Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11002

Η κυβέρνηση προχωρά στη συρρίκνωση των Βαρέων - Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων

Επιμένει η κυβέρνηση στον αποχαρακτηρισμό των ΒΑΕ, αναθέτοντας σε «εμπειρογνώμονες» του υπουργείου Εργασίας να διαμορφώσουν τη νέα λίστα που βολεύει το υπουργείο, επειδή η Επιτροπή που είχε συσταθεί δεν κατέληξε σε αποχαρακτηρισμούς.


ΣΕΛ.  7

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ με το νέο αντιδραστικό «νόμο - πλαίσιο»

ΠΑΜΕ: Να μην περάσει στην πράξη αυτό το νομοσχέδιο. Αγώνας για γενικότερες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές, για λαϊκή Παιδεία

Το σχέδιο του «νόμου - πλαισίου» στερεί τη μόρφωση διαφοροποιώντας το επιστημονικό περιεχόμενο των σπουδών για να προσαρμόσει την Ανώτατη Εκπαίδευση στα συμφέροντα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η σαρωτική υποβάθμιση των ΑΕΙ-ΤΕΙ φαίνεται από το πέρασμα, και θεσμικά, των 3 κύκλων σπουδών, τα ολιγοετή προγράμματα σπουδών, τα προγράμματα κατάρτισης - διά βίου εκμετάλλευσης. Θα παρέχονται για τη μεγάλη πλειοψηφία των σπουδαστών υποβαθμισμένα πτυχία πολλών ταχυτήτων, προορισμένα για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ως εισιτήρια στην ανεργία και στην επανακατάρτιση. Τα προγράμματα σπουδών θα αξιολογούνται και θα πιστοποιούνται από τις επιχειρήσεις και τους εκπροσώπους τους μέσα στα Ιδρύματα, ενώ αποσυνδέεται το πτυχίο από το επάγγελμα. Η φτωχή λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της θα βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν. Μεθοδεύεται η κατάργηση του ασύλου, με στόχο το χτύπημα του οργανωμένου πολιτικοποιημένου λαϊκού και φοιτητικού κινήματος.


ΣΕΛ.  8  -  9

20ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκινά την Παρασκευή στη Ρούμελη

Ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή οι εκδηλώσεις του 20ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που φέτος γίνεται στη Ρούμελη. Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για αυτή τη μεγάλη συνάντηση νέων από όλη τη χώρα, με την Ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ (φωτ. από παλιότερη διοργάνωση).


ΣΕΛ.  17

ΚΚΕ
Συκοφαντούν τους αγώνες το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΝ για τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις κατά βουλευτών από διάφορες ομάδες δεν έχει στόχο μόνο τον αποπροσανατολισμό και την εκτόνωση των λαϊκών αντιδράσεων. Η κυβέρνηση και οι άλλοι μηχανισμοί του συστήματος με σχέδιο αξιοποιούν τις μεγάλες αντιφάσεις και παλινωδίες του ΣΥΝ, που από τη μία δεν αμφισβητεί το σύστημα και εχθρεύεται την ταξική πάλη, ενώ από την άλλη γοητεύεται από μικροαστικές αντιδράσεις και εκτονώσεις ορισμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων και να παγιδεύσουν σε διλήμματα και καταστάσεις που είναι χρήσιμα για το σύστημα. Θέλουν να συκοφαντηθεί η λαϊκή δράση και να «νομιμοποιηθεί» η καταστολή της οργανωμένης λαϊκής ανυπακοής και της ταξικής πάλης, που αποτελεί το εμπόδιο στην αντιδραστική αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και τον πραγματικό αντίπαλο που μπορεί να το ανατρέψει.



ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
Επιχείρηση συκοφάντησης της λαϊκής ανυπακοής

ΣΕΛ.  13
ΠΑΜΕ
Αντίσταση στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων

ΣΕΛ.  6
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Σήμερα απεργούν πανελλαδικά

ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ
Ζητά συνενοχή στις ληστρικές συμβάσεις

ΣΕΛ.  21
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Απολύσεις ή «μισοαπολύσεις»

Περί όνου σκιάς ο τσακωμός ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ο ένας είναι με την απόλυση και ο άλλος με τη «μισοαπόλυση», γιατί και οι δυο τους, μαζί με την ΕΕ, είναι κατά του δικαιώματος στη σταθερή εργασία. Πανεργατική - παλλαϊκή συσπείρωση, οργάνωση και πάλη για προστασία των ανέργων, σταθερή εργασία για όλους με δικαιώματα, με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  11
ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΝΑΤΟ
Ρυθμίσεις της νέας δομής της λυκοσυμμαχίας

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ