Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10664

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Αποφάσισε να υπογράφει διεθνείς συμβάσεις χωρίς την ψήφισή τους στη Βουλή

Μετά από αυτή την εξέλιξη το ΚΚΕ δε θα συμμετάσχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


ΣΕΛ.  3,   11

ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ για το μέλλον της νεολαίας με το ΚΚΕ

Αύριο Κυριακή η εκδήλωση - αφιέρωμα στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, που θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Σε κλίμα επαναστατικής αισιοδοξίας, υψηλής ευθύνης, ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, που ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή. Στην έναρξη του Συνεδρίου έδωσαν το «παρών» άνθρωποι της Τέχνης και των Γραμμάτων, εκπρόσωποι μαζικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, ο πρέσβης της Κούβας, δεκάδες εκπρόσωποι Οργανώσεων Νεολαίας απ' όλο τον κόσμο, βετεράνοι αγωνιστές του Κόμματος και πολυπληθής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Στη χτεσινή πρώτη μέρα εργασιών του Συνεδρίου έγινε η εισήγηση του απερχόμενου ΚΣ της ΚΝΕ από τον Γραμματέα του, Γιάννη Πρωτούλη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, Τιάγο Βιέιρα.


ΣΕΛ.  6  -  10

Γυρίστε τους την πλάτη

Προχτές στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να παρακάμψει το Σύνταγμα και να αποφασιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο-δήμιος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, εφηύρε την τυπική και την ουσιαστική δημοκρατία. Χτες προχώρησε παραπέρα. Αν και ψηφισμένο από τη Βουλή το νομοσχέδιο-δήμιος, ψήφισε τροπολογία, που την ενσωμάτωσε σ' αυτό, ότι δε χρειάζεται να εγκρίνονται από τη Βουλή οι διεθνείς συμβάσεις. Επομένως, απεφάνθησαν, προχτές έγινε ενημέρωση στη Βουλή και όχι έγκριση! Ολα αυτά απ' αυτούς που ορκίζονται, υποκριτικά, σεβασμό στους δικούς τους αστικούς θεσμούς, αλλά όταν τους δυσκολεύουν στην εφαρμογή αντιλαϊκής πολιτικής, για να ενισχύεται το κεφάλαιο, τους φέρνουν πραξικοπηματικά στα μέτρα των σκοπών τους. Την ίδια ώρα εξαπολύουν άγρια επίθεση στο ΚΚΕ, τρομοκρατώντας το λαό, επειδή σταθερά λέει πως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», προσάπτοντάς του ότι δε σέβεται τους νόμους τους, που οι ίδιοι καταπατούν καταργώντας τους στην πράξη. Να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη, να συσπειρωθεί στο ΚΚΕ.



ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Προ των πυλών οι αντιδραστικές ανατροπές

ΣΕΛ.  17
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ «16» ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
Ακονίζει τα νύχια της η αντιλαϊκή ΕΕ

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ