Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11329

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
Εντείνει το όργιο τρομοκρατίας η εργοδοσία

ΣΕΛ.  3
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Περικοπές από παντού βάζουν σε κίνδυνο την Υγεία του λαού

ΣΕΛ.  9

Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων

Η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και η στρατηγική της ΕΕ δεν ανέχονται πια τη σταθερή εργασία και θέλουν να την εξαφανίσουν. Αυτό το στόχο υλοποιεί το μνημόνιο με την εφεδρεία - απόλυση και τις ιδιωτικοποιήσεις, και θα επιχειρήσει να τον υλοποιήσει η συγκυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που υπερασπίζεται τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Γι' αυτό οι κόνξες των κυβερνητικών συμμάχων είναι για τα μάτια των εργαζομένων.

Η σταθερή και μόνιμη εργασία με σύγχρονα δικαιώματα είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων. Η εργατική τάξη έχει και το χρέος και τη δύναμη να μπει μπροστά στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους, για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για ανάπτυξη προς όφελος του λαού.


ΣΕΛ.  7

Eurokinissi

Καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Μέχρι και στρατιώτες επιστρατεύτηκαν χθες, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει ό,τι βρει στο πέρασμά της στην Αρκαδία. Και ενώ οι πυροσβέστες δίνουν «μάχη» με τις φλόγες, νέες εστίες ξεπηδούσαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.


ΣΕΛ.  13

Καμιά καθυστέρηση

«Τα νούμερα δεν βγαίνουν αν δεν ...σπάσουμε αυγά» δήλωσε προχτές ο υπουργός Οικονομικών και για τα ταξικά συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετεί έχει απόλυτο δίκιο. Φυσικά αφού δεν έχει κατατεθεί και ούτε πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα να κατατεθεί ποτέ καμιά πατέντα διαχείρισης που να υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ταυτόχρονα των λαϊκών στρωμάτων, «τα αυγά» που έχει υπόψη του ο υπουργός Οικονομικών είναι οι μειώσεις των μισθών, ο σφαγιασμός των συντάξεων, η φοροληστεία, η διάλυση της Υγείας, η καταστροφή της Παιδείας, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι χιλιάδες απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κλπ. Ολα αυτά τα πολύ γνωστά δηλαδή, που φορτώνουν την καπιταλιστική κρίση στους εργαζόμενους έτσι που να την βγάλει το κεφάλαιο καθαρή με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες και το κυριότερο, να έχει εξασφαλισμένες δυνατότητες μεγάλης κερδοφορίας την εποχή της όποιας ανάκαμψης, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους. Εκεί βρίσκεται ο «κόμπος» και όλα τ' άλλα, που επιχειρούν όλες τις τελευταίες μέρες οι της συγκυβέρνησης μαζί με τους «παπαγάλους» των δικών τους ΜΜΕ και οι τάχα μεταξύ τους αντεγκλήσεις, είναι για να «κρατήσουν καθυστέρηση» στις λαϊκές συνειδήσεις. Αφού αυτή είναι η επιδίωξη των εκπροσώπων του κεφαλαίου, τότε ο λαός δεν πρέπει να τους χαρίσει ούτε λεπτό. Οργάνωση τώρα παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, έτσι που «τα νούμερα» που επιδιώκουν, για χάρη των καπιταλιστών, να μην τους βγουν ποτέ.



ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Αδιέξοδο για χιλιάδες νέα ζευγάρια

ΣΕΛ.  12
ΣΥΡΙΑ
Πιέσεις για ιμπεριαλιστική επέμβαση

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο κυνηγητό των μεταναστών

ΣΕΛ.  12
ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»
11η μέρα απεργίας

ΣΕΛ.  10
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Σερρών

ΣΕΛ.  24
38o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κάθε πόλη και γιορτή

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΤΕ-ΤΤ
Κοινός αγώνας

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας συνεχίζουν τον αγώνα τους κόντρα στο έγκλημα της παράδοσης του δημόσιου πλούτου στο τραπεζικό κεφάλαιο, στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία, για τη διασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ