Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Ιούλη 2001 - αριθ. φύλλου: 8014

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
Ενίσχυση του μετώπου ενάντια στους διώκτες του

Η παραπομπή του Σλ. Μιλόσεβιτς στο δικαστήριο της Χάγης περιπλέκει την κατάσταση στα Βαλκάνια, ενώ φαίνεται πως οι διώκτες του ανησυχούν από την προοπτική της αντιιμπεριαλιστικής πάλης των λαών


ΣΕΛ.  30  -  31

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εξω η ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΡΜΑΔΑ από την Ελλάδα

Στις 6 το απόγευμα σήμερα, οι ελεύθεροι πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι αγωνιστές της ειρήνης, οι υπερασπιστές της τιμής και της ανεξαρτησίας της χώρας, κατακλύζουν την κεντρική πύλη του λιμανιού, στέκονται περήφανα στο μετερίζι του αγώνα, βροντοφωνάζουν «Εξω τα ΝΑΤΟικά πολεμικά από το λιμάνι», «Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια», «Κανένας φαντάρος στην ΠΓΔΜ».

Η απάντηση του φιλειρηνικού κινήματος στην προκλητική παρουσία του ΝΑΤΟικού στόλου στο λιμάνι της πόλης, που η πολιτική της κυβέρνησης έχει μετατρέψει σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών επεμβάσεων, αναμένεται να είναι αποστομωτική, όπως δείχνει και η μαζική παρουσία λαού και νεολαίας στις χτεσινοβραδινές εκδηλώσεις ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟικών, αλλά και η μαζική συμμετοχή στην κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Στόμιο.

Ο πόλεμος που ποτέ δεν έφυγε από τη γειτονιά μας, δείχνει και πάλι το μαύρο πρόσωπό του στη γειτονική μας χώρα. Κάθε Ελληνας πατριώτης που σέβεται τον εαυτό του υψώνει το δικό του «όχι» με κάθε τρόπο που μπορεί. Οι ΝΑΤΟικοί επικυρίαρχοι έχουν το θράσος να διοργανώνουν δεξιώσεις και να προκαλούν. Κανένας πατριώτης δεν έχει θέση σε τέτοιες βεγγέρες. Η θέση όλων βρίσκεται στο μετερίζι του αγώνα πλάι στο λαό και την αδούλωτη νεολαία μας.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Επαγρύπνηση για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Το συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Αθήνα διατράνωσε την απόφαση των εργατών, των συνταξιούχων και των επαγγελματοβιοτεχών να συνεχίσουν την πάλη για δημόσια καθολική υποχρεωτική Ασφάλιση για όλο το λαό, στη βάση των σύγχρονων αναγκών τους. Αλλωστε ο «δεκάλογος για την Ασφάλιση» που ανακοίνωσε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Α. Διαμαντοπούλου, δεν αφήνει περιθώρια επανάπαυσης. Την ίδια ώρα ο δημόσιος τομέας Υγείας οδεύει ραγδαία προς την επιχειρηματική δραστηριότητα. Η πείρα των τελευταίων κινητοποιήσεων είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια.


ΣΕΛ.  6  -  7,   19


ΓΕΝΟΒΑ
Κατά της «ιεράς συμμαχίας»

Εκτός συνόρων αλλά εντός πεδίου «μεταφέρουν» τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις και οι κομμουνιστές της χώρας μας, αφού θα διαδηλώσουν στη Γένοβα μαζί με τα ταξικά τους αδέλφια απ' όλο τον κόσμο με αφορμή την εκεί σύνοδο των «7 + 1»


ΣΕΛ.  3,   5
«ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ»
Η κυριαρχία του κέρδους γεννά κινδύνους

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους Ελληνες καταναλωτές από την εμφάνιση σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βοοειδών στις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωνε ο υπουργός Γεωργίας, ώσπου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί όσο στην υπόθεση «διατροφική αλυσίδα» κυριαρχεί το κέρδος


ΣΕΛ.  13
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Ρημάζουν τα γουναράδικα

Μικρό αφιέρωμα στην Καστοριά και στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί της. Προβλήματα - απόρροια της εφαρμοζόμενης αντεργατικής πολιτικής, η οποία στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο και συνθλίβει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


ΣΕΛ.  16  -  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ