Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9846

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 62η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ - ΧΙΡΟΣΙΜΑ
Δράση κατά των πυρηνικών και της «αντιπυραυλικής ασπίδας»
  • Σήμερα στις 7.30 το βράδυ στην Ακρόπολη η αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση και πορεία προς το Σύνταγμα. Ολοήμερη εκδήλωση επίσης στην Αγιάσο Λέσβου. Εκδηλώσεις χτες στη Θεσσαλονίκη.
  • Διεθνής Συνδιάσκεψη κατά των ατομικών βομβών και των πυρηνικών όπλων γίνεται αυτές τις μέρες στην Ιαπωνία. Ομιλία του Ηρακλή Τσαβδαρίδη, εκτελεστικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

ΣΕΛ.  8  -  9

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ να σ' αλείψω λάδι...

Αλέκα Παπαρήγα: Το βράδυ των εκλογών πρέπει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να νιώσουν ότι τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Πρέπει να έχουν απώλειες, να μη γίνει μεταφορά δυνάμεων από το ένα στο άλλο κόμμα. Είναι επικίνδυνοι και στην οικονομική και στην κοινωνική και στην εξωτερική τους πολιτική...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ:

  • Οι εξαγγελίες της ΝΔ για παροχές - ψίχουλα σε ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού, από οικονομικής πλευράς είναι γελοίες και εξευτελιστικές. Είναι σαν αυτό που λέμε, να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι.
  • Οι εξαγγελίες που υπάρχουν στα προγράμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι συζητήσεις που γίνονται για «κατώτατο εγγυημένο εισόδημα», «κατώτατη εθνική σύνταξη» κλπ, μας φέρνουν στην εποχή του 1950, όταν η Φρειδερίκη μοίραζε τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων, περιδιάβαινε τα χωριά και μοίραζε επιδόματα.
  • Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται αυτές οι εξαγγελίες της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΣΥΝ. Η κριτική που κάνουν στη ΝΔ γίνεται ακριβώς στο ίδιο γήπεδο.
  • Η συντονισμένη επίθεση κατά του ΚΚΕ γίνεται για πολιτικούς λόγους. Ενοχλεί η πολιτική μας γραμμή γιατί απαντά στην ουσία των προβλημάτων, πατάει σε περισσότερες λαϊκές εμπειρίες σήμερα. Το ΚΚΕ κάνει αντιπαράθεση με τα προγράμματα και την πολιτική των κομμάτων κι όχι με τα πρόσωπα.

ΣΕΛ.  6  -  7

Motion Team

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Προαναγγελθέν έγκλημα οι καταστροφές

Πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταστροφές σε καλλιέργειες, ήταν το αποτέλεσμα των ισχυρών καταιγίδων, Κυριακή και Δευτέρα, στη Βόρεια Ελλάδα. Οι κάτοικοι πολλών περιοχών κινδύνευσαν και σπίτια πλημμύρισαν, εξαιτίας της έλλειψης στοιχειωδών υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων. Η μεγαλύτερη καταστροφή σημειώθηκε στην παραθαλάσσια ζώνη της Αλεξανδρούπολης. Στο σημείο της καταστροφής έσπευσε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του ΚΚΕ, που κάνει λόγο για προαναγγελθέν έγκλημα με θύτη την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των εκπροσώπων τους στην Αυτοδιοίκηση. Μεγάλες καταστροφές και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας (φωτ. αρχείου από Περαία Θεσσαλονίκης).


ΣΕΛ.  13


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προεκλογικά παιχνίδια με τους φτωχούς αγρότες

Για νωρίτερη καταβολή των επιδοτήσεων κάνει λόγο η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που τα μέτρα για τους πυρόπληκτους αγρότες είναι ψίχουλα. Επίσης στα νύχια των τραπεζών στέλνει τους αγρότες με τις «ευνοϊκές» επιδοτήσεις επιτοκίου για αγορά πρώτης κατοικίας.


ΣΕΛ.  3,    10
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους

Παράσταση την Πέμπτη στο υπουργείο Εσωτερικών από το Συντονιστικό των ΟΤΑ και ταξικά συνδικάτα της Αθήνας.


ΣΕΛ.  15
ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Ευθεία επίθεση στην αργία της Κυριακής

Οι ταξικές δυνάμεις μπλόκαραν προχτές τη λειτουργία δυο πολυκαταστημάτων.


ΣΕΛ.  15
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Εμπρηστικές» οι πολιτικές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση - καταγγελία για την καταστροφή των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ