Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10956

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Αύριο η πανεργατική - παλλαϊκή απεργία
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 73 πόλεις σε όλη τη χώρα
  • Αθήνα: 10 π.μ., Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς: 10.30 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός

ΣΕΛ.  12  -  13

ΝΕΟΣ ΤΥΦΩΝΑΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ενόψει ελεγχόμενης καταστροφής κεφαλαίου

Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας κλιμακώνει την αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση με ορυμαγδό νέων αντιλαϊκών μέτρων, είτε με τη μορφή νέου μνημονίου, είτε με την επιμήκυνση του υφιστάμενου, μέσω του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Αυτό αποκαλύπτεται τόσο από τους ελέγχους της τρόικας, όσο και από τη «μυστική» συνάντηση στο Λουξεμβούργο εν μέσω αδιεξόδων διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, όπου συζήτησαν επίσης την αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή την «ελεγχόμενη χρεοκοπία», που σημαίνει καταστροφή του κεφαλαίου, εν μέσω ανταγωνισμών για το ποιας χώρας το κεφάλαιο θα ωφεληθεί περισσότερο, ποιας λιγότερο από την πτώχευση των λαών που είναι οι μόνοι σίγουρα χαμένοι, αλλά και ποιας χώρας το κεφάλαιο θα καταστραφεί λιγότερο.


ΣΕΛ.  3,    6  -  8

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αναγκαιότητα η ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος

Την ανάγκη το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να δράσουν συλλογικά και οργανωμένα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, υπέρ του λαού, υπογράμμισε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε εκδήλωση στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας.


ΣΕΛ.  10  -  11

Κάλπικα...

Αν και το ΚΚΕ έχει από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσει ότι κανένας συνταξιούχος βουλευτής που να ανήκει σε αυτό δεν έχει προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να διεκδικήσει αναδρομικά, η δημοσιογράφος Γ. Παπαδάκου, με άρθρο της στο «ΒΗΜΑ» (7/5/2011), επιχειρεί να χρεώσει στο ΚΚΕ τις αγωγές του Μίκη Θεοδωράκη και των κληρονόμων του Λυκούργου Καλλέργη. Είναι γνωστό (και σίγουρα η κα Παπαδάκου το γνωρίζει) ότι όλοι οι συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία βουλευτές που ανήκουν στο ΚΚΕ αποδίδουν την αποζημίωσή τους στο ΚΚΕ. Με τον τίτλο «Από όλα τα κόμματα οι συνταξιούχοι βουλευτές που ζητούν αναδρομικά», προχωράει σε μιαν αυθαίρετη ταύτιση του ΚΚΕ με τα άλλα αστικά κόμματα με προφανή σκοπιμότητα. Το ότι ο Καλλέργης και ο Θεοδωράκης εκλέχτηκαν με το ΚΚΕ, όπως και άλλοι που εδώ και χρόνια δεν ανήκουν σε αυτό, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σημασία έχει σε ποιο κόμμα ή πολιτικό φορέα ανήκει ο κάθε ένας από αυτούς σήμερα.



32η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο

ΣΕΛ.  40
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Δράση για προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  14
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Πάλη για αποκλειστικά Δημόσια Υγεία

ΣΕΛ.  15
ΠΑΣΥ
Αγώνας ενάντια στο χαράτσι του ΕΛΓΑ

ΣΕΛ.  27
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΓΕ
Τιμή στις εξόριστες στο Τρίκερι

ΣΕΛ.  24
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Ολοταχώς για την αποποινικοποίηση

ΣΕΛ.  19
Εργαλείο χειραγώγησης των κομμάτων

ΣΕΛ.  9
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Φορτώνουν τα χρέη στο λαό

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ