Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10197

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα για την προστασία των ανέργων

Το πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει τους εργαζόμενους και πλήττει ιδιαίτερα τη νεολαία και τις γυναίκες, είναι σύμφυτο με τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής. Το ΚΚΕ επανακαταθέτει στη Βουλή την Πρόταση Νόμου για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης και στήριξης των ανέργων, που στις σημερινές συνθήκες γίνονται ακόμα πιο αναγκαία και επίκαιρα.


ΣΕΛ.  3

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ με ισχυρό ΚΚΕ στο ύψος των απαιτήσεων του λαϊκού αγώνα

Από τις 5 του μήνα ξεκίνησε η προσυνεδριακή δραστηριότητα του Κόμματος, με τη δημοσίευση των Θέσεων για το Συνέδριο και στις 19 του μήνα θα δημοσιευτούν οι Θέσεις του δεύτερου θέματος του Συνεδρίου, για το Σοσιαλισμό

Το 18ο Συνέδριο πραγματοποιείται 18-22 Φλεβάρη, με κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό - 18ο Συνέδριο αντεπίθεσης». Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε την εκτίμηση του Κόμματος ότι έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για μια δυναμική πορεία του ΚΚΕ. Με το πνεύμα μαχητικής αισιοδοξίας που κυριαρχεί στις γραμμές μας, τα επόμενα χρόνια το Κόμμα μπορεί να ανεβάσει την προσφορά του, να βρεθεί πολύ πιο κοντά στο ύψος των μεγάλων απαιτήσεων του εργατικού, του λαϊκού αγώνα, ανάλογα με τις εξελίξεις, τις φάσεις και τη στροφή αυτού του αγώνα. Το σύνθημα «αντεπίθεση» απευθύνεται στην εργατική τάξη, στο λαό, στις γυναίκες, στη νεολαία, σε κάθε ριζοσπάστη αριστερό που δεν απεμπόλησε αρχές, σε καθέναν που για κάποιο λόγο έμεινε στο πλάι τα τελευταία χρόνια, απογοητεύτηκε, σε καθέναν που βρίσκεται σε πορεία αναζήτησης ενός άλλου δρόμου που ο οποίος οδηγεί σε μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας που καθορίζεται από τα λαϊκά συμφέροντα. Να μη λείψει κανείς από το κάλεσμα για αποφασιστική σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές επιλογές, ιδιαίτερα τώρα που ο πολιτικός, ο ταξικός αντίπαλος παρουσιάζει σημάδια εξασθένησης, αλλά και ταυτόχρονα γίνεται πιο επικίνδυνος.


ΣΕΛ.  7   -   11

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 90ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ψηλάφισαν» την Ιστορία...

«Ψηλάφισαν» την Ιστορία με τ' ακροδάχτυλά τους. «Αγγιξαν» το χτες κι «έζησαν», βήμα προς βήμα, τα 90 χρόνια του ΚΚΕ. Η χτεσινή επίσκεψη, στην Εκθεση Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων του Κόμματος, αντιπροσωπείας της ΕΣΚ Τυφλών ήταν κάτι παραπάνω από μια ακόμη περιήγηση. Ηταν ένα «μάθημα» θέλησης και δύναμης. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, από κάθε σημείο της Αθήνας, επισκέπτονται την Εκθεση. Χτες, για άλλη μια φορά η αίθουσα πλημμύρισε από κόσμο.


ΣΕΛ.  6


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με τη νοθεία ο ΣΥΝ επιδιώκει να επιβιώσει συνδικαλιστικά

ΣΕΛ.  15
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μεθοδεύσεις απελευθέρωσης του ωραρίου

ΣΕΛ.  18
ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΟΛΠ ΑΕ
Στα νύχια των πολυεθνικών υποδομές και εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  17
ΕΥΒΟΙΑ
Δύο ακόμα νεκροί εργάτες

ΣΕΛ.  15
Αγριος ξυλοδαρμός μετανάστη από αστυνομικούς

ΣΕΛ.  23


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org