Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Μάη 2003 - αριθ. φύλλου: 8569

ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΙΣΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ»
Δεν είναι μόνες τους σ' αυτόν τον αγώνα

Πανελλαδική στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη 15 Μάη, για αλληλεγγύη στις εργάτριες της «ΣΙΣΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ» κήρυξε χτες η Ομοσπονδία εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, στον Ιματισμό και το Δέρμα. Σήμερα θα γίνει νέα πορεία των εργατριών από το εργοστάσιο στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας


ΣΕΛ.  20   -   21

«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
Στόχος τους ο ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ της πολιτικής ζωής

Συνέντευξη χτες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη ΝΕΤ, σχετικά με τη φιλολογία των ημερών

  • Η επίλυση των λαϊκών προβλημάτων δεν εξαρτάται από τον αριθμό των υπουργείων, αλλά από το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων του ΠΑΣΟΚ, το κράτημα ισορροπιών, δεν μπορούν να αποτελέσουν ούτε καν θέμα συζήτησης στα μεγάλα προβλήματα και τις αγωνίες που έχει ο κόσμος.
  • Οι αλλαγές των εκλογικών περιφερειών αφορούν στη διασφάλιση, λειτουργία και όσο γίνεται ομαλή εναλλαγή των δύο κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι προσπάθεια να δημιουργηθούν αντικειμενικές προϋποθέσεις για να πληγούν διαφορετικές φωνές.
  • Η τάση είναι η υπερσυγκέντρωση, γραφειοκρατικοποίηση και διαμόρφωση μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θα διασφαλίσει ακόμα περισσότερο τον έλεγχο, την πολιτική που θα ακολουθείται και που θα υπηρετεί τα κέρδη, το κεφάλαιο, την πλουτοκρατία.
  • Το βασικό ζήτημα βρίσκεται στο κριτήριο με το οποίο ψηφίζουμε το ένα ή το άλλο κόμμα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποσαφηνίσει ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης. Ο λαός πρέπει να αντιληφθεί τη δύναμή του, να μη χάσει την ελπίδα της αντίστασης, να γυρίσει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ
Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης

9η Μάη 1945. Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, αλλά και μέρα νίκης των λαών, αφού οι τελευταίοι, με επικεφαλής το σοβιετικό λαό, και ο δίκαιος χαρακτήρας του αγώνα τους ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της συντριβής του γερμανικού ιμπεριαλισμού.

Με αφορμή την 58η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης, το ΚΣ της ΚΝΕ, σε συνεργασία με το ΔΣ του ΚΜΕ διοργανώνουν σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό, εκδήλωση με θέμα «Ο πόλεμος, η εποχή μας, η πάλη των λαών».


ΣΕΛ.  8   -   9


ΠΑΣΥ
Αγροτική «απόβαση» στην Κέρκυρα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο διοργανώνει η ΠΑΣΥ, στην Κέρκυρα, την ερχόμενη Δευτέρα, με αφορμή την εκεί Σύνοδο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων


ΣΕΛ.  26
«ΠΕΤΑΛΟ» ΜΑΛΛΙΑΚΟΥ
Στοιχίζει ζωές η κυβερνητική αδιαφορία

Τη λήψη άμεσων μέτρων στο συγκεκριμένο κομμάτι της Εθνικής Οδού, όπου γίνεται μεγάλος αριθμός αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων, έθεσε το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή


ΣΕΛ.  27
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης

Στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, που έχει προαναγγείλει η Β. Παπανδρέου, μετέθεσε τις οριστικές απαντήσεις για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ