Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10861

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ
Μεθόδευση επιβολής νέων αντιλαϊκών μέτρων

Αν το αποφασίσουν στην ΕΕ, θα είναι και αυτό ένα όπλο των μονοπωλίων και των τοκογλύφων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους και να υποβάλουν σε νέες ακόμα χειρότερες θυσίες το λαό.


ΣΕΛ.  7
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για την οργάνωση της εργαζόμενης νεολαίας

Η πεντάμηνη καμπάνια, με έναρξη από αυτό το μήνα, θα απλωθεί στους χώρους δουλειάς, στις επαγγελματικές σχολές, στις εργατικές λαϊκές συνοικίες και θα περιλαμβάνει πολύμορφες εκδηλώσεις.


ΣΕΛ.  9

ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ενα ακόμα βήμα στην πορεία εγκαθίδρυσης καθεστώτος συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να αποδέχεται επί της ουσίας την πάγια τουρκική επιδίωξη για διμερή διαπραγμάτευση έξω από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Η σκόπιμη επιλογή του πρωθυπουργού να μην αναφερθεί στον ορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο από την Ελλάδα και η πρότασή του να υπάρξει παραπομπή για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, φανερώνει ότι κυοφορούνται «συμφωνίες» μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης, χωρίς απαραίτητα να λυθεί τώρα το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, δηλαδή των θαλάσσιων συνόρων της χώρας με την Τουρκία.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης

Ο σχεδιασμός της οργάνωσης της πάλης των φοιτητών και των σπουδαστών, μπροστά στην άγρια επίθεση που δέχονται οι εργατικές λαϊκές οικογένειες, στις εξελίξεις στην Παιδεία και τα εργασιακά, συζητήθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.


ΣΕΛ.  8

Τακτική παραπλάνησης

«Η φθηνή εργασία, η απουσία συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απουσία δημοκρατικών ή κοινωνικών δικαιωμάτων, η ευκολία στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος είναι στοιχεία που, βραχυπρόθεσμα, μπορεί να αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για κάποιες χώρες. Το μοντέλο αυτό, όμως, εμείς δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το μιμηθούμε». Αυτό είπε ο Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του στο Παρίσι, αναφερόμενος στο ζήτημα της «φθίνουσας ανταγωνιστικότητας» που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε συνδυασμό με την «ιστορική μετατόπιση της παγκόσμιας οικονομίας προς την Ασία και τις άλλες αναδυόμενες οικονομίες», αντιστρέφοντας πλήρως την αλήθεια αφού ψεύδεται συνειδητά. Αφού τη στρατηγική της δραστικής υποτίμησης της αξίας της εργατικής δύναμης εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι το μεγάλο όπλο τους προκειμένου να επιτύχουν την ανταγωνιστικότητα του ευρωκεφαλαίου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει άλματα σε αυτή την κατεύθυνση, τσακίζοντας μισθούς και συντάξεις, θεσπίζοντας τις επιχειρησιακές συμβάσεις και καταργώντας τις κλαδικές, ενισχύοντας ποικιλοτρόπως τη γενίκευση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων κ.ο.κ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κινείται στην κατεύθυνση της «κινεζοποίησης» των μισθών, βουλιάζοντας στα τάρταρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το λαό.ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Απαιτούνται ουσιαστικοί έλεγχοι

ΣΕΛ.  23
ΠΕΡΙ «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ»
Επιχείρηση εξαπάτησης του λαού

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος επιχειρούν να εξαπατήσουν το λαό με θέσεις και προτάσεις που δήθεν επιβάλλουν διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και αποτελεσματικότητα στο «πόθεν έσχες», όταν γνωρίζουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ονομαστικοποίηση των μετοχών, την κατάργηση του τραπεζικού και επιχειρηματικού απορρήτου, όσο υπάρχει ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, λειτουργία οφ σορ. Γι' αυτό άλλωστε αρνούνται επανειλημμένα τις προτάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Ορθώνουμε αποφασιστική λαϊκή αντίσταση

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη

ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ετοιμάζει πλωτές φυλακές

ΣΕΛ.  15


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org