Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10616

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την ιθαγένεια και τη συμμετοχή μεταναστών στις δημοτικές εκλογές με βάση το τελικό νομοσχέδιο

ΣΕΛ.  7

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ σημαίνει αγώνας για λαϊκή εξουσία - οικονομία

Συμπληρώνονται 100 χρόνια από την καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, που έβαλε στην πρώτη γραμμή το ζήτημα της πάλης κατά της ανισοτιμίας ανδρών - γυναικών, σε συνδυασμό με τον αγώνα ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση

Η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις νέες γυναίκες, τα νέα ζευγάρια που ξεκινάνε την οικογενειακή ζωή κάτω από αντίξοες συνθήκες, τις γυναίκες που έχουν συνταξιοδοτηθεί, την τρίτη ηλικία, τις μετανάστριες. Ολες δέχονται πολλαπλή επίθεση από την επιβολή καταιγίδας αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Οι γυναίκες και οι άνδρες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Εχουν και δύναμη και την ευθύνη να αντεπιτεθούν, να τραβήξουν προς τα εμπρός, στην κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης. Εχουν να επιλέξουν ανάμεσα στους δύο δρόμους ανάπτυξης. `Η να συνεχίσουν να δέχονται την πολιτική που εφαρμόζεται, η οποία τις φορτώνει νέα βάρη και ανισότητες, πολιτική που συμφέρει την καπιταλιστική ανάπτυξη και τα μονοπώλια. `Η να επιλέξουν το δρόμο πάλης για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, την κοινωνικοπολιτική συμμαχία που εκφράζει τα κοινά συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων και της μικρομεσαίας αγροτιάς που παλεύει για τη λαϊκή εξουσία - οικονομία.


ΣΕΛ.  3  -  4

Eurokinissi

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Απεργία την Πέμπτη 11 Μάρτη

Η κυβέρνηση περνά σαν χιονοστιβάδα αντιλαϊκά μέτρα και ετοιμάζεται για τα επόμενα, ως ανάγκη να προχωρήσουν οι προαποφασισμένες φιλομονοπωλιακές αλλαγές. Απαιτείται να δυναμώνει η ταξική πάλη, η ταξική ενότητα των εργατών, η συμμαχία τους με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, η κοινή πάλη τους κατά της πολιτικής της πλουτοκρατίας συνολικά, μέχρι την οριστική πτώχευση της, την ανατροπή της εξουσίας της.


ΣΕΛ.  7,    14  -  15,    20  -  21


«ΕΥΡΩΠΗ 2020 - ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΗ, ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Βαθαίνει την αντιλαϊκή Στρατηγική της Λισαβόνας

ΣΕΛ.  16  -  17
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΣΕΑ ΕΒΕ
Για ένα ισχυρό, αντιμονοπωλιακό μέτωπο πάλης

ΣΕΛ.  18  -  19
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ» ΣΧΟΛΕΙΟ
Αμάθεια σήμερα για εκμετάλλευση αύριο

ΣΕΛ.  22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ερχονται ακόμα χειρότερα

ΣΕΛ.  10  -  11
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εγγυάται την ένταση της εκμετάλλευσης

ΣΕΛ.  12
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΟΓΕ - ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ
Αύριο οι γυναίκες του μόχθου μαζί τους και οι εργαζόμενοι στους δρόμους

ΣΕΛ.  2

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ