Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10394

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ
Μόνο με το ΚΚΕ στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Το μαρτυρούν οι καθημερινές τοποθετήσεις της ότι εμμένει στις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις. Το μόνο που ενδιαφέρει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι να αξιοποιήσει την κυβερνητική φθορά για κομματικό όφελος. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να συμπαραταχθούν με τους κομμουνιστές στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ συναποφάσισαν οι κυβερνήσεις

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη να εμποδίσουν τα νέα χειρότερα μέτρα. Για να μην πληρώσουν την κρίση πρέπει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ. Να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και να οργανώσουν πιο αποφασιστικά την πάλη τους, την αντιμονοπωλιακή συμμαχία για τα δικαιώματά τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

Λίγες ώρες μετά τις ευρωεκλογές οι υπουργοί Απασχόλησης, όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές, συμφώνησαν και προτείνουν στη Σύνοδο Κορυφής κατευθύνσεις και μέτρα που προωθούν: Τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, την εκ περιτροπής εργασία, τη μείωση μισθών, ημερομίσθιων και συντάξεων, την παράταση του εργάσιμου βίου, την αύξηση της κινητικότητας των εργαζομένων από ειδικότητα σε ειδικότητα, κλάδο και χώρα, τη χρηματοδότηση των εργοδοτών από τα δημόσια ταμεία (π.χ. ΟΑΕΔ).Προτείνουν, μαζί με τις περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, τα όποια ψίχουλα κατευθύνονται για ανέργους και για εξαθλιωμένους να προέρχονται από τα λεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία. Για τις κοινωνικές υπηρεσίες αποφάσισαν μέτρα που είναι αναγκαία ώστε το «δημόσιο» σύστημα της Πρόνοιας, σε συνεργασία με τις λεγόμενες «άτυπες» δομές, τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τους εθελοντές ,τη λεγόμενη «κοινωνική οικονομία» και την «εταιρική ευθύνη», δηλαδή τους τους ιδιώτες - επιχειρηματίες, να φτιάξουν ένα δίχτυ προστασίας που θα εμποδίσει την απόλυτη εξαθλίωση όσων πληγούν από την κρίση.


ΣΕΛ.  6   -   7

Eurokinissi

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΧΙ στο μισθοφορικό στρατό!

Η «προσφορά» του ΥΕΘΑ για τη μείωση της θητείας δεν είναι χωρίς αντίτιμο. Το αντίτιμο που θα πληρώσει ο λαός και η νεολαία είναι βαρύ από την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την ενίσχυση των αποστολών σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στο Αφγανιστάν και αλλού. Είναι η μετατροπή των Ενόπλων Δυνάμεων εξ ολοκλήρου σε μισθοφορικό στρατό, ξεκινώντας από τους κλάδους της Αεροπορίας και του Ναυτικού.


ΣΕΛ.  3


ΕΚΟΦΙΝ
Αποφάσεις κλιμάκωσης της επίθεσης

Στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος σε μακροχρόνιο ορίζοντα, κατέληξαν στις αποφάσεις τους οι υπουργοί Οικονομίας των 27 χωρών - μελών της ΕΕ.


ΣΕΛ.  29
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Παρακαταθήκη ο παλικαρίσιος ταξικός αγώνας

Οι εργαζόμενοι, με μπροστάρη το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στο Καζίνο - Ξενοδοχείο και Τελεφερίκ Πάρνηθας, με τον πολύμηνο και πολύμορφο αγώνα τους, ανάγκασαν την εργοδοσία σε σημαντική υποχώρηση.


ΣΕΛ.  25
ΛΑΡΙΣΑ
Σε λειτουργία το ιμπεριαλιστικό ευρωστρατηγείο

Την πλήρη ενεργοποίηση του ιμπεριαλιστικού ευρωστρατηγείου, που εδρεύει στην 1η Στρατιά Λάρισας, θα σημάνει η στρατιωτική άσκηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την επωνυμία «MILEX 09», που θα διεξαχθεί από 17 έως 26 Ιούνη.


ΣΕΛ.  15
ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς

Απόλυτα ξεκομμένος από την πραγματικότητα των λαϊκών στρωμάτων ο επίσημος πληθωρισμός, ενώ μεγάλες ανατιμήσεις κάνουν την εμφάνισή τους σε μεγάλη γκάμα εμπορευμάτων της καθημερινής κατανάλωσης.


ΣΕΛ.  28

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ