Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10116

ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Συνθήκες εξόντωσης για εργαζόμενους και ασθενείς

Στις 720 κλίνες αναλογούν μόλις 535 εργαζόμενοι νοσηλευτικό προσωπικό. Περίπου το ένα τρίτο απασχολούνται με προγράμματα stage. Από τις 12 κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν οι 6. Χειρουργεία αναβάλλονται. Τα πλυντήρια - στεγνωτήρια, μόνο ως κόλαση μπορούν να χαρακτηριστούν. Ρωγμές σε κολόνες από τον σεισμό του 1999. Θάλαμοι ασθενών και συνολικά η κτιριακή υποδομή στα όρια της αθλιότητας.


ΣΕΛ.  10

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για τους λαούς των Βαλκανίων

Στο πλαίσιο του 17ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου, σήμερα, γίνονται τα αποκαλυπτήρια πλάκας της ΚΝΕ για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας στο χωριό Πύλη, όπου θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Στις Πρέσπες, στον τόπο που στήθηκε το 1ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, έχει κατασκηνώσει από χτες το 17ο Διήμερο της Οργάνωσης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων από όλη την Ελλάδα. Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο είναι αναπόσπαστα δεμένο με το Φεστιβάλ, που φέτος συνδιοργανώνεται από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και είναι αφιερωμένο στα 90χρονα του Κόμματος και τα 40χρονα της ΚΝΕ. Στις Πρέσπες η ανυπόταχτη νεολαία διαδηλώνει τη διεθνιστική αλληλεγγύη της στους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων, πλέκοντας μια γερή αλυσίδα αντιιμπεριαλιστικής περικύκλωσης της ιμπεριαλιστικής δράσης, βαδίζοντας στα χνάρια της ηρωικής πάλης του ΔΣΕ και διακηρύσσει: «Με τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό».


ΣΕΛ.  14   -   15


ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Αποπροσανατολίζουν το λαό

Τα κόμματα που είναι συνένοχα και συνυπεύθυνα για το υπαρκτό σκάνδαλο της «Ζήμενς» το αξιοποιούν για να αποπροσανατολίσουν το λαό.


ΣΕΛ.  7
ΠΑΜΕ
Με τους εργάτες γης του Μαραθώνα

Στελέχη του ΠΑΜΕ περιόδευσαν χτες στα χωράφια της περιοχής και κάλεσαν τους μεροκαματιάρηδες μετανάστες σε κοινή δράση με τους Ελληνες εργάτες.


ΣΕΛ.  12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ
Σε κοινό μέτωπο για το δικαίωμα στη δουλειά

Πανελλαδική συγκέντρωση την άλλη Τετάρτη στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.


ΣΕΛ.  11
ΖΑΧΑΡΩ
Το προαποφασισμένο έγκλημα συνεχίζεται...

Ο δήμαρχος Ζαχάρως διαμορφώνει την παραλία, ώστε να την εκποιήσει στη συνέχεια στο μεγάλο κεφάλαιο, που καραδοκεί.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ