Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11427

Αύριο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», σε ειδικό ένθετο, οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ τις ανατιμήσεις στο ρεύμα

Αλέκα Παπαρήγα: Η ΔΕΗ πρέπει να είναι πραγματικά δημόσια. Δεν μπορεί να συνυπάρχει με ιδιωτικές εταιρίες, είτε ελληνικές είτε ξένες και η ΔΕΗ ως δημόσια επιχείρηση πρέπει να συμπεριλάβει όλες τις νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας πρέπει να ανήκουν στο λαό

Η κυβέρνηση σχεδιάζει ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για να γίνει πιο ελκυστική στους ιδιώτες καπιταλιστές της ενέργειας, στο πλαίσιο και των σχεδίων ιδιωτικοποίησής της. Ο λαός πρέπει να αντισταθεί, να αντιδράσει, να διεκδικήσει τη ματαίωση όποιων σχεδίων έχει η κυβέρνηση και η ΕΕ απέναντι στη ΔΕΗ για δύο λόγους: Ο ένας είναι ότι οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας πρέπει να ανήκουν στο λαό, και δεύτερο γιατί θα υπάρχουν δραματικές επιπτώσεις στην τιμολογιακή πολιτική. Ενα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού δε θα μπορεί να πληρώνει. Χρειάζεται επίσης να δυναμώσει η πίεση, για να μην πάμε σε χειρότερη τιμολογιακή πολιτική, αλλά και να καταργηθεί το χαράτσι, να μην εισπράττεται ούτε από την Εφορία.


ΣΕΛ.  7

ΕΡΓΑΤΕΣ «FINTEXPORT»
«Το εργοστάσιο φτιάχτηκε με τα δικά μας χέρια... »

Εδώ και τρεις βδομάδες οι εργάτες της «FINTEXPORT» ενωμένοι, συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο τους, συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου. Ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε στο εργοστάσιο και μίλησε με τους εργάτες, κατέγραψε τις δυσκολίες, τον αγώνα που δίνουν και τα συμπεράσματά τους.


ΣΕΛ.  13

Να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα Λαγκάρντ

Στην Επιτροπή «Πόθεν Εσχες» της Βουλής θα διαβιβαστεί η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ», με τις καταθέσεις Ελλήνων σε τράπεζα της Ελβετίας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν σε αυτήν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικούς ή πρόσωπα που σχετίζονται με αυτούς, ενώ η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μη δοθούν αντίγραφα από τις δικογραφίες για τις υποθέσεις Ρουμελιώτη και τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε στα κόμματα, ούτε και σε μεμονωμένους βουλευτές, παραχωρώντας τους τάχα το δικαίωμα πρόσβασης στη δικογραφία. Και όλ' αυτά όταν κόπτονται για τη διαφάνεια, ενώ δε δίνουν τη δυνατότητα για μελέτη των δικογραφιών. Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει το αίτημα που έθεσε και ο εκπρόσωπός του στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που περιλαμβάνει η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ. Ας αφήσουν στην άκρη προσχήματα και δικαιολογίες η κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής.



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Από Δευτέρα οι κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  16
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

ΣΕΛ.  16
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια για τα παιδιά

ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απεργούν 19 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΑ
Απεργία χτες για μόνιμη και σταθερή δουλειά

ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φορο-σφαγείο για τα λαϊκά εισοδήματα

ΣΕΛ.  6
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ψεύτικες ελπίδες στους άνεργους νέους

ΣΕΛ.  10
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 94ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ σήμερα Σάββατο, στις 6.30 το απόγευμα, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ