Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8723

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ανάγκη γενικευμένης αντίδρασης συνταξιούχων και εργαζομένων

«Πρέπει να πυροδοτηθεί μια γενικευμένη αντίδραση των συνταξιούχων, αλλά και των εν ενεργεία εργαζομένων, με ενιαίο θέμα τη συνταξιοδότηση, αλλά και την υγεία», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη χτεσινή συνάντησή της με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων


ΣΕΛ.  10

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 11,12 ΕΥΡΩ ο ένας στους δύο

Πάνω από ένα εκατομμύριο μισθωτοί το 2002 είχαν μηνιαίο εισόδημα μόλις 278 ευρώ. Με άλλα λόγια, το 52% των μισθωτών - ασφαλισμένων στο ΙΚΑ είχαν ημερήσιο μεροκάματο, κατά μέσο όρο, 11,12 ευρώ. Αυτή είναι η αλήθεια για τους μισθούς, όπως αποτυπώνεται στα επίσημα απολογιστικά στοιχεία του ΙΚΑ για τον περασμένο χρόνο. Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα, στην οποία έχει καταδικάσει εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες η πολιτική της κυβέρνησης, στην εποχή της ΟΝΕ.

Οπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του ο «Ρ», ένας στους δέκα μισθωτούς έχει μηνιαίο εισόδημα μόλις 50 ευρώ! Η ισχυρή οικονομία του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ έκανε το θαύμα της. Παρά την τεράστια αύξηση του κοινωνικού πλούτου και την αύξηση του ΑΕΠ, δύο εκατομμύρια μισθωτών, δηλαδή το 50% των απασχολούμενων, λαμβάνουν μόνο το 9,7% του ΑΕΠ.

Η επιβολή της υποαπασχόλησης, η καθήλωση των μισθών και το «νέο» μοντέλο εργασίας οδηγεί σημαντικά τμήματα της εργατικής τάξης στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής.


ΣΕΛ.  11

Eurokinissi

ΜΕΓΑΛΗ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ζωντανά τα μηνύματα

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού πήραν μέρος στις εκδηλώσεις για την 86η επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης, που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ρωσίας. Στη Μόσχα (φωτό) την έκπληξη έκανε ένας φοιτητής, που, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, με τη βοήθεια των εργατών που επισκεύαζαν τη σκεπή στο κτίριο της Κρατικής Δούμας, κατάφερε να ανέβει εκεί, να κατεβάσει τη σημερινή «τρικολόρε» σημαία της Ρωσίας και να υψώσει στο κτίριο την κόκκινη σημαία


ΣΕΛ.  19



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ