Σελ. /64
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Ιούνη 1999

Στέλνουν ελληνικό στρατό για τη σφαγή του γιουγκοσλαβικού λαού!

Αμεσα αναχωρεί για το Κοσσυφοπέδιο ο στρατός κατοχής που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση. Θα συμμετάσχει μία ταξιαρχία τουλάχιστον, η οποία θα αποτελείται από το 501 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (ΜΤΠ), ένα Τάγμα Μηχανικού και ένα Τάγμα Υγειονομικού, ενώ στη δύναμη αυτή θα ενταχθεί και το 507 ΜΤΠ. Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού αναμένεται άμεσα - τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες - η απόβαση των 2.500 Αμερικανών πεζοναυτών, μετά την άδεια που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς. Στην πραγματικότητα, ξεκινά η χερσαία επέμβαση, την οποία, και λόγω προπαγάνδας ευρωεκλογών, ονομάζουν "ειρηνευτική δύναμη"!!!


ΣΕΛ.  13

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 8.30 ΜΜ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
  • Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Χουρμουζιάδης,Λιάνα Κανέλλη,Κώστας Ζουράρις,Γιάννης Πατάκης και Γιάννης Μανουσογιαννάκης.Θα μιλήσει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Στρατής Κόρακας.Την εκδήλωση θα κλείσει εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
  • Στη μεγάλη συγκέντρωση της νίκης θα δώσουν το "παρών" οι εργατογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά με προσυγκεντρώσεις και πορείες από την Ομόνοια,την πλατεία Βάθης,τα Χαυτεία,την πλατεία Κάνιγγος,τα Παναθήναια και την πλατεία Αμερικής.

ΣΕΛ.  3

ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Συστρατευόμαστε με το ΚΚΕ, γιατί οι καιροί απαιτούν δράση, απαιτούν τη συμμετοχή όλων μας. Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι καλλιτέχνες και οι διανοούμενοι, που έδωσαν μαζικά χτες το "παρών", γεμίζοντας το Θέατρο "Βρετάνια", στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  5

Προεκλογικές συγκεντρώσεις

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 8/6

- Στην Αρτα στην πλατεία Μονοπωλίου, στις 9μ.μ., με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Αλυσσανδράκη και Αντώνη Ντρέκο.

- Στα Τρίκαλα στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού, στις 9.30μ.μ., θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής,βουλευτής του ΚΚΕ.

- Στο Βαθύ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα, στις 8μ.μ., με τον ευρωβουλευτή Γιάννη Θεωνά.



Απόγνωση και οργή, για τα συνεχώς οξυνόμενα προβλήματα. Απόφαση, να δώσουν ένα γερό μάθημα, στις ευρωεκλογές της Κυριακής, στην κυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική. Πλατιά απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ και έκδηλη εμπιστοσύνη στο Κόμμα, που στάθηκε και στέκεται μόνιμα στο πλάι τους και στηρίζει τους αγώνες τους. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα και, ταυτόχρονα, αισιόδοξα μηνύματα της τριήμερης περιοδείας του Χαρίλαου Φλωράκη, στα χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων.


ΣΕΛ.  6   -   7
Στο έλεος των πολυεθνικών οι καταναλωτές

Ανήμποροι, ακόμη και να ενημερώσουν υπεύθυνα τους καταναλωτές, δηλώνουν οι αρμόδιοι φορείς, καθώς τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά, σχετικά με το έγκλημα των διοξινών, φανερώνουν πως η δημόσια υγεία βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος της ασύδοτης δράσης των πολυεθνικών και του ανεξέλεγκτου κυνηγητού των κερδών


ΣΕΛ.  64
ΝΑΤΟ
Κλιμακώνουν και πάλι τους βομβαρδισμούς

Μπορεί οι συνομιλίες να συνεχίζονται με τον έναν ή άλλον τρόπο, αλλά οι εγκληματίες του ΝΑΤΟ προαναγγέλλουν την κλιμάκωση και πάλι των βομβαρδισμών, προκειμένου να επιβάλουν τους δικούς τους όρους, ενώ την ίδια στιγμή εντείνεται και η δράση του UCK στη γιουγκοσλαβο-αλβανική μεθόριο, πάντα υπό τη σκέπη και με τη βοήθεια των ΝΑΤΟικών μαχητικών αεροπλάνων


ΣΕΛ.  14   -   16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ