Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10171

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην πορεία προς την κορύφωση

Στην τελική ευθεία για τις εκδηλώσεις κορύφωσης του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ μπαίνουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της Νεολαίας σε όλη τη χώρα, για να γιορτάσουν μέσα από το Φεστιβάλ την 90χρονη Ιστορία του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  10  -  11

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟ πάλης για την ανατροπή του ευρωμονόδρομου

Μαζική, γεμάτη παλμό και αποφασιστικότητα η συγκέντρωση που διοργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ, η Συντονιστική των ΕΒΕ και η ΠΑΣΥ. Δεν υπολογίζουμε θυσίες, θα αντισταθούμε με κάθε μορφή πάλης

  • Με ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και βαθιά περιφρόνηση στις σύγχρονες ανάγκες του, η κυβέρνηση στη ΔΕΘ έδωσε προκλητικά νέες εξετάσεις διασφάλισης της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ μιλά για ανύπαρκτη κυβέρνηση και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για κακή κυβέρνηση.
  • ΚΚΕ: Η πολιτική της κυβέρνησης είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο. Η εργατική τάξη, ο λαός έχουν τον δικό τους: Απειθαρχία, σκληρή ενιαία πάλη για την απόκρουση της επίθεσης, για την ανατροπή του «ευρωμονόδρομου» στην πορεία.
  • ΠΑΜΕ: Δεν έχουμε άλλο δρόμο, μπορούμε και πρέπει να κάνουμε σαν τάξη το μεγάλο βήμα, το μεγάλο άλμα να φύγει απ' τη μέση όποιος κατευθύνει τον πλούτο στις τσέπες των λίγων. Να τσακιστούν τα κόμματα του δικομματισμού και η πολιτική τους.

ΣΕΛ.  3,   6  -  7

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
Η ΚΕ του ΚΚΕ τίμησε ένα μεγάλο κι αληθινό καλλιτέχνη

Με τη μεγάλη συναυλία χτες στη Ρωμαϊκή Αγορά, στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υπουργός Πολιτισμού, πρέσβεις άλλων χωρών, εκπρόσωποι της Βουλής, της Αυτοδιοίκησης, κοινωνικών φορέων και πλήθος κόσμου, τίμησε η ΚΕ του ΚΚΕ τον Μάνο Χατζιδάκι. Το ΚΚΕ πάντοτε στήριζε καλλιτέχνες που αντανακλούσαν στο έργο τους τα προβλήματα και τα όνειρα του λαού. Τη συναυλία τη χρωστούσαμε στον Μάνο Χατζιδάκι. Η απόφαση να πραγματοποιηθεί είναι παλιά, σε συνεννόηση μαζί του. Εκκρεμούσε η υλοποίησή της και έχει τη θέση της στο γιορτασμό των 90 χρόνων της Iστορίας μας.


ΣΕΛ.  8  -  9


ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Καμιά ιδιοκτησία σε δάση και γη

ΣΕΛ.  12
ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταργούν την Κυριακή - αργία

ΣΕΛ.  20
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Επικίνδυνη αντιπαιδαγωγική πολιτική

ΣΕΛ.  15,   25
ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΔΕΗ
ΚΚΕ: Μειώστε τα τιμολόγια

ΣΕΛ.  22
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα

ΣΕΛ.  25
ΟΣΕ
Θανατηφόρο ατύχημα στη Λάρισα

ΣΕΛ.  24
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ξεκινούν κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ