Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10863

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κόντρα στα επικίνδυνα σχέδια στο Αιγαίο

Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού περί νέας ειρηνικής εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Προωθούνται επικίνδυνες συμφωνίες σε βάρος των λαών, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, στο Αιγαίο.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Βδομάδα αγωνιστικής δράσης της ΠΑΣΥ

Με νέες μαζικές πολύμορφες κινητοποιήσεις στο διάστημα από 24 έως 29 Γενάρη και κάλεσμα για να δοθεί από κοινού η πάλη με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε συντονισμό με ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ.


ΣΕΛ.  19

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 40% στις αστικές συγκοινωνίες

ΚΚΕ: Καμία αύξηση στα εισιτήρια. Δωρεάν μετακίνηση για όλους το πρωί και για τους άνεργους, τους φοιτητές και τους μαθητές όλες τις ώρες. Αποκλειστικά δημόσιες, σύγχρονες συγκοινωνίες. Αυτές πρέπει να είναι οι κοινές διεκδικήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των λαϊκών στρωμάτων

  • Την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας κατά 40% από την 1η του Φλεβάρη, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση.
  • Αναγκαίος ο κοινός αγώνας κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που θυσιάζει τα λαϊκά συμφέροντα προς όφελος των μονοπωλίων.
  • Μαζική παρέμβαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών πραγματοποίησε χτες η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου στον Αγιο Αντώνιο, στο σταθμό του μετρό και στις αφετηρίες των αστικών λεωφορείων.
  • Με νέες στάσεις εργασίας, αλλά και απεργίες συνεχίζουν σήμερα και τις επόμενες μέρες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Επικίνδυνη η εμπλοκή στους ανταγωνισμούς

Τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και στους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων για τον έλεγχο των πηγών και των αγωγών μεταφοράς ενέργειας, προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας αναβαθμισμένο ρόλο στη «σκακιέρα» των ενεργειακών δρόμων, για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  6

Στάζουν αίμα

Φουντώνει η συζήτηση για τα Ενεργειακά και το νέο γεωπολιτικό χάρτη που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου. Υπάρχουν εδώ ορισμένες πλευρές, που σχετίζονται με τους ανταγωνισμούς και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στην περιοχή. Σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα στον Τύπο, στα χωρικά ύδατα της αποκλεισμένης από το Ισραήλ Λωρίδας της Γάζας, 19 ν.μ. από την ακτή, βρίσκεται ένα αναξιοποίητο κοίτασμα φυσικού αερίου. Η βρετανική εταιρεία «British Gas» (BG), που το ανακάλυψε το 2000, εκτιμά ότι περιέχει έως και 1,3 τρισ. κ.μ. φυσικού αερίου. Η συμφωνία BG και CCC - έχει την έδρα της στην Αθήνα - προέβλεπε την κατασκευή αγωγού και εργοστασίου επεξεργασίας φυσικού αερίου στη Γάζα. Οι «Συμφωνίες του Οσλο», που υπογράφτηκαν το 1993, παραχώρησαν στους Παλαιστίνιους 20 ναυτικά μίλια. Δικαίωμα που το Ισραήλ δεν αμφισβήτησε, τουλάχιστον ανοιχτά, μέχρι το 2000. Μήνες μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου της Γάζας, ισραηλινά πολεμικά σκάφη άρχισαν να επιτίθενται εναντίον των σκαφών των Παλαιστίνιων ψαράδων, που επιχειρούσαν να ψαρεύουν στα 6 ναυτικά μίλια. Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 15 ψαράδες έχουν σκοτωθεί και πάνω από 200 έχουν τραυματιστεί. Σήμερα, τα πολεμικά επιτίθενται στους ψαράδες στα 3 ναυτικά μίλια. Ο ναυτικός αποκλεισμός σχετίζεται άμεσα και με την πρόθεση του Ισραήλ να εκμεταλλευτεί τα ενεργειακά αποθέματα στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας, επιβεβαιώνοντας ότι οι δρόμοι του πετρελαίου και της ενέργειας είναι στρωμένοι με αίμα. Στην προκειμένη περίπτωση, με το αίμα του παλαιστινιακού λαού. Προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί οι αντιθέσεις οξύνονται, τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα είναι τεράστια και το φιτίλι δεν είναι δύσκολο να ανάψει.ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Δράση για δωρεάν Υγεία

ΣΕΛ.  11
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση

ΣΕΛ.  3
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Διώχνουν φοιτητές από τις Εστίες

ΣΕΛ.  22
ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΝΔ
Δεν αλλάζει η αντιλαϊκή της στρατηγική

ΣΕΛ.  12
Ξεκίνησαν τα αντιλαϊκά «ενεργειακά» χαράτσια

Από χτες ξεκίνησε η εφαρμογή της νομοθεσίας για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις και η υποχρεωτική έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), που θα επιφέρει μεγάλα και διαχρονικά χαράτσια σε βάρος εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών, υπέρ των εξειδικευμένων εταιρειών ενεργειακού ελέγχου και εξοπλισμού, ενώ βρίσκεται μακριά από τις πραγματικές ανάγκες για ασφαλή, αναβαθμισμένη και φτηνή λαϊκή στέγη.


ΣΕΛ.  14


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org