Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10666

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οδοστρωτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης

ΚΚΕ: Τους θίγει όλους, γιατί δεν αφήνει τίποτα όρθιο στα όρια, στις συντάξεις, στις παροχές. Για να μην περάσει, χρειάζεται αποφασιστικός και οργανωμένος αγώνας παντού, μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  15

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ και ελπίδα για το λαό
  • Είναι ώρα ευθύνης και επιλογής. Η νέα συντονισμένη επίθεση, για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι σε όφελος των μονοπωλίων, αναδείχνει ακόμα περισσότερο την ύπαρξη δύο αντίθετων δρόμων ανάπτυξης. Να μπει στο επίκεντρο του αγώνα: Ανάπτυξη για το λαό και τις ανάγκες του και όχι για τα κέρδη μιας μειοψηφίας που ζει από τον ιδρώτα του λαού.
  • Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ελπιδοφόρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να υποταχθούν. Είναι ανάγκη να συνεχιστούν και να ενταθούν, σε πείσμα και εναντίον της ιδεολογικής τρομοκρατίας, της προβοκάτσιας και των εκβιασμών. Μόνο ο λαός που αγωνίζεται είναι σε θέση να φοβίσει την πλουτοκρατία, τα κόμματά της και τους μηχανισμούς καταστολής.
  • Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους νέους και τις νέες, σε ακόμα πιο μαζική, οργανωμένη δράση για την απόκρουση της ολομέτωπης επίθεσης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος πέρα από αυτήν της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων. Οι ριζικές ανατροπές δε θα γίνουν μόνο από τις δυνάμεις του ΚΚΕ. Θα γίνουν από το λαό, όταν ο ίδιος το θελήσει και δράσει.

ΣΕΛ.  3  -  4

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 10ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο κέντρο του ενδιαφέροντος της νεολαίας η πάλη για το σοσιαλισμό

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, στο 10ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, με την επανεκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης και την εκλογή του Γιάννη Πρωτούλη στη θέση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Μιλώντας στο Συνέδριο, η Αλέκα Παπαρήγα, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε: «Η ΚΝΕ σήμερα είναι πολύ περισσότερο ώριμη, περικλείει δυναμική, δυνατότητες να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας δυναμικής νεολαιίστικης πρωτοπορίας, ικανής να βάλει στο κέντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος το ζήτημα της πάλης για το σοσιαλισμό».Σε εκδήλωση της ΚΝΕ, την Κυριακή, για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, μίλησε ο Γ. Πρωτούλης.


ΣΕΛ.  9  -  13


ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Συντονισμένοι για να προχωρήσει η αντιλαϊκή επίθεση

ΣΕΛ.  8
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Σφίγγουν τη θηλιά στους λαούς της Ευρώπης

ΣΕΛ.  17
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Διέγραψε δημοσιογράφο του «Ρ» επειδή έκανε απεργία!

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Nέο χτύπημα για τους κτηνοτρόφους

ΣΕΛ.  24
ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ
Πολύτιμος σύμμαχος της κυβέρνησης η ΠΝΟ

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ