Σελ. /64
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10688

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να συζητηθούν στη Βουλή τα προβλήματα της νεολαίας

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων για τα προβλήματα της νέας γενιάς ζήτησε χτες εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής.


ΣΕΛ.  3

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ με κλιμάκωση αγώνα κόντρα στην πολιτική εξουσία

Αλέκα Παπαρήγα: Στη λογική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. ή ακόμη και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που στην καλύτερη περίπτωση λένε αναδιαπραγμάτευση του χρέους κλπ., δεν υπάρχει ελπίδα για το λαό, όχι. Η εναλλακτική λύση είναι ταξικό κίνημα και δρομολόγηση εξελίξεων για την αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας

  • Βασικό στοιχείο των πολιτικών εξελίξεων είναι η τάση ανάκαμψης του ταξικού εργατικού, λαϊκού κινήματος, η συμπόρευση με δυνάμεις που ανασυγκροτούνται στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις και της φτωχής αγροτιάς. Να ενισχυθούν, να τονωθούν αυτές οι διεργασίες. Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για ελπίδες, για κατακτήσεις, για αντοχή να προετοιμάζουμε το έδαφος για το αύριο που εξαρτάται από το λαό. Το κίνημα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι η κρίση είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, να συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα αποδέσμευσης της Ελλάδας από την ΕΕ, την προοπτική της λαϊκής εξουσίας.
  • Χωρίς να εγκαταλείπονται τα άμεσα μέτωπα πάλης, η αντεπίθεση δεν μπορεί να είναι απλώς μόνο στις μορφές πάλης, μόνο στις απεργίες. Η κλιμάκωση του αγώνα πρέπει όχι μόνο να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση, αλλά να προκαλέσει ρήγματα στην πολιτική εξουσία. Να την κάνει ουσιαστικά αδύνατη, φοβισμένη, να μην μπορεί αυτή να διαχειρίζεται τα πράγματα όπως πριν και όταν δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις, να διεκδικήσει τη λαϊκή εξουσία, για μια κοινωνία που να είναι οργανωμένη από το λαό, με βάση τις ανάγκες του.

ΣΕΛ.  6  -  9


Το σαμποτάζ

«Τέλος στο σαμποτάζ» τιτλοφορεί η «Καθημερινή», (Κυριακή 6 Ιούνη 2010) το κύριο άρθρο της, επισημαίνοντας: «Εως πότε θα παρέχεται ασυλία σε όσους επιμένουν να καταστρέφουν τη χώρα; Η παράλογη εμμονή αυτών που εμποδίζουν τα κρουαζιερόπλοια και τους ξένους τουρίστες να έρχονται στην Ελλάδα καθίσταται πλέον προκλητική. Η χώρα χρεοκοπεί και κανείς δεν μπορεί να τη σαμποτάρει». Δηλαδή οι εργάτες που αγωνίζονται για το ψωμί τους, για το ψωμί των εξαθλιωμένων ξένων ναυτεργατών, σαμποτάρουν, καταστρέφουν τη χώρα; Τη χώρα σαμποτάρουν και καταστρέφουν οι εφοπλιστές, που έχουν πλήρη φοροαπαλλαγή από το κράτος, ζημιώνοντας τον προϋπολογισμό του, που ναυπηγούν εν μέσω κρίσης τα βαπόρια τους σε Κίνα, Κορέα, όπως ο κ. Αλαφούζος, ενώ τα ναυπηγεία της χώρας, η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη δεν έχουν δουλειές, μαστίζονται από ανεργία. Τη χώρα καταστρέφουν τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, που πήραν από τις κυβερνήσεις κρατικό χρήμα και φοροαπαλλαγές, άδειασαν τα κρατικά ταμεία, αλλά δεν επενδύουν γιατί υπάρχει καπιταλιστική κρίση - αυτοί τη δημιούργησαν - και το κρατάνε στα σεντούκια ελληνικών και ξένων τραπεζών. Οι αστοί σαμποτάρουν, καταστρέφοντας τους εργάτες με μείωση μισθών και συντάξεων, με απολύσεις, με αφαίρεση κάθε δυνατότητας για διακοπές, τουρισμό των Ελλήνων εργαζομένων. Ως εδώ και μη παρέκει, κύριοι αστοί. Τέρμα στην ασυλία της ασυδοσίας σας να καταστρέφετε εργάτες, να χρεοκοπείτε τη χώρα.ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Συνένοχοι των εγκλημάτων ΕΕ - ΗΠΑ

ΣΕΛ.  55
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Απόλυτη συμφωνία να εφαρμοστεί το μνημόνιο

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πικετοφορία ενάντια στα αντικομμουνιστικά μέτρα στην Πολωνία

ΣΕΛ.  13


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org