Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Οχτώβρη 1997

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Ραντεβού την Πέμπτη στην Αθήνα

Την απόφαση των κατοίκων της υπαίθρου να παλέψουν ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο "Ι. Καποδίστριας", ανακοίνωσαν χτες και στην Αθήνα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στις αναγκαστικές συνενώσεις


ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΕΒ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝΗΓΕΣΙΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ
ΧΕΡΙΑ
από το οκτάωρο!

Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα για να μην επιτραπεί η νομιμοποίηση των ελαστικών ωραρίων και μισθών, ούτε στις διάφορες παραλλαγές τους, γιατί οδηγούν σε μείωση αποδοχών και αύξηση της εντατικοποίησης. Οι εργαζόμενοι να μην πέσουν στην παγίδα του ψευδεπίγραφου 35ωρου και των άλλων συστημάτων απασχόλησης

Βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από την κατάργηση του 8ώρου, των Συλλογικών Συμβάσεων και γενικότερα του θεσμοθετημένου χρόνου απασχόλησης, προειδοποιεί τους εργατοϋπαλλήλους το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, χαρακτηρίζοντας ωμή προσπάθεια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων τη χτεσινή "ομοβροντία" δηλώσεων, του προέδρου του ΣΕΒ, του υφυπουργού Εργασίας και του προέδρου της ΓΣΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε ότι το 8ωρο δεν είναι "ιερό", ο υφυπουργός Εργασίας ότι η κατάργησή του έχει "θετικό χαρακτήρα" και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ λέει "ναι" στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας εφόσον γίνει αποδεκτό το... 35ωρο! Η κατάργηση του 8ώρου βρίσκεται ήδη στο τραπέζι του "κοινωνικού διαλόγου" - απάτη με τη συνευθύνη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Αποτελεί μια από τις προτεραιότητες στην "ατζέντα" της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Λουξεμβούργο που θα γίνει το Νοέμβρη και παρουσιάζεται σαν λύση (!) για τη "μείωση της ανεργίας".

Συσπείρωση και ταξική πάλη πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  18

Προετοιμάζουν το ξεκλήρισμα της αγροτιάς

"ΟΧΙ στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς", βροντοφώναξαν οι αγρότες στο μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριό τους, πέρσι το Δεκέμβρη στην Αθήνα, απ' όπου και οι φωτογραφίες. Η κυβέρνηση, όμως, επιμένει στην αντιαγροτική πολιτική της και επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό της αγροτιάς και τη δημιουργία του αναγκαίου για τα σχέδιά της ψυχολογικού κλίματος. Αυτό φανερώνει το κείμενο εργασίας, ειδικής ομάδας εργασίας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), ενώ την ίδια στιγμή ομολογείται το επερχόμενο μαζικό ξεκλήρισμα των αγροτών, ως συνέπεια των ολέθριων προτάσεων της "Ατζέντας 2000"


ΣΕΛ.  6



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ