Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 1998

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Προσκλητήριο για την απεργία της 15ης Δεκέμβρη

Ταξικό προσκλητήριο σε όλους όσοι πλήττονται από την αντιλαϊκή λαίλαπα ενόψει της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη, απηύθυνε χτες η Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου καταγγέλθηκε ιδιαίτερα ο ρόλος των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο μεταξύ στην τελική ευθεία για την απεργία, νέες Απεργιακές Επιτροπές δημιουργούνται και ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία της. Μαχητική συγκέντρωση και πορεία χτες στον Πειραιά.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ
ΠΟΔΙ
παλεύει για τη μόρφωση των παιδιών της

Συλλαλητήριο - πορεία στην Αθήνα στις 11 π.μ. από τα Προπύλαια

  • Δεκάδες χιλιάδες μαθητές, καθηγητές, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς, εργαζόμενοι, διαδηλώνουν σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, σε μια άνευ προηγουμένου πανεκπαιδευτική παλλαϊκή κινητοποίηση. Στη Θεσσαλονίκη, το αγωνιστικό ραντεβού στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα του Βενιζέλου
  • Επιχείρηση αντιπερισπασμού χτες από τον υπουργό Παιδείας. Αρνούμενος να συζητήσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την αντιεκπαιδευτική του πολιτική, ανακοίνωσε ρυθμίσεις για απορρόφηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η στάση του Γερ. Αρσένη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης
  • Μαθητές, καθηγητές, γονείς από τα σχολεία του Περάματος, με επικεφαλής τον κομμουνιστή δήμαρχο Γ. Πατσιλινάκο, έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Παιδείας και παρέδωσαν τα κλειδιά των κτιρίων των σχολείων, αφού, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης καθηγητών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στο ΤΕΕ Περάματος υπάρχουν μόνο καθηγήτριες κομμωτικής!!!

ΣΕΛ.  /PARA>

ΒΟΥΛΗ
ΚΚΕ: Οχι στην προς τα κάτω ενοποίηση των ταμείων

Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν "επί της αρχής" το περίφημο "μίνι" ασφαλιστικό, ολοκληρώθηκε χτες η πρώτη μέρα της συζήτησης του εν λόγω νομοθετήματος, που οδηγεί στο "τσουβάλιασμα" και τη συρρίκνωση σειράς ασφαλιστικών ταμείων.

Ενοποίηση προς τα πάνω, για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων ΝΑΙ, τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ. Ενοποίηση προς τα κάτω, ενοποίηση που χειροτερεύει τη θέση του εργαζόμενου - συνταξιούχου ΟΧΙ. Και η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί την προς τα κάτω ενοποίηση.

Ηδη, με 24ωρη απεργία σήμερα αντιδρούν στην ενοποίηση των ταμείων αρωγής τους οι υπάλληλοι των υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού, Τύπου, Δημόσιας Διοίκησης, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και το διοικητικό επιστημονικό προσωπικό των Δημόσιων Υπηρεσιών.


ΣΕΛ.  5


ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Βίαια επεισόδια και πολιτικά προβλήματα

Λίγα, μόλις, εικοσιτετράωρα πριν από την άφιξη του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον με στόχο την προώθηση της "συμφωνίας" του Μέριλαντ, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συγκρούονται σκληρά σε καθημερινή βάση, ενώ "ασθμαίνει", κερδίζοντας χρόνο με πολιτικά τεχνάσματα, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Μπέντζαμιν Νετανιάχου


ΣΕΛ.  13
ΚΑΒΑΛΑ
Συλλαλητήριο εργατών - επαγγελματιών

Συλλαλητήριο γίνεται σήμερα το μεσημέρι στην Καβάλα κατά της διακοπής εργασιών της Εταιρίας Πετρελαίων Β. Αιγαίου και την απόλυση 370 εργαζόμενων. Την ίδια ώρα, θα κλείσουν και τα καταστήματα, ενώ χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αποκλεισμό του αεροδρομίου Καβάλας.


ΣΕΛ.  17
"ΑΤΖΕΝΤΑ 2000"
Στα 3,5 τρισ. δρχ. υπολογίζουν τις "απώλειες"

Το ποσό των 3,5 τρισ. δραχμών αγγίζουν οι "απώλειες" για την Ελλάδα, αν, τελικά, υλοποιηθούν οι θέσεις των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και περικοπούν οι δαπάνες του κοινοτικού προϋπολογισμού την περίοδο 2001 - 2006 (εφαρμογή πακέτου Σαντέρ)


ΣΕΛ.  21
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αιρετοί για το λαό ή για το κεφάλαιο;

"Είμαστε αιρετοί και όχι κυβερνητικοί υπάλληλοι", υπογράμμισε ο Σπ. Χαλβατζής, σε σχετική ημερίδα της ΕΝΑΕ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις απαράδεκτες "επιστημονικές" προτάσεις, που θέλουν να χειραγωγήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση


ΣΕΛ.  25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ