Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Ιούλη 2001 - αριθ. φύλλου: 8013

Αύριο μαζί με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

Τις εξελίξεις στο χώρο της ελληνικής βιβλιαγοράς διερευνά αυτή την Κυριακή το 24σέλιδο ένθετο του «Ριζοσπάστη», όπου, μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα βήματα της μονοπώλησης του χώρου, αλλά τα υπάρχοντα αρνητικά μηνύματα... φτάνουν και περισσεύουν. Κι όπως πάντα, στο ένθετο θα βρείτε θέματα πολιτισμού, επιστήμης, ιδεολογίας, ιστορίας, αθλητισμού, το καθιερωμένο διήγημα και πολλά ακόμη ρεπορτάζ


ΣΤΟΜΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οχι στις ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ στα Βαλκάνια

Την ευρύτατη λαϊκή καταδίκη και κατακραυγή των αμερικανοΝΑΤΟικών επεμβάσεων και πολεμικών επιδρομών στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια γενικότερα φέρνει στο προσκήνιο το αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, με δυο ιδιαίτερα επίκαιρες πρωτοβουλίες, ενώ συνεχίζεται η δικαστική «φάρσα» της Χάγης, επίκειται η ΝΑΤΟική επέμβαση στην ΠΓΔΜ και θέλουν να μετατρέψουν και το λιμάνι του Βόλου σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Φωτίζει, επίσης, τη μοναδική διέξοδο υπεράσπισης της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς οι κλιμακούμενες συνεχώς επεμβάσεις και ανταγωνισμοί των «μεγάλων δυνάμεων» συσσωρεύουν τα σύννεφα της αποσταθεροποίησης στον ουρανό των Βαλκανίων.

Χιλιάδες νέοι και νέες στήνουν από σήμερα μια κατασκήνωση αγώνα στο Στόμιο της Λάρισας, συμμετέχοντας στο 10ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, ενώ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον κατάπλου της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο λιμάνι της πόλης, η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων διοργανώνει διήμερο πολύμορφων εκδηλώσεων, ξεκινώντας απόψε το βράδυ, στην Παλιά Παραλία. Οι εκδηλώσεις, στις οποίες θα πάρουν μέρος και Σέρβοι μαραθωνοδρόμοι της ειρήνης (βετεράνοι και εν ενεργεία αθλητές) θα κορυφωθούν με τη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση, αύριο στις 6 το απόγευμα, στην Κεντρική Πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  3,    5   -   7

Μαζική θα είναι η παρουσία του ΚΚΕ στη Γένοβα, όπως φανερώνει η μέχρι τώρα υποβολή δηλώσεων συμμετοχής μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ απ' όλη την Ελλάδα. Κι ενώ, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων λήγει τις αμέσως επόμενες μέρες, οι Κομματικές Οργανώσεις εντείνουν τις προετοιμασίες, για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση των Ελλήνων κομμουνιστών στη μεγάλη διαδήλωση της Γένοβα.

Υπενθυμίζουμε, ότι ανάλογη αποστολή διοργανώνει και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.



ΚΥΠΡΟΣ
Τμήμα του «Εσελον» η βρετανική κεραία

Ενα γιγαντιαίο κατασκοπευτικό ραντάρ αποκαλύπτεται πως είναι τελικά η βρετανική κεραία τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο και, μάλιστα, αποτελεί -σύμφωνα με πληροφορίες- τμήμα του διαβόητου συστήματος παρακολούθησης «Εσελον»!


ΣΕΛ.  8
ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ
Προετοιμασμένοι για αγωνιστική συνέχεια

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους είναι οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ αναμένεται σήμερα ή το πολύ αύριο η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Διοίκησης του Ιδρύματος


ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ
Στη Βουλή το θέμα των «τρελών αγελάδων»

Το θέμα του διατροφικού σκανδάλου των «τρελών αγελάδων» ξαναφέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης και ρωτώντας ποια μέτρα θα πάρει, ώστε να στηριχτεί η εγχώρια βοοτροφία, βασισμένη διατροφικά στις φυτικές πρωτεΐνες


ΣΕΛ.  16
ΓΟΥΔΙ
Συγκέντρωση τη Δευτέρα

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Δευτέρας, στη θέση «Ρυθμός», που διοργανώνουν δημοτικές παρατάξεις και φορείς του Ζωγράφου, ενάντια στα σχέδια τσιμεντοποίησης του Πάρκου στο Γουδί, απευθύνει στους Αθηναίους η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»


ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ