Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10617

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
  • Δίνουμε συνέχεια στην απάντηση της εργατικής τάξης ενάντια στην αντεργατική πολιτική και στα μέτρα κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ.
  • Στην Ομόνοια στις 11 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.
  • Στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

ΣΕΛ.  11   -   12

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ κόντρα στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή σας

Αλέκα Παπαρήγα: Και τα δύο φύλα μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ενάντια στα μέτρα, που χτυπάνε τάχα την κρίση, στην πραγματικότητα όμως θα βάλουν νέους βράχους πάνω στις πλάτες των εργαζομένων

*

Ταξικός είναι ο χαρακτήρας της γυναικείας ανισοτιμίας. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να δώσει ισοτιμία, λόγω του εκμεταλλευτικού του χαρακτήρα. Εξαπατούν τις γυναίκες με την ισοτιμία στο νόμο. Οι κατακτήσεις των γυναικών στο σοσιαλισμό είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες από τις όποιες κατακτήσεις απέσπασε το λαϊκό κίνημα, ακόμη και στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες. Το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ καλούν τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκες της φτωχής αγροτιάς, να ξεσηκωθούν. Το πακέτο των βάρβαρων μέτρων θα πλήξει ιδιαίτερα τις γυναίκες, και ακόμα πιο πολύ τις κοπέλες, τα νεαρά ζευγάρια. Ο αγώνας για την απόκρουση των άγριων αντιλαϊκών μέτρων, ο αγώνας για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών, είναι αγώνας ζωτικός για τη βελτίωση της ζωής της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.


ΣΕΛ.  8   -   10

Κλιμάκωση της πάλης

Τα κυβερνητικά μέτρα (κόψιμο μισθών, έμμεσοι φόροι) τσακίζουν το εργατικό, το λαϊκό εισόδημα, ενταγμένα στη στρατηγική για την έξοδο της καπιταλιστικής οικονομίας από την κρίση και τη δημιουργία συνθηκών για κερδοφορία του κεφαλαίου. Θα εφαρμοστούν και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι συνδυασμένα με τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις σε Ασφαλιστικό (μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης), ελαστικές εργασιακές σχέσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση απολύσεων, αφαίρεση παροχών σε υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, άρα εμπορευματοποίηση, παράδοση της Παιδείας στους επιχειρηματίες. Κάνουν πιο φτηνό τον εργάτη. Αυτή είναι η στρατηγική τους. Γι' αυτό είναι μόνιμα τα άγρια μέτρα, ενώ θα έρθουν κι άλλα. Κρίση σημαίνει υπερπληθώρα κεφαλαίου που δεν επενδύεται γιατί δε φέρνει κέρδη. Υπάρχει άφθονο χρήμα στα χρηματοκιβώτια τραπεζών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, εφοπλιστών. Εξασφαλίζοντας πιο φτηνούς εργάτες, εξασφαλίζουν επενδύσεις των χρημάτων για μεγαλύτερο κέρδος απ' αυτό που έβγαζαν πριν την κρίση, αυξάνοντας την εκμετάλλευση. Το κέρδος βγαίνει από την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Απαιτείται στρατηγική αντιπαράθεση από το κίνημα. Αρα ενιαία πάλη ενάντια σ' αυτή την πολιτική και όχι μεμονωμένες συντεχνιακές διεκδικήσεις. Διεκδίκηση ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, κλιμάκωση της ταξικής πάλης, να πληρώσει το κεφάλαιο γι' αυτά που πληρώνει ο λαός. Οριστική διέξοδος, η ανατροπή αυτής της πολιτικής, η λαϊκή εξουσία, εργοστάσια, επιχειρήσεις, γη κλπ. χωρίς καπιταλιστές ιδιοκτήτες, να γίνουν λαϊκή περιουσία.



ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Συνδιαχείριση - ΝΑΤΟποίηση στο Αιγαίο

ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Πιο μεγάλη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

ΣΕΛ.  7
ΣΠΑΡΤΗ
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σπίτι μεταναστών!

ΣΕΛ.  24
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΑΡΚΟΖΙ
Στήριξη στην αντιλαϊκή πολιτική

ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ