Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9597

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αλληλεγγύη για την επαναπρόσληψη του Τούρκου καθηγητή

Κάλεσμα του ΚΚΕ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, στους μαζικούς φορείς, κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τον αγωνιστή πανεπιστημιακό που διώχτηκε επειδή αντέδρασε στην απόλυση 213 εργατών και δραστηριοποιήθηκε για την επαναπρόσληψή τους.


ΣΕΛ.  3

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ για τα προβλήματα της Παιδείας

Συνεχίστηκαν χτες οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Εκπαίδευση, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη να γίνει αυτός ο αγώνας παλλαϊκή υπόθεση

Μαζικές, μαχητικές ήταν οι κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, στις οποίες κατέβηκαν χτες από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι, φοιτητές. Ο αγώνας αυτός, που συνεχίζεται αμείωτος για τρίτη πλέον βδομάδα, έφερε στην επιφάνεια τα συνολικά προβλήματα της Παιδείας, με τις αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο, την υποβάθμιση της μόρφωσης, την πορεία ταξικής διαφοροποίησης, και την ανάγκη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Δυναμικό το «παρών» των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που προβάλλουν την ανάγκη του παλλαϊκού αγώνα για λαϊκή Παιδεία, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σχολείο, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. «Είμαστε μαζί στον αγώνα για ενιαία λαϊκή Παιδεία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλες τις βαθμίδες», δήλωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», ενώ ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζιώγας, δήλωσε ότι «η ΝΑΣ τάσσεται ολόπλευρα στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, γιατί ο αγώνας τους είναι δίκαιος και αναδεικνύει το σύνολο του προβλήματος της Εκπαίδευσης».

Για τη συνέχιση του αγώνα συζητούν σήμερα στις γενικές τους συνελεύσεις οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ και οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων συζητούν πρόταση για 48ωρη απεργία την επόμενη βδομάδα, με παραπέρα κλιμάκωση.


ΣΕΛ.  6   -   7

Motion Team

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στη μάχη του ψηφοδελτίου μέχρι να κλείσουν οι κάλπες

«Οσες μέρες απομένουν να δουλέψουμε και να ξανοιχτούμε, να μπούμε σε σπίτια, σε χώρους δουλιάς, ώστε να φτάσει το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ και των αγωνιστικών δημοτικών συνδυασμών παντού». Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας έδωσε χτες, στη μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το σύνθημα για τη μάχη του ψηφοδελτίου την τελευταία βδομάδα μέχρι τις εκλογές.


ΣΕΛ.  17


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αποσκίρτηση από το δικομματισμό

Οι συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών στο Δήμο και τη Νομαρχία έχουν το σθένος να συγκρουστούν, με την πλουτοκρατία, υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, γι' αυτό πρέπει να υπερψηφιστούν από το λαό.


ΣΕΛ.  8   -   9
ΚΟΥΒΑ
Στηρίζουμε πολύμορφα την επανάσταση

Λήγει επίσημα σήμερα η διεθνής καμπάνια για την αποφυλάκιση των πέντε Κουβανών, χωρίς να σταματά ο αγώνας για την απελευθέρωσή τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η διεθνής εκστρατεία κατά του εμπορικού και οικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ.


ΣΕΛ.  3
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
Διευρύνει την κοινωνική αδικία

Συνέχιση της αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος και αναδιανομή του πλούτου υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου προβλέπει και ο φετινός προϋπολογισμός, το προσχέδιο του οποίου συζητείται από χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ