Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Μάη 2000 - αριθ. φύλλου: 7666

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παγκόσμιο Συνέδριο Κινημάτων Ειρήνης

Με τη μεγάλη συναυλία ειρήνης, την Κυριακή το βράδυ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου χιλιάδες τραγούδησαν και χόρεψαν με τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου, ξεκίνησε το 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης.

Αύριο Τετάρτη, αρχίζει τις εργασίες του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το Παγκόσμιο Συνέδριο Ειρήνης, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή 500 συνέδρων, προερχόμενων από φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα από όλο τον κόσμο.

Η κορύφωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα θα γίνει την Κυριακή 14 του Μάη, με την καθιερωμένη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.


ΣΕΛ.  12   -   13,   20   -   21

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μαζική ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ των εργαζομένων

Με μεγάλες, ιδιαίτερα μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα γιόρτασε η εργατική τάξη της πατρίδας μας την ταξική Πρωτομαγιά, δίνοντας μήνυμα αντίστασης και ανυποχώρητης πάλης ενάντια στο κεφάλαιο, στην πολιτική της κυβέρνησης, στις συναινετικές λογικές άλλων δυνάμεων, στο ξεπούλημα των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του κινήματός της από την ελίτ των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που λυμαίνονται τα συνδικάτα κι έχουν οδηγήσει στον εκφυλισμό και τη διαφθορά τα συνδικαλιστικά όργανα, καθιστώντας τα πλήρως ανυπόληπτα στα μάτια των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων.

Το μήνυμα των αγωνιστικών, ταξικών δυνάμεων, με επικεφαλής το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο -το ΠΑΜΕ- που αποτελεί συσπείρωση ταξικών Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικαλιστών βρήκε ευρύτατη απήχηση. Ιδιαίτερα στην Αθήνα, η συγκέντρωση και η μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία έδειξαν ότι μπορεί ακόμα πιο αποφασιστικά και με ακόμα πιο πρωτοπόρα δουλιά να ανοίξει ο δρόμος για την ταξική αναγέννηση σε νέες βάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, των μορφών συσπείρωσης, οργάνωσης και δράσης των εργατών και εργατριών.


ΣΕΛ.  6   -   10


9 ΜΑΗ
Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης

Σήμερα 9 Μάη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως (άγαλμα Αθηνάς), η συγκέντρωση για την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης και της Νίκης των Λαών κατά του φασισμού, που οργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων


ΣΕΛ.  18   -  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ