Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10144

ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Επέκταση της βάσης της Σούδας μεθοδεύουν οι Αμερικανοί

Με σκοπό την επέκταση και παραπέρα θωράκιση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας στα Χανιά, οι Αμερικανοί απαιτούν την απαλλοτρίωση νέου κομματιού του δρόμου που περνάει μέσα από το χωριό Μουζουράς, αγνοώντας το μόνιμο αίτημα του ελληνικού, αλλά και κρητικού λαού, ειδικότερα, για το κλείσιμο της βάσης και την αποχώρηση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών από το νησί και τη χώρα μας συνολικά.


ΣΕΛ.  7

ΣΤΕΛΝΕΙ ΦΡΕΓΑΤΑ στη «φωτιά» της Αραβικής θάλασσας

Η ΝΑΤΟική παρουσία σε αυτήν την περιοχή εντάσσεται στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά των λαών του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Σχετίζεται άμεσα με τους εκβιασμούς και τις απειλές των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά του Ιράν

  • Την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στη «φωτιά» της Αραβικής Θάλασσας ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η ΝΑΤΟική παρουσία σε αυτήν την περιοχή εντάσσεται στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά των λαών του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Σχετίζεται άμεσα με τους εκβιασμούς και τις απειλές των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά του Ιράν. Η συμμετοχή ελληνικού πολεμικού πλοίου στη ΝΑΤΟική αποστολή δεν είναι άσχετη και με τα πρόσφατα κοινά ελληνοϊσραηλινά γυμνάσια.
  • Ο ελληνικός λαός πρέπει να ανησυχήσει για την ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας σε στρατούς κατοχής και σε επιθετικές στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων. Να καταδικάσει την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Να δράσει πιο αποφασιστικά για να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.

ΣΕΛ.  7

63 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην Ακρόπολη

Σήμερα το απόγευμα, στις 7.30, οι αντιιμπεριαλιστές της Αθήνας και του Πειραιά θα δώσουν το «παρών» στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην εκδήλωση μνήμης και αγώνα που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, στην 63η επέτειο από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι. Στην εκδήλωση καλεί τις γυναίκες του Λεκανοπεδίου, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Τσέχικου Κινήματος Ειρήνης και πρόεδρος της ΚΕΝ Τσεχίας, Μίλαν Κράιτσκα. Χτες έγινε αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (φωτ.).


ΣΕΛ.  3


ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Νέα συγκέντρωση σήμερα

Παύση εργασιών στις 11 σήμερα το πρωί και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά.


ΣΕΛ.  12
Νεκρός οικοδόμος

Στα 18 του χρόνια σκοτώθηκε σε έργο στην περιοχή του αεροδρομίου της Αθήνας.


ΣΕΛ.  13
ΠΑΤΡΑ
Εισβολή σε σπίτια και σύλληψη 73 προσφύγων

Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας, λίγο καιρό μετά το άγριο κυνηγητό σε βάρος των Αφγανών μεταναστών.


ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η λιτότητα είναι δεδομένη

Ενταση της επιδρομής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων με νέο πακέτο φοροεισπρακτικών μέτρων.


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ