Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10570

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ και όχι ο λαός τα ελλείμματα και την κρίση

Καμία αναμονή του νέου φορολογικού νόμου, του νέου «Συμφώνου Σταθερότητας» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ! Αντεπίθεση τώρα!

  • Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβερνητική προπαγάνδα, περιμένοντας τη νέα φοροεπιδρομή σε βάρος του από την κυβέρνηση με τη νέα φορολογική πολιτική και το νέο «Σύμφωνο Σταθερότητας». Μόνο η εργατική, λαϊκή αντεπίθεση μπορεί να της ορθώσει εμπόδια. Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι περισσότερη εμπιστοσύνη και συσπείρωση με το ΚΚΕ, που έγκαιρα προειδοποίησε ότι την επαύριο των εκλογών η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα έφερνε καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων.
  • Υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος! Είναι η αγωνιστική στάση, είναι η ταξική πολιτική επιλογή και η δράση στο σωματείο, στην ένωση, στον αγροτικό σύλλογο και στην πολιτική ψήφο. Είναι η άμεση συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, απεργίες με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τη Συντονιστική Επιτροπή ΕΒΕ, με τη συσπείρωση στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών της πλειοψηφίας των αυριανών μισθωτών επιστημόνων.
  • Οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, να απαιτήσουν να πληρώνουν τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο:
  • Να ανέβει άμεσα ο συντελεστής φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.
  • Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κ.λπ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.
  • Να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο στα 40. 000 ευρώ για κάθε ζευγάρι και από 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ.
  • Η επιδότηση των αγροτών να γίνεται με βάση την παραγωγή και το εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

ΣΕΛ.  3

Για ποιο δίκιο

Σκληρά, αλλά δίκαια είναι τα φορολογικά μέτρα και το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», προπαγανδίζουν τα κυβερνητικά επιτελεία. Αλλά πόσο δίκαιη είναι η πληρωμή της αύξησης των έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ, από άνισα εισοδήματα; Των ανθρώπων του μόχθου από τη μια και των μεγαλοεπιχειρηματιών από την άλλη; Πόσο δίκαια είναι η μείωση του αφορολόγητου, που αυξάνει τους άμεσους φόρους στα φτωχά λαϊκά στρώματα, αντί της αύξησης της φορολογίας των κερδών; Πόσο δίκαιο είναι η επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς 1 δισ. ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όταν μόνο στην περίοδο της κρίσης, στο πρώτο 9μηνο του 2009, 166 επιχειρήσεις είχαν κέρδη 11,8 δισ. ευρώ; Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει τη φορολογία των αδιανέμητων κερδών.

Αντεπίθεση, για το δίκιο του λαού κόντρα στο δίκιο του κεφαλαίου.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Βάζουν μπρος τη δημιουργία χαφιέδικων μηχανισμών

ΣΕΛ.  23
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συνεδριάζει σήμερα στην Αθήνα

ΣΕΛ.  11

Motion Team

ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Συνεχίζουν αποφασιστικά την απεργία

Συνεχίζουν την απεργία τους οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Νέας Μηχανιώνας, διεκδικώντας ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους, κόντρα στη νέα πρόκληση των πλοιοκτητών, που χτες κατέθεσαν αίτηση για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους. Στο πλευρό τους βρίσκονται τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Το θέμα φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  12
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Από τη Δευτέρα απλώνονται σε όλη τη χώρα οι κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ