Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11031

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αγριο πετσόκομμα των συντάξεων

Το Σεπτέμβρη θα υπάρξουν ρυθμίσεις που θα αφορούν στο πετσόκομμα και των επικουρικών συντάξεων.


ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εντείνει την επίθεση στους δημόσιους υπάλληλους

Motion Team

ΠΑΜΕ: Μόνος δρόμος είναι το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


ΣΕΛ.  11

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ενάντια στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα
  • Τα περί της διάσωσης της οικονομίας της Ευρωζώνης και περί διάσωσης της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια νέα καταιγίδα εναντίον των λαών με απρόβλεπτες και προβλεπόμενες συνέπειες τα επόμενα χρόνια.
  • Αποδεικνύεται αυτό που εδώ και πολλά χρόνια λέει το ΚΚΕ, και το επανέλαβε ακόμα πιο σταθερά με την έναρξη της κρίσης, ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικό διαχειριστικό φάρμακο για την κρίση του καπιταλισμού.
  • Αυτό που παρατηρούμε σήμερα δεν είναι οι ανάξιοι και απαθείς ηγέτες, αλλά ένας αμείλικτος πόλεμος μεταξύ τους, για το ποιο κράτος θα έχει τις μικρότερες απώλειες και για το ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες.
  • Ο Σεπτέμβρης, ο μήνας που θα νιώσουν και νέα λαϊκά τμήματα την καταιγίδα των μέτρων, πρέπει να γίνει ο μήνας της σύσσωμης παρεμπόδισης των μέτρων.
  • Αυτός ο αγώνας θα έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, στο βαθμό που θα επιτευχθεί η ενότητα δράσης και η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού και στο βαθμό που εμπεδωθεί ακόμα πιο πλατιά και στέρεα η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ανατροπές με ολέθριες επιπτώσεις στην Υγεία

Ανατροπές με ολέθριες επιπτώσεις στους ασθενείς και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία ετοιμάζει η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε χτες ο υπουργός Υγείας στον πρωθυπουργό.


ΣΕΛ.  13

Αποπροσανατολισμός

Γιατί η ΕΕ δεν έχει υιοθετήσει το ευρωομόλογο; Ποιος στο εσωτερικό της χώρας μας μίλησε πρώτος για το ευρωομόλογο; Δύο αποπροσανατολιστικά ερωτήματα, που ξαναήρθαν σε πλήρη χρήση από τα αστικά ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες. Το μοναδικό ερώτημα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε σχέση με το θέμα του ευρωομόλογου είναι: Ποιον θα ωφελούσε; Αν ποτέ εφαρμοστεί θα 'ναι άλλο ένα μέτρο καπιταλιστικής διαχείρισης της κρίσης. Δηλαδή, άλλο ένα μέτρο που για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων θα απαιτήσει όλο και σκληρότερα μέτρα σε βάρος των λαών. Ηδη από χτες για να αγοράσει τα ιταλικά ομόλογα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απαίτησε, όπως διέρρευσε, να πάρει η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα. Φυσικά η πιθανή εφαρμογή του θα προκαλούσε απώλειες σε κάποια κεφάλαια και κέρδη για κάποια άλλα. Εκεί πηγάζει και η ενδοϊμπεριαλιστική διαμάχη, που για την ώρα δεν επιτρέπει την εφαρμογή του. Τώρα, για το ποιος πρώτος στην Ελλάδα ανέλαβε μέσα στις τόσες εξετάσεις που δίνουν στην αστική τάξη τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και λοιποί συγγενείς) να το προωθήσει, όχι μόνο δεν έχει σημασία για τα λαϊκά στρώματα αλλά λειτουργεί και αποπροσανατολιστικά. Πάντως, θα μπορούσαν και όλοι μαζί ταυτόχρονα να έχουν αναλάβει την εργολαβία προώθησης αφού έτσι κι αλλιώς τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι ο καημός τους. Η μοναδική διέξοδος για το λαό είναι ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκή συμμαχία μέχρι την οριστική ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.



ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση για την απεργία σε Επισιτισμό - Τουρισμό

ΣΕΛ.  12
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δηλώσεις για αύξηση της θητείας

ΣΕΛ.  10
66 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Σήμερα οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
  • Αθήνα: Στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.
  • Θεσσαλονίκη: Στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

ΣΕΛ.  10
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σήμερα η κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΑ

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ