για τις συνεχείς αρνήσεις, επαναλήφθηκε το φαινόμενο να μην προσέρχεται υπουργός, αυτή τη φορά, για να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για άρση του εμπάργκο όπλων προς τους λεγόμενους «αντικαθεστωτικούς» στη Συρία. Εχει γίνει κανόνας ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να επικαλούνται άλλες υποχρεώσεις και να αποφεύγουν τη συζήτηση των Ερωτήσεων του ΚΚΕ. Αλήθεια, γιατί τέτοια τακτική; Η Βουλή δεν είναι μόνο κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Στη συγκεκριμένη, καθορισμένη για κάθε Παρασκευή διαδικασία, γνωρίζουν από την προηγούμενη Τρίτη τις Επίκαιρες Ερωτήσεις. Και κάθε Παρασκευή που πρέπει να απαντήσουν στο ΚΚΕ, πρωθυπουργός και υπουργοί εμφανίζουν άλλες υποχρεώσεις. Τυχαίο; Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του.



ΠΑΜΕ
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές συνδικαλιστές

ΣΕΛ.  3
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ενδιαφέρουσες συναντήσεις της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  13
ΚΝΕ
Ποικίλες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο

ΣΕΛ.  15
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Η επιστράτευση ενίσχυσε την ασυδοσία των εφοπλιστών

ΣΕΛ.  10
ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Προετοιμασία για τα συλλαλητήρια στις 12 Ιούνη

ΣΕΛ.  14
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων

«Μας θέλουν στο "γύψο" γιατί ξέρουν ότι με την πολιτική τους πυροδοτούν αντιδράσεις. Η πολιτική αυτή δε θα περάσει, θα τη σπάσει η λαϊκή πάλη». Το παραπάνω σαφές μήνυμα στέλνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας σε ανακοίνωσή του με αφορμή την απαγόρευση των διαδηλώσεων που προσπαθεί να επιβάλει η συγκυβέρνηση.


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ