Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9795

ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ σε βάρος των αποθεματικών

Στο σημερινό «Ριζοσπάστη», τι προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε χτες η ΝΔ και τι προτείνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΔ:

  • Η κυβέρνηση διατηρεί και αυξάνει το ποσοστό του 23% που μπορεί να «επενδύεται» στον τζόγο.
  • Διατηρεί τους μεσάζοντες (χρηματιστηριακές εταιρείες, πιστωτικά ιδρύματα κ.ά.) και διευρύνει το ρόλο και τις αρμοδιότητές τους.
  • Δεν περιορίζει τις μορφές του τζόγου (δομημένα, σύνθετα, αμοιβαία κλπ.) αλλά και οδηγεί τα χρήματα των Ταμείων στα Χρηματιστήρια της ΕΕ.
  • Η κυβέρνηση επιδιώκει με τις εισφορές των εργαζομένων να χρηματοδοτήσει την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων μέσα από τις «Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα».

ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

  • Κατάργηση του συνόλου των αντιασφαλιστικών νόμων που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Επιστροφή των απωλειών από το 1950 έως σήμερα.
  • Κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.
  • Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες με αντίστοιχη μείωση κατά 5 χρόνια για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Πλήρη σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας με τη συμπλήρωση 30 χρόνων εργασίας ή 9.000 ενσήμων. Θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης με 4.050 μέρες ασφάλισης.
  • Καμιά πρόσθετη επιβάρυνση στους ασφαλισμένους. Απαλλαγή των εργαζομένων από την εισφορά στον κλάδο Υγείας - Πρόνοιας. Το κόστος των μέτρων να βαραίνει την εργοδοσία και το κράτος.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ερχονται αρνητικές εργασιακές αλλαγές

Τις ραγδαίες αρνητικές αλλαγές που επέρχονται και στο χώρο του δημοσίου, με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την αντικατάσταση των μονίμων υπαλλήλων με έκτακτους και προσωρινούς, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, κατά την επίσκεψη που έκανε χτες το πρωί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Τόνισε επίσης πως δεν υπάρχει «πράσινο» και «γαλάζιο» κράτος. Υπάρχει το κράτος το οποίο στελεχώνεται από ανθρώπους που υπερασπίζονται το σύστημα. Ενα κράτος το οποίο θέλει χειραγωγημένους τους δημόσιους υπαλλήλους, χειραγωγημένο έναν ολόκληρο λαό, υποταγμένο στην κυρίαρχη πολιτική.


ΣΕΛ.  9


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες από τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φιέστα αποενοχοποίησης στην Ψυττάλεια

Η κυβέρνηση έστησε χτες, ούτε λίγο - ούτε πολύ, φιέστα για τα εγκαίνια του ... μισού εργοστασίου ξήρανσης της λυματολάσπης στην Ψυττάλεια.


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ