Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11645

Σκέψεις με αφορμή τα 40 χρόνια από το φασιστικό πραξικόπημα στη Χιλή

ΣΕΛ.  18   -   19
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ
Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη
  • Αθήνα, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις

ΣΕΛ.  2

Ο ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ μπορεί να ανατρέψει τα μονοπώλια

Οι εργαζόμενοι έχουν έναν και μόνο δρόμο. Να προχωρήσουν με αφοβία σε συστηματική οργάνωση και οργανωμένη απειθαρχία, που θα αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά τη μήτρα που δημιουργεί τα μνημόνια και κάνει κόλαση τη ζωή του λαού. Την εξουσία των μονοπωλίων

Η εξουσία των μονοπωλίων δεν είναι πιο δυνατή από έναν αποφασισμένο και ξέροντας πού θέλει να πάει λαό, δεν είναι παντοτινή. Μπορούμε, με τους αγώνες μας, δυναμώνοντας την ανυπακοή και την απειθαρχία στις αποφάσεις τους, να οξύνουμε τους τριγμούς του συστήματός τους, να καθυστερήσουμε την επίθεσή τους, να κερδίσουμε χρόνο και έδαφος. Κρίκος και προϋπόθεση για τα παραπάνω σε κάθε κλάδο, τόπο δουλειάς και σε κάθε εργοστάσιο, να δυναμώσουν οι ταξικοί αγώνες, να δυναμώνει η οργάνωση των εργαζομένων, να χειραφετηθούν οι εργάτριες και οι εργάτες από την επιρροή και τις θέσεις της εργοδοσίας, να αντιπαλέψουν αντιλήψεις πως άλλοι θα νοιαστούν γι' αυτούς, από κόμματα του συστήματος έως ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική είναι ο λαός πρωταγωνιστής στον αγώνα, για να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει και της ζωής του.


ΣΕΛ.  3   -   4

39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σε τροχιά κορύφωσης σε όλη τη χώρα

Την ερχόμενη Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη ανοίγουν οι πύλες του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που θα φιλοξενηθεί στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και θα κορυφωθεί στις 14 Σεπτέμβρη, οπότε και θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την ερχόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο το 39ο Φεστιβάλ θα κορυφωθεί επίσης σε μια σειρά μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών.


ΣΕΛ.  6   -   7

Προσφορά

Ο Ανδρέας Κάρλος, στη μνήμη της συζύγου του ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΛΟΥ, πρόσφερε 1.500 ευρώ στο «ΡΙΖΟ» και 1.500 ευρώ στο Κόμμα.



Πίσω από την αστική διαπάλη για το νέο δάνειο

ΣΕΛ.  9
ΠΑΣΕΒΕ
Στη μάχη για την κινητοποίηση στις 16 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  21
ΛΑΡΚΟ - ΕΑΣ - ΕΛΒΟ
Κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια

ΣΕΛ.  12   -   13
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Βαθιά αντιλαϊκές και επικίνδυνες

ΣΕΛ.  16   -   17
Στους ιδιώτες η ακίνητη περιουσία των Ταμείων

ΣΕΛ.  5
Κρίσιμες εξελίξεις στην υπόθεση της Συρίας

Είναι γεγονός ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για τη Συρία, αλλά και τα όσα διημείφθησαν στη Σύνοδο των «G20» στο συγκεκριμένο ζήτημα, αποκαλύπτουν ότι οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις έχουν οξυνθεί, ενώ υπάρχει κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις ΗΠΑ να ετοιμάζουν σχέδια για επέμβαση.


ΣΕΛ.  11,    14   -   15
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΔΕΘ
«Τα δίνει όλα» για το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ